Oppenheimer, o dramă istorică plictisitoare și pretențioasă, este un eșec epic al regizorului Christopher Nolan. Filmul se pierde în detalii tehnice și monologuri interminabile, ignorând complet dezvoltarea personajelor și emoțiile umane. Cillian Murphy, în rolul lui Oppenheimer, oferă o interpretare seacă și lipsită de viață, nereușind să transmită complexitatea și dilemele morale ale personajului. Ritmul lent și structura narativă confuză fac ca cele trei ore de film să pară o eternitate. În plus, accentul exagerat pe efecte vizuale și coloana sonoră asurzitoare nu reușesc să mascheze lipsa de substanță a poveștii. Oppenheimer este o dezamăgire colosală pentru fanii lui Nolan și pentru cinefilii în general
user-5c54b87751474
pe 18 Aprilie 2024 07:37
Prea artificial, complicat inutil, prea lung, focusul uneori in afara subiectului, putin peste The Revenant (glumesc).
Nu a fost rau dar nici wow
fotolist
pe 15 Aprilie 2024 23:26
Luuung! Unele scene sunt în plus , multă politică interbelică, am derulat... Nu prea e de Oscar, am dat un 7!
lucianpaul
pe 21 Martie 2024 22:40
E mult 3 ore. Putea lejer să-l facă în 90 min...nu e de Oscar...maxim 6/10...
raressh
pe 17 Martie 2024 12:31
Oppenheimer pentru mine a fost o capodopera in toata regula.
Pe departe filmul anului 2023.
Cillian Murphy. interpreteaza acest rol demential si se ridica la nivelul asteptarilor mele.Nici Robert Downey Jr. nu este mai prejos, dialogurile dintre cei doi fiind de oscar.
Replicile si dialogurile sunt la un nivel extrem de inalt, inteleg de ce "domnii'' care asculta Salam si Tanca spun ca este unul plictisitor, monoton, obositor, deoarece ei chiar nu inteleg nimic.Filmul atinge chiar si partea politica acelor vremuri,si ne face sa intelegem cat de sireata si importanta este aceasta ramura in societate.
POVESTEA SI ISTORIA pe care o descrie acest film este intr-adevar una trista si plina de durere.Americanii incercand sa se scuze din nou pentru ceea ce au facut si sa gaseasca diferite motive sa minimizeze atrocitatea la care a expus Japonia.Traim poate aceleasi vremuri tulburi astazi in lume.
In concluzie, este un film din care inveti minimul de isorie,descrierea a ceea ce s-a intamplat in unele dintre cele mai importante momente din istoria recenta,cu actori de Oscar dupa cum s-a si vazut.
evanescence_
pe 17 Martie 2024 01:03
Nota 1 cu "felicitari"! Jale impreunat cu suspin. 7 premii Oscar?! Fereasca Dumnezeu. Dar bine, "Hoscarurile" sunt date din burta in ultimii ani. Asa porcarie de film demult nu am mai vazut. Dialoguri internabile si groaznic de plictisitoare, seci si trase de par, o sumedenie de cadre si enspe mii de actori aruncati, actiune te tine in "suspans" doar prin sunetul alert de pe fundal.
Criticul_Andrei
pe 12 Martie 2024 10:49
Recomand să ocoliți această creație abominabilă anglo-americană. Observ că Cristi Nolan promovează toți criminalii și psihopații. E un film plictisitor, lungit inutil fără să spună absolut nimic relevant, dialogurile sunt trase de păr, actorului principal îi lipsește talentul cu desăvârșire, nu are vână, e ca un drogat care îngână o poezie.
Iulidesprefilme
pe 20 Februarie 2024 16:32
Acest film biografic, dramatic, a atras mult atenția; a cucerit Globul de aur, premiul BAFTA și candidează la Oscar 2024...
Smrs
pe 16 Februarie 2024 18:52
Un film reușit, care este totuși prelungit cam mult cu o lungă parte politică. Este importantă și această parte, este interesant să vedem iluștri evrei care au contribuit la rândul lor pasiv sau activ la crearea acestei invenții (Einstein, Lewis Strauss - de care nu mă gândeam să fie așa influent în societatea americană), se încheie în stil mare, dar poate i-a lipsit acțiunea, un suspans, o ceva dar nu știu ce. E suficient 8.
costyro74
pe 15 Februarie 2024 17:56
Cu toata dragostea , am incercat din rasputeri sa urmaresc filmul pana la sfarsit dar nu am reusit . In afara de momentul exploziei bombei si scena cu scaunul :)) a fost extrem de plictisitor si lung .
Daniel_Critic_De_Filme
pe 03 Februarie 2024 21:40
Christopher Nolan reuseste cu acest film 5 premii globul de aur, printre care cel mai bun film drama, cel mai bun actor film drama (Cillian Murphy in rolul principal) si cel mai bun regizor!
user-655e70e50d4a1
pe 02 Februarie 2024 22:37
E un film de peste trei ore, deci trebuie multă disponibilitate să-l vezi dintr-o bucata. Dacă crezi că îl poți vedea în "episoade" ai pierdut orice șansă de a te cupla la acest film.
Este o chestie făcută din cadre care durează în general 10-20 secunde. Deci cursivitate zero. Multe personaje "aruncate" în diferite planuri temporale.
Sunt filme (și de Oscar) pe care le-am revăzut cu plăcere de zeci de ori. Pe acesta, nu știu dacă îl voi vedea până la capăt.
Nota 6
dorinagoilean70
pe 30 Ianuarie 2024 15:43
Am perceput filmul ca pe o scuză a americanilor pentru crearea celei mai atroce arme din lume si, mai ales pentru momentele Hiroshima si Nagasaki. Eufemismul e in felul următor: nu se spune im film ,,-Bravo, băieți, ați omorat zeci de mii de inamici si ati pus capăt războiului!" , ci se spune ,,-Bravo, ați salvat viețile a mii de soldați americami, care acum se pot întoarce acasă". Altfel sună, nu? Perfiditate crasă. Ceea ce s-a întamplat atunci a fost, totuși, un genocid, iar filmul ( C Nolan) încearca sa îl justifice. Momentul cu sticluța cu cianura de potasiu arată ca Openheimer avea o doză de nebunie. Genialitatea lui se vrea salvată: Truman afirma ca cel care a lansat bomba ia asupra lui răspunderea și nu cel care a creat-o. Oppenheimer este mai îngrijorat de cursa înarmarilor ce stia ca va veni, decat cele 2 bombe deja detonate.
Emily Blunt la înăltime, merită Oscarul. Florence Pugh la fel. Pe Robert Downey Jr nu l-am recunoscit inițial...am tot așteptat să intre in scenariu pana sa imi dau seama ca e Strauss.
SnowFlower
pe 30 Ianuarie 2024 00:16
Un film care are 13 nominalizari la Oscar, un film despre situatia in care pasiunea pentru depasirea granitelor stiintei distruge viata oamenilor de rand.
Oppenheimer nu a ramas nepasator la suferinta pe care a provocat-o prin atacul asupra oraselor Hiroshima si Nagasaki, pe 6, respectiv pe 9 august 1945, si la efectele ulterioare produse de radiatii in aceste zone. Prima imagine sugestiva este aceea in care incearca sa-si scoata piciorul din trupul carbonizat al unui copil.
Alte teme ale filmului sunt cea a orgoliului si cea a razbunarii.
Cillian Murphy si Robert Downey Jr. merita Oscarul pentru interpretare.
jokeru28
pe 26 Ianuarie 2024 12:42
L-am văzut aseară. Începutul lui a fost ca un videoclip muzical, unde imaginile sunt rulate repede și nu apuci sa realizezi prea mult ce e de înțeles din ele.
Apoi filmul începe sa curgă mai firesc, însă e prelungit de tentativa de a-l descoperi pe Oppenheimer ca fiind comunist. Mie sincer, mi-ar fi plăcut sa fi fost realizat fara partea asta.
Distribuție impecabila, dar totuși, în afara momentului testării bombei în Los Alamos, nu e nici un suspans.
Legat de nominalizările la Oscar... Da, Cillian Murphy, merita sa fie nominalizat. În schimb, Emily Blunt si Robert Downey Jr., nu mi se par ca au interpretat de Oscar.
Aaa, sa nu uit de Casey Affleck. Cred ca e cel mai mare minus, cea mai proasta alegere. Și anume ca nu i se potrivesc rolurile de militar. Vocea nu îl ajuta, nu ii conferă autoritate. Deși joaca cam 5 minute în film, pare un simplu om îmbrăcat într-un costum militar.
Spiger_Iasi
pe 06 Ianuarie 2024 14:30
Surprinzător de „clasic” acest Oppenheimer al lui Christopher Nolan. Nicio imagine amețitoare, greu de uitat, cum sunt atâtea în „Inception”, nimic din demența fascinantă a Răului în „The Dark Knight” sau din inventivitatea cinematografică debordantă a lui „Dunkirk”. Imaginarul „Interstellar” rămâne în mine, prin puterea imaginilor și muzicii lui Hans Zimmer, mai real decât realistul „Oppenheimer”.
Două treimi din film sunt o turnare conștiincioasă, documentată, a biografiei omului numit „Tatăl Bombei Atomice”. (Cu mici îngroșări care să sară în ochii spectatorului: în tinerețe, Julius Robert Oppenheimer, suferind psihic, „a pus substanțe chimice nocive pe un măr”, încercând să-și otrăvească profesorul. Nolan îl pune să injecteze mărul cu o seringă umplută cu ce trage dintr-o sticluță pe care scrie „Cianură de potasiu”...).
xerses
pe 15 Decembrie 2023 16:31
Filmul este realizat impecabil, dar subiectul este dureros si va starni revolta multora , activand suferinta celor care au inteles cu adevarat ce a insemnat crearea si lansarea acelei bombe nenorocite.
Iulix_73
pe 27 Noiembrie 2023 14:06
Un film excepțional cu actori unul și unul ! Este cu adevărat un Thriller în adevăratul sens al cuvântului unde suspansul, tensiunea și emoția joacă ”rolurile principale” . Nu e un film artistic, nu e o dramă clasică nici măcar film de război nu e ... e o viziune asupra evenimentelor petrecute la Los Alamos . P.S. Înainte de a viziona filmul ar fi bine să te documentezi un pic despre prima bombă atomică ( proiectul Manhattan) și astfel o să înțelegi mai bine acținea filmului .
lili22
pe 26 Noiembrie 2023 18:18
O realizare modesta, eu citisem cu multa vreme in urma despre el si prima bomba atomica, asa ca nu am fost prea impresionata.
ornitoring
pe 24 Noiembrie 2023 23:10
O sa i dau nota 6, de ce? Pentru ca asa simte inima mea
3 ore de propaganda politica 2 scene bune din tot filmul restul numai propaganda,nu ca m as fi acceptat la ceva acțiune, dar politica multă.. Ma asteptam la ceva asemănător The Theory of Everything care în opinia mea a fost film de nota 20...acesta e ceva asemănător cum a fost Lincoln 2012 o mare proste de film.
Singurele scene din film mi a plăcut atunci când au făcut experimentul și detronarea bombei și cea când face sex cu Florence Pugh :) .. Evitați asemenea film și dacă chiar esti interesant citești pe google despre subiect cât vrei.. Nota 6
sabinalin
pe 21 Noiembrie 2023 19:29
J Robert Oppenheimer. Prometeul american, cel care a ramas cunoscut in istorie ca fiind ,,parintele bombei atomice,,. O minte stralucita care, impreuna cu alte minti stralucite ale vremii, au valorificat reactii nucleare perfectionand armele care au ucis zeci de mii de oameni punand capat celui de-al doilea Razboi Mondial. E oare de acuzat Robert Oppenheimer pentru ceea ce s-a intamplat la Hiroshima si Nagasaki? Depinde din ce punct de vedere privim faptele, depinde de care parte a baricadei ne aflam. Marturisesc ca, inaintea filmului, nu stiam prea multe despre acela care a fost Robert Oppenheimer. Bineinteles ca dupa vizionare m-am documentat un pic. Pentru ca fizicianul nascut in New York a fost o personalitate despre care merita sa te documentezi, unul dintre acei oameni capabili sa faca lumea sa nu mai fie la fel dupa trecerea lor pe aceasta planeta.
Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr, Kenneth Branagh, James d Arcy, Florence Pugh, Rami Malek, Gary Oldman. Dintre toti cel mai vizibil e Downey Jr care e pasibil de o nominalizare la Oscar pentru ofertantul rol al lui Lewis Strauss. Dar acesta trebuia sa fie si a fost in primul rand filmul lui Cillian Murphy, neuitatul Tommy Shelby din ,,Peaky Blinders,, , cel ales sa intruchipeze cu intensitate febrila personalitatea complexa a lui Oppenheimer. E cel mai important pariu cinematografic de pana acum din stralucita cariera regizorala a lui Cristopher Nolan, pariu pe care acesta, dupa parerea celui care scrie, il castiga cu prisosinta. Un film lung, de trei ore, care necesita concentrare si maxima atentie. Si poate ca a venit momentul ca modul de a face cinema al lui Cristopher Nolan sa primeasca recunoasterea suprema in cinematografie.
bovoro
pe 16 Noiembrie 2023 23:02
Daca stii deja istoria din spatele filmului, n-are cum sa ti se para cine stie ce. Totusi, filmul este foarte bine facut, nu discut plotul, ca n-are rost, practic e un film istoric si daca stii deja istoria, nu te poate surprinde nimic. Dar e un film bine facut.
Nolan nu s-a mai dat inteligent aiurea, asa cum a facut-o in aberatia aia de Tenet, a mers pe o idee de fapte reale, cu un scenariu absolut corect dtin punct de vedere istoric. Un film prea lung, dar un film bun per total.
stricted
pe 13 Noiembrie 2023 12:40
Filmul este despre om, nu despre realizările personajului istoric Oppenheimer. Este viziunea artistică a creatorilor filmului care au încercat să dea cortina la o parte pentru a zări oamenii. Mie mi-a plăcut mult portretizarea artistică a lui Teller, creatorul bombei cu hidrogen. Au reușit să surprindă perfect conflictul dintre genialitatea care împinge creatorul pe drumul descoperirlor și teama “omului” în momentul când realizează consecințele.
_xXx_
pe 12 Noiembrie 2023 19:28
Lung, obositor și... încărcat cu prea multe informații alandala!
Abia am reușit să rezist până la final! Filmul este static, nu are acțiune...
Nu vă așteptați să fie un nou 'The Imitation Game' .. că nu e! Este total opusul!
jonny17
pe 14 Septembrie 2023 22:35
Am fost la cinema.Urechile mele sufera pe degeaba. Pentru un film de Nolan este o dezamagire. 3Ore de paranoia si politica cacacioasa.
walachus
pe 26 August 2023 13:15
invariabil unora le va placea un film, altora nu. daca imi place un film se vor gasi destui care sa-mi dea in cap(exact ca pe retelele sociale) si sa-mi explice de ce sunt prost. chiar si asa doresc sa spun ca mie personal mi-a placut foarte mult, in ultimii ani doat tenet si bohemian rhapsody mi-au mai placut atat de mult
caius_danciu
pe 24 August 2023 09:53
M-a captat de la început până la.final. Nu s-a mai realizat un film despre Oppenheimer, deci a fost o surpriză să intru în contact cu personalitatea marelui om de știință, în viziunea lui C.Nolan. M-am obișnuit destul de greu cu stilul său regizoral... Alternanța planurilor temporale este obositoare, motiv pentru care multe persoane, mai ales adolescenți, l-au considerat pierdere de timp. Pentru cei tineri ar fi fost benefice căteva rânduri la începutul peliculei despre ,,vânătoarea de vrăjitoare "din SUA a anilor '50-'60, despre obsesia unor politicieni americani de a-și denigra conaționalii,acuzăndu-i că simpatizează cu comuniștii... La final erau indicate câteva scene/ imagini reale cu efectele produse de cele două bombe atomice... Un film de nota 8.
Octaz
pe 23 August 2023 01:20
Pe langa faptul ca am urmarit o productie remarcabila, pusa in evidenta cu ajutorul unor abilitati de clasa mondiala, consider ca lucrul cel mai important din acest film este lectia de istorie si faptul ca planeta a aflat printr-un mod magistral, cum s-a desfasurat momentul cel mai important din cel de-al doilea razboi mondial, si anume productia si lansarea bombei atomice. Este fara ezitare un film de vazut, chiar daca necesita o doza mai mare de atentie din partea privitorului.
zgrv
pe 20 August 2023 00:03
Recomand sa vedeti inainte documentarul "The End All War" (2023) disponibil pe youtube sau pe FL!
gabriangelo.44
pe 12 August 2023 01:22
Comentariul unui pusti de 12 ani care adora istoria razboiului." Un film de 9/10. Cred ca incep sa ma tem de un razboi nuclear. Prietenului meu nu ii venea sa creada ca acest lucru s-a intamplat in realitate ! "
Mihai_Moise
pe 09 August 2023 10:29
În adolescență, tatăl meu mi-a recomandat frecvent sa citesc "Nebunul din Brent", o carte ce-l impresionase profund. Am lecturat-o prin anii 2000, nesățios să aflu de ce-l marcase atat de tare povestea pilotului american de la Hiroshima și, la final, am închis-o cu emoția cititorului căruia i se dezvăluia o alta latura a atrocităților războiului. Durerea, nu cea fizică, a celui ce a apăsat tragaciul/butonul ucigând zeci de mii de oameni...
Cu aceeași nerăbdare am urmărit filmul lui Nolan, în așteptarea unor secvențe în care să-i descoperim tribulațiile ce l-au incercat pe fizicianul Robert J. Oppenheimer, asa-zisul părinte al bombei atomice. Doar că, la final, aveam să conchid: da, merită doar nota 7! Mi se pare că, de data asta, Cristopher Nolan s-a comportat asemeni unui copil genial, ce-a citit doar un sfert din lecție, improvizand și solicitandu-si la maxim capacitățile... După 3 ore, pleci acasă din fața ecranului cu sentimentul că doar câteva minute sunt fabuloase, restul e doar o construcție solidă, dar fără strălucirea cu care n-e obișnuit regizorul în "Inception", "The Prestige" ori "Interstellar"!
Da, filmul e o creație aparte: e de-a dreptul fantastic să fii martorul nașterii monstruosului complex militar american! Și sa asiști la niște vânători de vrăjitoare (a la Kafka) din epoca obsesiilor anticomuniste ale anilor '50, ori lapidări simbolice petrecute în Capitoliu. Din acest punct de vedere, sunt sigur ca Nolan va primi câteva premii Oscar.
Doar c-aș fi vrut să empatizez cumva, în câteva secvențe, cu fermecătorul fizician... să-l simt ca regretă (asemeni pilotului din romanul "Nebunul din Brent") nașterea acelei arme monstruoase, ce-a schimbat în mod iremediabil politica întregului mapamond. Și care amenință permanent extincția rasei dominatoare de pe Terra.
Concluzia? Ave, Nolan, you did it again! Dar... nu-i suficient pentru o capodoperă!!!
danyla
pe 07 August 2023 12:06
Nu vreau sa acord calificativ deoarece nu l-am vazut.
Nici nu o sa ma duc sa-l vad !
Nu ma indoiesc de faptul ca filmul este bun, dar refuz sa vizionez un film despre cel mai mare cosmar al omenirii : bomba atomica.
carcotas6
pe 05 August 2023 00:30
Un film galagios, si ne arata adevarata fata a americanilor cat de scarbe au fost si sunt si in continuare.
Sunt singurii care au folosit bomba atomica.
user-64c94e46e43c9
pe 01 August 2023 21:30
L-am văzut. Actorul din rolul principal a jucat excepțional. Chiar dacă durează 3 ore, merită văzut!!! Finalul îți dă fiori, te cam aduce în zilele noastre!! Să sperăm că Putin....va sta cuminte și cu...minte!!
batranu1992
pe 31 Iulie 2023 13:44
Un film care pe mine nu m-a impresionat. A fost lung si cu multe discutii care puteau foarte usor sa nu fie ca nu erau relevante. Nimic senzational sau care sa te tina in priza. M-am cam plictisit la el si abia asteptam sa se termine. Asta e parerea mea, e posibil sa fi avut eu alte asteptari sau sa nu il fi inteles.
albert808
pe 31 Iulie 2023 02:40
"Prometheus stole fire from the gods and gave it to man. For this he was chained to a rock and tortured for eternity." Aceasta este legenda care apare în scena de deschidere a acestui film. Ca film biopic se bazează pe cartea "American Prometheus" de Kai Bird și Martin Sherwin, și, bineînțeles, pe alte izvoare istorice pe care Christopher Nolan le-a avut la dispoziție (de exemplu audierile transcrise din Senat). Fiind un blockbuster se bucură și de o distribuție stelară, cu actori ca Cillian Murphy, Robert Downey Jr, Matt Damon, Emily Blunt și alții pe care nu doresc să-i dezvălui deoarece unii dintre ei au mici apariții, așa că nu doresc să stric surprizele.
Am simțit nevoia să văd de două ori acest film înainte de a mă pronunța asupra lui deoarece este și foarte lung (3 ore fix), iar stilul tip puzzle, pe care Nolan îl folosește atât aici, cât și în filme precum "The Prestige" sau "Inception" (stil pe care eu prima dată l-am văzut la Quentin Tarantino în filme precum "Reservoir dogs" sau "Pulp Fiction"),este un stil care te face să omiți, fără să vrei, anumite detalii la prima vizionare (probabil și la a 2-a, a 3-a, a 4-a, a 5-a...știe Nolan cum să facă bani). Din punctul meu de vedere, este una dintre capodoperele lui Nolan, care nu are niciun film ce nu poate fi considerat ca fiind cel puțin "foarte bun". Este un film care îți amestecă emoțiile, îți creează vertij intelectual și te "lovește" când nu te aștepți. Pe lângă genurile de istoric, biografic și dramă, filmul are multe momente tensionate demne de thriller, anumite scene pur psihologice, câteva momente de comedie (nu de tăvălit pe jos de râs, niște glume subtile. Le înțelegi, bine; nu le înțelegi, aia e) și chiar o scenă demnă de categoria horror. Din punct de vedere stilistic, am amintit mai sus că este folosit un stil tip puzzle tipic filmelor de Nolan. Numai că, de data asta, Nolan a decis să își "îmbunătățească" puțin alternanța asta cronologică neliniară, astfel a creat două linii temporale pe care le-a surprins cu două palete cromatice diferite. Prima linie este cea a personajului principal, Robert Oppenheimer (Cillian Murphy), a cărui viziune subiectivă asupra lumii o vedem surprinsă de un stil color, iar cealaltă linie este cea a antagonistului, Lewis Strauss (Robert Downey Jr.), a cărui viziune subiectivă la adresa lumii și obiectivă la adresa lui Oppenheimer este surprinsă de stilul alb-negru. Cele două stiluri poartă două denumiri preluate din reacțiile nucleare care au loc în momentul declanșării unei bombe atomice: stilul color se numește "Fision", o reacție care împarte nucleul unui atom, denumire care eu cred că sugerează "întinderea" acestuia pe tot parcursul cronologiei filmului; iar stilul alb-negru se numește "Fusion", opusul fisiunii deoarece surprinde contopirea a doi atomi, denumire care eu cred că sugerează atât antiteza dintre cele două personaje, cât și faptul că acesta completează înțelegerea primului. Fiind vorba doar de viziunea lui Strauss, fuziunea nu se poate întinde decât după perioada utilizării bombei atomice, adică în perioada din ultima parte a filmului.
Din punct de vedere istoric, povestea este destul de fidelă realității, cu mici momente de improvizație și de intervenție regizorală, în viziunea mea binevenite. Nolan a știut să surprindă realitatea cum a trebuit ea să fie surprinsă și să apese cu degetul unde a simțit nevoia. Nu mi s-a părut că a exagerat cu anumite elemente, sau că altele nu au primit destulă atenție (dacă este cineva care, de exemplu, are poftă de mai multă fizică, îi recomand primul sezon al serialului "Genius" din 2017, care surprinde viața lui Albert Einstein). Filmul este bazat foarte mult pe dialog. Acțiunea este probabil unul dintre puținele genuri care lipsește acestui film și o face pe bună dreptate. Nu știu dacă Testul Trinity poate fi considerat scenă de acțiune, dar eu mă feresc să o fac.
Nu aș dori să comentez foarte multe aspecte legate de poveste deoarece consider că toată lumea trebuie să o vadă și să o simtă autentic. Aș dori, totuși, să comentez finalul. Când e vorba de un film de Christopher Nolan, sunt șanse ca finalul să-ți rămână în cap multe zile de la momentul vizionării. Ei bine eu cred că finalul acesta nu va fi niciodată uitat de mine. Finalul l-aș putea caracteriza drept o "explozie" survenită în urma reacțiilor de fuziune și de fisiune dintre cele două stiluri cromatice diferite, filmul fiind astfel, pe deplin, o bombă atomică.
Am amintit la început că filmul este o capodoperă, așa că nu consider că mai are rost să explicitez în scris ce notă îi dau...
lavara_laiarna
pe 30 Iulie 2023 20:42
La pomul lăudat mereu e musai sacul .
FunnyX
pe 30 Iulie 2023 01:57
Un film de exceptie, din genul celor care apar odata la cativa ani!
Cillian Murphy a facut (probabil) rolul vietii, Robert Downey jr & Emily Blunt mi-au placut teribil...
Desi lung, filmul curge frumos, cu multa atentie la detalii. Poate s-a insistat cam mult pe partea politica (paranoia vizavi de comunism, anchete peste anchete, etc), dar ce stiu eu? :)))
Sunetul - de exceptie! Daca aveti posibilitatea, va recomand sa il vedeti in IMAX!
In concluzie: un film care nu trebuie ratat!
superdepeche
pe 29 Iulie 2023 20:17
SinceR nu aveam prea mari sperante de la acest film , avand in vedere ca nu sunt un fan al lui Nolan
Cand am comentat despre Tenet....am avut dreptate ca este un film...inutil , toate astea dovedindu-se prin critici si critici la acest film...,flop de popularitate , etc.
Dar azi vorbim despre Oppenheimer, un film pe care trebuie sa il urmaresti cu atentie , sa retii numele celor din poveste ca sa poti ajunge la o concluzie.
Sunt foarte mullte personaje implicate, foarte multi actori cunoscuti, Emily Blunt,Robert Downey Jr.,Matt Damon doar sa enumar cativa.
Pot spune ca nu am mai vazut un film atat de bun si bine facut , cu alternari ale imaginilor alb-negru si color penru a aduce in evidenta anumite perioade la care se face referire.
Pentru mine au fost 2 momente care efectiv m-au tinut cu sufletul la gura....
1-Momentul numaratoarei inverse post-testare
2-Momentul cand sotia lui Oppenheimer ajunge la audieri .
Super ...de urmarit in liniste si a doua oara...si evident la CINEMA !
AdriAdrianna98
pe 29 Iulie 2023 14:06
poate cel mai bun film al anului si printre cele mai bune facute vreodata.
6Patronul9
pe 29 Iulie 2023 11:30
Un film excelent,care totusi nu as fi ghicit ca e facut de Nolan daca nu stiam in avans. Totusi e un film greoi si pe mine cel putin m-a lasat putin deprimat dupa vizionare. Oricum,isi merita toate laudele
user-64c264f21af80
pe 27 Iulie 2023 16:10
Clar nu este un film pentru feministe! Dacă vrei personaje feminine vizionezi Barbie.
Râsetele din sala de cinema sunt de la cei care se duc la film că să mănânce floricele și chipsuri cu sos, după care se pot lauda că au vizionat Oppenheimer doar că să pară interesanți, deși n-au înțeles nimic. Poate doar "cadrele cu bomba care au fost frumoase".
Departe de genul de filme cu supereroi.
După Inception și Tenet, Christopher Nolan excelează și de data aceasta.
Într-adevăr epic!
user-64b82d559e353
pe 27 Iulie 2023 07:23
Prea mult hype pe un film American plin de clișee. Nolan nu se pricepe sa scrie personaje feminine. Deși subiectul filmului este unul important, am auzit multe râsete în sala de cinema.
La finalu' zilei este doar un alt film cu buget mare, cu vibe de film cu supereroi, fara niciun mesaj.
Cadrele cu bomba au fost frumoase.
hitman78
pe 26 Iulie 2023 20:42
E genul ăla de film care capătă mai multa valoare în timp pe măsură ce se învechește.Este un biopic foarte amănunțit Nolan taie cu precizie de chirurg în personalitatea fizicianului Oppenheimer,imaginea dialogul jocul actorilor m-au făcut să nu simt cele 3 ore.Coloana sonoră foarte buna amplifica tensiunea unor scene.Clar este unul dintre filmele anului.
marius7x
pe 26 Iulie 2023 14:08
Vazusem "The End All War" (2023) chiar inainte (si mi-a placut mult) - disponibil pe youtube ca "To End All War: Oppenheimer (MSNBC Documentary)".
Dupa el, filmul chiar si la 3 ore pare simplist, cu detalii lipsa, fara final, fara valoare istorica (in afara de la box-office). N-am inteles nici decizia de a nu include Hiroshima in el, total neasteptat.
O distributie de zile mari, un Downey Jr. imperial, film cursiv, nu te plictisesti nicio secunda. Am trait bucuria de a vedea cativa copii care au aplaudat in sala la sfarsitul proiectiei filmului.
moonlady
pe 26 Iulie 2023 05:39
sa spui ca nu-ti place,ca este lung,ca se pierde in detalii si stereotipii,marea turma te va critica din priviri..desigur,nu ai pregatirea necesara, nu stii istorie ca sa-l deslusesti. dar chiar nu mi-a placut. mi-e dor de un film bun care sa includa psihologic,spionaj,chiar si ceva actiune. astia sunt pe extreme, de la un film greu ca Oppenheimer, o dam in Barbie.
NectariePopa
pe 24 Iulie 2023 10:31
Oppenheimer este un film biografic despre viața și realizările fizicianului Robert Oppenheimer, cunoscut ca „tatăl bombei atomice”. Regizat de Christopher Nolan, filmul încearcă să surprindă complexitatea personajului principal, care se confruntă cu dileme morale, politice și științifice în timpul celui de-al doilea război mondial și al războiului rece.
Din păcate, filmul nu reușește să fie nici captivant, nici convingător. Scenariul este plin de dialoguri lungi și plictisitoare, care nu dezvăluie nimic nou sau interesant despre Oppenheimer sau despre epoca sa. Personajele secundare sunt slab dezvoltate și nu au nicio chimie cu protagonistul. Nolan își pierde din stilul său vizual și narativ, care l-a consacrat în filmele anterioare, și se pierde în detalii istorice și tehnice care nu aduc nimic filmului.
Singurul aspect pozitiv al filmului este interpretarea lui Cillian Murphy, care joacă rolul lui Oppenheimer. Murphy reușește să transmită o parte din conflictele interioare ale personajului, folosindu-se de expresia sa facială și de tonul său vocal. El este singurul care pare să aibă o viziune clară asupra rolului său și asupra mesajului filmului.
Oppenheimer este un film dezamăgitor, care nu face dreptate unei figuri istorice fascinante și controversate. Filmul este prea lung, prea plictisitor și prea superficial pentru a merita vizionat. Nota mea este 4/10.
b_lucian
pe 22 Iulie 2023 22:31
Este un film incredibil, de la actori, sunet si imagine. Am plecat cu un nod in gat din sala de cinema.
Mishu25
pe 22 Iulie 2023 16:54
Christopher Nolan e o variabilă pentru mine, nu apreciez unele din cele mai iubite filme ale lui(Tenet, Inception), dar e un regizor pe care îl urmăresc cu interes și susțin în continuare că Dunkirk e un film genial, clar cel mai bun film al anului respectiv, unde i-a ieșit îmbinarea dintre planuri temporale și fizice la perfecție. Nu doar atât, dar reușeste să comunice tot ce trebuie prin imagini, cu minim de cuvinte.
Oppenheimer e bun, problema mea e că scenariul e un pic dens și confuz, mai ales în prima parte, dar de la jumătate își găsește frecvența și până la final tinde spre sublim. Cillian Murphy e un actor bun, știm toți asta, mă bucur că a reușit în sfârșit să prinda un rol pe măsura talentului. Filmul dureaza 3 ore, timp care a trecut fără să îmi dau seama.
dincolodenume
pe 21 Iulie 2023 16:28
Nici Cristopher Nolan nu dă greș cu acest film. "Oppenheimer" este o poveste despre asumare, despre a îmbrăca și a purta personalitatea proprie zi de zi, fără măști, fără teamă, fără subiectivism îngrădit și fără idealizarea excesivă a obiectivismului.
Până la urmă viața este ceea ce este, nu ceea ce ne dorim sau idealizăm în momentele cele mai cutremurătoare ale naivității umane. Fascismul, Comunismul, ideologiile... toate aparțin unui exterior al lumii noastre, unui univers în care aparența e totul și unde conștiința devine o manifestare colectivă a societății, un spațiu în care profunzimea individuală fie nu există, fie nu are niciun rol.
Suntem ființe morale, chiar și atunci când ne dedăm la cele mai imorale fapte născute din virtute. "Oppenheimer" este tocmai despre contradicții, despre cum exprimarea unei păreri inhibă toate alte gânduri pe care le-ai fi putut avea despre acel subiect, despre eliminarea altor idei, opțiuni, perspective, despre cum stabilirea unei poziții fixe a unui electron creează iluzia unei realități tangibile, care ne asigură stabilitatea unui corp material și predictibilitatea unei lumi fizice.
Cele trei ore ale filmului constituie în esență antologia luptei lui Nolan cu timpul, acest concept enigmatic ce străbate întreaga lui operă cinematografică. Pentru unii a fost o experiență epuizantă și au părăsit sala după aproximativ două ore; pentru alții, este un nou film de referință.
Vă îndemn să vizionați acest film! Dacă însă nu sunteți familiarizați cu filmele lui Cristopher Nolan, "Oppenheimer" s-ar putea să nu fie cel mai potrivit pentru a vă începe aventura.
misumosu
pe 23 Iunie 2023 11:04
Acest criminal Oppenheimer a știu foarte bine la ce lucrează.
Celebra fraza auzită de secretara lui după ce a fost testată prima oara bomba nucleară in New Mexico, "SĂRACI DE EI" știa foarte bine că va fi folosită la masacrarea populației celor două orașe japoneze nu cum a susținut toată viața că el va pune capăt oricărui război viitor.
ACEASTA NATIE CRIMINALĂ NUMITA AMERICANII...
R_Afc
pe 01 Iunie 2023 18:11
Christopher Nolan a încercat să facă o reprezentare artistică a unui om de știință care stă în fața unei prăpastii, unei cumpene morale, dar viziunea sa a fost atît de limitată, încît prăpastia este o groapă de pe șoseaua de centură. Regizorul și-a dorit prea mult și i-a ieșit foarte puțin. Pe parcursul celor trei ore te simți blocat într-o sală de clasă, în timp ce o serie de profesori plictisiți îți țin prelegeri.
Oppenheimer nu mi-a înșelat așteptările, este exact cum anticipam în comentariul făcut înainte de lansare. Durata filmului nu e justificată. În ansamblu este o producție decentă, dar care nu merită văzută în avanpremieră sau premieră.
Vă spuneam că Nolan se pricepe foarte bine în a combina concepte interesante într-un produs care să fie și pe placul publicului îmbrăcat în trening și am avut dreptate.
Filmul Oppenhemier îți dă senzația unei analize psihologice profunde, dar omul de știință osos, nu se descătușează niciodată suficient de mult, nu îl simți că are cu adevărat vreo străbatere sau vreo apăsare sufletească, iar Nolan restrînge lupta morală în fața unui ghiveci de personaje pentru ca la final să poată ajunge la revelație superficială.
Întinderile lungi, chiar dacă sunt impresionante în construcția lor, se împotmolesc în cercuri de autoimportanță, se vede că l-au gîndit pentru Oscar. Personajele apar și dispar fără a avea timp suficient pentru a stabili cine sunt. Lipsa de minute acordată lui Kitty Oppenheimer și lui Jean Tatlock secătuiește multe dintre scenele esențiale.
Vă recomand să închiriați toată sala și să vă uitați singuri la film, asta dacă nu vreți ca pe parcursul celor trei ore să auziți bîrfe, sonerii de telefon, uși trîntite, plescăieli difuze sau copite tropăind. Omul anului 2023 pur și simplu nu mai are răbdare să urmărească un fir narativ de trei ore.
Comentariul de înaintea lansării: Am să mă duc la Oppenheimer pentru că este în regia lui Christopher Nolan și la producțiile lui mergi din obligație, așa este datina. Aș fi vrut să abordeze alte subiecte, să văd alt scenariu, nu o altă adăpostire într-un loc comod. La fel ca în cazul filmelor cu supereroi, tema celui de-al Doilea Război Mondial a ajuns la saturație.
Nolan se pricepe foarte bine în a combina concepte interesante într-un produs care să fie și pe placul publicului îmbrăcat în trening.
Am avut Dunkirk și acum Oppenheimer. Ajunge! Îmi place să cred că va reveni în zona producțiilor de tipul Memento, care este în continuare opera lui de referință, acolo a reușit să creioneze un personaj convingător, complex și profund. Au mai fost prostioarele cu Batman, dar acolo a vrut și el să se uite sub fustă, priveliștea a fost satisfăcătoare, dar previzibilă.
Nolan este un scriitor foarte slab, iar filmele sale sunt inutil de lungi și îi dau peste cap ritmul, sunt sigur că la fel se va întampla și cu Oppenheimer, unde avem trei ore, un zbor București-Paris. Filmele lui au tendința de a se epuiza înainte de a se derula genericul, de asta abordarea din Oppenheimer va fi ca în Dunkirk, unde cea mai mare parte a povestirii va fi vizuală și montată excepțional, facând loc și pentru decoruri captivante.
Cu o pasiune evidentă pentru cinematografie, la un moment dat Christopher Nolan probabil va scoate și o capodoperă, dar în niciun caz nu va fi Oppenheimer.
user-5d3945fe52ddf
pe 05 Mai 2023 21:26
Abia aștept să apară. De cat timp îl aștept, sincer. Știu că va merita fiecare minut!
mitza2003ro
pe 05 Februarie 2023 23:33
Abia aștept sa-l vad. Sper ca se vor prezenta fapte reale din istoria celui de-al doilea război mondial și cum s-a dezvoltat proiectul care a dus la producerea bombei atomice.
Nu a fost rau dar nici wow
Pe departe filmul anului 2023.
Cillian Murphy. interpreteaza acest rol demential si se ridica la nivelul asteptarilor mele.Nici Robert Downey Jr. nu este mai prejos, dialogurile dintre cei doi fiind de oscar.
Replicile si dialogurile sunt la un nivel extrem de inalt, inteleg de ce "domnii'' care asculta Salam si Tanca spun ca este unul plictisitor, monoton, obositor, deoarece ei chiar nu inteleg nimic.Filmul atinge chiar si partea politica acelor vremuri,si ne face sa intelegem cat de sireata si importanta este aceasta ramura in societate.
POVESTEA SI ISTORIA pe care o descrie acest film este intr-adevar una trista si plina de durere.Americanii incercand sa se scuze din nou pentru ceea ce au facut si sa gaseasca diferite motive sa minimizeze atrocitatea la care a expus Japonia.Traim poate aceleasi vremuri tulburi astazi in lume.
In concluzie, este un film din care inveti minimul de isorie,descrierea a ceea ce s-a intamplat in unele dintre cele mai importante momente din istoria recenta,cu actori de Oscar dupa cum s-a si vazut.
Este o chestie făcută din cadre care durează în general 10-20 secunde. Deci cursivitate zero. Multe personaje "aruncate" în diferite planuri temporale.
Sunt filme (și de Oscar) pe care le-am revăzut cu plăcere de zeci de ori. Pe acesta, nu știu dacă îl voi vedea până la capăt.
Nota 6
Emily Blunt la înăltime, merită Oscarul. Florence Pugh la fel. Pe Robert Downey Jr nu l-am recunoscit inițial...am tot așteptat să intre in scenariu pana sa imi dau seama ca e Strauss.
Oppenheimer nu a ramas nepasator la suferinta pe care a provocat-o prin atacul asupra oraselor Hiroshima si Nagasaki, pe 6, respectiv pe 9 august 1945, si la efectele ulterioare produse de radiatii in aceste zone. Prima imagine sugestiva este aceea in care incearca sa-si scoata piciorul din trupul carbonizat al unui copil.
Alte teme ale filmului sunt cea a orgoliului si cea a razbunarii.
Cillian Murphy si Robert Downey Jr. merita Oscarul pentru interpretare.
Apoi filmul începe sa curgă mai firesc, însă e prelungit de tentativa de a-l descoperi pe Oppenheimer ca fiind comunist. Mie sincer, mi-ar fi plăcut sa fi fost realizat fara partea asta.
Distribuție impecabila, dar totuși, în afara momentului testării bombei în Los Alamos, nu e nici un suspans.
Legat de nominalizările la Oscar... Da, Cillian Murphy, merita sa fie nominalizat. În schimb, Emily Blunt si Robert Downey Jr., nu mi se par ca au interpretat de Oscar.
Aaa, sa nu uit de Casey Affleck. Cred ca e cel mai mare minus, cea mai proasta alegere. Și anume ca nu i se potrivesc rolurile de militar. Vocea nu îl ajuta, nu ii conferă autoritate. Deși joaca cam 5 minute în film, pare un simplu om îmbrăcat într-un costum militar.
Două treimi din film sunt o turnare conștiincioasă, documentată, a biografiei omului numit „Tatăl Bombei Atomice”. (Cu mici îngroșări care să sară în ochii spectatorului: în tinerețe, Julius Robert Oppenheimer, suferind psihic, „a pus substanțe chimice nocive pe un măr”, încercând să-și otrăvească profesorul. Nolan îl pune să injecteze mărul cu o seringă umplută cu ce trage dintr-o sticluță pe care scrie „Cianură de potasiu”...).
3 ore de propaganda politica 2 scene bune din tot filmul restul numai propaganda,nu ca m as fi acceptat la ceva acțiune, dar politica multă.. Ma asteptam la ceva asemănător The Theory of Everything care în opinia mea a fost film de nota 20...acesta e ceva asemănător cum a fost Lincoln 2012 o mare proste de film.
Singurele scene din film mi a plăcut atunci când au făcut experimentul și detronarea bombei și cea când face sex cu Florence Pugh :) .. Evitați asemenea film și dacă chiar esti interesant citești pe google despre subiect cât vrei.. Nota 6
Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr, Kenneth Branagh, James d Arcy, Florence Pugh, Rami Malek, Gary Oldman. Dintre toti cel mai vizibil e Downey Jr care e pasibil de o nominalizare la Oscar pentru ofertantul rol al lui Lewis Strauss. Dar acesta trebuia sa fie si a fost in primul rand filmul lui Cillian Murphy, neuitatul Tommy Shelby din ,,Peaky Blinders,, , cel ales sa intruchipeze cu intensitate febrila personalitatea complexa a lui Oppenheimer. E cel mai important pariu cinematografic de pana acum din stralucita cariera regizorala a lui Cristopher Nolan, pariu pe care acesta, dupa parerea celui care scrie, il castiga cu prisosinta. Un film lung, de trei ore, care necesita concentrare si maxima atentie. Si poate ca a venit momentul ca modul de a face cinema al lui Cristopher Nolan sa primeasca recunoasterea suprema in cinematografie.
Nolan nu s-a mai dat inteligent aiurea, asa cum a facut-o in aberatia aia de Tenet, a mers pe o idee de fapte reale, cu un scenariu absolut corect dtin punct de vedere istoric. Un film prea lung, dar un film bun per total.
Abia am reușit să rezist până la final! Filmul este static, nu are acțiune...
Nu vă așteptați să fie un nou 'The Imitation Game' .. că nu e! Este total opusul!
Cu aceeași nerăbdare am urmărit filmul lui Nolan, în așteptarea unor secvențe în care să-i descoperim tribulațiile ce l-au incercat pe fizicianul Robert J. Oppenheimer, asa-zisul părinte al bombei atomice. Doar că, la final, aveam să conchid: da, merită doar nota 7! Mi se pare că, de data asta, Cristopher Nolan s-a comportat asemeni unui copil genial, ce-a citit doar un sfert din lecție, improvizand și solicitandu-si la maxim capacitățile... După 3 ore, pleci acasă din fața ecranului cu sentimentul că doar câteva minute sunt fabuloase, restul e doar o construcție solidă, dar fără strălucirea cu care n-e obișnuit regizorul în "Inception", "The Prestige" ori "Interstellar"!
Da, filmul e o creație aparte: e de-a dreptul fantastic să fii martorul nașterii monstruosului complex militar american! Și sa asiști la niște vânători de vrăjitoare (a la Kafka) din epoca obsesiilor anticomuniste ale anilor '50, ori lapidări simbolice petrecute în Capitoliu. Din acest punct de vedere, sunt sigur ca Nolan va primi câteva premii Oscar.
Doar c-aș fi vrut să empatizez cumva, în câteva secvențe, cu fermecătorul fizician... să-l simt ca regretă (asemeni pilotului din romanul "Nebunul din Brent") nașterea acelei arme monstruoase, ce-a schimbat în mod iremediabil politica întregului mapamond. Și care amenință permanent extincția rasei dominatoare de pe Terra.
Concluzia? Ave, Nolan, you did it again! Dar... nu-i suficient pentru o capodoperă!!!
Nici nu o sa ma duc sa-l vad !
Nu ma indoiesc de faptul ca filmul este bun, dar refuz sa vizionez un film despre cel mai mare cosmar al omenirii : bomba atomica.
Sunt singurii care au folosit bomba atomica.
Am simțit nevoia să văd de două ori acest film înainte de a mă pronunța asupra lui deoarece este și foarte lung (3 ore fix), iar stilul tip puzzle, pe care Nolan îl folosește atât aici, cât și în filme precum "The Prestige" sau "Inception" (stil pe care eu prima dată l-am văzut la Quentin Tarantino în filme precum "Reservoir dogs" sau "Pulp Fiction"),este un stil care te face să omiți, fără să vrei, anumite detalii la prima vizionare (probabil și la a 2-a, a 3-a, a 4-a, a 5-a...știe Nolan cum să facă bani). Din punctul meu de vedere, este una dintre capodoperele lui Nolan, care nu are niciun film ce nu poate fi considerat ca fiind cel puțin "foarte bun". Este un film care îți amestecă emoțiile, îți creează vertij intelectual și te "lovește" când nu te aștepți. Pe lângă genurile de istoric, biografic și dramă, filmul are multe momente tensionate demne de thriller, anumite scene pur psihologice, câteva momente de comedie (nu de tăvălit pe jos de râs, niște glume subtile. Le înțelegi, bine; nu le înțelegi, aia e) și chiar o scenă demnă de categoria horror. Din punct de vedere stilistic, am amintit mai sus că este folosit un stil tip puzzle tipic filmelor de Nolan. Numai că, de data asta, Nolan a decis să își "îmbunătățească" puțin alternanța asta cronologică neliniară, astfel a creat două linii temporale pe care le-a surprins cu două palete cromatice diferite. Prima linie este cea a personajului principal, Robert Oppenheimer (Cillian Murphy), a cărui viziune subiectivă asupra lumii o vedem surprinsă de un stil color, iar cealaltă linie este cea a antagonistului, Lewis Strauss (Robert Downey Jr.), a cărui viziune subiectivă la adresa lumii și obiectivă la adresa lui Oppenheimer este surprinsă de stilul alb-negru. Cele două stiluri poartă două denumiri preluate din reacțiile nucleare care au loc în momentul declanșării unei bombe atomice: stilul color se numește "Fision", o reacție care împarte nucleul unui atom, denumire care eu cred că sugerează "întinderea" acestuia pe tot parcursul cronologiei filmului; iar stilul alb-negru se numește "Fusion", opusul fisiunii deoarece surprinde contopirea a doi atomi, denumire care eu cred că sugerează atât antiteza dintre cele două personaje, cât și faptul că acesta completează înțelegerea primului. Fiind vorba doar de viziunea lui Strauss, fuziunea nu se poate întinde decât după perioada utilizării bombei atomice, adică în perioada din ultima parte a filmului.
Din punct de vedere istoric, povestea este destul de fidelă realității, cu mici momente de improvizație și de intervenție regizorală, în viziunea mea binevenite. Nolan a știut să surprindă realitatea cum a trebuit ea să fie surprinsă și să apese cu degetul unde a simțit nevoia. Nu mi s-a părut că a exagerat cu anumite elemente, sau că altele nu au primit destulă atenție (dacă este cineva care, de exemplu, are poftă de mai multă fizică, îi recomand primul sezon al serialului "Genius" din 2017, care surprinde viața lui Albert Einstein). Filmul este bazat foarte mult pe dialog. Acțiunea este probabil unul dintre puținele genuri care lipsește acestui film și o face pe bună dreptate. Nu știu dacă Testul Trinity poate fi considerat scenă de acțiune, dar eu mă feresc să o fac.
Nu aș dori să comentez foarte multe aspecte legate de poveste deoarece consider că toată lumea trebuie să o vadă și să o simtă autentic. Aș dori, totuși, să comentez finalul. Când e vorba de un film de Christopher Nolan, sunt șanse ca finalul să-ți rămână în cap multe zile de la momentul vizionării. Ei bine eu cred că finalul acesta nu va fi niciodată uitat de mine. Finalul l-aș putea caracteriza drept o "explozie" survenită în urma reacțiilor de fuziune și de fisiune dintre cele două stiluri cromatice diferite, filmul fiind astfel, pe deplin, o bombă atomică.
Am amintit la început că filmul este o capodoperă, așa că nu consider că mai are rost să explicitez în scris ce notă îi dau...
Cillian Murphy a facut (probabil) rolul vietii, Robert Downey jr & Emily Blunt mi-au placut teribil...
Desi lung, filmul curge frumos, cu multa atentie la detalii. Poate s-a insistat cam mult pe partea politica (paranoia vizavi de comunism, anchete peste anchete, etc), dar ce stiu eu? :)))
Sunetul - de exceptie! Daca aveti posibilitatea, va recomand sa il vedeti in IMAX!
In concluzie: un film care nu trebuie ratat!
Cand am comentat despre Tenet....am avut dreptate ca este un film...inutil , toate astea dovedindu-se prin critici si critici la acest film...,flop de popularitate , etc.
Dar azi vorbim despre Oppenheimer, un film pe care trebuie sa il urmaresti cu atentie , sa retii numele celor din poveste ca sa poti ajunge la o concluzie.
Sunt foarte mullte personaje implicate, foarte multi actori cunoscuti, Emily Blunt,Robert Downey Jr.,Matt Damon doar sa enumar cativa.
Pot spune ca nu am mai vazut un film atat de bun si bine facut , cu alternari ale imaginilor alb-negru si color penru a aduce in evidenta anumite perioade la care se face referire.
Pentru mine au fost 2 momente care efectiv m-au tinut cu sufletul la gura....
1-Momentul numaratoarei inverse post-testare
2-Momentul cand sotia lui Oppenheimer ajunge la audieri .
Super ...de urmarit in liniste si a doua oara...si evident la CINEMA !
Râsetele din sala de cinema sunt de la cei care se duc la film că să mănânce floricele și chipsuri cu sos, după care se pot lauda că au vizionat Oppenheimer doar că să pară interesanți, deși n-au înțeles nimic. Poate doar "cadrele cu bomba care au fost frumoase".
Departe de genul de filme cu supereroi.
După Inception și Tenet, Christopher Nolan excelează și de data aceasta.
Într-adevăr epic!
La finalu' zilei este doar un alt film cu buget mare, cu vibe de film cu supereroi, fara niciun mesaj.
Cadrele cu bomba au fost frumoase.
Dupa el, filmul chiar si la 3 ore pare simplist, cu detalii lipsa, fara final, fara valoare istorica (in afara de la box-office). N-am inteles nici decizia de a nu include Hiroshima in el, total neasteptat.
Din păcate, filmul nu reușește să fie nici captivant, nici convingător. Scenariul este plin de dialoguri lungi și plictisitoare, care nu dezvăluie nimic nou sau interesant despre Oppenheimer sau despre epoca sa. Personajele secundare sunt slab dezvoltate și nu au nicio chimie cu protagonistul. Nolan își pierde din stilul său vizual și narativ, care l-a consacrat în filmele anterioare, și se pierde în detalii istorice și tehnice care nu aduc nimic filmului.
Singurul aspect pozitiv al filmului este interpretarea lui Cillian Murphy, care joacă rolul lui Oppenheimer. Murphy reușește să transmită o parte din conflictele interioare ale personajului, folosindu-se de expresia sa facială și de tonul său vocal. El este singurul care pare să aibă o viziune clară asupra rolului său și asupra mesajului filmului.
Oppenheimer este un film dezamăgitor, care nu face dreptate unei figuri istorice fascinante și controversate. Filmul este prea lung, prea plictisitor și prea superficial pentru a merita vizionat. Nota mea este 4/10.
Oppenheimer e bun, problema mea e că scenariul e un pic dens și confuz, mai ales în prima parte, dar de la jumătate își găsește frecvența și până la final tinde spre sublim. Cillian Murphy e un actor bun, știm toți asta, mă bucur că a reușit în sfârșit să prinda un rol pe măsura talentului. Filmul dureaza 3 ore, timp care a trecut fără să îmi dau seama.
Până la urmă viața este ceea ce este, nu ceea ce ne dorim sau idealizăm în momentele cele mai cutremurătoare ale naivității umane. Fascismul, Comunismul, ideologiile... toate aparțin unui exterior al lumii noastre, unui univers în care aparența e totul și unde conștiința devine o manifestare colectivă a societății, un spațiu în care profunzimea individuală fie nu există, fie nu are niciun rol.
Suntem ființe morale, chiar și atunci când ne dedăm la cele mai imorale fapte născute din virtute. "Oppenheimer" este tocmai despre contradicții, despre cum exprimarea unei păreri inhibă toate alte gânduri pe care le-ai fi putut avea despre acel subiect, despre eliminarea altor idei, opțiuni, perspective, despre cum stabilirea unei poziții fixe a unui electron creează iluzia unei realități tangibile, care ne asigură stabilitatea unui corp material și predictibilitatea unei lumi fizice.
Cele trei ore ale filmului constituie în esență antologia luptei lui Nolan cu timpul, acest concept enigmatic ce străbate întreaga lui operă cinematografică. Pentru unii a fost o experiență epuizantă și au părăsit sala după aproximativ două ore; pentru alții, este un nou film de referință.
Vă îndemn să vizionați acest film! Dacă însă nu sunteți familiarizați cu filmele lui Cristopher Nolan, "Oppenheimer" s-ar putea să nu fie cel mai potrivit pentru a vă începe aventura.
Celebra fraza auzită de secretara lui după ce a fost testată prima oara bomba nucleară in New Mexico, "SĂRACI DE EI" știa foarte bine că va fi folosită la masacrarea populației celor două orașe japoneze nu cum a susținut toată viața că el va pune capăt oricărui război viitor.
ACEASTA NATIE CRIMINALĂ NUMITA AMERICANII...
Oppenheimer nu mi-a înșelat așteptările, este exact cum anticipam în comentariul făcut înainte de lansare. Durata filmului nu e justificată. În ansamblu este o producție decentă, dar care nu merită văzută în avanpremieră sau premieră.
Vă spuneam că Nolan se pricepe foarte bine în a combina concepte interesante într-un produs care să fie și pe placul publicului îmbrăcat în trening și am avut dreptate.
Filmul Oppenhemier îți dă senzația unei analize psihologice profunde, dar omul de știință osos, nu se descătușează niciodată suficient de mult, nu îl simți că are cu adevărat vreo străbatere sau vreo apăsare sufletească, iar Nolan restrînge lupta morală în fața unui ghiveci de personaje pentru ca la final să poată ajunge la revelație superficială.
Întinderile lungi, chiar dacă sunt impresionante în construcția lor, se împotmolesc în cercuri de autoimportanță, se vede că l-au gîndit pentru Oscar. Personajele apar și dispar fără a avea timp suficient pentru a stabili cine sunt. Lipsa de minute acordată lui Kitty Oppenheimer și lui Jean Tatlock secătuiește multe dintre scenele esențiale.
Vă recomand să închiriați toată sala și să vă uitați singuri la film, asta dacă nu vreți ca pe parcursul celor trei ore să auziți bîrfe, sonerii de telefon, uși trîntite, plescăieli difuze sau copite tropăind. Omul anului 2023 pur și simplu nu mai are răbdare să urmărească un fir narativ de trei ore.
Comentariul de înaintea lansării: Am să mă duc la Oppenheimer pentru că este în regia lui Christopher Nolan și la producțiile lui mergi din obligație, așa este datina. Aș fi vrut să abordeze alte subiecte, să văd alt scenariu, nu o altă adăpostire într-un loc comod. La fel ca în cazul filmelor cu supereroi, tema celui de-al Doilea Război Mondial a ajuns la saturație.
Nolan se pricepe foarte bine în a combina concepte interesante într-un produs care să fie și pe placul publicului îmbrăcat în trening.
Am avut Dunkirk și acum Oppenheimer. Ajunge! Îmi place să cred că va reveni în zona producțiilor de tipul Memento, care este în continuare opera lui de referință, acolo a reușit să creioneze un personaj convingător, complex și profund. Au mai fost prostioarele cu Batman, dar acolo a vrut și el să se uite sub fustă, priveliștea a fost satisfăcătoare, dar previzibilă.
Nolan este un scriitor foarte slab, iar filmele sale sunt inutil de lungi și îi dau peste cap ritmul, sunt sigur că la fel se va întampla și cu Oppenheimer, unde avem trei ore, un zbor București-Paris. Filmele lui au tendința de a se epuiza înainte de a se derula genericul, de asta abordarea din Oppenheimer va fi ca în Dunkirk, unde cea mai mare parte a povestirii va fi vizuală și montată excepțional, facând loc și pentru decoruri captivante.
Cu o pasiune evidentă pentru cinematografie, la un moment dat Christopher Nolan probabil va scoate și o capodoperă, dar în niciun caz nu va fi Oppenheimer.