Comentarii Comentează
  • Dragos.87
    pe 06 Octombrie 2024 19:40
    Este reușit actingul, povestea dă bine însă nu e constructivă, prea multe bătăi, sânge și tăieturi încât obosești să înșiri..Recomand celor pasionați de lupte și sânge mult.
  • Jigorugu
    pe 25 Iulie 2024 02:06
    Probabil povestea e bună și filmul poate avea un potențial enorm dar dacă filmezi cadrele în halul ăsta te obosesc ochii.După 5 minute l-am oprit .
  • sabinalin
    pe 13 Iunie 2024 22:03
    Se revendica de la John Wick. Exista si o scena in film ca sa nu lase nici un dubiu. E onest, e asumat. E foarte dur, nici nu putea fi altfel. Mie mi s-a parut mai bun decat John Wick. Pentru ca personajul principal e mai atasant, mai putin robotizat, iti trezeste sentimente, te face sa suferi alaturi de el si sa te bucuri atunci cand e cazul. Pentru ca actiunea e mai credibila, ritmul e mai bun, exista si un pic de umor de calitate. Pentru ca Dev Patel e mai credibil decat Keanu Reeves.Pentru ca filmul mi-a oferit exact de ceea ce aveam nevoie la momentul respectiv: escapism de buna calitate, divertisment fara prea multe pretentii dar care sa nu te faca sa regreti la capatul celor doua ceasuri. In ceea ce-l priveste pe John Wick l-am vazut doar pe primul si nu simt nevoia sa merg mai departe desi cel putin al patrulea a fost foarte laudat. La un Monkey Man 2 insa m-as uita. Felicitari lui Dev Patel pentru spectacol. Bun.
  • fotolist
    pe 13 Mai 2024 22:45
    Spectacol la superlativ, marca Patel! Scenele de luptă, ce-i drept numai corp la corp par reale.Unele scene se derulează rapid, trebuie să le "trăiești"!Totuși la scenariu se mai putea lucra, cam totul este anticipat dinainte. Cum spunea cineva de aici, un fel de John Wick indian...
  • xerses
    pe 06 Mai 2024 21:55
    Multe scene de o duritate greu de privit. Filmul merita atentia pentru jocul convingator al actorilor.
  • user-6365794c9807f
    pe 21 Aprilie 2024 20:02
    Oare toti analfabetii ar scrie recenzii fara ChatGPT ce ar rezulta ?
  • Mishu25
    pe 10 Aprilie 2024 18:42
    Un film de acțiune făcut cu multă pasiune și inventivitate de Dev Patel, o versiune mai puțin exagerată de John Wick. Un erou cu slăbiciuni, frustrări, furie, dorință de razbunare, mai uman decât versiunea mecanică și indestructibilă jucată de Keanu Reeves. Montajul e ultra-rapid pe alocuri, dar mi s-a părut realizat cu cap, în mare parte a ajutat la sporirea nivelului de adrenalină. Un plus de interes aduce folosirea mitologiei indiene și sublinierea unor inegalități sociale universal valabile.
  • user-5c8bfba2e40a4
    pe 09 Aprilie 2024 21:33
    Un film ce ar fi putut avea o istorie mai bună. Dev Patel s-a străduit, dar ce sa faci cu un scenariu atât de plat?
    Regia are momente bune și unele mai puțin reușite. Pe mine m-au obosit scenele parca date pe repede înainte, cu defocalizări repetate, menite probabil sa sporească dinamica.
    In ceea ce privește scenele de acțiune, mi s-a părut ca s-a mizat prea mult pe ele, un exces de pumni, injunghieri, tăvi in cap și vopsea rosie.
    Flash back-urile nu m-au deranjat, mi s-au părut introduse cu moderație, atât cât era necesar pentru a da o justificare personajului principal.
    Dar, repet, scenariul este atât de slab!
    Lucru ce nu pot să-l spun despre coloana sonora, care mi s-a părut excelenta. Cu o nota în plus pentru mini scena în care asistam la povestea conjugala spusa la tobițe.
    În concluzie, un film despre care la început am crezut ca va fi mai interesant, dar al cărui final e fâsâit.
  • dany6960
    pe 06 Aprilie 2024 07:27
    La modul cum a filmat domnu' regizor Dev Patel filmu' de fata te ia cu ameteli la cabeza si iti vine sa versi. Greu de urmarit. Pacat.
  • R_Afc
    pe 05 Aprilie 2024 01:10
    Spre deosebire de Keanu Reeves, The Rock, Vin Diesel sau Jason Statham, Dev Patel chiar este actor, nu doar un corp umflat cu steroizi care citește replici de pe prompter. Asta face din „Monkey Man” un film de acțiune prizabil și confirmă din nou că producțiile de acțiune indiene sînt cel puțin la fel de spectaculoase și bombastice precum cele americane, ceea ce nu vreo revelație. Despre vasta istorie a cinematografiei indiene voi scrie cu altă ocazie.

    Se poate observa cum filmul suferă din cauza ritmului neregulat, cu pauze în acțiune care durează prea mult. Mi-a creat senzația că Patel a vrut să se debaraseze cît mai repede de scenele de lupte, astfel creînd un haos fără o minimă consistență. Avem nelipsita filmare împleticită cu montaj rapid, o tehnică prin care se ascund o multitudine de erori care fac acțiunea dificil de urmărit pe alocuri. Cadrele sînt prea apropiate și utilizarea flashback-urilor între secvențele cu bătăi și împușcături este enervantă, ele fiind folosite ca balast emoțional în momentele cînd publicul ar putea fugi cu ochii-n telefon. Dev Patel regizorul nu are încredere în Dev Patel actorul.

    Amintirile din copilărie ale protagonistului ne prezintă un tablou religios mai larg, cu un alter ego influențat de poveștile despre semizeul Hanuman, o figură importantă în epopeea hindusă Ramayana, de care Omul-maimuță se agață în a-l ghida atît în bunătate, cît și în răzbunarea justițiară, iar dacă încă nu ați citit „Ramayana și Mahabharata” îmi pare rău, asta înseamnă că nu știti cum să vă umpleți cele 24 de ore ale unei zile.

    Comparațiile cu John Wick sînt facile și eronate, pentru că aici nu avem acțiune la foc automat, ci o lungă punere în scenă, urmată de o lungă secvență de acțiune care apoi se repetă.

    Un debut regizoral decent pentru Dev Patel, în pumnii căruia se adună tot răul pe care îl vede în lume, de la extremismul religios, inegalitatea socială, pînă la violența împotriva comunităților musulmane și transsexuale. Este copleșitor, și-a asumat mai mult decît ar putea duce, motiv pentru care scenariul îi scapă inevitabil printre degete. Toate sînt țesute în această poveste într-un mod care poate părea greoi chiar și pentru cei care nu cunosc detaliile, iar omul nostru se întoarce mult prea des la flashback-uri pentru a-și justifica misiunea, la fel cum mă întorc și eu să le menționez din nou în această recenzie.