Comentarii Comentează
  • Horatiucrisan
    pe 02 Noiembrie 2024 12:26
    O ecranizare de calitate a nuvelei lui Cehov Drama la vanatoare. Desigur, filmul nu reușește sa acopere întreg conținutul cărții destul de ample de altfel, anumite scene din carte fiind omise dar în esență rămâne în film bun.
  • AsterX
    pe 26 Mai 2024 19:46
    Ca majoritatea romanelor si filmelor rusesti mi s-a parut foarte plictisitor! E genul de carte pe care o citeam pe timpul lui Ceausescu din lipsa de altceva si pt ca auzisem ca e bine sa ai habar de cutare clasic rus etc. Personal nu toti prozatorii, poetii sau dramaturgii rusi m-au impresionat. Asa cum nici toate filmele rusesti nu mi-au placut si nu imi plac! Prea multa vorbarie fara sens... E drept ca nici cel care a facut traducerea (dupa sub eng din cate am observat) nu a tradus cum trebuie. A cam batut campii! Cum poti adauga cuvinte care nu le spun actorii, doar de dragul de a face o subtitrare? Si te mai miri ca nu poti sinc cum trebuie o subtitrare sau ca nu poti intelege filmul!? Filmul si povestea in sine, drama, da, e notabila si intr-un fel si ecranizarea. Dar nu e chiar formidabil niciun lucru din astea! Am si sub rusa orig dar e foarte greu sa traduci din lb rusa cand nu o stapanesti si ai ca ajutor doar ce iti ofera google! Limba rusa oferita de google nu e nici pe departe cea vorbita in film! Sa nu uitam ca au fost vreo 15 republici in fosta U.R.S.S.! Totusi pt ca multi l-au laudat si avand bluray-ul orig am zis hai sa sinc aceasta sub si sa vizionez filmul! Sunt alte filme interesante care le am in bluray si care merita traduse si vizionate! Da, e bun filmul pt cine are bluray-ul si atat! Nu m-a impresionat felul in care a fost pusa in scena povestea. Drama da, e notabila! E doar parerea mea. Nu ma consider mare critic ca altii, decat un mare iubitor de filme bune si rare! Un mare cinefil amator!
  • cezarika21
    pe 04 Iunie 2016 16:42
    Puține momente sunt memorabile în viața de altfel plicticoasă a oamenilor, dar momentele de dragoste strălucesc întotdeauna și dau valoare unei existențe cenușii și banale. Marele merit al lui Cehov este că a reușit să eternizeze multe astfel de momente petrecute în mediul nobiliar decadent rus de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

    ”Gingașa și tandra mea fiară” (așa cum se traduce în limba română titlul rusesc ”Moi laskovîi i nejnîi zver”) ecranizează nuvela cehoviană ”Dramă la vânătoare”, relatând într-un mod epistolar autobiografic uciderea din gelozie a unei tinere rusoaice râvnite de mai mulți bărbați.

    Chiar dacă este fidel în proporție semnificativă operei sale de referință, filmul lui Loteanu are marele merit de a reconstitui credibil atmosfera decadentă a protipendadei din provincie, subminată de propriile ei vicii și neputințe. Interpretările reușite ale protagoniștilor (Oleg Iankovski, Galina Beliaeva și Kirill Lavrov) aduc o notă de autentic sentimentalism uman unor existențe în mare parte amorfe, eternizând momente de viață ce sfidează răsuflarea apropiată a morții. Odată cu moartea persoanei iubite, dispare și motivația vieții, existența celor implicați îndreptându-se rapid către finalul inexorabil.
  • Iulidesprefilme
    pe 05 Iunie 2013 20:42
    Drama Olgăi, fata săracă, este că trebuie să se mărite cu un om mai în vârstă, când ea iubeşte pe altcineva...filmul este o bijuterie artistică...
  • Bibi_TM
    pe 07 Martie 2013 04:49
    Cu toate ca filmul are un subiect simplu, dragostea interzisa, modul in care Loteanu a ales cadrele de filmare si ansamblul tiganesc condus de Eugen Doga iti fac pielea de gaina. Nu iti poate iesi din minte corul tiganesc, care, dupa o noapte de betie a bogatasilor acelor vremuri fac o demonstratie de virtuozitate pe malul unui lac invaluit intr-o ceata densa. Combinatia rasarit, lumina difuza, ceata, muzica tiganeasca este ... letala.
  • lili22
    pe 17 Octombrie 2012 21:38
    Cred ca e cel mai bun film al lui Loteanu pt. ca a ales un foarte mare actor pentru rolul principal, asa filmul este salvat de la mediocritate.Buna si G.Beliaeva, dar regizorul a avut limitele sale, nu era facut sa dea lumii capodopere.
  • margott
    pe 26 Septembrie 2012 20:54
    Adaptarea nuvelei lui Cehov ''Gingasa si tandra mea fiara'' si a patra colaborare a lui Loteanu cu actorii din Satra, favoritii regizorului : Svetlana Toma (care apare in rol minor aici) si Grigore Grigoriu, plus muzica inconfundabila a lui Eugen Doga, cel cu care Loteanu a colaborat la numai putin de 4 filme (Satra, Lautarii, Anna Pavlova si Gingasa si tandra mea fiara), in toate cele 4 muzica avand rol principal.