Netflix
×
Utilizator
×
Comentarii Comentează
  • user-59bde4bf4d60a
    pe 05 Ianuarie 2024 01:57
    Slab rău de tot...Mă așteptam la cu totul altceva...pierdere de timp...
  • Adrianserban
    pe 21 Mai 2023 01:05
    Politicaly corect - - - un eșec total al unei propagande bolnave...
  • Dragos.87
    pe 01 Martie 2023 20:01
    Foarte slăbuț, are un ritm care îți menține un interes minuscul și toată acțiunea ilustrează etapele sexualității unui individ, o sexualitate anormală..în ziua de azi dacă într-un film nu sunt doi gay sau 2 lesbiene, filmul nu mai are nici un succes, mai mare rușinea când am văzut că filmul ăsta a mai și câștigat premii,rușine! E o poveste care se desfășoară lent și totul în jurul unui băiat și etapele prin care acesta trece dar aceste etape sunt cumva inexistente, mai degrabă sunt sentimente care nici ele nu sunt exploatate la intensitatea care se cere,încă o data rușine! Doar în lipsă de altceva piti să-l vezi,în rest nu se merită.
  • Salbaticul
    pe 28 Septembrie 2020 20:35
    Eu l-am văzut cap-coadă de plictiseală, evitați-l! O mare porcărie =1.MONUMENT.MARE MONUMENT!
  • user-5b2ebcc56801c
    pe 25 Decembrie 2019 01:46
    O să fiu sincer. Un film foarte foarte prost. De ce? Toată acțiunea se desfășoară în jurul sexualității unui individ care nici măcar nu experimentează ceva intim cu sexul opus. Pur și simplu de când e copil i se spune "poți fi homosexual dar nu poponar", când e adolescent are întâlnirea de pe plajă și când e matur i se aprind călcâiele după un bărbat. In filmul ăsta vezi doar un singur cuplu normal care îl "adoptă" pe puști la începutul filmului apoi... nimic. Femeile sunt pur și simplu absente, e incredibil. Un zâmbet fermecator al unei femei ar fi schimbat viața acestui personaj "dur"
    cât și ratingul filmului.
  • arolf_z
    pe 17 Iulie 2019 13:56
    Revazand acest film, la o ora tarzie din noapte pe TV1000, apoi avand curiozitatea sa citesc si comentariile ‘cinefililor’, cu exceptia catorva, dintre care o subliniez cu pretuire pe aceea a lui Alali-chiar merita citita ! – restul imi par o gramada de ineptii rasiste si homofobe, si nu neaparat din rautate ,sa zicem,ci provenind din ignoranta sub formele ei multiple,adesea ale conformismului sub puterea banului de care sufera aceasta tara romaneasca de dupa 89.
    Dupa mine,filmul si-a meritat cu prisosinta premiile acordate la Oscar. Chiar daca este un film facut de un negru, cu actori negri, nu este un film despre negri,ci este un film despre conditia umana dintotdeuna si de pretutindeni. In fond, chiar si titlul il spune : in the moonlight.
    Oare ce culoare are pielea noastra daca schimbam lumina sub care o privim ? La lumina lunii ,pielea noastra are culoarea albastra,spune bunica Micutului; nu este o problema de piele, ci de lumina! Micutul (Alex Hibbert) este un pici (a carui mama se drogheaza curent) ce este persecutat si umilit chiar de catre colegii sai de scoala (care sunt toti negri).Singurul sau protector, devine,in mod intamplator, Juan (Mahershala Ali) stapanul incontestabil al cartierului , in care domneste comertul drogului… In aceasta lume dezmostenita de valorile ei umane, prin forta neclara a lucrurilor, in cele din urma,Micutul – acest pici insignifiant , ajuns acum adolescentul Chiron (Ashton Sanders), nume cu rezonanta mitologica, as zice ,isi recastiga totusi demnitatea, pedepsindu-l exemplar pe persecutorul sau (un alt negru). Condamnat la inchisoare pentru violenta la scoala,la iesirea din penitenciar, peste timp, Micutul va deveni el insusi the Black (Trevante Rhodes) ) ,adica omul puteric, cel care este stapanul necontestat al cartierului, sa zicem, un al doilea Juan. S-ar parea ca ar fi vorba de un cerc infernal, fara iesire, al cauzelor fatale. NU! –pentru ca totusi exista o lumina,o cale de iesirece este posibila prin magia sexualitatii des-coperite la lumina lunii: candva, in adolescenta, are loc apropiere magica pe planul sexualitatii intre adolescentul Chiron si singurul sau coleg care il simpatiza,Kevin. Ulterior,Kevin fusese si el condamnat la inchisoare,insa la iesire se apucase sa tina un modest resto. Kevin Si Black se vor reintalni, isi vor aminti de acel moment magic din adolescenta, vor ramine singuri intr-o odaie- si din acest moment cercul infernal al cauzelor asa zis absolute, este spart,: Black se poate intoarce la adevarata sa natura de om liber
    Este un film de exceptie,fiindca se ridica mai sus decat la nivelul unei forme artistice de exprimare politica, cum s-a zis pe aici de catre unii rinoceri ai filmului, si este o forma de exprimare a conditiei umane,a acelui om ca fapt- de- a- fi –liber-pentru- libertatea- de –a-se-alege- singur –pe-sine – in- lume. Este un film constituit in esenta pe personaje faulkneriene.Nu este un film despre gay si nici despre negri, chiar daca aceste aspecte apar in parcursul filmului, ci despre conditia umana, este un film excelent
  • eedy
    pe 06 Mai 2019 23:02
    Sa ai pe lista candidatilor la ''cel mai bun film'' o capodopera precum ''Hacksaw ridge'' si sa dai Oscarul acestei... porcarii,ca nu pot sa-i zic altfel... Mai bine ma abtin...
  • lili22
    pe 06 Iulie 2018 17:39
    Un film foarte corect care nu discrimineaxa pe nimeni
    Nu ma mir ca a luat Oscarul care este acordat numai unor filme banale
  • andrei_oarga
    pe 10 Februarie 2018 20:15
    Nu inteleg de ce are nota asa de mica pe acest site,un film foarte bun,cu o poveste reusita unde prin intermediul personajului complex Chiron vedem o sumedenie de probleme din viata cotidiana: neglijenta in familie,efectele drogurilor sau homofobia,merita mult mai multa apreciere decat primeste,dar macar a primit o sumedenie de premii binemeritate,merita vazut cu siguranta!
  • ionion1992
    pe 18 Ianuarie 2018 18:25
    Un film drama cu negrii foarte bun .Filmul necesita foarte multa atentie ca sa fie inteles perfect. O sa il revad curand .Mi-a placut realizarea si actorii .O sa il revad curand .Recomand!
  • someone_who_dares
    pe 02 Ianuarie 2018 07:10
    Ma asteptam la putin mai mult de la filmul asta sincer, cumva subiectul avea mult potential. In afara de actorul care l-a jucat pe Juan si cele doua actrite care le-au jucat pe Teresa si Paula nu m-a impresionat mare lucru. E un film ok.
  • Mk-17
    pe 30 Decembrie 2017 16:26
    Mi-a plăcut pentru că m-am regăsit oarecum în pielea protagonistului.
    Viața pe care o are acesta (indiferent de:rasa,etnia acestuia) e ceva lipsit de cuvinte.Ceea ce îndură el pe durata copilăriei-maturității,e greu de vizionat,mai ales îndurat.
    Doamne,l-am vizionat cu lacrimi.
    Pentru că cei doi prieteni s-au sărutat latent pe plajă,nu induce că protagonistul e gay.Acesta în afară de viața pe care o ducea,împrejurarea ostilă,tulburările emoționale și culoarea pielii care nu îi putea oferi nimic decât violență într-o lume indiferentă,merită laudele sorții (cele 3 Oscaruri câștigate).
    Pe parcursul întregului film,protagonistul nu s-a sărutat decât o dată,în adolescență,acolo pe plajă și brusc toți îl fac ”gay”- e nedrept! Prietenul său.în viitor, se căsătorește,iar el devine un fel de traficant de droguri(că altceva un ”negru de cartier” cu tulburări emoționale nu se putea face:”scriitor” sau ”manager” la un Banc).
    Ca să înțelegi filmul,trebuie să înțelegi împrejurarea vieții lui: trăirile sufletești,viața solitară,frica de zi de zi,viitorul sumbru,etc.
    Protagonistul nu e ”gay”,doar odată în viața sa se pare că a fost sărutat,și atunci de amicul său- un gest necunoscut pentru el.
  • alina_neamtu
    pe 18 August 2017 17:45
    Moonlight rămâne, în opinia mea, un film dezamăgitor şi banal. Ar fi putut fi mult mai mult de atât, dacă li s-ar fi permis personajelor şi relaţiilor dintre ele să se dezvolte şi să creeze un arc scenaristic autentic.

    Citește întreaga recenzie aici - https://uberkino.ro/reviews/review-moonlight-2016/
  • peter_ennis
    pe 13 Mai 2017 00:53
    Acum pe bune asta e film de oscar ? .... doamne fereste,am vazut pungi purtate de vant mai interesante :-) si nu exagerez.Nu inteleg dc se tot chinuie astia de la hoolywood sa ne bage pe gat lgbt ul asta infect de parca ii opreste cineva,am acceptat de mult ideea asta ok,dar gata nu incerca sa ma incoltesti cu ea din toate partile ca devin homofob instant.Si inca ceva,dc in orice film cu negrotei sau despre negrotei ei trebuie sa se planga si sa faca pe victima? ... serios acum nu e rol film cu negri unde sa nu i vezi ori sclavi,ori in puscarii,batuti de politie,ori ca ei nu au acelasi drepturi ca albii,ori sa nu se planga de rasim( cand ei sunt cei mai rasisti) etc....Urasc tot ce inseamna black culture.
  • Pantaleon
    pe 06 Mai 2017 14:07
    Acest film vine să demontreze încă o dată, dacă mai era nevoie, ce competiție jalnică și negativ surprinzătoare a devenit de un deceniu și ceva încoace Oscarul. Problema acestui film nu este nicidecum aceea că vorbește despre negri, gay sau drogați, ci faptul că e prost făcut, necredibil și chiar prost jucat. Nu am văzut încă La la Land, cel care trebuia, de fapt, să ia acest Oscar, dar sper să fie altceva. Adică mult mai bun. În ceea ce mă privește, din toate filmele nominalizate pe care le-am văzut până acum , aș fi dat fără să clipesc Oscarul cel mare lui Hacksaw Ridge. Nu e un film perfect, dar măcar e memorabil. Nu știu dacă voi rămâne cu ceva în memorie după acest jalnic Moonlight. Un film de duzină. Rușinos.
  • Theodor2011
    pe 20 Aprilie 2017 10:39
    Poza de la avatarul acestui film (Moonlight) de pe Cinemagia, arata cele 3 fete ale lui Chiron, mai exact cele 3 etape ale vietii lui prezentate in film: copilaria, adolescenta si maturizarea personajului Chiron.
    Povestea se derulează într-un ritm calm ceea ce da acea senzatie de plictisire a spectatorului, lucru care tre' sa recunosc mi s-a intamplat si mie.

    In prima etapa filmul se concentreaza pe baietelul Chiron in varsta de doar 8-9 ani (interpretat de Alex Hibbert) care isi duce traiul intr-un cartier marginas din Miami, locuit in mare parte de oameni de culoare (afroamericani)
    Chiron, un copil crescut fara tata ci doar de o mama dependenta de droguri care il neglijeaza de cele mai multe ori.
    Chiron, un copil: tacut, timid, fricos, este marginalizat de colegii de scoala care tot incearca sa il bata. fugarindu-l mereu dupa ore. Cand toata lumea credea ca Chiron este un copil care pare sa nu il iubeasca nimeni si inadaptat, acesta isi gaseste un prieten in persoana lui Juan (Mahershala Ali), un traficant de droguri din cartier care ii ofer sprijin: material, moral si adapost. Chiron, gaseste in Juan un al doilea tata.

    Filmul ''sare'' brusc de la un capitol la altul, omitand sa mai puna accent pe detalii din viata baiatului. În al doilea capitol îl găsim pe Chiron (Ashton Sanders), la vârsta adolescenţei, ( in jurul varstei de 16-17 ani) fiind marginalizat, hărţuit, izolat, umilit privit cu dispreţ de colegii săi. Kevin, este singurul coleg care pare sa-l inteleaga si singurul care vede in Chiron un prieten. Intre ei se infiripa la un moment dat o legatura de iubire, de atasament fizic si atasare sufleteasca.

    Pt producatorii: Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Adele Romanski si pt regizorul Barry Jenkins, filmul Moonlight pare sa fie o adevarata reteta a succesului, dat fiind faptul ca la un buget de doar 1.5 milioane de $ filmul reuseste sa aiba incasari in prima saptamana numai in SUA de 45 de milioane de $. Pana la urma incasarile (banii) sunt principalul obiectiv al producatorilor de filme. Banul, face diferenta.

    Stau si ma intreb cum acest film a castigat OSCAR'ul in dauna unor filme ca: Hidden Figures si Hacksaw Ridge??? Cum o asemenea magarie a fost posibila la cel mai inalt nivel cinematografic din lume? Sa fie oare acea teorie a compensarii aplicata de membrii academiei americane de film in cazul de fata?
    Membrii academiei au acordat OSCAR'ul pt The Best Picture acestei drame (cum spuneam mai sus prin compensare) in care actorii principali sunt de culoare inclusiv regizorul Barry Jenkins. ca sa isi repare cumva gafele din galele trecute (adica din anii trecuti) vrand astfel sa isi repare politică, „șifonată” în trecut de campanii precum #OscarSoWhite.'' Cand OSCAR'ul nu a mers deloc la actorii de culoare.
    Pai aici pare a fi motivul real pt care OSCAR'ul a mers la acest film, cum si OSCAR-urile pt actori secundarii au mers tot la actori de culoare: , Mahershala Ali si Viola Davis.
    Cu specificatia ca, Viola Davis, chiar a meritat OSCAR'ul pt cea mai buna actrita in rol secundar.(a pus mult suflet in prestatia din Fences, s-a implicat enorm)

    Drama Moonlight a castigat OSCAR'ul, starnind rumoare in randul populatiei de oameni albi din cinematografia Hollywood'ului, starnind rumoare in randul cinefililor albi si rasisti din Statele Unite si nu numai, deoarece in Statele Unite, rasismul inca isi mai face simtita prezenta la mai bine de jumatate de secol de la adoptarea legii a drepturilor civile. Încă mai există cartiere mărginaşe în care locuiesc numai afroamericani, care îşi duc stilul de viaţă propriu, separaţi şi izolaţi de restul populaţiei albe. Mulţi afroamericani de rând nu au acces la educaţie de calitate şi sunt predispuşi la sărăcie şi comiterea infracţiunilor pentru a supravieţui.

    Dupa parerea mea, Moonlight, nu este un film tocmai slab, nu este un film prost, este un film bunicel, dar de la a fi un film bunicel, o drama realista, vizionabila, pana la a castiga OSCAR'ul pt cel mai bun film al anului 2016 este o diferenta mare (in viziunea mea) diferenta care pt membrii academiei americane de film pare sa nu fi contat.
  • dan_hozan
    pe 19 Aprilie 2017 22:36
    "Moonlight" si "Spotlight"; cele mai oriblie filme castigatoare din toata istoria acestui prestigios "Academy Awards".
  • dan_dan1234
    pe 02 Aprilie 2017 02:11
    Credeam ca doar eu am luat-o razna si nu am inteles filmul asta , dar vad ca majoritatea sunt de aceiasi parere.
    Cum au putut MaiMariiCunoscatori sa dea Oscar-ul acestui film??? Un film de nota 6-7 dupa parerea mea , pacat ca parerea mea nu conteaza :))) , anyway doua ore pierdute aiurea
  • calvin.alex37
    pe 19 Martie 2017 15:58
    Super tare filmul l-am vizionat online pe filme-online.eu.com pentru ca mi-a fost lene sa merg la cinema.
  • jonny17
    pe 16 Martie 2017 04:02
    Un film drama obisnuit din grila Cinemax. Ca a castigat in fata La La Land, da, destul de surprinzator. Nu as blama asa tare juriul, cand imi aduc aminte de rahatul poleit cu aur Avatar realizez ca totusi sunt pe o panta ascendenta.
  • Cosmin13
    pe 09 Martie 2017 12:47
    Tot ce contine homosexualitate, anormalitate in general este premiat si laudat.
    Lumea a luat-o razna rau de tot.
    Politically correct in toata splendoarea grotesca!
  • Maradin
    pe 07 Martie 2017 20:00
    Deci,va spun ca dupa 10 min de vizionare direct delete i-am dat.Toate filmele anului 2016 au fost un rahat cu nota supraexagerata,o calitate made in china,numai zic de oscarurile care s-au dat de pomana.
  • dubluclick
    pe 07 Martie 2017 11:36
    Doi homosexuali fac o laba. Mama ce film.....de oscar.
  • denis_besliu
    pe 06 Martie 2017 14:12
    Neorealism clasic, film foarte bun, regie buna, acting bun, cinematografie superba, coloana sonora la fel, recomand
  • cosmin742000
    pe 06 Martie 2017 10:49
    Un film independent care sa ia Oscaru?Asta nu s-a mai vazut.Nu stiu daca l-a meritat sau nu pt ca nu m-am obosit sa vad niciuna din porcariile cu box office nominalizate, cred ca un motiv pt care a luat Oscarul e ca si in cazul filmului strain care l-a luat politica anti-trumpista a cinematografiei americane.,pt ca din majoritatea comentariilor observ ca romanii nu auinteles nimic din filmul asta , fiind in continuare niste rasisti , homofobi , la americani ce pretentii sa mai am atunci?
  • Bonaventura
    pe 06 Martie 2017 01:16
    Pe bune ?????? Filmul asta a luat Oscar 2016 ??? Filmul asta este cea mai mare porcarie posibila si efectiv te chinui teribil ca sa-l vezi cap-coada. De trei incercari am avut nevoie ca sa-l pot termina, ca sa pot afirma ca am vizionat Oscarul anului 2016. Dumnezeule mare, e o porcarie, cum au putut face asa ceva ? La la land m-a emotionat prin poveste si coloana sonora, Arrival are o idee interesanta, Hacksaw ridge a fost excelent... Nu recomand aceasta porcarie !
  • Sorin87
    pe 05 Martie 2017 18:10
    Filmul este trist, mi-a placut povestea evolutiei lui Chiron
  • Iulidesprefilme
    pe 05 Martie 2017 13:31
    Această peliculă a primit premiul Oscar - 2017 la categoria Cel mai bun film al anului....
  • alali
    pe 05 Martie 2017 08:34
    Moonlight este filmul unei dureroase boli ce contamineaza tot mai multi oameni ai zilele noastre: singuratatea. Structurat exact ca si un spectacol de opera, pelicula e compusa din 3 acte. Totul insa incepe asa cum ii sta bine unei compozitii de autor, cu o uvertura de scurta durata in care doar avem timp sa-l intalnim pe tacutul pusti ce va fi sub diferite forme, ghidul nostru in aceasta lume a strazii. Incepe actul I.
    Little (Alex Hibbert), Chiron (Ashton Sanders)si Black (Trevante Rhodes) sunt cele trei chipuri care personifica acest caracter principal al povestii noastre. Daca pe pusti nu poti decat sa-l lauzi, el interpretand magistral un rol greu, expresiv si cu mare expunere, Black mi s-a parut foarte bine ales. Are acest Trevante Rhodes ceva al lui in priviri si in comportament incat m-a fascinat aparitia sa din acest film. Despre adolescentul Chiron, nu prea mi-am format o parere, sau ma rog, prefer sa mi-o pastrez pentru mine. El trece destul de neobservat; isi face treaba si gata. Singurul plus e ca ne-a razbunat prin acel scaun rupt de spatele insuportabilului coleg de clasa. Scena aia chiar ca a meritat. :) Din sala am auzit doar exclamatii de multumire si vorbe de sustinere care concluzionau la modul "chiar o merita!" sau "in sfarsit!"
    Multi au concluzionat ca Moonlight este un film al maturizarii. Pe ce anume si-au argumentat oare acesti oameni catalogarea? Cand Chiron este un personaj complex insa stagneaza pe plan emotional, fiind unul si acelasi din copilarie pana la maturitate. Nu in asta consta toata discutia din restaurant cand Kevin ii replică lui Black că desi nu-l vazuse de mai bine de 10 ani, inca il cunoaste si il intelege pentru ca in realitate, nu s-a schimbat deloc? Poate ca cei care vad un parcurs initiatic, un drum al maturizarii se lasa pacaliti doar de transformarea fizica, care da, este spectaculoasa. Dar in spatele acestei schimbari radicale zace acelasi timid pusti, tacut si care e dispus sa asculte si sa ierte asa cum o face si cu maica-sa la clinica de dezintoxicare. Insa la nivel sentimental, Chiron este acelasi inocent ce nu a evoluat deloc. Ce cu adevarat se maturizeaza sau mai bine zis se matureaza in aceasta poveste de viata este sentimentul de goliciune si singuratate. El se simte inca din debutul peliculei si se cronicizeaza sub ochii nosti. Aidoma unei boli, cresterea exponentiala a acestei tulburari interioare a unui om, macina pe tacute persoana in care si-a gasit locas, unicul tratament disponibil fiind un umar pe care sa te poti sprijini si o persoana alaturi de care sa poti sa redevi tu insuti. Iar daca simti nevoia sa iti transformi intreaga viata, intreaga suferinta, propria persoana intr-o lacrima, intr-o picatura de apa si sa vrei sa te pierzi in imensul ocean al uitarii, sa nu iti fie jena sa o faci.
    O particularitate a filmului este "inramarea vizibilului". Cu totul neobisnuita ca focalizare si cu cadre miscate sau care nu cuprind tot ce se intampla, de multe ori pierzandu-se o buna parte din locul unde se desfasoara actiunea sau din personaje (vezi scena inotului sau scena tavalelii din copilarie), impresia e ca asisti la o filmare haotica, din mana si care iti solicita la maximum atentia. Dar acest tertip are logica lui si da roade intrucat astfel concentrat nu ai cum sa nu participi alaturi de protagonist si sa il insotesti prin toate cele 3 etape ale evolutiei sale in drumu spre maturitate. Atentie, am spus maturitate nu maturizare!
    Si imaginea are o finisare la fel de grosolana. Lumini care se reflecta mai tot timpul in lentila obiectivului sau cu tot felul de obiecte care la o expunere fara "aditivi" (adica fara filtre pretentioase si sofisticate adaugate filmarii) , se resfrang in camera si creaza un aspect de documentar. Iar asta se simte foarte bine, accentuand senzatia de real si de plauzibil a ceea ce vezi.
    Tot la capitolul imagine sa remarcam multitudinea de cadre ce beneficiaza de un colorit suprarealist. Astfel nu mai e vorba despre o rasa anume, ci despre oameni albastrii, violeti, movi sau alte nuante obtinute prin expunerea la diferite nunante si intensitati ale luminii. Artificial artistic, dar daca sprijina teoria din titlu..., ce putem face?
    Ca si un mic minus, meschin si carcotas, as pune aceasta latura sentimental-umana a traficantului de stupefiante. Fortata si nu prea, vina si mustrarile de constiinta sunt parte a povestii. Nu neg ca si acesti "comercianti" sunt oameni, dar parca prea li se ingroseaza aceasta latura in povestea noastra.
    Concluzie: Un film de viata, cu o filozofie de analizat si la care merita meditat, real si interesant. Nota 8,58!

    Ps. Am parcurs un comentariu al lui CTP, personaj pe care il gasesc interesant in materie de pareri pe care le emite, dar de data asta, analiza lui si "cumulul" de dramatism pe care il identifica in acest scenariu, nu l-am inteles. Negru, traficant de droguri si homosexual este pentru dnul Popescu ceva exagerat. Sa fie varsta cea ce il plaseaza pe respectabilul domn in afara peisajului? A mai fost un episod similar in aceste zile, cel al telefoanelor cu lanterne in care un alt domn nu intelegea de unde atatea astfel de dispozitive la un loc...
  • xa_ndru
    pe 03 Martie 2017 21:49
    Invazie de homosexualitate in mai toate filmele si urmeaza un film Disney, stati pe-aproape...Cum sa dai Oscarul pt acest film? Slaba si politicoasa treaba...
  • mihai_chindris
    pe 03 Martie 2017 21:02
    Filmul e bun, ce sa zic... Nu foarte bun, dar bun. Maturizarea protagonistului a fost bine ecranizata, dar unele secvente chiar nu le-am inteles.
  • menandy
    pe 03 Martie 2017 20:42
    Vaaaaiiii...citesc comentariile si ma gandesc daca nu cumva, in viata mea, am vazut sute de filme de pomana....Daca aceasta....chestiune...a luat Oscarul, am trait degeaba pana acum!!! Dar, asta e, degustibus non discutandum...parca asa se spune, nu?
  • radu_eusebian
    pe 03 Martie 2017 12:15
    Este film de propaganda LGBT avand ca scop "victimizarea" homosexualilor si legalizarea "casatoriilor" intre persoanele de acelasi sex, prin "tehnica induiosarii".
  • makomomo
    pe 03 Martie 2017 00:59
    O fi o poveste dramatica, cu suferinta si decizii grele, vieti pierdute si traite in amar si frica si durere dar...nu-mi pui 2 homo negri sa castige Oscarul, frate! Las-o-n treaba ei de globalizare a LGBT! E treaba lor ce fac astia dar terminati cu homosexualitatea asta promovata pana la nesimtire in media! Ce facem oameni buni? Am avut acel Brokeback Mountain in 2005, catalogat un film fantastic de bun.Si-o trageau masculii aia in cort, wow, ce film, ce poveste! A fost si eurovisionul si carnatul castigator si nu pomenesc de filmul desen animat Sausage Party .
    Avem acum acest Moonlight cu 2 negrii homo care castiga oscarul...Pe bune acum, cand sunt in market si vreau sa-mi cumpar 2 crenvursti ma uit atent sa nu ma vada nimeni si ii arunc repede in cos, ma simt rusinat de ceea ce s-ar putea subintelege...

    Usor OFF TOPIC, foarte usor....Noua ecranizare a poveștii „Frumoasa și Bestia” va include în scenariu un personaj HOMOSEXUAL, primul de acest (hal) fel din galeria personajelor Disney!!! WTF!!!???
    CITEZ: Actorul american Josh Gad intepretează în acest film personajul LeFou, un camarad al principalului personaj negativ, Gaston, jucat de Luke Evans. Regizorul peliculei, Bill Condon, a modificat scenariul original și a introdus o relație între cei doi. Acesta spune că rolul personajului LeFou reprezintă un deschizător de drumuri în ceea ce privește vizibilitatea comunității LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și transgender) pe marele ecran.”
    WTF??? What next? Bugs Bunny F...k with Porky pig? Albacazapada fall in love with Cinderella? Tom si Jerry together-forever? Superman and Thor?

    Nu sunt homofob, nici rasist...m-am uitat la lesbiene( ce om nu a facut asta?), inteleg homosexualii(nu ma pot uita la asa ceva insa), imi plac oamenii de culoare (negrii, negar from USA , Africa, etc si m-am bucurat enorm cand a iesit Obama la americani in 2008) dar cata homosexualitate trebuie sa mai indur oare? Sunt un om modern, imi place noutatea si tehnologia, ma adaptez cam la orice atunci cand vreau si consider ca se merita dar nu-mi bagati pe gat gogosile astea...sau sa zic castravetii din...obor si bananele din mall....sau sculele din brico...NU...ENOUGH! Ca altfel devin un fel de J.LO.Adica nu devin femeie, nu asta vroiam sa zic !!! Jesus!

    Revin...Moonlight este un....film si atat.Il vezi once si atat.Poate nici nu-l vezi.Nu vrei.Nu te atrage asa ceva.Te uiti la Lalaland.Categoric.Adevaratul castigator.Fara politica.Doar feerie si dans.Nu "palose" incrucisate.Nu zani pe bicla.Rentoarcerea la Fred Astaire.La puritatea clasica a filmului si nu la cea masculina combinata.Nu, in lumina lunii nu vreau sa imi apara "doua ciocane", vreau sa-mi ramana in minte acea lumina a lunii unde traiam primul sarut la 12,15,16,17,18,20,21,25 ani (depinde de om) impreuna cu prima fata de care ma indragosteam(sunt baiat,da! si sarutam o fata!).In lumina lunii, pt 99,9 din noi asta inseamna si nu doi "cuci" in lumina lunii-n noapte...

    PS:Ceea ce s-a intamplat anul acesta la Oscar...faceti o paralela intre castigatorul alegerilor din SUA, Donald T. , nu ratoiul, omul...felul in care nu era dat castigator si nici nu a fost de fapt votat de populatie in numar mare...si felul identic in care Moonlight castiga, fara sa fie favorit, ca si Trump, fara sa fie aclamat de oameni...in detrimentul La la land care este un film frumos si cu mult mai placut...

    ...opriti planeta, vreau sa cobor...GENIAL cine a spus asta...
  • Ghemot
    pe 02 Martie 2017 22:29
    Un film bunicel. Are o poveste de viață interesantă, dar este departe de Oscar pentru cel mai bun film, cel puțin asta este părerea mea.
  • valilambe
    pe 02 Martie 2017 22:07
    nu stiu cu ce a impresionat criticii de film acest MOONLIGHT dar pt mine a fost o mare dezamagire.Cind am vazut ca a luat oscarul am crezut ca este o mare capodopera,insa,la sfirsit am tras concluzie ca nu este nici macar un sfert de capodopera......printre putinele sau singurul film de oscar care chiar nu mi a placut .
  • Turi
    pe 02 Martie 2017 19:17
    Nu stiu unde este problema: ori nu inteleg ce ar trebui sa insemne un film de Oscar, ori s-au schimbat criteriile! L-am urmarit pana la sfarsit sperand ca voi afla de ce a meritat laurii dar...dezamagire completa! Nu ca La La Land ar fi o capodopera dar era mult peste acesta. Cred ca se mai merita asteptate decernarea premiilor doar pentru a urmari tinutele actorilor!
  • carmenas
    pe 02 Martie 2017 17:57
    Plin de clisee apropo de viata oamenilor de culoare in America, filmat obositor, cu un personaj secundar care preia rolul tatalui (jucat intr-adevar bine) si care dispare la un moment dat in ceata, cu o mama drogata ce ii cere bani copilului ei pt droguri, descoperind minunea identitatii sexuale a personajului principal „O vaaai sunt homosexual, acum imi dau seama, nimeni nu m-a mai atins!!?”, Moonlight este intr-adevar un film surprinzator de PROST!!
    Dar intr-adevar respecta agenda politica a Hollywoodului: film cu negrii, din care actorul Mahershala Ali de origine musulmana, cu personajul principal devenind dealer de droguri desi mama lui a avut probleme cu drogurile si cu un final in care cei doi se regasesc ca fiind homosexuali. Care dintre filmele nominalizate se incadra mai bine in agenda pentru a lua un Oscar??!
  • xerses
    pe 27 Februarie 2017 21:30
    Foarte bine pus in valoare sentimentul de nevoie de afectiune,sensibilitatea ascunsa bine de dramele prin care trece personajul.
  • Vorador
    pe 27 Februarie 2017 20:55
    Dintre toate filmele nominalizate anul acesta au dat premiul celui mai prost dintre ele, oricare dintre ele e mai bun decat asta, nu stiu de unde am avut taria sa rezist pana la final.
  • serban_ionescu
    pe 27 Februarie 2017 18:12
    Dupa marea dezamagire a mea si sunt convins ca si a multor altora pentru acordarea anul trecut a premiului Oscar pentru cel mai bun film al anului 2015 filmului "Spotlight", iata ca nici anul acesta, juriul de asa-zisa "specialitate" a premiilor Oscar, nu se dezminte, provocand o noua mare dezamagire cred eu ca marii majoritati a publicului amator de filme, prin acordarea cel putin total surprinzatoare (ca sa nu folosesc un alt termen mai dur) a aceluiasi gen de premiu Oscar ("suprem") pentru anul 2016, acestui film "Moonlight" !
    "Moonlight" este un film cu un continut strict social de o foarte trista factura, care aluneca insa pe panta unei asa-zise si binecunoscute rutini a majoritatii acestui gen de filme, care reliefeaza o inalta promiscuitate in special morala atat sociala, dar si inclusiv la nivelul asa-ziselor "prietenii" profund deformate din aceleasi motive, cat si la nivelul relatiilor dintre mama si fiu. Personal consider ca acest film de o factura care se ridica cu prea putin deasupra mediocritatii(dupa parerea mea numai la nivelul unei note intre 5 si 6) si care nu este absolut deloc ""condimentat"" cu niciun alt gen de element adjuvant care sa-l faca cat de cat ceva mai atractiv de urmarit, nu merita nici cel putin sa fi fost nominalizat pentru acest gen de premiu Oscar, in conditiile in care nu numai toate celelalte nominalizari i-au fost in mod NET SUPERIOARE, cat si in conditiile in care multe alte filme ale anului 2016, ca si de exemplu cel putin si in special Sully, The Light Between Oceans, Collateral Beauty, si chiar si Me Before You, au fost si ele net superioare si ar fi meritat sa fie mult mai curand ele nominalizate la Oscarul suprem !
  • andyy
    pe 27 Februarie 2017 01:21
    Un subiect delicat prezentat cu sensibilitate, petrecut intr-o societate dura, nemiloasa care, nu iti da voie sa fii ceea ce esti asa cum simti. Actorii rolului principal reusesc sa transmita foarte bine starile interioare, din spatele putinelor cuvinte. De remarcat si coloana sonora, una foarte reusita.
  • borisvultur
    pe 26 Februarie 2017 11:47
    ...spre descoperirea de sine. Ultima ipostază : hiper-mascul traficant, mereu introvertit, dar cu sufletul hăituit. Prietenul său - Kevin - recunoaște : „n-am fost niciodată eu însumi”. O ratare a vieții din teamă. Filmul e valoros prin cantitatea de nespus, de sugerat. Prin imagini, prin prezența apei, printr-o tensiune arzătoare a nenumitului.
  • dincolodenume
    pe 26 Februarie 2017 10:35
    Un film "Take me to Church" care vrea sa transmita ceva, dar uita sa faca acest lucru. Nu naratiunea peliculei reuseste sa-ti puna intrebari esentiale, adanci, intrebari care sa-ti rascoleasca sufletul, ci doar subiectul, nonconformist prin definitie, prin natura si nu prin povestea personajelor.
    Inainte de toate vei urmari un film plictisitor, cu o actiune anosta, avand caractere prost cladite, fata de care nu te poti atasa in niciun fel.
    Poate si asta este ideea, sa vezi viata unor ratati, unor inadaptabili, unor oameni altfel (si cam atat).

    Nu ma intelegeti gresit. Nu sunt homofob, nu sunt rasist, doar ca urasc miorita, fie ea si a altora. Fatalismul nu m-a impresionat niciodata si nici acest film nu a reusit sa-mi spuna o poveste care sa ma convinga ca exista ceva frumos in ordinarul uman, fie el chiar si o drama.

    Moonlight este un film care atrage premii, nu pentru ca e nemaipomenit ci doar pentru ca vorbeste despre subiecte tabu.
    Un film la care am adormit (la propriu).
  • bovoro
    pe 22 Februarie 2017 14:22
    Niciun WASP in filmul asta? Doar cativa "extra-si" prin fast-food-ul de la final, altfel aveai impresia ca e filmat prin Burkina Fasso sau Zimbabwe. Altfel, bunicel filmul.
  • andystarx
    pe 18 Februarie 2017 21:05
    Hmm,un film clar supraapreciat,jocul actoricesc este bunicel,si nu ma mira faptul ca la aceasta data cand scriu aici,nu a avut premiera in ROmania,la fel ca Manchester by the sea ! Urmariti l si o sa va convigeti singuri,este chiar unul din cele mai slabe filme cu gay,mirama s ,daca va castiga vreun oscar !
  • Tyybi1
    pe 07 Februarie 2017 18:09
    Ecranizarea are în cadru povestea Micului Chiron Negru arătând treptat etapele vieții, cu bune și cu rele. Homosexualitatea apare sub o formă mai delicată față de cum suntem obișnuiți, ea fiind mai mult simțită prin prestația actorului. Filmul are momente bune, actorii sunt bine conturați de acțiune, acțiune care nu arată foarte mult, ea simțindu-se.
  • Mitza_MvP
    pe 21 Ianuarie 2017 00:23
    Alegeri destul de ciudate pentru un copil care a avut mereu un refugiu....
    De obicei majoritatea copiilor care sunt in situatia lui (umiliti la scoala,umiliti acasa),nu au un umar pe care sa planga....nu au in fata cui sa-si descarce sufletul,si ajung astfel in majoritatea cazurilor dependenti de droguri si alcool sau in prag de sinucidere....
    Dar copilul asta a avut totusi o familie minunata unde mergea cand mama lui il dadea afara din casa sau cand se simtea el singur....dar nu comunica....asta a fost problema lui..cu toate ca Teresa a fost mama lui adoptiva,in mod inexplicabil, el nu a reusit niciodata sa lege o legatura cu ea....
    Pacat,multi nu au sansa lui....
    Daca intentia regizorului a fost sa creeze un film despre un inadaptat in adevaratul sens al cuvantului,eu cred ca a reusit....un personaj introvertit,inadaptat si imatur,jucat perfect de catre cei trei actori....
  • Cretzulynne
    pe 17 Ianuarie 2017 18:50
    Da! Da! Da! Doamnelor si domnilor, acesta este cel mai bun film gay al tuturor timpurilor! Nu gasesti niciun fel de stereotip ca in majoritatea filmelor de gen! (cunoscatorii stiu despre ce vorbesc)

    Pur si simplu, simteai tensiunea dintre cei doi, pana a ajuns la punctul de fierbere in ultima jumatate a filmului. Cat de putin mai aveau pana la a sari unul pe celalalt!
    Nu m-am mai simtit asa de prinsa de la Whiplash incoace!
    Dar finalul nu a fost deloc suculent... (recunosc ca as fi vrut sa vad mai mult la final, cand pac, s-a terminat!)

    CA-PO-DO-PE-RA !

    P.S.: Toate felicitarile mele pentru castigarea marelui premiu.
    Un pas mic pentru dubla minoritate americana, un pas urias pentru omenire!

    P.P.S : Cred ca nu mai trebuie mentionat acest lucru, dar exista aceasta majoritate umana care nu va putea vedea intr-un mod onest, datorita prejudecatilor si a homofobiei ei si, cel mai important dintre toate, nu va putea SIMTI ceea ce transmite acest film. Dovada va sta in numarul parerilor si a voturilor negative. Acum sa lasam TIMPUL sa schimbe lucrurile.

    + parerile criticilor de la diverse institutii, cu care sunt de acord 100%:

    100 - Screen International - Tim Grierson
    "Ambitious in scope but precise in its execution, this deceptively small-scale character piece reverberates with compassion and insight."

    100 - Variety - Peter Debruge
    "A socially conscious work of art as essential as it is insightful."

    100 - The Hollywood Reporter - David Rooney
    "Barry Jenkins' Moonlight pulls you into its introspective protagonist's world from the start and transfixes throughout as it observes, with uncommon poignancy and emotional perceptiveness, his roughly two-decade path to find a definitive answer to the question, "Who am I?""

    100 - indieWIRE - Eric Kohn
    "Moonlight transforms rage and frustration into unadulterated intimacy. In this mesmerizing portrait of a suffocating world, the only potential catharsis lies in acknowledging it as Chiron so deeply wishes he could. Despite the somber tone, Moonlight is a beacon of hope for the prospects of speaking up."

    100 - The Playlist - Gregory Ellwood
    "Like Brokeback Mountain a decade ago, Moonlight is a piece of art that will transform lives long after it leaves theaters."

    100 - The Guardian - Benjamin Lee
    "It's a thrilling, deeply necessary work that opens up a much-needed and rarely approached on-screen conversation about the nature of gay masculinity."

    100 - RogerEbert.com - Brian Tallerico
    "Moonlight is a film that is both lyrical and deeply grounded in its character work, a balancing act that's breathtaking to behold. It is one of those rare pieces of filmmaking that stays completely focused on its characters while also feeling like it's dealing with universal themes about identity, sexuality, family, and, most of all, masculinity."

    100 - Time Out New York - Joshua Rothkopf
    "Moonlight takes the pain of growing up and turns it into hardened scars and private caresses. This film is, without a doubt, the reason we go to the movies: to understand, to come closer, to ache, hopefully with another."

    100 - Indiewire - Eric Kohn
    "Moonlight transforms rage and frustration into unadulterated intimacy. In this mesmerizing portrait of a suffocating world, the only potential catharsis lies in acknowledging it as Chiron so deeply wishes he could. Despite the somber tone, Moonlight is a beacon of hope for the prospects of speaking up."

    95 - TheWrap - Sam Fragoso
    "It's a humanist film; it's about people, and it's got a pulse. It presents characters as idiosyncratic, domineering, but mostly fearful - timid creatures ambling through life in the hopes of finding refuge."

    90 - ScreenCrush - Erin Whitney
    "It's a film that aches with beauty. It cries with longing. It quakes with a rich sadness that lingers with you long after the final moments. A masterpiece of poetic filmmaking, Moonlight is one of the most powerful films of the year. "
  • Crynick
    pe 04 Ianuarie 2017 13:33
    deci cel mai premiat film al anului 2016 nu are premiera in Romania ?