Sinopsis

Filmul este inspirat dintr-o poveste adevarată - aceea a fostului jucător de baseball Billy Beane (interpretat de Brad Pitt) - care, nereușind să fie cel mai bun pe teren conform propriei ștachete, renunță și devine manager al echipei Oakland Athletics. Însă în campionatul din 2002, Billy se confruntă cu o situație foarte problematică: cei mai buni jucători părăsesc echipa, atrași de salariile oferite de marile cluburi. Jucătorii care rămân sunt nevoiți să se mulțumească cu o treime din salariu.

Dar Billy este ambițios și hotărât să câștige campionatul. Pentru a-și completa echipa, el apelează la Peter Brand (interpretat de Jonah Hill), un tânăr economist isteț, educat la Yale. Împreună, ei aplică o metodă total neconvențională în lumea baseball-ului: formarea unei echipe cu ajutorul statisticii și a calculatorului. Astfel, ei descoperă jucători extrem de talentați, dar care fuseseră ignorați sau respinși de alte cluburi pe motiv că nu mai sunt foarte tineri, că au un caracter dificil sau că au fost accidentați pe teren. Demersurile lui Billy și Peter contrariază și irită pe toată lumea - începând cu "vechea gardă" a baseball-ului și terminând cu mass-media și fanii echipei. Însă, în cele din urmă, experimentul va fi încununat de succes și va revoluționa acest sport.

Columbia Pictures prezintă Moneyball / Arta de a învinge, o producție Scott Rudin / Michael De Luca / Rachael Horovitz, în regia lui Bennett Miller. Scenariul este realizat de Steven Zaillian și Aaron Sorkin, după romanul lui Michael Lewis. Producătorii filmului sunt Michael De Luca, Rachael Horovitz și Brad Pitt, iar producători executivi Scott Rudin, Andrew Karsch, Sidney Kimmel și Mark Bakshi. Imaginea este semnată de Wally Pfister, scenografia de Jess Gonchor, iar montajul de Christopher Tellefsen. Costumele sunt create de Kasia Walicka Maimone, iar coloana sonoră este compusă de Mychael Danna.