Comentarii Comentează
  • borisvultur
    pe 17 Septembrie 2017 12:34
    Una din secvențele preferate: siesta din vremea copilăriei lui Oblomov, adică lungi camere cu persoane doborâte de somn, ca o prefigurare a preferinței pentru somn ...Poate că m-a deranjat vocea din off, ca o constantă a unirii firelor epice.
  • pisicuta1
    pe 22 Aprilie 2017 20:21
    o capodopera care merita vazuta ,ca mai toate filmele rusesti vechi!
  • Iulidesprefilme
    pe 31 Martie 2013 19:48
    Aş spune că un film (ca acesta) de Mihalkov este ca o poezie a naturii, a iubirii, a copilăriei, a vieţii...
  • cezarika21
    pe 31 Martie 2013 19:48
    Inspirat din romanul „Oblomov” al lui Ivan Goncearov, filmul "Câteva zile din viaţa lui Oblomov" este o poveste despre un nobil rus care simte inutilitatea şi lipsa de rost a vieţii sale şi decide să se apere, refugiindu-se în somn şi lenevie. Scurta ieşire a lui din această stare este întreruptă brutal atunci când îşi dă seama că nu poate fi bărbatul visat de fata pe care o iubeşte.

    Filmul se concentrează pe lumea interioară a lui Oblomov, redându-i imobilitatea, sentimentul inutilităţii vieţii şi refuzul de a accepta realitatea socială. Personajul se refugiază în somnolenţă din care nu se trezeşte decât pentru a mânca. "Câteva zile din viaţa lui Oblomov" se remarcă prin interpretarea magistrală a lui Oleg Tabakov în rolul nobilului rus Ilia Ilici Oblomov, prin interpretările excelente ale rolurilor secundare, prin imaginile de o mare calitate artistică şi printr-o regie excepţională a lui Nikita Mihalkov.
  • stalex
    pe 31 Martie 2013 18:56
    Foarte interesant. Spre deosebire de viziunea clasica, a unui Oblomov bolnav de lene (a se vedea si montarea lui Tocilescu de la Bulandra), Mihalkov ne pune mai degraba in fata unui depresiv, a unui neadaptat. Oleg Tabakov interpreteaza magistral, la fel si Elena Solovei.
  • lili22
    pe 31 Martie 2013 13:26
    Ecranizare a romanului scris de Goncearov , filmul este o poveste despre letargia din care un nobil rus nu poate iesi, o boala a sufletului rusesc fara leac.Nimic nu il scoate din pat pe Oblomov, nici macar iubirea.Intoarce in final spatele tuturor numai sa se poata cufunda in somn, in inactivitate.Magistrala interpretare a rolului principal, dar in rolurile secundare, excelent jucate intilnim actorii preferati ai lui Mihalkov.
    Acest film este o capodopera.
  • mihaelatb
    pe 02 Octombrie 2010 02:13
    Ca si in Fata fara zestre, ca si in Unchiul Vania, Ca si in Piesa netreminata... si in Oblomov este vorba de nemiscarea lucrurilor, de inutilitatea miscarii.Nu se schimba nimic, oricat te-ai stradui. Si atunci de ce?
    Cine a citit Cehov, Dostoievski sau Goncearov, stie exact despre ce este vorba.O adaptarea minunata s-a facut si la Bulandra cu Mihai Constantin in rolul lui Oblomov.Nu intamplator, tatal, George Constantin, jucase ani inainte in Livada cu Visini