Comentarii Comentează
  • White.Lily
    pe 03 Ianuarie 2023 10:31
    Ultimul film corean care m-a marcat a fost Oldboy.
    Parasite vine imediat dupa el.
    Iubesc genul acesta de filme care transmit niste mesaje atat de profunde, atata emotie, cu care chiar ai ce sa ramai in urma vizionarii lor.
    Trecand dincolo de moral/imoral,corect/incorect eu una admir tare mult persoanele care stiu sa se descurce in viata, care gasesc solutii. Caci ca sa gasesti solutii trebuie sa te duca si capul. Iar pe membrii familiei Kim, chiar ii duceau capul. Puteau foarte bine sa ramana in stare de victimizare, lamentare, cum sunt multi romani de-ai nostri: "Vai, guvernul!", "Vai, societatea din ziua de azi", "Dar nu mai gasesti nimic de munca bine platit daca nu ai pile"etc etc. Si sta frumos si asteapta "Vise la cheie" sa le renoveze casa.
    Apropo de dus capul, mi-am amintit de filmul cu Leonardo Di Caprio, Cath me if you can. O realitate trista, prezenta si in societatea noastra: oameni foarte inteligenti insa datorita conditiilor precare in care traiesc, nu reușesc sa-si atinga potentialul. Insa, fata de Parasite, personajul lui Leonardo Di Caprio are un final fericit. Datorita talentului si geniului sau, ajunge sa lucreze pentru CIA.
    Nu vreau acum sa se interpreteze ca incurajez infractionalitatea, dar ceea ce vreau sa subliniez este ca atunci cand vrei, intotdeauna se gasesc solutii.

    Doua momente mi-au ramas in in urma vizionarii filmului.
    Momentul in care familia Kim intalneste celalalt parazit.
    Acel moment in care dai nas in nas cu tine insuti :) Un moment si un mesaj fabulos, greu de digerat pentru personaje.

    Apoi, momentul in care dl. Kim il injunghie pe dl. Park. Sincera sa fiu, initial am ramas socata si nu am inteles gestul lui. Dupa care imi revine scena in care dl. Park isi duce mana la nas in momentul in care a vrut sa ia cheile de la masina, de sub cadavrul sotului menajerei. Si ma gandeam in sinea mea...asta da motiv de crima. Sa te simti atat de umilit incat sa te duca la crima.

    Filmul de fata reuseste sa combine tare frumos comedia neagra cu drama si thrillerul. Iar un moment care m-a amuzat a fost atunci cand dna. Kim ii da un bol de mancare fiicei sale pentru a il duce cuplului sechestrat. Si ma gandeam in sinea mea: “femeile tot femei”. Mers pe empatie, cooperare. In schimb barbatii, direct la dat in cap :)
    Recomand Parasite cu caldura. Evident, nu este un film pentru oricine. Insa cei care vor stii sa-l aprecieze, nu-l vor uita prea curand.
  • user-6235c89076be5
    pe 19 Martie 2022 14:22
    Parazit - om care trăiește pe spinarea altuia, ca un păduche care trăiește în cap și suge singele. E un film foarte bun pina la un moment, pina începe violenta cruntă și mult singe. După părerea mea a știrbit din frumusețea filmului. Nu am înțeles de ce Kim la omorât pe Park? Eu finalul las fi văzut altfel, mai optimist și mai bun. Putea sa se descopere ca ei sunt o familie și sa recunoască totul. Dar, copilului sa ii placă atit de mult de familia asta nebună, ca să rămână sa lucreze acolo mai departe.
    Este foarte obositor sa vezi filmul pentru ca nu înțelegi nici un cuvânt din scenariu, fata de filmele americane din care poți sa înveți limba engleza.
  • adrian_cristea_499
    pe 27 Februarie 2022 23:50
    Al doilea cel mai bun film al anului 2019! Un film superb cu o poveste simplă și ușor de înțeles! Foarte mult suspans și comedie bună, și mai este și foarte relaxant, obligatoriu de văzut, nota 9!
  • user-5f4b8f0322409
    pe 14 Februarie 2022 15:25
    E clar ...cei cu IQ ridicat apreciaza filmul....nota 8,5 din partea mea. Locul in top 50 imdb e pe deplin meritat
  • LFa
    pe 26 Aprilie 2021 13:35
    Film bun, dar nu reflecta realitați cunoscute /acceptabile mie....si ma refer la finalul ce contine crime total neverosimile culturii (filmografice)europene...lor, asiaticilor poate le place acest deznodamant asimetric sI socant....in rest Regia (fără final) , Scenariul , Actorii, Dialogurile &Actiunea sunt de nota mare (ex.8, 8,5).
    Per total la mine are 7/10!
  • alexreviews123456789
    pe 26 Aprilie 2021 11:35
    Un film cu de toate: comedie,drama, thriller, un film care mi-a placut foarte mult si care m-a tinut in suspans, facut de coreeni. De aceea a si castigat premiul Oscar anul trecut la sectiunea celui mai bun film strain. Nota:10
  • user-5e0d10d5e1d01
    pe 26 Aprilie 2021 08:50
    Mie unul, chiar mi-a plăcut filmul, nu pot spune, mamă ce film am văzut merita 10 oscaruri, nu, a fost bun și atâta, nota mea pentru el e 8/10 mi-a depășit așteptările ce-i drept, dar doar pentru final ii dau această notă, și vad ca sunt mulți oameni care zic, dacă nu-ți place filmul sau dacă îți place ești prost și n-ai gusturi în materie de filme, fraților, gusturile nu se discută, într-adevăr, sunt unele filme care trebuie să-ți placă ca să te consideri un cinefil cu gusturi bune, ca dacă tu nu poți aprecia un film ca the dark knight de exemplu și poți aprecia filme de genul oh Ramona, îmi pare rău, dar nu prea apreciezi filmele care chiar sunt bune, revenind la Parasite, clar sunt filme care sunt mult mai bune decât el, eu sincer ia-și fi dat oscarul lui 1917 sau eventual lui Joker, mie unul mi-au plăcut mai mult
  • bahrin_alex_mikey
    pe 26 Aprilie 2021 01:24
    Un film în care vezi adevarata realitate dintre oamenii săraci și cei bogați, și anume că: “Atunci când i se înmulțesc avuțiile celui bogat, o familie sărăcește, rămâne șomeră sau chiar fără casă, iar bogatul rămâne responsabil de buna stare, a celui sărac, fiindcă toți banii ajung la el. Astfel bogatul devine pentru sărac o țintă sau un scop de îndeplinit.“
    Ei bine filmul asta arată mai amânunțit consecințele și dezavantajele unei familii bogate și de ce ar trebui să existe un echilibru financiar din partea statului, în orice țară, pentru orice familie, tocmai ca să se evite astfel de lucruri. Până atunci nimic nu va fi mai sigur, de aceea și filmul este atât de bun și își merită premiile, fiindcă definește adevărata realitate dintre cei săraci și cei bogați. Cine a avut ceva de învățat din acest film, a învățat cu siguranță, cine nu, poate îl va ajuta comentariul meu ca să înțeleagă. Cu ocazia asta transmit tuturor, să fie atenți și să păstreze un echilibru în viețiile lor dacă nu vor să treacă si ei prin aceleași lucruri, fie că ar fi familia bogată sau cea săracă, amandouă familii au avut de suferit din pricina banilor. Numai bine!
  • user-6085d1197abfe
    pe 25 Aprilie 2021 23:31
    @hinatauzumaki Mai bine te-ai duce şi ai viziona "Adela", pe ăla cu siguranță l-ai înţelege mai bine. Nu te mai chinui să-i dai de cap filmului.
  • hinatauzumaki
    pe 25 Aprilie 2021 23:25
    Monument de prostie.. Sunt deja la jumătate, aștept acel "ceva" sa se întâmple și... Nimic.... Nu înțeleg nota mare.... Nici 0 nu merita
  • user-5a8cac6589d12
    pe 21 Aprilie 2021 22:16
    Foarte bun. Stiu sa apreciez un film cu adevarat bun , iar acesta este foarte bun . Si totuși, îmi plac si filmele Marvel ( apropo de comentariul lui user-5fe0e77e3d547) , care sunt realizate f bine ( doar un snob si o persoana fara gusturi poate sa ma contrazica )
  • user-5fe0e77e3d547
    pe 21 Decembrie 2020 20:23
    Daca va plac filmele tipice Hollywood nu cred ca o sa apreciati o astfel de capodopera. Repet este o capodopera.
    Iar pt cei cu dislikeuri: intoarcetiva la filmele Marvel sau Disney
  • MiereaNeagra
    pe 22 Octombrie 2020 19:51
    Greu vizionabil. L-am intrerupt de cateva ori si l-as fi abandonat daca nu as fi fost curioasa de ce are nota asa mare. Si n-am aflat. O porcariuta.
    Spor la dislike-uri.
  • user-5c9f8c2e87074
    pe 11 Octombrie 2020 02:10
    Foarte bine construit filmul. Ierarhia sociala inteligent redata. Cei nevoiași de la subsol mai inventivi întotdeauna. Cei bogați desi poziționați sus plictisiți,suficienți, previzibili cu gândire sablonata. Acest antagonism naște monstri. Excelente cadrele montajul coloana sonora impecabila. Mana de maestru regizorul sud-coreean. Dar si ce actori cata naturalețe extrem de spumoasa si vie scena cu beția angajaților .
  • Ghemot
    pe 07 August 2020 23:04
    M-am uitat la acest film evident pentru premiul Oscar. Au fost la început câteva secvențe interesante, dar per total, ori este un film total diferit de ce face Hollywood-ul, ori eu sunt mult prea departe de a înțelege cultura asiatică!
  • eedy
    pe 15 Mai 2020 00:28
    Sa ai in competitie filme ca Joker sau 1917 si sa dai Oscarul acestei penibilitati de film... No comment...
  • AmphitriteMermaid
    pe 10 Mai 2020 10:33
    Mentalitatea asiatica este foarte diferita de cea europeana si acest lucru se vede si in modul de realizare a filmelor. Realismul cu care este abordat subiectul l-a facut a merite pe deplin Oscarul. O combinatie foarte reusita intre umor, drama si thriller, filmul nu trebuie ratat.
  • Caktus
    pe 02 Mai 2020 14:28
    Un film foarte bun si interesant. Are cateva gauri in scenariu, dar e ok. Poate daca se gandeau la alt final, era mai bun.

    Scenariu: 9/10
    Interpretare: 8/10
    Coloana sonora: 8/10
    Final: 9/10

    9/10
  • user-5e74c73eac55f
    pe 04 Aprilie 2020 22:18
    E un film bun mie unul chiar mi-a placut, are o tentă ce te ține ațintit pe film tot timpul chiar merită văzut e mai mult o dramă familistă cu putine faze comice la anumite secvențe.
  • Maluma
    pe 20 Martie 2020 22:07
    Diferenţele de clase prezentate sub o mulţime de forme,acum apar în creaţia lui Bong Joon Hoo la suprafaţă,urcând pe treptele demente ude de sânge,ţinându-se de balustrada scării,ce e întruchipată de umorul negru scuipat în momente potrivite.

    Sub soarele clarităţii,se poate observa uşor faptul că josnicia face parte din fiinţa umană indiferent de statutul social reprezentat.Interpretarea poate fi multiplă,şi cea mai simplă ar fi încercarea de ascensiune a împovoraţilor prin căi murdare.Astfel cei norociţi sunt victime atacate.În altă variantă am putea sublinia ego-ul ce îi acaparează pe aceşti ,,simpli'' şomeri,nutriţi de dorinţa de a aparţine,de a picta o imagine semnificată de esenţa provenienţei,de recunoaşterea că ei sunt cineva şi aparţin undeva,neţinând cont de soarta celoralţi.

    Desigur,ascensiunea nu va avea loc deşi doi dintre familia săracă rămân în viaţă,totul se rezumă la o utopie aşternută pe o scrisosoare ce prezintă finalul.De apreciat ideea inteligentă,poate chiar unică a filmului fiindcă nu îmi amintesc asemenea teme,şi originiltatea e menţionată şi în alte comentarii.Eliberând multe aspecte alienate din om,care probabil sunt prezente şi în realitate,dar nu la toţi sau nu în aceeaşi măsură,a reuşit să fie pelicula anului.Poate a tras nasul multora,pentru că nu e american,dar sunt de părerere că din ce am văzut până acum,acesta merită Oscarul.Și trebuie să avem o perspectivă largă,nu doar să ne închidem în Hollywood.

    Un film bun.
  • user-5e62a779d5818
    pe 08 Martie 2020 20:00
    O etichetă pusa de acest film oamenilor saraci, paraziți. Ei nu trebuie să întreacă limita in incercarea lor de a-i servi pe ce bogati. Dar bogații vor simți întotdeauna mirosul sărăciei. Cel al unei cârpe opărite.
  • Smrs
    pe 06 Martie 2020 23:19
    Când eram mic, părinții îmi spuneau des să fiu cu luare-aminte la vremurile când toți asistații social și combinatorii aștia de rând vor rămâne fără smecheriile lor, pt că atunci vor intra peste tine în casă, îți dau în cap și îti fură tot. Oscarul de anul acesta nu este spectaculos și chiar îi lipsește orice caracteristică americănească, lipsind și celebra latură eroic-sentimentală a persj principal sau o desfășurare a actiunii care să te țină permanent în tensiune, însă șochează printr-o realitate tragică: redă în imagini exact profeția de mai sus. Cred că nu există o redare mai fidelă a realității în care superficialitatea sau, mai degrabă, naivitatea oamenilor cu bani, care din dorința de a asigura familiei tot ce e mai bun, angajează orice neavenit la casa lor - pe bază de recomandare, zice-se, care în complicitate cu mintea odihnită și plină de combinații a paraziților sociali duc la adevărate drame. Filmul nu e o capodoperă dar e totuși altceva față de celelalte..și e și pentru ochiul cinefilului o detoxifiere de pătura de filme pline de eroism de tot felul, care ne-a fost pusă pe tavă până acum.
  • andystarx
    pe 04 Martie 2020 23:46
    Nota 6 pentru o idee originala,filmul poate nu l -am inteles eu,insa in opinia mea nu merita un loc in top 250 imdb,si nici un oscar,se exagereaza prea mult pentru nimic,hai sa fim seriosi,si foarte foarte lung,greu de digerat!
  • kasmyn
    pe 02 Martie 2020 23:29
    UN FILM EXCEPTIONAL DE BUNII CU ACEST FILM COREENI L-EAU DAT CLASA AMERICANILOR!!
  • AdrianPopescu
    pe 21 Februarie 2020 22:35
    Poate cea mai mare calitate a acestui film ar fi felul în care reușește să portretizeze diferența de clasă tot mai adâncă dintre gândacii demisolurilor și elita dealurilor veșnic verzi și însorite, precum și lipsa unui strat mijlociu care să filtreze razele orbitoare care vin de sus - raze care nu încălzesc ci doar otrăvesc.
    Săracii sunt reduși la un simplu miros neplăcut al societății...
  • mihai23
    pe 21 Februarie 2020 20:25
    E un film tragicomic care merita vizionat. A avut scene destul de logic construite, presarate si cu umor, nu doar drama. Apreciez mult aceasta combinatie sa o vad la un film, insa nu mi-am putut pastra opinia din pacate pana la final, fiindca la un moment dat a fost o faza care era imposibil sa se intample si din cauza ei consider ca s-a stricat o parte din continuarea filmului chiar daca restul lucrurilor au mai avut sens cat de cat. Bine ca a fost mai spre final si nu a stricat chiar mult. Indiciul pentru cei care au vazut filmul si vor citi comentariul este lovitura dubla. Asta ca sa nu dau spoiler ;)
  • liana10
    pe 19 Februarie 2020 01:45
    Săracii sunt paraziți. Dar bogații nu sunt paraziți? Săracul îl omoară pe bogat și se mută în casa lui. A câștigat, a pierdut? Scene previzibile, slabe.
  • carmen_angelus_romila
    pe 18 Februarie 2020 19:35
    Nu este pentru prima data cand cinematografia sud coreeana exceleaza, si iata o realizare tragi-comica deosebita, atat scenaristic, cat si regizoral, meritand pe deplin cele mai distinse si prestigioase premii.
  • pisicuta1
    pe 18 Februarie 2020 12:24
    nu cred ca merita Oscarul.
    nu mi s a parut atit de bun
  • valentin_777
    pe 17 Februarie 2020 17:48
    Am râs mult la dialogul dintre tată și fiu, în urma inundației, în sala de așteptare, când tatăl spune că în viață nu e bine să ai niciun plan, pentru că viața are imediat grijă să ți-l destrame. :)
  • aurel_antonio
    pe 16 Februarie 2020 11:47
    Un film foarte bun. Mi-au dat lacrimile. Nota 5. Exceptional.
  • user-5e468edd947b9
    pe 14 Februarie 2020 15:03
    Rafinată in mii de ani lupta pentru resurse dezumanizează....socialul împarte indivizii...film la care trebuie sa fii tare in mațe și măsele....film ce a meritat Oscar... Excepțional
  • AdriAdrianna98
    pe 13 Februarie 2020 14:36
    M-au uimit întorsăturile de situație și că e filmul care acum te are relaxat ca și cum te-ai uita la o comedie și-n secunda următoare te bagă într-o stare de continuă alertă de unde nu mai știi la ce să te aștepți, parcă vrei să te bagi într-un adăpost să te ferești în timp ce nu știi dacă continuă să dea în tine sau te ocrotește. Când ai impresia că situația se calmează și vrei să ieși, te lovește iar.
    Mi-a plăcut mult legătura film-titlu, dă o altă privire asupra a tot ce s-a întâmplat și e o metaforă bună pentru cum se desfășoară povestea.
    Cu toate astea, nu m-a impresionat atât de mult și nu consider că merita chiar atâta laudă câtă i s-a adus, ori nu am reușit eu încă să-i văd toate dedesubturile.
  • gavanst
    pe 12 Februarie 2020 19:56
    Subiectul filmului este interesant, dar finalul este trist.
  • Cretzulynne
    pe 12 Februarie 2020 16:47
    Deci... Snowpiercer e făcut pe orizontală, iar 6 ani mai târziu, vedem și unul făcut pe verticală. Suprapune cele două drepte și unește punctele și poți obține cercul trigonometric al clasei sociale.
    Pentru mine, e uimitor cum reușește cineva să înțeleagă subiectul ăsta și să-și exprime viziunea în două filme diferite, dar apropiate. Sunt filme-surori născute din același tată.
    Ei bine, revenind la cerc, dacă ne place să o privim la modul poetic, am zice că acest tată a reinventat roata, iar crucea din interiorul cercului îl binecuvântează și îi aduc mult-râvnitele statuete și îl ajută să "spargă prea multe bariere". Este trist că încă nu am scăpat de factorul uman în aprecierea filmelor și încă publicitatea, și implicit banii, relațiile și o mulțime de mentalități încă sunt obstacole în calea artei și a recunoașterii artei. Dar ăsta e un subiect deprimant și pentru altădată. Un subiect care a devenit vesel odată cu bocancul-film "Parazit".
    Două filme pentru cinefili. O filmografie pentru filozofi.

    BONUS. Universul cuvântului "parazit":

    "El îi dovedea că acești oameni de jos sînt cu mult superiori și, din toate punctele de vedere, mai interesanți decît acei nobili paraziți din pătura zisă aristocratică. VLAHUȚĂ, O. A. III 182. "

    1. parazit, parazită, parazite, paraziți = (ca adjectiv, substantiv feminin și masculin)
    plantă sau animal care trăiește pe un organism străin viu (gazda), hrănindu-se exclusiv cu substanțele organice extrase din acesta, provocându-i adesea daune, boli și chiar și moartea.
    exemple - insecte (purici, păduchi), ciuperci, iederă, paraziți intestinali (uredinalele sunt ciuperci parazite care scad cantitatea de protoplasmă din celule).

    2. parazit, parazită, parazite, paraziți = (ca adjectiv, substantiv feminin și masculin, la modul figurativ)
    (despre oameni, grupuri de oameni, clase sociale etc.) care trăiește din munca altora, din exploatare, care nu produce nimic, care nu lucrează, trăind din munca altora; profitor, trântor.

    3. parazit, parazită, parazite, paraziți = (ca substantiv feminin și masculin)
    persoană care mănâncă întotdeauna la masa altuia; cel ce mănâncă obișnuit la masa altuia, lingău.

    4. parazit, parazită, parazite, paraziți = (ca adjectiv, la modul figurativ)
    persoană care nu are un rol util, care nu are nicio funcție, care duce o viață de parazit; parazitar; de prisos, inutil.

    5. paraziți = (ca substantiv masculin, numai la plural)
    perturbații electromagnetice de origine externă (zgomotele) în transmisiile radiofonice, de telecomunicații etc., datorită descărcărilor electrice din atmosferă, scânteilor produse de unele aparate electrice etc.

    6. parazit, parazită, parazite, paraziți = (sens folosit mai rar)
    invitat la masa unui bogătaș din vechea Romă pentru a-l amuza.

    7. parazit, parazită, parazite, paraziți = fibră secundară pe firul unei gogoși de mătase, provenită dintr-un defect al aparatului excretor al viermelui de mătase.

    sursa: https://dexonline.ro/definitie/parazit/expandat
  • abominative
    pe 11 Februarie 2020 03:39
    Un film care si-a meritat premiul Oscar. Coloana sonora, foarte frumoasa.
  • andyy
    pe 11 Februarie 2020 01:18
    Foarte bun! Un film despre natura umana care indiferent de haina sociala imbracata prin anumite circumstante, de cele mai multe ori ramane neschimbata.
  • perca_mihai_marco
    pe 10 Februarie 2020 17:48
    Un film foarte bun, în care este prezentată antiteza dintre familia Kim, săracă, și familia Park, bogată. Finalul este de-a dreptul șocant. Este un film bun, cu un puternic mesaj social, iar Oscarul pentru cel mai bun film este pe deplin meritat. Recomand!

    PS: Nu știu dacă numele de familie au fost alese intenționat, dar sunt foarte sugestive. Numele familiei sărace, Kim, probabil este o aluzie la numele liderilor Coreei de Nord, care au adus țara în colaps economic, în sărăcie, așa cum o știm astăzi, iar Park, numele familiei bogate, se referă probabil la fostul dictator sud-coreean Park Chung-hee, care deși a condus țara cu mână de fier și a suprimat opoziția, a luat măsuri economice care au dus la acea creștere spectaculoasă a economiei Coreei de Sud, numită Miracolul de pe Râul Han.
  • blackmore
    pe 09 Februarie 2020 23:32
    Nu inteleg entuziasmul pentru acest sirop coreean , nu e nici comedie , nici drama , nici comedie neagra cu atat mai putin thriller pt ca nu are niciun moment de tensiune sau suspance..Nu iti ofera nimic de care sa te agati, nicio urma de logica.Totul e o brambureala si mai e si ingrozitor de lung.Daca asta a ajuns propunere la Oscar nu e de mirare faptul ca Oscarurile nu mai au nicio valoare
  • dorinagoilean70
    pe 09 Februarie 2020 13:50
    Deopotriva saracia dar si bogatia extrema pot dezumaniza, pot duce la pierderea reperelor. Daca la cei saraci urme de umanitate se mai observa in scene ca atunci cand Kim constata ca menajera e in viata si exclama ,Slava Domnului,,  , sau atunci cand sotia lui Kim ii trimite farfuria cu mancare menajerei prin fiica sa, la cealalta patura dezumanizarea transcede in scene precum cele in care ii deranjeaza mirosul familiei sarace, sau scena in care sotul bogat afirma ca genul de lengerie intima purtata de iubita soferului nu l-ar excita daca sotia lui ar purta asa ceva, ...sau in scena in care sotul bogat nu ajuta la salvarea unei vieti, ci cere insistent cheile masinii pentru a fugi nepasandu-i de ceilalti. Empatia fata de animale lipseste la saraci (sotia lui Kim loveste cainele cu piciorul) ,iar la cei bogati nu trece de nivelul unui moft. Cea mai naiva dintre personaje este sotia bogata Park, care desi nu este decat casnica, nu reuseste sa isi educe si sa ingrijeasca copiii decât cu ajutorul servitorilor. Atunci cand sotul recunoaste ca nu stie gati, Kim il intreaba ,,dar, totusi o iubiti?!" La intoarcerea din excursie sotia este singura care mananca mancarea preferata pregatita, fara a se gandi sa-si intrebe si copiii daca doresc sa manance....am vrut sa evidentiez doar câteva nuanțe.
  • mihaelatb
    pe 03 Februarie 2020 18:25
    Sigur Bong Joon Ho nu are ceva rude in Vaslui sau in Facaeni (comuna in care s-a produs in 2005 o tornada, iar ajutoarele primite au fost date pe bautura). Caci comportamentul personajelor sale, seamana cu comportamentul multora din asistatii de pe la noi. Aceeasi dorinta de smecherala, de altfel zicala cu prost de bun, o fi avand o varianta si in coreeana. Daca nu ar fi fost si partea de la intoarcerea fostei menajere, as fi zis ca este un episod corean din La Fierbinti. Filmul este bun, dar nu intr-atat ca sa ia premiul la Cannes sau Golden Globes.
  • jonny17
    pe 19 Ianuarie 2020 00:16
    E un film amuzant asta da, am râs sănătos, dar că alții văd multiple semnificații și complexe?.. fugi de aici bre.. Se spune că ticăloșii înțeleg mai bine viața decât virtuoșii...Ce e de ,,admirat,, și se vede chiar de la început e modelul excrocului nativ, asta nu se poate învăța... și nu e unul prost, dimpotrivă, e destul de abil în felul în care își mobilizează toate resursele de care dispune, da seamănă cu un virus..Asta îți poate întări convingerea că acești oameni sunt complet dezumanizați și totuși nu e așa.. mama îi deschide ușa fostei menajere disperate iar scena de final arată că ,,paraziții ,, au în ei mai multă umanitate decât ,,spuma,, De ce îl omoară tatăl pe șeful său? Pt că în acea încleștare disperată când tatăl ține apăsat rana fiicei, șeful său in loc sa-i sară în ajutor îi cere insistent cheile de la mașină să fugă, nu-i pasă absolut deloc de servitorii lui, care oricum nu contează ii schimbă ca pe șosete.. Ei domnilor cine are mai multă umanitate?
  • Arpad
    pe 13 Ianuarie 2020 20:21
    Filmul este exceptional nu numai prin calitatea intrinseca ci si pentru inspirata evitare a militantismulu,i atat de drag filmelor hollywoodiene (si europene)
  • ioana1007
    pe 11 Ianuarie 2020 20:02
    Foaaaaarte bun !!! Impresionanta povestea si mesajul. De vazut !
  • Kul
    pe 10 Ianuarie 2020 17:35
    Parasite (2019)

    – filmul incepe dupa jumatate incolo
    – pana atunci e o intriga lunga cu cadre voit misto si f predictibile
    – multe interventii random, pe script
    – ar fi bine sa aiba un final atipic si socant ca sa iasa din “anonimat”

    Si-a avut, dar nu destul. Slabusel film, doar pictural ceva frumos.
    Ce mi-a placut o fost finalul fericit-ish :)
  • xerses
    pe 07 Ianuarie 2020 13:52
    Este, in sfarsit, un film bazat pe un scenariu inedit pe care il urmaresti cu destul de multa curiozitate. ciudat si amuzant pe alocuri, te lasa insa cu un gust amar.
  • Horatiucrisan
    pe 06 Ianuarie 2020 23:19
    Un film slab încadrat la categoria corect politic adică hai sa acordam premii filmelor de la asiatici, homosexuali și lesbiene Cu siguranță, filmul nu este unul de la care sa ne asteptam la realism fiind un amestec de satiră și dramă dar consider că se putea lucra mai mult spre ultima parte pentru a transmite mesaje mult mai profunde. Un căcat supraevaluat cu un final sângeros. L-am văzut de doua ori că un cinefil adevărat căutând "misterul", acel ceva care îmi scapă. Din păcate nu am reușit să văd mai mult de o mizerie asiatica. În curând o să dăm Oscarul telenovelelor turcesti. Cine dorește să vadă filme cu subiecte sociale ii recomand Ladri din biciclete, Umberto D, Roma ore 11, Where god left his shoes, The pursuite tes of happiness. Deux jour et un nuit, Și caii sunt verzi pe pereți..toate tratând subiecte legate de somaj, încercarea de a depăși condiția prin seriozitate nu "descurcat" meteahna a romanului pentru care suntem la coada Europei.
  • Iulidesprefilme
    pe 06 Ianuarie 2020 13:10
    Acest film a câștigat Globul de aur - 2019 la categoria Cel mai bun film străin...
    Adaugare: azi, 10.02.2020, acest film a luat și Oscaruri la categorii importante...Caz unic în istoria Oscarului ! Tare !
  • nathalie_dinu
    pe 29 Decembrie 2019 22:08
    Exista mai multe moduri prin care un organism il poate parazita pe altul, dar poate cea mai periculoasa forma este cea emotionala. Parazitarea emotionala presupune dorinta de a asimila insasi esenta victimei, particularitatea ei.

    Personajele acestui film nu doresc o simpla inlocuire a statutului social, o schimbare a locuintei, o imbunatatire a calitatii alimentelor pe care le consuma sau a masinii pe care o conduc, personajele acestui film doresc sa apartina, iar drama care le sfasie sufletele dominate de orgoliu consta in incapacitatea de a realiza aceasta contopire cu dorinta lor.

    Parazitii au suficienta luciditate pentru a intelege ca depasirea propriei conditii nu se realizeaza din exterior, ca mirosul fiintei lor nu poate fi mascat, nu se poate modifica schimband sapunul folosit pentru spalarea hainelor, deoarece constiinta le este murdara, nu vesmintele.

    Arma fiintelor inferioare, consolarea lor, este ironia sterila, cruda. Acestea nu pot concepe bunatatea ca fiind naturala, este fie semn de slabiciune, fie un capriciu al fiintelor bogate.
    Cu asemenea fapturi este necesar, un comportament previzibil, rece, orice abatare, orice semn de simpatie reprezinta o fisura pe care o vor exploata fara remuscari, doar cu deplina incantare a multumirii de sine.

    Parazitii, maestrii mimetismului emotional, sfarsesc prin a fi invinsi de unicul sentiment pe care nu-l pot truca, cel al autenticitatii launtrice.
  • Sorin87
    pe 09 Decembrie 2019 19:09
    Mi-a placut filmul foarte mult, te tine in suspans si povestea de asemenea se termina foarte interesant
  • stricted
    pe 24 Noiembrie 2019 23:15
    Comic, dar mai ales,tragic. De vazut! .
  • GabrielaSirbu
    pe 18 Noiembrie 2019 11:41
    Al doilea film sud-coreean pe anul asta - ambele f bune - asadar nu voi mai sta pe ganduri daca sa ma duc sau nu la filme din aceasta tara. Iari, sala Elvira Popescu a fost PLINA ochi.
  • Oana_S
    pe 08 Noiembrie 2019 14:30
    Comentariul social al lui Parazit duce la haos, dar n-ai nici o clipă senzația unui film cu mesaj didactic. Este în același timp, atât vesel, cât și deprimant. Parazit este atât de perfect calibrat încât este o bucurie să vizionăm fiecare cadru, și totuși, bucuria asta este temperată dacă ne gândim la ce ne transmite Bong și ce spune despre societate, în special cu acele scene finale perfecte, absolut obsedante. Read more:
    https://filmserial.home.blog/2019/11/08/la-ce-film-mergem-azi-parazit/
  • boghiu_andrei
    pe 22 Octombrie 2019 16:30
    Dupa acel ''Snowpiercer'' foarte bun, dar și un ''Okja'' bun și plin de suflet, regizorul Bong Joon Ho revine cu un film excelent, cu o realizare mai diferită, axată mai în prezent, mai în realitate.

    Ne aduce un nou film original, unul foarte intens, inteligent și foarte bine jucat. O creație cinematografică uneori amuzantă, dar diferită, care încearcă să compare clasele sociale, dar și să scoată în evidență diferențele dintre ele. E o poveste cu mesaje clare, mesaje spuse într-un mod destul de ironic. E o realizare deșteaptă, tristă, amuzantă, plină de tensiune, dar și cu un twist foarte interesant.

    Foarte bine scris și regizat de un regizor rar, deștept, un regizor cu o viziune aparte, unul care crește de la film la film.
    Povestea spusă aici este plină de tensiune. Fiecare scenă împrăștie o intensitate care te aruncă inconfortabil în poveste, te face să tresari și să te îmbrățisezi datorită stilului alert prezent în multe momente, mai ales în ultima oră. Simți că ești parte din poveste, că nu trebuie să miști vreun deget.

    Totul se învârte în jurul unei familii oarecum obișnuite, o familie care reușește să îți schimbe părerea după primele minute. Crescuți printre paraziți, a lor formă o luăm, ca ei mișunăm în speranța unui vis realizat, a unei siguranțe confortabile. Ajungem să ne luptăm între noi doar pentru a câștiga, a prinde un loc în confortabilitate, pentru a avea ce să consumăm, în loc să ne schimbăm forma și să creștem în liniște, să transformăm visele în realitate. Unii ramân la fel din nesimțire, dar alții o fac din neputință, din cauza unor probleme reale cu care se confruntă, chiar dacă își doresc să devină altceva. Un mesaj social foarte inteligent reprezentat și scris.

    ''You know what plan never fails? No plan at all..You know why? If you make a plan, life never works out that way...''

    Părțile mai slabe ale acestei creații superbe sunt puține, dar sunt prezente și ușor evidente. Are momente care se observă că sunt convenabile pentru a realiza unele scene. Mai există și momente care sunt la limită, momente care se simt un pic forțate, dar și care pare că nu își au locul în toată povestea. Și acel twist e interesant, te fascinează, dar parcă dă altă formă filmului. Schimbă total desfășurarea, atmosfera, dar și finalul închipuit pâna atunci. Cam astea sunt. Altceva negativ nu pot să spun despre tot ce a reusit Bong Joon Ho în acest film extraordinar.

    E unul dintre cele mai bune filme ale anului, dar și ale ultimilor ani. Cred că e filmul meu favorit din acest an, asta până în momentul de față, dar mai avem multe filme de văzut, mai e până la Oscaruri. Iar Oscarul pentru film străin pare deja în ograda lui Parasite, dar contează și mesajele celorlalte producții de pe lista finală, dar și calitatea lor.

    Paraziți suntem toți...Toți suntem niște dăunători ai planetei pe care trăim, pe care mișunăm, fie că vrem sau nu să recunoaștem asta.

    ⭐ 9.5
  • ornitoring
    pe 18 Octombrie 2019 00:52
    super film superb scenariu
    un film ce te tine lipit de ecran pe toata durta filmului iar sfarsitul e genul lui tarantino marton scorsese.. ce sa spun ..merita vazut
  • dany6960
    pe 04 Octombrie 2019 00:50
    UN FILM INCREDIBIL, EXCEPTIONAL SI UNIC. AM RAMAS MUT DE UIMIRE CE AU PUTUT SA SCOATA COREENII. VA LUA CU SIGURANTA OSCAR PENTRU CEL MAI BUN FILM STRAIN IN 2019
  • rudeboyska
    pe 26 Septembrie 2019 00:52
    Parca vad intr-un viitor nu foarte indepartat cum isi baga americanii coada si baga un copy paste si la filmul asta.
  • sabinalin
    pe 31 August 2019 11:19
    Anul trecut japonezii, anul acesta coreenii, anul trecut familie de hoti, anul acesta familie de sarlatani, din nou componenta sociala puternica, una dintre problemele majore ale capitalismului, somajul, asa e in oranduirea pe care multi o considera a fi ideala, cine rezista bine, cine nu nu, dincolo de capitalism si de orice oranduire sociala ar trebui sa fie umanismul, acela dispare insa de multe ori si lasa loc animalicului din om, cinematografia asiatica e in forma maxima, al doilea Palme d’Or consecutiv la Cannes, poate ca-I meritat, Bong Joon Hoo le-a luat fata unor nume grele precum Jim Jarmusch, Quentin Tarantino, Pedro Almodovar, Terence Mallick sau fratii Dardenne, nu-I vorba ca nici coreeanul nu-i fitecine, e considerat a fi intre primii 20 de regizori ai secolului XXI, filmul sau musteste de inventivitate asa cum se intampla si in cazul precedentului “Okja”, scenariul e captivant de la un capat la altul, umor negru cat incape, anul trecut Palme d’Or la japonezi, anul acesta la coreeni, poate anul viitor il castiga chinezii…
  • El_KaPpa
    pe 30 August 2019 13:54
    -O lume plina de paraziti-
    O satira sociala buna si imprevizibila, cu unele momente de tinut minte si cu un titlu mai mult decat sugestiv, dar per total cam lipsita de subtilitate si prea caricaturala mai ales atunci cand vine vorba de clasa de sus. Din punct de vedere al prezentarii claselor sociale Snowpiercer a fost ceva mai taios.
  • lili22
    pe 28 August 2019 18:37
    O adevarata bijuterie filmul acesta.Scenariul e impecabil si stai in tensiune ca nimeni nu ghiceste finalul .Premiul luat la Cannes este meritat.Anul viitor va fi propunerea pentru Oscar , asa cum era de asteptat.
  • filmenthusiast
    pe 10 August 2019 01:27
    Un blend superb de dramă, comedie și chiar horror, Bong Joon Ho reușește prin Parasite să-ți dea câte puțin din fiecare. Am urmărit filmul neavând o idee despre ce e, decât propriile mele ipoteze bazate pe ceea ce știam că e în stare Bong Joon Ho și titlul filmului. Nu am vrut să-mi fac mari speranțe, în ciuda laurilor primite atât la Cannes, cât și în Sydney. Însă pot spune decât că își merită fiecare acoladă și laudă. Să ofer mai multe explicații in-depth ar strica poate experiența unora, însă pot spune doar că mi-a amintit de Shoplifters, având însă tensiunea (poate una mult mai intensă) pe care o are Burning. Mai mult nu pot să vă zic decât: enjoy it, you're in for a ride!