Părerea criticului
Noile giumbuşlucuri ale lui Jim Carrey se lansează pe marile ecrane de vineri, iar cei mai bucuroşi s-ar putea să fie cei mici. Dacă nu ştiai cum să-ţi petreci cu ei două ore în weekend, acest film semnat de Mark Waters ar fi o variantă, dar nu te aştepta să să te distrezi la fel de bine. Pe alocuri povestea trenează şi, oricât de simpatic e mesajul, simţi că "pinguinilor" le-ar mai trebui ceva ca să te binedispună cu adevărat.

Cea mai mare bucurie prilejuită de Mr. Popper's Penguins nu a fost reîntâlnirea cu Jim Carrey (celebrul actor de comedie arată foarte îmbătrânit şi nu pare foarte în formă), ci cu Angela Lansbury, celebra actriţă britanică. La cei 85 de ani ai săi, Lansbury este cât se poate de energică în rolul doamnei van Gundy, proprietara apreciatului local Tavern on the Green, a cărui locaţie din buricul New York-ului îi face cu ochiul ambiţiosului antreprenor Thomas Popper (Jim Carrey), de această importantă achiziţie depinzând un post de partener în compania pentru care lucrează de atâta vreme.

Bineînţeles, succesul în carieră nu este dublat şi de cel din viaţa de familie: divorţat, domnul Poppers cam are tendinţa să uite de obligaţiile faţă de cei doi copii ai săi şi, oricât de entuziast şi pozitiv este când îi întâlneşte, distanţa dintre el şi cei mici este cât se poate de evidentă. Lucrurile se vor schimba când tatăl explorator al eroului îi trimite un cadou neobişnuit: un pinguin! O greşeală de comunicare va mări numărul de "intruşi" (cel puţin în viziunea domnului Popper) la şase şi de aici să te ţii, căci urmează o mulţime de aventuri cu şturlubaticele creaturi.

Cei şase pinguini sunt şi starurile comediei de familie. Atenţie, producătorii se laudă că au folosit pinguini reali, dar compartamentul uneori prea uman al sextetului buclucaş te face să crezi că CGI-ul şi-a băgat consistent aripioara. Delicioasă este şi Pippi (Ophelia Lovibond), asistenta domnului Popper, care ar fi în stare de orice pentru ca toate cuvintele pronunţate de ea să înceapă cu litera P. Din păcate comicul de limbaj al personajului se pierde foarte mult la traducere...

Ca multe alte comedii de gen, accentul pe valorile familiale se pune şi în Pinguinii domnului Popper. Cei mici vor învăţa despre grija pentru mediu şi animale, iar cei mari că nu este niciodată o idee prea bună să sacrifice pe altarul carierei relaţiile cu copii lor. Dar în afară de un mesaj pozitiv şi de câteva momente amuzante, comedia nu prea are ce altceva să ofere spectatorilor, care s-ar putea să se uite de câteva ori la ceas pe durata celor 95 de minute.