Comentarii Comentează
  • GiulianoDirt
    pe 03 Aprilie 2022 19:54
    Lăsând patriotismul la o parte filmul este mediocru. Nu pot să ii dau mai mult de 5
  • romeo_bucur_andronache
    pe 05 Octombrie 2018 23:48
    Un film foarte bine alcatuit ca actiune ,care imbina arnonios faptele istorice cu trairile sufletesti ale personajelor din acele vremuri (de tristete,saracie cumplita,bejenie si jale). Din pacate sfirsitul acestui film este mai moale (neinspirat),adica lasa loc de indoieli tocmai atunci cind trebuia sa fie ferm si hotarit. Si acest film dovedeste temeinic,daca mai era necesar treaba aceasta,ca intotdeauna toti oamenii de CULTURA ai Romaniei NU sint deloc si oameni de ACTIUNE,chiar daca critica,de multe ori cu vehementa si indreptatire, pe toti Cirmuitorii Romaniei din orice vreme. Intotdeauna este cel mai usor si comod doar sa critici pe toti Cirmacii Romaniei ( Partide sau oameni cu functii publice felurite) ,dar cel mai deosebit (important) este sa SI treci la ACTIUNE in vreme ce critici,asa cum este firesc sa se intimple . Daca nu treci la ACTIUNE pe cimpul bataliei politice (adica iti este frica sa intri in focul luptei politice,cu orice pret si orice risc) este cel mai nimerit nici sa nu critici pe nimeni,fiindca este rusinos sa fii viteaz numai la tine in casa ta,.sau la televizor,ori in mass-media. Din pacate INTELECTUALii Romaniei (asa cum sint numiti Carturarii ), in marea lor majoritate, sau inchinat totdeauna in fata asa-zisei "Puteri "a Tarii (ca a fost Putere politica sau de alt fel,nu atirna deloc in pricina),iar acei putini Intelectuali (nemaipomenit de putini si 99,99% NEfolositori Tarii si norodului ei ) care sau impotrivit cu vorba Puterilor politice launtrice ale Romaniei (din toate timpurile istorice) nu au trecut deloc,niciodata, la ACTIUNE in cimpul bataliilor politice (sau de alt fel ),lasind ACTIUNEA in socoteala unor oameni de RIND sa Hotarasca totdeauna SOARTA Romaniei - de aici se trage si starea de SARACIE GENERALIZATA ,de SUFERINTE felurite, de haos Legislativ,de ASUPRIRE cumplita a norodului de rind al Tarii ,de destrabalare a societatii , de NElegiuire adinca si NEsiguranta crincena a tuturor cetatenilor de rind,intotdeauna, indiferent de asa-zisa "Orinduire sociala " in care au vietuit de azi pe maine.Din pacate,toti asa-zisii 'INTELECTUALI " ai Romaniei NU sint deloc Intelectuali,ci doar niste CIRCOTASI milogi si fatarnici. Soarta Romaniei ramine pe mai departe tot in mina citorva oameni de rind VITEJI si HOTARITI ,care voiesc sa o schimbe,in sfirsit, in BINE dupa aproape 2000 de ani pierduti degeaba. Petre Tutea este singurul INTELECTUAL (si filosof) care a avut dreptate cind a spus ca : am facut 13 ani de puscarie pentru un popor de DOBITOCI".S-auzim de bine. ROMEO al lui Domnul.
  • balta67verde
    pe 02 Aprilie 2017 11:57
    Lasand la o parte discutiile patriotice, eroii si evenimentele istorice, si vorbind doar despre film:.Este unul mediocru. Nu m-a impresionat.
  • cezarika21
    pe 22 Noiembrie 2015 22:32
    Realizat în același timp cu „La răscrucea marilor furtuni” (1980), „Munţii în flăcări” face parte din campania cinematografică de ecranizare a istoriei naționale, evocând participarea românească la Revoluția de la 1848-1849. Primul film prezenta evenimentele din Țara Românească (primele acțiuni revoluționare în Țările Române au avut loc în Moldova, dar au fost înăbușite rapid de poliția domnitorului Mihail Sturdza), în timp ce acest film relatează frământările revoluționare din Transilvania.

    „Munţii în flăcări” a intenționat să evoce o epocă istorică de mare importanţă pentru români, insistând critic pe contextul istoric, pe acțiunea revoluționară a marilor patrioți pașoptiști transilvăneni și pe erorile săvârșite atunci. Este greu să cuprinzi evenimente de o asemenea amploare într-un singur film, de aceea acțiunea este sumară și cam grăbită. Scenaristul Petre Sălcudeanu a preferat să se concentreze mai mult pe figura luminoasă a lui Avram Iancu și pe tratativele eșuate de unire a forțelor revoluționare române și maghiare. Reiese însă clar ideea cacealmalei politice concepută de marii sforari de la Viena care au exploatat neînțelegerile istorice între români și maghiari pentru a determina cele două oști revoluționare să se lupte între ele.

    Din păcate, dorința de a prezenta cât mai multă istorie într-un timp redus și hei-rupismul imprimat de regizorul Mircea Moldovan dăunează însă filmului în plan artistic, făcând ca subiectul să fie înțeles doar de cei care au cunoștințe solide de istorie. Programul revoluției, adunarea de la Blaj sau luptele de la Abrud sunt prezentate atât de succint încât creează impresia că filmul a fost încropit în mare grabă, fără o înțelegere și ordonare coerentă a materialului istoric. Într-o vreme în care lumea și-a pierdut obișnuința de a citi vizionarea acestui film reprezintă totuși o lecție de istorie utilă.
  • Iulidesprefilme
    pe 22 Decembrie 2012 17:40
    Generaţia paşoptistă chiar a făcut ceva pentru ţara asta! Uneori cu preţul vieţii...
  • gelxxl
    pe 23 Noiembrie 2012 21:59
    fugeam de la liceu si faceam figuratie la filmul asta. ...