Comentarii Comentează
  • analuminita01
    pe 28 Ianuarie 2024 00:00
    Unul dintre filmele de "capă și spadă" ale ecranului românesc, având în centrul acțiunii pe Mărgelatu, personaj aventurier și de poveste, care ne duce în istorie într-un București oriental, aproape de revoluția din 1848. Un film antrenant, pe care l-am urmărit cu plăcere.
  • ioanaa_ioana
    pe 07 Ianuarie 2023 16:55
    La vremea lui a fost un film foarte bun si a ramas peste ani
  • sherlock1
    pe 19 Februarie 2021 14:50
    Film pentru handicapați mintal. Cu același personaj dezgustător, Mărgelatu, îmbrăcat în aceleași haine jegoase, scuipător fruntaș de semințe...
  • cezarika57
    pe 15 Iulie 2018 20:45
    Film de aventuri in sase parti cu Margelatu erou principal, admirabil interpretat de Florin Piersic, Pe fondul pregatirii Revolutiei din 1848 societatea Fratia foloseste in problemele delicate un spion/aventurier/luptator care rezolva totul...
  • Vegetarian
    pe 25 August 2014 00:41
    Amuzanta secventa in care o femeie bogata zice prietenului ei ca nu vorbeste cu Margelatu decat dupa ce il baga intrun butoi cu apa si zice buna ziua ...

    Acest film este reluat periodic si difuzat online la Tvr International in 24 aug 2014 . Putine filme sunt difuzate pe net , si reluate gratis de catre televiziuni ..
  • Claudynho
    pe 04 Februarie 2014 20:09
    Un film bun si interesant care l-am vazut de mai multe ori de-a lungul timpului!!!
  • cezarika21
    pe 29 Aprilie 2012 15:35
    Pe măsură ce se apropie tot mai mult momentul Revoluției de la 1848 chipurile personajelor istorice reale (Gh. Bibescu, Bălcescu, C.A. Rosetti, Heliade Rădulescu, Bolliac, Golescu) încep să fie angrenate în acțiune și să capete relief, fiind închegat un program politic și pregătindu-se ridicarea norodului la luptă. Cu toate acestea, filmul nu părăsește genul aventurilor, care adusese faimă seriei, ba dimpotrivă pătrunde într-o lume subterană de sorginte balcanică pe care scenaristul Eugen Barbu o prezentase anterior în cunoscutul roman „Groapa”.

    Imaginea oriental-balcanică a Bucureștilor impresionează prin autenticitatea sa, aducând în atenția spectatorilor momente prezentate în literatura vetustă a lui Ion Ghica sau George Baronzi, chiar dacă se simte că personajele au un limbaj încărcat parcă prea ostentativ cu arhaisme cronicărești. Negustori greci sau autohtoni, diferiți meseriași, vagabonzi, hoți, cerșetori sau artiști ambulanți apar alternativ cu tinerii bonjuriști, cu boierii de neam și cu militarii domnești, dând filmului aspectul unui tablou vivant al epocii prepașoptiste.

    Ridicarea breslașilor din mahalalele bucureștene precede ridicarea norodului în cadrul Revoluției de la 1848, iar filmul, deși conține evenimente fictive, poate fi din acest motiv un document istoric verosimil. Alături de Mărgelatu apare în prim-plan un personaj nou, Buză de Iepure (introdus într-o secvență scurtă din „Trandafirul galben”), care aduce pe ecran cascadorii de mare efect. Odată cu acest al treilea film, seria Mărgelatu devine tot mai închegată, consolidându-și succesul la public.
  • astroo00
    pe 09 Septembrie 2011 14:14
    wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
  • cetateanu
    pe 22 Octombrie 2010 20:50
    Acţiunea se mută într-un Bucureşti plin de farmec oriental. Vrăjitoarea Strigoaica, mama hoşilor şi cerşetorilor, conduce din umbră oraşul. E cea mai tare ghicitoare. Lotrii îl prind şi îl judecă pe Buză de iepure pentru că i-a trădat. Mărgelatu dejoacă atentatul asupra domnitorului Bibescu. Nimic nu lipseşte acestei aventuri: bătăi, revoluţie, asasinate, petreceri regale şi dueluri cavalereşti, travestiuri şi urmăriri. Mărgelatu, arestat şi eliberat de Buză de iepure, scapă cu viaţă şi de această dată, chiar şi din mâinile şi ochii unei frumoase blonde.