Comentarii Comentează
  • kretz_007
    pe 04 August 2022 21:55
    scenariu ridicol de tras de păr, foarte fals istoric, regizat penibil și jucat complet fals. de reținut doar muzica bună a lui doru stănculescu
  • blackmore
    pe 10 August 2019 10:38
    Un film in care forme inferioare de viata precum Ion Caramitru a uitat ca a jucat
  • balta67verde
    pe 24 Octombrie 2016 01:03
    Un film de razboi destul de reusit. Interesant ca Mircea Muresan trateaza personajele principale cu mare atentie, adica le arata latura umana cu partile bune si cele negative. Jean Lorin Florescu are o aparitie destul de scurta dar lasa o impresie atat de puternica ca lumea isi aminteste mai mult de aceasta scena decat de unele scene de lupta.
  • cosmin742000
    pe 26 August 2016 22:32
    Un film de razboi romanesc foarte bun , mult mai bun decat The Hurt Locker , sau alte porcarii premiate cu oscar.
  • Vegetarian
    pe 01 Martie 2015 22:30
    Film realizat în cinstea "celei de-a 30-a aniversări a eliberării" de la 23 august 1944, după un scenariu original scris de Marin Preda.

    Acest film este reluat periodic si difuzat online la Tvr 2 . A fost in 1 martie 2015 .
    Putine filme sunt difuzate pe net , si reluate gratis de catre televiziuni ..
  • ciprian34
    pe 16 Martie 2014 22:16
    Manuela Gheorghiu: Filmul intenționa să sugereze complexitatea acelei tragice experiențe a omenirii din convulsia căreia s-a schimbat harta geografică și politică a lumii. Dar dezechilibrul de structură a scenariului, ca și incertitudinea stilistică a regizorului l-au făcut pe acesta să treacă pe lângă o mare realizare.
  • Iulidesprefilme
    pe 20 Ianuarie 2014 22:00
    Un film bun, cu actori deosebiţi (Romeo Pop la început de carieră!), cu un fond muzical de excepţie: "Sus e cerul, largă-i lumea/ Bine c-a-nfrunzit pădurea...Hai, hai, haide, hai/ Pe sub flori mă legănai...N-a şti nimeni că m-am dus/ Numa' m-or vedea că nu-s..."
  • Deceoare
    pe 10 Ianuarie 2014 00:39
    Ce se doreşte a se spune în Sinopsisul filmului - primul paragraf : ''......îi face pe subordonaţi SĂ-SŞ schimbe concepţia......'' ?? . Întreb acest lucru deoarece acest sinopsis nu mai poate fi modificat .
  • cezarika21
    pe 13 Octombrie 2013 19:53
    Realizat cu scopul de a aniversa cei 30 de ani trecuţi de la actul istoric din 23 august 1944, filmul Porţile albastre ale oraşului are scenariul scris de Marin Preda şi relatează poveştile câtorva militari dintr-o baterie de artilerie antiaeriană ce au primit misiunea de a apăra capitala de atacurile aeriene ale armatei germane în ziua de 24 august 1944. Odată cu începerea luptelor, micile neînţelegeri şi acte de indisciplină din cadrul bateriei se estompează, iar militarii îşi unesc eforturile pentru zădărnicirea atacurilor germane asupra capitalei.

    Filmul impresionează prin prezentarea lipsită de patetism a încleştării militare româno-germane. Acea zi de august devine una memorabilă prin imaginile surprinse de operatorul Viorel Todan şi însoţite de muzica lui Doru Stănculescu. Portretele tinerilor militari realizate înaintea luptelor şi în timpul confruntării armate sunt ale unor oameni simpli deveniţi eroi anonimi, ale căror fapte de arme sunt trecute deseori sub tăcere. Exemplul cel mai concludent este cel al severului sublocotenent Roşu, eroul orfan de care nu-şi mai amintea nici măcar directorul casei de copii. Acei oameni (fii, soţi sau părinţi) care şi-au dat viaţa în acele zile pentru ca bunicii şi părinţii noştri să trăiască ar trebui să fie cinstiţi de noi toţi, urmaşii supravieţuitorilor acelor zile.
  • mihaelatb
    pe 12 Octombrie 2010 23:13
    un om care a pierdut si speranta in dragoste, pleaca sa intarzie cat mai mult inamicul. In costum de ginerica, cu o traista plina de grenade la gat, pleaca in intampinarea mortii. Fondul muzical ? "Ai ,hai " a lui Doru Stanculescu. Nu pierdeti nimic daca vedeti filmul, s-ar putea sa aveti surpriza sa va placa. Mie mi-a placut!
  • cetateanu
    pe 10 Septembrie 2010 19:44
    Foarte bune filmele noastre vechi de razboi putea sa rivalizeze fara probleme(poate doar de buget)cu cele ce se facea in Europa sau in America.
  • taz1
    pe 05 Iulie 2010 16:27
    M-am iutat la film cu multa placere, unul din filmele copilariei mele un clasic. Coloana sanora este superba, filmul fiind bine jucat si regizat. Din punct de vedere istoric nu prea are legatura cu realitatea fiind facut conform propagandei epocii. De asemenea se fac anumite greseli ce apar frecvent in filmele din acea perioada chiar si in cele americane-moda in special cea feminina, in scena de final cand cei doi indragostiti stau de vorba ea afiseaza o frumoasa rochita mini gen anii 70 !!! si o coafura asemenea ceea ce nu are nici o legatura cu moda anilor 40. La fel anumite tunsori ale barbatilor din film. Din punct de vedere al efectelor speciale este sub Sergiu Nicolaescu - se vede cum avioanele germane sunt machete- dar cel putin s-a respectat autenticitatea istorica in film aparand machete de me-109 si Ju-87 Stuka care au participat la lupte. De asemenea se pomenste de niste lucruri care nu apar in filmele lui nicolaescu gen bombardamente americane, doborarea unor avioane Messserschmit Gigant pline cu parasutisti in povestirea unuia dintre personaje. Una peste alta un film placut ce merita vazut.
  • concretramirez
    pe 28 Februarie 2010 00:25
    E si firesc ca melodia "Ai, hai" sa faca continuu senzatie, dar as dori sa remarc si melodia de inceput, foarte putin bagata in seama, dar care este ceva superb, si care se suprapune absolut perfect pe desfasurarea filmului. Cred ca nu puteau face o alegere mai buna...
    Putin imi pasa ca adevarul istoric a fost altul, rolul comunistilor fiind de fapt infim, dar jocul actorilor, scenariul si mai ales muzica are darul sa sculpteze adanc cu dalta pe scoarta cerebarala amintiri de neuitat. Un film foarte subevaluat. La fel ca "Pe aici nu se trece", dar nu filmul facut de Nicolaescu, ci cel cu elevii din scoala militara (1975).
    P.S. Daca am incepe sa-i bombardam cu e-mailuri pe cei de la Adevarul sau Jurnalul sa scoata si acest film pe DVD, ce spuneti?
  • defav
    pe 22 Ianuarie 2010 21:23
    Film superb, razboiul vazut dintr-un unghi deosebit, impletit puternic cu viata, scenariu original, Dan Nutu, Caramitru , Furdui, excelenti.Film de referinta,sa nu uitam muzica f.f buna.
  • Calin-Ionut
    pe 02 August 2009 22:44
    Un adevarat film de razboi. Cum se face ca anii aceia eram in stare sa realizam filme in adevaratul sens al cuvantului.
    Acum luam premii pe niste ... fantome ale comunismului.
    Mare pacat ca tinerii de astazi nu pot revedea asemenea capodopere...
    Nu in ultimul rand trebuie uitata coloana sonora - Doru Stanculescu .
  • pe 15 Februarie 2008 15:42
    l-am vazut de cate ori am avut ocazia si l-as revedea oricand cu placere. daca il are cineva pe DVD va rog sa ma anuntati.
    multumesc
  • pe 01 Februarie 2008 13:57
    "Portile albastre ale orasului"-un film ,a carui coloana sonora a sensibilizat multe inimi.Doru Stanculescu a compus o melodie superba.Dar si actiunea filmului mi-a placut.Actori buni,regia de asemenea.
    Cinci stele pentru acest film,care merita vazut!
  • pe 28 Ianuarie 2008 21:26
    caut si eu acest film dvd sau cd platesc orcat multumesc,
  • pe 30 Aprilie 2006 21:26
    AS DORI FOARTE MULT SA CUMPAR ACEST FILM IN
    D.V.D ROMANA SI DACA ESTE POSIBIL CU O OPTIUNE
    LB FRANCEZA PENTRU CA SOTIA MEA CARE ESTE FRANCEZA SA POATA SA VADA ACEST FILM EXTRAORDINAR.

    VA MULTUMESC
  • pe 10 Ianuarie 2005 14:30
    As vrea sa stiu cui apartine coloana sonora din acest film. Daca stie cineva, multumesc anticipat...Este un film excelent...
  • pe 28 Decembrie 2002 00:00
    super film, cumpar caseta