Netflix
×
Utilizator
×
Comentarii Comentează
  • Deceoare
    pe 26 Aprilie 2023 17:09
    Foarte rar se întâmplă ca o transpunere cinematografică a unui roman să aibă acuratețea a ceea ce a dorit să expună scriitorul. Ar putea cineva să spună: "Aceasta a fost viziunea regizorului despre roman". Dacă ai o viziune personală spui că: "A fost făcut după O IDEE INSPIRATĂ de romanul cutare". Nu este o ecranizare a romanului. Regizorul a dorit doar să facă o "ecranizare" la fel de lungă ca timp(aproximativ 106 minute) cât a fost și transpunerea în teatrul radiofonic din anul 1983. În rest așa cum spune titlul romanului "Locul în care nu s-a întâmplat nimic" acesta este filmul în care nu s-a întâmplat nimic. Singura lui salvare a fost conexiunea politică a realizării filmului, anul 1989, cu evenimentele din decembrie 1989.
  • cosmin742000
    pe 24 Septembrie 2016 12:00
    Ecranizare dupa Mihail Sadoveanu a nuvelei Locul unde nu s-a intamplat nimic , un film i care chiar nu se intampla nimic.
  • cezarika21
    pe 17 Martie 2014 07:53
    Un "loc în care nu se întâmplă nimic", personaje amorfe şi întâmplări banale, cu nimic ieşite din comun, toate aceste elemente contribuie la crearea atmosferei din "Noiembrie, ultimul bal". O lume pasivă ce duce o existenţă banală şi meschină, fără vise, speranţe sau acţiune, în care oamenii superiori (precum prinţul Lai Cantacuzin) se murdăresc prin simpla lor prezenţă. Ce mult se aseamănă toate acestea cu ultimii ani ai "domniei" lui Nicolae Ceauşescu!

    Purtând pecetea personalităţii copleşitoare a regizorului Dan Piţa, filmul e încărcat de simboluri şi se îndepărtează de romanul ”Locul unde nu se întâmplă nimic” al lui Mihail Sadoveanu, realizând o viziune onirică a unei "insule" aflate într-o stare de somnolenţă (pentru a parafraza titlul unuia din ultimele filme ale lui Mircea Veroiu), în care oamenii nici nu trăiesc şi nici nu mor (parafrazând de data asta o expresie dintr-un alt film, "Secvenţe al lui Alexandru Tatos). Atmosfera este conturată de imagini ceţoase picturale în stil impresionist, cadre de interior de o mare plasticitate, portrete surprinse în gros-planuri instantanee pentru a identifica unele tresăriri abia vizibile. Cadrele de mare rafinament sunt montate inspirat, iar muzica excepţională contribuie la amplificarea efectelor dorite.

    Regizorul se concentrează pe existenţele apatice şi meschine din târgul încremenit în timp, scoţând în evidenţă imaginea stranie a prinţului Cantacuzin (filmat în majoritatea secvenţelor în contraplonjeu, în timp ce majoritatea celorlalte personaje sunt filmate în plonjeu), un personaj simbolic ce trăieşte detaşat de lumea mizerabilă şi de aceea refuză orice implicare în conflictele celorlalţi, oricâtă empatie ar simţi pentru unii semeni. O lume în care puţinii oameni ce încearcă să iasă la suprafaţă sunt traşi în jos de toţi ceilalţi, o lume din care nu se poate evada.
  • Vegetarian
    pe 16 Martie 2014 21:36
    Barbati care au avut relatie amoroasa sau de prietenie in film cu femei mult mai tinere = Prinţul Lai Cantacuzin (Stefan Iordache), descendent al unei familii boiereşti duce o existenţă anostă colorată doar de relaţia sa amoroasă cu soţia mult mai tânără a generalului Argintar şi educarea tinerei Daria (balerina Soimita Lupu), fiica ajutorului de primar. Deşi Daria îl iubeşte, Cantacuzin este incapabil să răspundă acestor sentimente.

    Acest film a fost difuzat online la TVR 2 in 16 martie 2014 . Putine filme sunt difuzate pe net , si reluate gratis de catre televiziuni ..
  • Runor
    pe 22 Septembrie 2012 20:42
    impresionează profund, Şoimiţa face balet, Ştefan Iordache crează "cadre" de pus în ramă. Dacă Dan Piţa ar fi regizat un film după romanul "Enigma Otiliei", filmul ar fi rămas mai mult decât cel al lui Sergiu Nicolaescu.
  • cetateanu
    pe 31 August 2010 19:06
    Nu am inteles acest film imi pare rau de Stefan Iordache si de marele regizor Dan Pita dar m-am chinuit sa stau in sala pana la capat pentru ca citisem in revista CINEMA ca o studenta la urmarit de 4 ori si vroia sa-l mai vada odata ca nu ii deslusise tote tainele.Daca trebuie sa vezi de cel putin 4 ori ca sa pricepi acest film eu ma las pagubas.
  • pe 01 Decembrie 2007 20:40
    un film care merita vazut..........