Comentarii Comentează
 • lili22
  pe 12 Aprilie 2021 22:32
  Nu inteleg ce e cu siteul, apare un comentariu de doua ori, nu se poate edita..
 • lili22
  pe 12 Aprilie 2021 22:32
  E un film bun, te impresioneaza, desi e greu de crezut ca un politist se implica atat de mult in fiecare caz(daca ar fi asa nu ar prinde niciunul pensia).
  Nu cunosc structura politiei in Franta, asa ca nu stiu cat adevar contine filmul.La noi nu stiu sa existe un compartiment identic, ca plictisitele de la DGASPC sunt toate pile si nu intra la socoteala nepricepandu-se la nimic.
  Ma indoiesc ca existe o fotografa pe langa politie care sa se joace cu un aparat, ca nu poti fotografia nimic fara blitz cu aparatul acela de jucarie.Inventarea acestui personaj e greseala filmului cea mai mare.
  Altfel, filmul are si multe calitati.Montajul, jocul actorilor, coloana sonora.
 • psihologu
  pe 19 Septembrie 2012 09:56
  Plasat la granita dintre documentar, reality si fictiune, materialul lui Polisse este zguduitor. In sfera vietii private si in cazuistica intalnita la munca, cei din Brigada pentru Protectia Minorilor se zbat intre durere si revolta.
  Maiwenn – pe numele ei intreg Maiwenn Le Besco – a petrecut mai multe luni de zile in cadrul unei Brigazi pentru Protectia Minorilor din Paris. Experientele traite acolo, oamenii si situatiile cu care s-a intersectat, au determinat-o sa scrie, sa regizeze si sa joace in Polisse. Rezultatul a primit aprecieri pozitive la Cannes, acolo unde filmul a castigat prestigiosul Premiu al Juriului, si recunoasterea industriei cinematografice franceze via un numar de 13 nominalizari la premiile Cesar.

  Calitatea neindoielnica a peliculei e autenticitatea. O autenticitate impinsa cu brutalitate in fata spectatorului pana la punctul la care risca sa devina terapie de soc. O autenticitate din ce in ce mai ritmata pana la punctul in care risca sa devina ametitoare. Caruselul numeros de personaje pe care se bazeaza filmul se roteste continuu printr-un mozaic nesfarsit de situatii. Nici nu stii unde atinge dramatismul nota lui cea mai acuta – in cazurile diverse si terifiante cu care se confrunta anchetatorii, dar pe care intr-un fel le astepti, sau in viata lor personala, acolo unde spectatorul este martorul unor suferinte surprinzatoare. Daca Intouchables (filmul ruleaza inca in cinematografe si a reusit sa atraga un numar decent de spectatori si la noi) e un vis frumos al Frantei, Polisse e o palma pariziana aspra care te trezeste la realitate.

  Maiwenn intelege sa se autopozitioneze in poveste marginal, tacut si onest. Personajul fotografei Melissa, aflata intr-o vizita de lucru, devine martor exterior la toate socurile si duritatile pe care brigada le intalneste. Scenarista isi respecta intr-atat personajele pe care si le-a ales incat nu paraseste, in mod deliberat, niciodata universul acestora. Asta inseamna ca nu aflam nicaieri daca cei anchetati si acuzati ajung in instanta, daca si cum sunt pedepsiti de societate etc. Cei insetati de justitie nu vor gasi in Polisse ce cauta. In schimb filmarile executate din mana, limbajul frust, interpretarea extrem de naturala si personajele din cale-afara de veridice fac ca pelicula sa depaseasca statutul de produs de fictiune. C’est comme la vie, cum bine spune seful anchetatorilor. Fara eroi si doar cu victorii mici. Salvari partiale si reusite temporare. Mici recompense, un zambet de copil, cateva miscari de dans. Apoi iarasi lupta. Si un pret de platit.
 • pe 27 Aprilie 2012 22:43
  [Titlul in limba romana: Ingerii pazitori]
  CoolRank: 7/10
  - atmosfera & entertainment: 7/10
  - regie: 7/10
  - actori: 8/10
  - scenariu: 7/10
  - montaj: 8/10
  Nota IMDb: 7.4/10
  Regie: Maïwenn
  An: 2011


  Actori: Karin Viard, Joey Starr, Marina Foïs
  Genul: drama   
  Sinopsisul filmului pe IMDb suna cam asa: o jurnalista face un foto-reportaj in cadrul politiei franceze, divizia protectia minorilor, si incepe o relatie cu unul dintre politisti. Vreau si eu sa stiu cine scrie rezumatele astea. Nu ca ar fi neaparat fals. Da, in Polisse exista o fotografa, interpretata chiar de regizoarea Maïwenn, si da, fotografa se cupleaza cu unul dintre ...
 • 1900toamna
  pe 25 Aprilie 2012 13:51
  l-am gasit doar in varianta bluray....mai astept...