Comentarii Comentează
  • lili22
    pe 18 Iunie 2019 17:11
    Extrem de socant si greu de suportat dar il aveam pe lista.Am vazut aproape toate filmele lui Kim-ki-duk.
  • Cretzulynne
    pe 03 Iunie 2019 17:47
    A 24-a propunere pentru Academia de Film Americană, la categoria de cel mai bun film străin, din partea Coreei de Sud.
    Nu a fost nominalizat.
  • aayana
    pe 13 Iulie 2014 23:49
    Kang-do este un recuperator de sume cu multe zero-uri. Datornicii pe care-i vizitează sunt oameni care s-au întins mai mult decât le era plapuma. Cu pricepere de contabil și măiestrie de chirurg, anti-eroul nostru le delimitează plamuma de jur împrejur. Tot ce iese pe afară, este tăiat. La propriu.

    Știam că voi sta cu un nod în gât pe tot parcursul filmului dar, ținînd cont că-l aveam pe lista de filme pe care vreau să le văd, azi am găsit starea de spirit potrivită pentru a digera un film regizat de Ki-duk. Cam ca-n majoritatea filmelor lui (țin să precizez că le-am văzut pe toate), personajul principal este îmbibat puternic, asemeni unui burete, în sentimente paradoxale. Kang-do nu are familie, nu are nimic de pierdut dacă o grămadă de oameni îi vor răul. Până în ziua în care își cunoaște mama, ființa care l-a părăsit atunci când era mic.

    De aici începe topirea iceberg-ului și caracterul lui Kang-do se conturează într-o altă lumină. Omul fără suflet începe să trăiască. Desigur, îndoiala și furia acumulată în cei treizeci de ani, îl vor face să o testeze pe cea care pretinde a-i fi mamă. Amalgamul de sentimente noi ce pun stăpânire pe Kang-do, îl vor face chiar să se întoarcă la mama lui… pe acolo pe unde a ieșit pe lume. Kim ki-duk nu iartă privitorul și nici nu-l scutește de rușinea personajelor sale. Rușinea de a-și părăsit fiul trebuie spălată cu o altă rușine (cea a incestului), pentru a construi o relație mamă-fiu care să recupereze trecutul. Dar exact ca un vas ce a fost spart și lipit la loc, fisura va fi o poveste la vederea tuturor.

    Totuși, datoriile pot avea mai multe fețe. Ce a făcut mama în acești ani, nu ni se spune. Pentru cine a împletit acel pulover? Odată conștientizată vina, ea poate fi mai puternică decât orice act de violență. Odată cunoscută dragostea, Kang-do încheie cercul pietății cu care mama a dat startul cu stângul. Un film bulversant, greu de digerat, care îți arată ambele fețe ale realității: întunericul orbului atunci când are ochi dar nu vede și spiritualitatea celui care începe să simtă lumina.
  • cezarika21
    pe 03 Iunie 2014 15:34
    Ca şi alte filme ale lui Kim Ki-duk, "Pietà" prezintă aceeaşi lume rătăcită în care valorile morale sunt într-un proces continuu de degradare atât din cauza dependenţei tot mai mare a oamenilor de bani, cât şi a neglijării învăţăturilor spirituale. Relaţiile umane se mai stabilesc din ce în ce mai puţin pe principiul afinităţilor comune, raportându-se la prezenţa sau lipsa banilor.

    Dezumanizat de lipsa dragostei materne, recuperatorul Lee Kang-do este un personaj ce nu simte milă faţă de oamenii pe care îi schingiuiește cu uşurinţă pentru a-şi îmbogăţi patronul. Duritatea lui cedează treptat în momentul în care simte dragostea de care fusese lipsit în trecut. Personajul parcurge un drum de vindecare, experimentând primele sentimente şi devenind vulnerabil. În acel moment, el suferă consecinţele propriilor fapte, fiind pregătit pentru a le simţi la adevărata lor intensitate.

    Filmul este dur şi crud, cu momente de sadism ce cutremură firile mai sensibile. Regizorul Kim Ki-duk construieşte gradual evoluţia psihologică a personajului principal, şocând privitorii cu momente dure, dar profunde, şi cu un final tragic percutant dominat de ideea jertfei. În ciuda cruzimii sale, filmul degajă un fior emoţional tipic tragediilor antice, mai potrivit culturilor orientale decât culturii europene creştine.
  • sabinalin
    pe 10 Decembrie 2013 15:37
    "Ce sunt banii?" "Banii sunt inceputul si sfarsitul tuturor lucrurilor". Nu, nu trebuie sa fie asa! Ce-i drept cam asta-i esenta capitalismului: Dumnezeul acestei oranduiri, considerata a fi cea mai buna din istoria umanitatii, e banul. Problema e ca atunci cand banul ajunge sa-l domine pe om intervine dezumanizarea, omul se transforma in fiara. Raman la parerea ca trebuie dat Cezarului ce-i al Cezarului si lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu... Poate Kim ki Duk, exagereaza in anumite momente intensitatea scenelor violente insa, din pacate, acestea sunt perfect justificate in acest film remarcabil, merituos "Leu de Aur" la Venezia.
  • ModeuS
    pe 16 Noiembrie 2013 09:33
    Socant,realist,foarte greu de digerat...un adevar dureros despre natura si firea umana.Cinematografia asiatica cu mult peste Hollywood.
  • cosmin_kedii
    pe 29 Octombrie 2013 08:01
    Tema de răzbunare este destul de răspândită în lumea cinematografiei . Unele exemplare bazate pe teme similare , sunt capodopere ale cinematografiei mondiale . Pacat ca este doar o privire la răzbunare din Coreea de Sud cu un aspect neobișnuit
  • deea.iordan
    pe 25 Martie 2013 09:13
    " - Ce sunt banii?
    - Banii... reprezintă începutul şi sfârşitul tuturor lucrurilor. Dragoste, onoare, violenţă, furie, ură, gelozie, răzbunare...
    - Răzbunare?
    - Da...răzbunare."

    Uimitor, un film greu. Unul dintre acele filme de colecţie. Kim Ki-Duk, excelează la capitoul inventivitate, demonstrează că este capabil să transmită un mesaj puternic despre o lecţie de viaţă. Regie, scenariu şi actori de nota 10.
  • elmedico
    pe 24 Martie 2013 14:18
    Un film extrem de dur, foarte bine jucat !
  • xerses
    pe 16 Martie 2013 21:28
    Un film care pe mine m-a socat, intrigat...Greu de urmarit...
  • eko
    pe 10 Ianuarie 2013 01:04
    Un film dur , socant si foarte greu de digerat , morala ce sunt banii ? este foarte bine pusa in context. Jeong-jin Lee si Min-soo Jo (primul film al ei) au jucat incredibil de real au fost combinatia perfecta pentru acest film . Kim Ki-duk a creat inca o capodopera daia a si castigat Leul de Aur. abia astept sa vad urmatorul film al lui , pana atunci acesta primeste nota 10
  • into_the_labyrinth
    pe 09 Decembrie 2012 00:58
    Excepţional scris, regizat şi interpretat. Din punctul meu de vedere, Pieta este, fără dubii, filmul anului. Foarte dur, foarte realist, punând accentul pe un lucru esenţial, mai ales în epoca contemporană: ce sunt banii şi ce reprezintă ei în viaţă? Merită să ucizi, să schilodeşti, să te dezumanizezi pentru ei? Kang-do va afla, pe parcurs, o lecţie dură – şi mai ales va deveni, la un moment dat, din călău, victimă, într-un joc înşelător regizat de cea care se prezentase drept mama sa. Vă amintiţi replica biblică - ”căci nu ai avea nicio putere asupra mea dacă nu ţi-ar fi fost dată de Cel de Sus”? Pieta propune, într-un inedit amestec de violenţă, răzbunare, mercantilism, cruzime, presărate însă şi cu crâmpeie de sensibilitate, o adevărată lecţie de viaţă, o poveste despre ceea ce suntem în viaţă şi ceea ce merităm, în funcţie de acţiunile noastre. De văzut neapărat şi de avut în colecţie!
  • aka_papu
    pe 20 Noiembrie 2012 23:32
    Un film absolut genial.
    Pot spune doar ca psihologia freudiana a acestui film m-a bulversat si incantat maxim.

    Hint Pieta: http://www.wga.hu/art/m/michelan/1sculptu/pieta/1pieta1.jpg
  • Mariako02
    pe 09 Septembrie 2012 20:08
    se anunta un film, si a mai si castigat premiul la Venetia. abia astept sa il vad :)