Amestec între mitologia irlandeză și realitatea cruntă a lumii contemporane, ”Ondine” pare un film care plutește în derivă, fără să ajungă nicăieri. Avem un pescar irlandez alcoolic și ghinionist, o tânără presupus amnezică salvată din apele mării, o fetiță cu blocaj renal și câțiva gangsteri de etnie română: ce poate să iasă de aici? Un talmeș-balmeș irlandez ce evoluează de la basm spre realitate într-un mod neinteresant, dezechilibrat și neconvingător.
Personal, am dus lupte grele cu somnul încă de la început și nu pot să-i înțeleg pe cei care consideră că acest film este romantic. În afară de aspectul aparent de basm, existent mai ales în prima parte, nu m-a entuziasmat nimic din povestea pescărească cu aromă de alcool derulată monoton pe ecran. Mi s-a părut doar un alt balon de săpun ce se sparge singur din cauza lipsei de inspirație.
Nu m-aș deranja să-l văd din nou. Nu merită efortul.
Spaghete
pe 24 Decembrie 2012 03:45
Ondine, un cuvant, un nume pe care nu l-am auzit pana acum...suna aproape virgin, sublim.
Ma uit in distributie si observ Colin Farrell...waw, gata, tre' sa-l vad, restul actorilor nici nu mai conta.
Inceputul e bulversant aproape visceral, Colin Farrell un pescar de-al locului prinde in plasa lui(la propriu) o bunaciune moarta sau cel putin asa parea pana cand,
el, pescarul Syraceuse, plin de initiativa recurge la binecuvantata respiratie buson la
buson, obligandu-ma sa fiu putin grobian si sa strig "baga-i limba, baga-i limba".
Culmea, dar fapta lui nu a fost fara urmari, faptura s-a trezit brusc la viata etalandu-si
trilurile...suava sa voce spunand ceea ce oricarui barbat i-ar face
placere sa auda: "nu vreau sa mai vad pe nimeni, nici un om, doar pe tine" ;el, pescarul Syraceuse aka Circus urma sa fie "centrul universului"(a se citi buricu' pamantului) in aceasta ecuatie.
El pescuieste, ea il insoteste pretutindeni cantand precum o sirena salbatica, ademenitoare pentru prada din adancurile apelor devenind laitmotivul intalnirilor dintre ei.
Inspirandu-se parca dintr-un basm al lui Petre Ispirescu, regizorul filmului a creeat povestea perfecta, el un fost alcoolic care de 2 ani nu s-a mai adapat din trupul lui bacchus, divortat, de o sotie fana a mai sus amintitului, avand impreuna cu aceasta un copil cu probleme de sanatate...iar acum din neant aparand frumoasa creatura, emanand un suflu afrodisiac ce plutea in jurul ei, ademenindu-l pe neinsemnatul pescar precum chemarea unui corn de vanatoare, tinandu-l prizonier mrejelor sale..facandu-l pe bietul muritor de rand Syraceuse sa se imagineze un
viitor pretendent la spatiul alaturat trupului ei, vrand ca secundele petrecute cu ea sa devina lung metraje.
Filmul curge fluent, pozitiv, facand privitorul sa se simta ca in interiorul unui basm, gustand din toate ingredientele acestuia, dar stupoare, de nicaieri, aud cuvinte din neaosul si dulcele grai mioritic.
Wtf zic, pun pauza, dau inapoi...mda, nu m-am inselat , e Vladic, sotul nimfei sau cel putin asa banuiam...intr-o romana perfecta o lua la rost pe minunata creatura, grosolan agasand-o cu un nerostit "ce faci pisoias te smotocesti singura?"
Ceva nu-i in regula zic...deja se duse p***i atmosfera de basm.
Ca sa nu mai bat campii, sirena era de fapt Ioana, o curva romanca "dilerița" de substante interzise, iar el Vladic(Emil Hoştină) pestele si partenerul ei de nebunii.
Refuz din considerente cinematografice sa fac vreun comentariu vis a vis de lobby-ul facut tarii noastre.
Pacat, filmul incepuse lin, precum, o creatie populara, transmisa oral insa, terminata anal...intr-un final!
Nu e deloc o exagerare avand in vedere ca incepe timid, diafan, intr-o delicata anxietate si se termina banal, fara haz macar intr-o romgleza perfecta: my pește(cuvinte venite din gurița spurcata a frumoasei sirene)
In incheiere ma gandesc ca nu poti lua ca reper nici macar basmele cu starea emotionanta si vibranta pe care o transmit, cu paleta de emotii tipic acestora, pentru ca exista riscul sa te trezesti intr-o realitate sordida unde lipsa moralitatii e desavarsita si de unde mai aflii ca femeile usoare nu-s doar cele gonflabile ci si SIRENELE!
Concluzia absoluta: un cacat de film!
pisicuta1
pe 30 Mai 2012 20:29
mi a placut f mult ,merita vazut o poveste interesanta!
into_the_labyrinth
pe 24 Mai 2012 02:00
Deşi introduce un element ţinând de fantastic, drama Ondine e mai curând una inspirată din realitate – pescarul Syracuse are probleme cu alcoolul, cu soţia şi cu fetiţa care este paralizată. Viaţa i se schimbă atunci când o pescuieşte din mare pe Ondine, o fată care îi spune că este selkie (o femeie-focă, ceva în genul sirenei), De aici urmează o serie de întâmplări care îi apropie pe cei trei – pe pescar, pe fată şi pe selkie. Lucrurile iau apoi o turnură dramatică. Atenţie! Să nu credeţi pe parcurs că aţi înţeles filmul – aceasta nu se va întâmpla decât la sfârşit, şi vă asigur că are un sfârşit cu adevărat surprinzător, care merită apreciat! Per ansamblu, mi-a plăcut. Nota mea: 7.5.
Piratu
pe 09 Octombrie 2011 11:43
O zi de pescuit si o “prada” surprinzatoare in navod, o femeie: de aici incepe ceva la fel de confuz ca inceputu, ceva misterios in sensu bun al cuvantului..
Ondine o adevarata mica evadare din ceea ce numim realitate, un pescar mereu pe punctul de-a ceda, “stagneaza” pe toate planurile iar aceasta intamplare care in prima parte pare de domeniul fantasticului il “salveaza” din mrejele sortii.
Pe Collin Farell se pare ca-l prind bine rolurile “dramatice” si are din nou o prestatie actoriceasca de apreciat.
Ondine un nume asa frumos cu o poveste pe masura, un amalgam de mitologie,superstitie, o poveste cu iz de basm in viata de zi cu zi a unui “biet” pescar intr-o atmosfera de reverie a peisajului irlandez.
O zi de pescuit si o “prada” surprinzatoare in navod, o femeie: de aici incepe ceva la fel de confuz ca inceputu, ceva misterios in sensu bun al cuvantului..
Ondine o adevarata mica evadare din ceea ce numim realitate, un pescar mereu pe punctul de-a ceda, “stagneaza” pe toate planurile iar aceasta intamplare care in prima parte pare de domeniul fantasticului il “salveaza” din mrejele sortii.
Pe Collin Farell se pare ca-l prind bine rolurile “dramatice” si are din nou o prestatie actoriceasca de apreciat.
Ondine un nume asa frumos cu o poveste pe masura, un amalgam de mitologie,superstitie, o poveste cu iz de basm in viata de zi cu zi a unui “biet” pescar intr-o atmosfera de reverie a peisajului irlandez.
Mihai2508
pe 12 Septembrie 2011 01:45
Deci filmul, ca idee este foarte bun, inceputul este excelent, continuarea la fel, insa undeva aproape de final ii scade valoarea. Ideea de a prezenta o realitate din perspectiva unei fetite si apoi sa prezinti si adevarata realitate, este una noua si interesanta, dar nu mi-a placut ca spune de rau de Romania, dar asta e ! Oricum filmul este foarte bun.
xerses
pe 01 Iulie 2011 20:13
Daca faci abstractie de aspectele deranjante cu lucrurile negative puse in carca tarii noastre, filmul este bun.
popalina
pe 20 Mai 2011 11:16
Mi-a placut mult filmul. Incepe ca fiind o poveste fantastica mai mult pt copii iar apoi ni se explica "coincidentele" ("sea business" vs "land bussines"). Intr-adevar, totusi nu este foarte placut sa vezi in mai toate filmele ca din Romania vin prostituatele, traficantii de droguri, hotii si tot asa :( Dar idea filmului este foare ingenioasa. Recomand tuturor!
claudiu-daniel-lugoj
pe 26 Martie 2011 17:00
Mie unul mi-a placut acest film,este presarat si cu un mit foarte ciudat.Cea ce nu mia placut la acest film este ca ea era o prostituata si care se mai ocupa si cu drogurile si cica de unde vine ea>?De unde credeti? din eterna si fascinanta Romania.Si daca tot e venita de acolo nu prea stia romaneste dar stia foarte bine engleza,vorba lui Puya :.Este un film bun si imi place foarte mult aceasta actrita am mai vazuto si in filmul Trade.
GeorgeFriends
pe 23 Martie 2011 15:23
vedeam filme cu infractori albanezi, bulgari sau rusi dar se pare le am luat fatza...colin farell face un rol bun
clau_ditza091
pe 04 Ianuarie 2011 20:32
Un film original si chiar interesant. A fost putin derutant si ciudatel pe alocuri, dar asta m-a facut sa-l urmaresc cu interes pana la sfarsit.
Mack
pe 23 Decembrie 2010 01:27
Frumoasa ideea de baza a filmului, intrepatrunderea dintre o legenda si realitate. Foatre frumos accentul irlandez al lui Colin Farrell.
mtraianc
pe 17 Decembrie 2010 23:54
cred ca regizorul are ceva cu romani ,, bine ca nu el hotareste intrarea in spatiu european , mai bine se ocupa sa faca un film mai bun
rezeve
pe 11 Noiembrie 2010 19:18
Si totusi.. prostituata si drogurile, nu puteau fi din alta tara ? de ce neaparat romania :(
cetateanu
pe 07 Noiembrie 2010 18:49
Într-o atmosferă bacoviană, unde ceaţa şi umezeala par să pătrundă dincolo de ecran, Ondine ne oferă un basm modern irlandez presărat cu dramele de zi cu zi pe care orice om obişnuit le poate trăi. Într-un mic orăşel pescăresc în care oamenii se cunosc şi orice este neobişnuit atrage priviri, Ondine îşi face apariţia în plasele unui pescar singuratic ca şi cum ar fi o sirenă pescuită din adâncuri sau o „selkie” care şi-a lepădat pielea de focă pentru a trăi alături de pământeni.
Salvată de „Circus” (Colin Farell), Ondine se comportă misterios iar acest mister alimentează iluzia unui basm de vis unde pescarul sărac, cu o fetiţă bolnavă şi fără noroc găseşte nu doar norc ci şi dragoste şi alinare. Retrasă de lume, seducătoare şi cu o voce minunată, Ondine cântă de fiecare dată când iese în larg cu Circus şi, spre surpriza tuturor, peştii pătrund în năvoadele pescarului atrase parcă de un cântec cunoscut şi de creaturile apei. Basmul cu această creatură minunată capătă accente dramatice când un bărbat misterios îşi face prezenţa în micul orăşel, dar nu am să dezvălui mai multe dintr-un film simplu construit minunat.
Chiar dacă este un film dramatic simplu care face apel la elementele basmului, Ondine m-a impresionat plăcut printr-un pesiaj superb în care oricine şi-ar dori cel puţin un concediu. Pe lângă acest lucru conversaţiile pe care Circus le are cu preotul orăşelului, care joacă rând pe rând rolul de sponsor al unui alcoolic în vindecare, apoi pe cel de copac tăcut care ascultă durerea prietenului său şi apoi pe cel de preot când nevoia o cere, sunt de-a dreptul savuroase. Interpretarea oferită de Colin Farell merită toate aplauzele mai ales că actorul a slăbit mult pentru a întruchipa perfect un personaj marcat de timp, problemele şi de monotonia unei vieţi fără speranţe.
Felicitări actorilor pentru prestaţie, felicitări regizorului pentru ne-a oferit o dramă romantică despre problemele de zi cu zi peste care a aşternut ca o ceaţă densă, un mister ciudat care te face să crezi că totul este o aventură desprinsă dintr-o carte de poveşti. Un film excelent pe care un adevărat cinefil îl va aprecia.
pe 30 Septembrie 2010 06:41
CoolRank: 7/10
- atmosfera & entertainment: 8/10
- regie: 7/10
- actori: 8/10
- scenariu: 7/10
- montaj: 7/10
Nota IMDb: 6.9
Ondine m-a cucerit din prima. In primul rand datorita numelui. Scurt, feminin si fara niciun alt indiciu despre ce semnifica. Exact genul de film care iti starneste curiozitatea si te indeamna sa il vezi. Si momentul explodeaza pentru ca nu poti ghici de la inceput mai nimic din ce se va intampla. Aici nu ma refer la povestea principala pentru ca se stie, cand un barbat si o femeie apar in acelasi cadru, ies ...
andyy
pe 26 Septembrie 2010 01:56
Un altfel de film.Mi-am adus aminte de basme, de personaje nemuritaore, de zane, de sirene. Foarte interesanta abordarea filmului. Pe scurt, o intamplare dura din zilele noastre, imbracata intr-un basm nemuritor.
dimga
pe 10 Septembrie 2010 10:18
Sinopsisul este imbecil, dar cel putin m-a facut sa vad un film bun. Toata povestea cu mitul impletit cu realitatea este de impresionat amicii la bere cu erudiatia de 2 bani. Filmul este despre dorinta de a spera si supravietuire. Personajele traiesc incercind prin rutina (distructiva sau nu) sa ignore o realitatea fara sanse de imbunatatire. Si atunci apare strainul (o ea, frumoasa, misterioasa) - o ocazie pentru schimbare, privita cu teama si emotia in fata unui miracol. Restul e film cu coincidentele si magia sa. Explicatia logica a pescuirii lui Ondine ma bucura, prefer filmele clare ca logica, experimentelor fisfis gen Inception. Este un film jucat impecabil, pentru familie, dupa care ramii incarcat cu optimism . Recomandat tuturor!
Blu3sky
pe 06 Septembrie 2010 00:58
mitul intalneste realitatea..
pentru orice exista o explicatie , una ireala conceputa de o fetita si una reala gasita de pescar.
foarte bun filmul!
Vladut1994
pe 13 August 2010 16:31
Pana sa apara Vladic ,ma asteptam sa fie o poveste abstracta ,fabuloasa...Chiar si asa filmul a fost foarte bun...Colin Farrell este un actor extrem ,extrem de talentat,imi place la nebunie,iar Alicja Bachleda in unele cadree avea o frumusete angelica....Filmul merita vazut
andr2eea
pe 10 August 2010 20:10
o poveste in general draguta pana in momentul cand se vb romaneste si apoi romanii traficanti de droguri si prostituate...probabil lumea merge la film pt Colin Farrell insa putea juca orice alt actor ca era tot una, nimic stralucit
copila_satanista
pe 13 Iulie 2010 10:19
Sincer nu stiu ce a cautat un actor de calibrul lui Colin Farrel in acest film. Tot aveam senzatia ca e facut acum nush cati ani la inceputul carierei sale. Filmul nu este chiar naspa, dar de este de o calitate slaba. Scenele cu Alicja Bachleda-Curus cat si stilul ei de a juca au fost departe de-a ma da pe spate. Ideea nu era chiar de lasat, dar trebuia altfel evidentiata. Una peste alta, cu frumoasa Irlanda (:x) pe background, merge vazut cand nu vrei ceva cu prea multa substanta.
razsax
pe 13 Iulie 2010 07:55
Incepe bine, continua promitator... si.. pleosc! Dezamagire totala... Un scenariu facut pe genunchi! Mare pacat...
anda_nicole_16
pe 10 Iulie 2010 17:17
A fost bun...insa...de ce trebuie ca toate prostituatele, toti drogatii sa vina din Romania??! Cam urat! Filmul insa....mi-a placut...si ideea...draguta...
silv_xd_tweety
pe 23 Iunie 2010 15:20
Doar prestatia lui Colin Farrel a ridicat putin nivelul filmului care e foarte lung si putin plictisitor de urmarit insa ideea este foarte originala .
rchante2001
pe 11 Iunie 2010 01:27
Pornind de la premisa ca acest film ar fi trebuit sa fie unul cu "sirene", unii ar putea fi dezamagiti. Eu una nu am fost. Am avut placerea de a ma delecta cu un film destul de atipic, mai ales pt Colin Farrell. Personajul interpretat de acesta (cu talent as putea spune) nu iese din tiparul normalitatii "cotidiene" iar povestea este una destul de inselatoare. Dar cireasa de pe acest "tort" mi s-a parut a fi Alison Barry, care m-a facut sa ma indragostesc de personajul sau "Annie" prin interpretarea sa. In opinia mea, aceasta pelicula merita vazuta de cei care acorda mai mult decat acele prime 10 min pt a se decide daca un film este bun sau nu!
claudiu-daniel
pe 12 Mai 2009 19:53
da se pare ca va fi interesant mai ales cu o sirena e ceva ce asteptam sper sa fie o reusita filmul asta daca ar fi si ceva romantic ar fi super.
Personal, am dus lupte grele cu somnul încă de la început și nu pot să-i înțeleg pe cei care consideră că acest film este romantic. În afară de aspectul aparent de basm, existent mai ales în prima parte, nu m-a entuziasmat nimic din povestea pescărească cu aromă de alcool derulată monoton pe ecran. Mi s-a părut doar un alt balon de săpun ce se sparge singur din cauza lipsei de inspirație.
Nu m-aș deranja să-l văd din nou. Nu merită efortul.
Ma uit in distributie si observ Colin Farrell...waw, gata, tre' sa-l vad, restul actorilor nici nu mai conta.
Inceputul e bulversant aproape visceral, Colin Farrell un pescar de-al locului prinde in plasa lui(la propriu) o bunaciune moarta sau cel putin asa parea pana cand,
el, pescarul Syraceuse, plin de initiativa recurge la binecuvantata respiratie buson la
buson, obligandu-ma sa fiu putin grobian si sa strig "baga-i limba, baga-i limba".
Culmea, dar fapta lui nu a fost fara urmari, faptura s-a trezit brusc la viata etalandu-si
trilurile...suava sa voce spunand ceea ce oricarui barbat i-ar face
placere sa auda: "nu vreau sa mai vad pe nimeni, nici un om, doar pe tine" ;el, pescarul Syraceuse aka Circus urma sa fie "centrul universului"(a se citi buricu' pamantului) in aceasta ecuatie.
El pescuieste, ea il insoteste pretutindeni cantand precum o sirena salbatica, ademenitoare pentru prada din adancurile apelor devenind laitmotivul intalnirilor dintre ei.
Inspirandu-se parca dintr-un basm al lui Petre Ispirescu, regizorul filmului a creeat povestea perfecta, el un fost alcoolic care de 2 ani nu s-a mai adapat din trupul lui bacchus, divortat, de o sotie fana a mai sus amintitului, avand impreuna cu aceasta un copil cu probleme de sanatate...iar acum din neant aparand frumoasa creatura, emanand un suflu afrodisiac ce plutea in jurul ei, ademenindu-l pe neinsemnatul pescar precum chemarea unui corn de vanatoare, tinandu-l prizonier mrejelor sale..facandu-l pe bietul muritor de rand Syraceuse sa se imagineze un
viitor pretendent la spatiul alaturat trupului ei, vrand ca secundele petrecute cu ea sa devina lung metraje.
Filmul curge fluent, pozitiv, facand privitorul sa se simta ca in interiorul unui basm, gustand din toate ingredientele acestuia, dar stupoare, de nicaieri, aud cuvinte din neaosul si dulcele grai mioritic.
Wtf zic, pun pauza, dau inapoi...mda, nu m-am inselat , e Vladic, sotul nimfei sau cel putin asa banuiam...intr-o romana perfecta o lua la rost pe minunata creatura, grosolan agasand-o cu un nerostit "ce faci pisoias te smotocesti singura?"
Ceva nu-i in regula zic...deja se duse p***i atmosfera de basm.
Ca sa nu mai bat campii, sirena era de fapt Ioana, o curva romanca "dilerița" de substante interzise, iar el Vladic(Emil Hoştină) pestele si partenerul ei de nebunii.
Refuz din considerente cinematografice sa fac vreun comentariu vis a vis de lobby-ul facut tarii noastre.
Pacat, filmul incepuse lin, precum, o creatie populara, transmisa oral insa, terminata anal...intr-un final!
Nu e deloc o exagerare avand in vedere ca incepe timid, diafan, intr-o delicata anxietate si se termina banal, fara haz macar intr-o romgleza perfecta: my pește(cuvinte venite din gurița spurcata a frumoasei sirene)
In incheiere ma gandesc ca nu poti lua ca reper nici macar basmele cu starea emotionanta si vibranta pe care o transmit, cu paleta de emotii tipic acestora, pentru ca exista riscul sa te trezesti intr-o realitate sordida unde lipsa moralitatii e desavarsita si de unde mai aflii ca femeile usoare nu-s doar cele gonflabile ci si SIRENELE!
Concluzia absoluta: un cacat de film!
Ondine o adevarata mica evadare din ceea ce numim realitate, un pescar mereu pe punctul de-a ceda, “stagneaza” pe toate planurile iar aceasta intamplare care in prima parte pare de domeniul fantasticului il “salveaza” din mrejele sortii.
Pe Collin Farell se pare ca-l prind bine rolurile “dramatice” si are din nou o prestatie actoriceasca de apreciat.
Ondine un nume asa frumos cu o poveste pe masura, un amalgam de mitologie,superstitie, o poveste cu iz de basm in viata de zi cu zi a unui “biet” pescar intr-o atmosfera de reverie a peisajului irlandez.
O zi de pescuit si o “prada” surprinzatoare in navod, o femeie: de aici incepe ceva la fel de confuz ca inceputu, ceva misterios in sensu bun al cuvantului..
Ondine o adevarata mica evadare din ceea ce numim realitate, un pescar mereu pe punctul de-a ceda, “stagneaza” pe toate planurile iar aceasta intamplare care in prima parte pare de domeniul fantasticului il “salveaza” din mrejele sortii.
Pe Collin Farell se pare ca-l prind bine rolurile “dramatice” si are din nou o prestatie actoriceasca de apreciat.
Ondine un nume asa frumos cu o poveste pe masura, un amalgam de mitologie,superstitie, o poveste cu iz de basm in viata de zi cu zi a unui “biet” pescar intr-o atmosfera de reverie a peisajului irlandez.
Salvată de „Circus” (Colin Farell), Ondine se comportă misterios iar acest mister alimentează iluzia unui basm de vis unde pescarul sărac, cu o fetiţă bolnavă şi fără noroc găseşte nu doar norc ci şi dragoste şi alinare. Retrasă de lume, seducătoare şi cu o voce minunată, Ondine cântă de fiecare dată când iese în larg cu Circus şi, spre surpriza tuturor, peştii pătrund în năvoadele pescarului atrase parcă de un cântec cunoscut şi de creaturile apei. Basmul cu această creatură minunată capătă accente dramatice când un bărbat misterios îşi face prezenţa în micul orăşel, dar nu am să dezvălui mai multe dintr-un film simplu construit minunat.
Chiar dacă este un film dramatic simplu care face apel la elementele basmului, Ondine m-a impresionat plăcut printr-un pesiaj superb în care oricine şi-ar dori cel puţin un concediu. Pe lângă acest lucru conversaţiile pe care Circus le are cu preotul orăşelului, care joacă rând pe rând rolul de sponsor al unui alcoolic în vindecare, apoi pe cel de copac tăcut care ascultă durerea prietenului său şi apoi pe cel de preot când nevoia o cere, sunt de-a dreptul savuroase. Interpretarea oferită de Colin Farell merită toate aplauzele mai ales că actorul a slăbit mult pentru a întruchipa perfect un personaj marcat de timp, problemele şi de monotonia unei vieţi fără speranţe.
Felicitări actorilor pentru prestaţie, felicitări regizorului pentru ne-a oferit o dramă romantică despre problemele de zi cu zi peste care a aşternut ca o ceaţă densă, un mister ciudat care te face să crezi că totul este o aventură desprinsă dintr-o carte de poveşti. Un film excelent pe care un adevărat cinefil îl va aprecia.
- atmosfera & entertainment: 8/10
- regie: 7/10
- actori: 8/10
- scenariu: 7/10
- montaj: 7/10
Nota IMDb: 6.9
Ondine m-a cucerit din prima. In primul rand datorita numelui. Scurt, feminin si fara niciun alt indiciu despre ce semnifica. Exact genul de film care iti starneste curiozitatea si te indeamna sa il vezi. Si momentul explodeaza pentru ca nu poti ghici de la inceput mai nimic din ce se va intampla. Aici nu ma refer la povestea principala pentru ca se stie, cand un barbat si o femeie apar in acelasi cadru, ies ...
pentru orice exista o explicatie , una ireala conceputa de o fetita si una reala gasita de pescar.
foarte bun filmul!