Comentarii Comentează
  • user-60201182b8735
    pe 01 Iulie 2022 12:06
    Un film bun în care remarc multe actrițe printre care și Catrinel Dumitrescu.
  • Actrita
    pe 18 Aprilie 2022 02:52
    Despre film, un subiect politic greu de "digerat"... Tendentios... Momentul întoarcerii Armelor de la 23.08.1944... Un obol adus "Comunismului" din "Epoca de Aur"... Multe FETE, ciripit, câteva scene frumoase... Raluca Penu (Ana), Anca Sigartau (Durdu)... Tora Vasilescu (Mary), dezinvolta si f. eleganta... Catrinel Dumitrescu, o "mutra" mult prea cunoscuta din Filmele regizorului Virgil Calotescu: "Buletin de Bucuresti" si continuarea acestuia "Casatorie cu Repetitie"... Gelu Nitu... Eusebiu Stefanescu...
    "Interesanta" mi s-a parut interpretarea actorului Constantin Codrescu, aproape de "nerecunoascut", într-un rol mic, cu o voce total schimbata...
  • CDumi
    pe 17 Aprilie 2022 14:32
    Un film bun. Prezintă sacrificiile eroilor care ne-au scăpat temporar de jugul hitlerist.
    Din păcate unor trădători actuali inculţi ca "mirceapopa 79" nu le convine adevărul. Nici macar
    acest individ nu știe să scrie minciunile cronologic. El și acum este fericit sub cizma germană.
    Mi-a plăcut filmul deși uneori parcă este prea dinamic. Dar am foarte mare recunoștinţă faţă de
    eroii care au făcut posibilă independenţa României pină in 1989 cind am pierdut-o din nou.
    Mai bună este pacea și prietenia intre popoare.
  • mirceapopa79
    pe 18 Martie 2019 21:18
    Din perspectiva denaturarii adevarului istoric filmul e o mizerie de comanda de propaganda.Multi regizori trebuiau sa evolueze la "impuse" ca sa supravietuiasca in acea vreme sordida.Un compromis jegos care implica niste filme asa zise istorice ca sa denatureze adevarul. Scenariul e a lui FRANCISC MUNTEANU unul din regizorii de propaganda,adica unul din preshurile cinematografice ale regimului comunist. Filmul se dorea o propaganda la ARMATA OBLIGATORIE si pentru FETE. Ceausescu era in maximum GRANDOMANIEI si visa Romania o mare putere militara asta in timp ce in alte tzari din Cortina de Fier comunismul era pe duca. Sa nu uitam ca in 1986 Gorbaciov implememta GLASNOSTUL si PERESTROIKA iar in Romania se preamarea rolul vechilor comunisti in august 1944 si se vsa la comunism pana in anii 2000. Pentru asta era nevoie de film care sa convinga de eroismul unor TELEGRAFISTE care au puscociul si ii ciuruiesc pe nemtzalai. Ma lasi cu prostii d-astea? Pe vremea aia tinerele erau controlate in fabrici de sarcina. In concluzie lmul e un gunoi de film. Singurele remarci pozitive sunt jocul excelent al Torei Vasilescu,a lui Vasile Muraru si a Ancai Sigartau aflata in anul I la IATC care mustea de talent ca era clar ca va deveni una din marile actritza din generatia ei.
  • cosmin742000
    pe 23 Octombrie 2016 10:45
    O drama romaneasca de razboi bunicica.........................
  • Vegetarian
    pe 30 Ianuarie 2015 12:33
    Ceva mai vesel nu sti draga ? intreaba o romanca rautacioasa pe alta care isi povesteste aventurile sau fanteziile amoroase cu generali in timpul celui de al doilea razboi mondial .
    Sunt cateva scene in filmu asta care amintesc de amenintarile coruptilor arestati in prezent la adresa procurorilor = O so platiti ! Puscaria va mananca .. Unii privitori sar putea intreba in timpu filmului daca nu se pot uita la ceva mai vesel .
    Apoi un soldat intreba = Dece imi spui toate astea mie ? Ar fi mai frumos daca teai intoarce cu fatza spre mine .. Cam asa e si filmu asta

    Acest film este reluat periodic si difuzat online la Tvr International . A fost in 30 ian 2015 .
    Putine filme sunt difuzate pe net , si reluate gratis de catre televiziuni ..
  • cezarika21
    pe 04 Martie 2013 07:46
    În preajma evenimentelor istorice din 23 august 1944, Comandamentul Militar al Capitalei (CMC) dispune amenajarea unei centrale telefonice în pădurea Tâncăbești şi folosirea ei ca post de transmisie al Armatei Române. Transferate în câteva barăci amenajate într-o pădure de fagi, câteva tinere telefoniste din București îşi fac datoria cu curaj în acele zile grele, aducându-şi aportul la eliberarea țării de nemți.

    Filmul este bun, deşi pare un pic plictisitor prin lungirea nenaturală a unor discuţii. Unele personaje sunt conturate realist din punct de vedere psihologic, ceea ce ridică simţitor nivelul filmului, prezentând dramele trăite de martorii luptelor pentru eliberarea ţării de către nemţi. Tinerele telefoniste, unele aflate la vârsta primilor fiori ai iubirii, sunt nevoite să-şi aducă propria contribuţie în zilele fierbinţi de august, sacrificându-şi viaţa şi oferind urmaşilor o pildă de curaj şi de eroism. Vieţi nevinovate secerate prea devreme pe altarul păcii demne de o recunoştinţă veşnică din partea urmaşilor.
  • Iulidesprefilme
    pe 24 Decembrie 2012 14:22
    În acest film le-am remarcat ca actriţe de viitor pe Raluca Penu şi Anca Sigartău.