Comentarii Comentează
  • DTech
    pe 11 August 2023 03:53
    Un film comic foarte simpatic și plăcut de urmărit. Ori de câte ori îl revăd mă face să zâmbesc. E magia nostalgiei!
    10/10
  • VeniVidi
    pe 17 Iulie 2023 18:09
    Lăsând la o parte comedia destul de reușită, în decorul unui sat din Ardeal, putem observa că sunt strecurate și unele probleme ale agriculturii din acea vreme. CAP-ul, condus se pare mai bine de Varvara decât de Todiraș, realiza producții de 3500 kg grâu/ha iar la porumb 5000 kg/ha. Se dorea însă să se atingă producții de 6000 respectiv 9000 kg/ha. În acest context, fiul școlit la Agronomie al celor doi vine să contribuie la îmbunătățirea situației, deși mai are încă un an de studiu. Fostul coleg de bancă al Varvarei, badea Vasilie știa că aceasta „are milă la omul suferind”. Aflând acest aspect, Ionuț o face pe bolândul în fel și chip dând naștere la faze comice. El spune că avea de fapt „agronomofilie”, boala pământului, la fel ca tatăl și bunicul său. Ionuț scrie un fel de document în care a pus în evidență greșeli dar și circumstanțe în gestionarea problemelor C.A.P. Viișoara. A vorbit de rotirea culturilor, a inspectat adîncimea arăturilor. A ținut legătura mereu cu sora lui geamănă, tractorista, cealaltă soră mai mică fiind angajată la sere.
    O problemă pe care începe să o rezolve Ionuț împreună cu Ermolai (un activist de tineret) este recuperarea absolvenților de liceu agricol care lucrau la poștă, la loto, la magazine, la cabinetul medical... O altă problemă era fixarea la țară a unor absolvenți de facultate. Profesoara Savetuța trebuia să se ocupe și de muzică, medicul din sat era de fapt psihiatru, veterinarul plecase și rămăsese un felcer veterinar. Ionuț credea că „Nu se mai poate face agricultură ca pe vremuri”. El dă apoi un exemplu edificator. Se îndrăgostește de profesoara Savetuța care-l așteptase la gară cu fanfara, cea care primise sarcină de la Varvara să-l monitorizeze. El însă nu mai sosise cu mocănița ci pe jos și apoi călare pe un măgar. În finalul fericit, cei care au studiat la Agronomie revin la meseria lor, se deschid secțiile zootehnice (de pui și de tăurași), se face în plus și o seră de flori, iar-prim secretara de la județ laudă conducerea C.A.P-ului. Și așa într-o manieră veselă, acompaniat de muzica lui Horia Moculescu, filmul punctează cum ar trebui să fie făcută reînoirea activităților agricole din mediul rural, cu cadre tinere școlite la un nivel superior.
  • Horatiucrisan
    pe 15 Iulie 2022 15:12
    Un film slab, propagandistic in acelasi ton cu celelalte doua filme anterioare, doar ca acum sunt schimbati actorii principali.
  • mirceapopa79
    pe 21 Octombrie 2019 17:12
    Doar jocul magistral al unor mari actori precum TAMARA,BIBANU,TORA sau HORATIU da valoare filmului care e ilustrare reusita tragi-comica a mizeriei CAP Iste. SEfii de CAP erau Dumnezeii mediului rural iar TAMARA reuseste prin jocul magistral sa duca in derizoriu sefa de CAP tocmai scotandu-i exact caracteristicile dictatoriale Ca si in LICEENII cand joaca rolul PROFEI de MATE tirane reuseste sa ilustreze excelent rolul de ZBIRA a regimului comunist. TORA reuseste de asemenea sa reflecte faptul ca cei mai tantalai medici luau calea mediului rural . Desi in aparenta filmul e slabutz in esenta se dovedeste ca ia la mishto lumea rurala CAP ista din ultimii ani ai comunismului.
    Pesemne ca a placut cabinetului 2 adica ELENEI CEAUSESCU.
  • balta67verde
    pe 18 Octombrie 2016 17:36
    Daca la primele 2 parti am dat nota maxima, la filmul acesta nu pot da decat o nota slabuta. Ai impresia ca e un film obosit in care nimeni nu mai are chef sa glumeasca. Horatiu Malaele se potriveste in comedia asta ca un pumn peste ochi, adica strica filmul. Tamara Buciuceanu la fel. Dem Radulescu, fiind unul din actorii mei preferati, nu ma lasa inima sa critic rolul si personajul pe care il joaca. Pentru bibanu' dau 4 stele. Altfel nu dadeam mai mult de 2
  • romeo_bucur_andronache
    pe 21 Ianuarie 2016 21:41
    In sfirsit l-am vazut pe Horatiu Malaele intr-un rol PRINCIPAL de Film ,si a facut-o nemaipomenit de bine,mai ales ca nu avea o mare vechime in facerea de filme,el fiind un excelent actor de TEATRU. Horatiu Malaele era atunci la inceputul carierei lui in Cinematografie,pe cind Dem Radulescu era inca de atunci un TITAN actoricesc al Comediei ca ARTA ,alaturi de Tamara Buciuceanu (Botez). O surpriza neasemuit de placuta este ,pentru mine, actrita Tora Vasilescu (tovarasa de viata a regizorului Mircea Daneliuc,cel mai bun regizor ”taran” al Romaniei,dar ca actor de film era doar placut,adica aproape de BUN) ,care nu este de meserie Actor de COMEDIE (cum era Dem Radulescu,Puiu Calinescu, Jean Constantin,etc.) .Actori fulminanti ca Amza Pellea ,Ion Besoiu, Sergiu Nicolaescu, Mircea Diaconu, Ilarion Ciobanu, Florin Piersic, Victor Rebengiuc, Toma Caragiu, Gheorghe Dinica, George Motoi, Ovidiu Iuliu Moldovan, Stefan Mihailescu-Braila,Margareta Pogonat,Mitica Popescu,Sebastian Papaiani,Ion Dichiseanu, Colea Rautu, Ioana Bulca,Aimee Iacobescu, Marga Barbu,George Constantin,Gheorghe Cozorici,Emanoil Petrut,si altii, erau Actori GENERALISIMI (de toate genurile : drama ,comedie ,razboi,social ) .Asemenea ACTORI se nasc o data la 1000 de ani,poate. Filmul acesta ”Primavara bobocilor” este o comedie USOARA (placuta la privit si lesne de rumegat ) unde se ride omeneste ,dar cu o intindere sociala realista a Orinduirii de atunci (pe vremea ciumei Rosii),si nicidecum o comedie GREA cum este filmul ”Asta seara dansam in familie” (la care se ride si in hohote). Jocul excelent,de plan secund,al lui Tora Vasilescu,il ajuta cel mai mult pe Horatiu Malaele ca sa-si puna in valoare (sa-si arate) marca lui de Actor de CLASA.Este un film obligatoriu de vazut,fiindca un astfel de film ( bine rinduit, bine inchegat,cu verva de scena a actorilor,bine marginit,cu invatatura adinca,bine strunit de regizorul Mircea Moldovan,,cu o comedie chibzuita,asezata ),intilnesti o data la 1000 de ani. Scenariul filmului este neasteptat de indestulator si bine articulat Amin.
  • Iulidesprefilme
    pe 08 Februarie 2015 22:09
    Pare să nu aibă farmecul primelor două pelicule ale seriei, dar cu actori de comedie aşa buni succesul filmului e garantat...cât despre subiect...poate că rămâne firav în raport cu realităţile din lumea satului de ieri şi mai ales de azi...dar tratează realist unele aspecte general-umane, valabile în orice timp...
  • Deceoare
    pe 24 Martie 2013 23:51
    Dacă ar exista un clasament al ''Bobocilor'' , după părerea mea pe primul loc ar fi ''Toamna bobocilor'' , pe locul al doilea ''Iarna bobocilor'' , iar ''Primăvara bobocilor'' nici nu ar figura în clasament . Foarte slab faţă de primele două , iar ideea cu înlocuirea actorilor , foarte proastă. Am încercat să sesizez unde este comedia într-un conflict între generații. Nu am văzut nimic amuzant darmite comic.
  • Vegetarian
    pe 03 Martie 2013 14:51
    Este un film potrivit si pt lista : Femei albe - dezavantaje - solutii = spurcata , vesnic nemultumita , acra , provocatoare cu sotu ei - Toderaș care devenise din președinte al CAP-ului Viișoara, brigadier și apoi îngrijitor la vaci ( ciurdar ) . In film si doctorita din sat se plange ca nu are pic de stima fatza de cei cu studii , nu da nici cat o ceapa degerata pe ei .

    In rest este inca un film despre ardeleni !? in care nu sau gasit decat actori sudisti . In film la dispensar Ionuţ (Horaţiu Mălăele) zice doctoritei ca aceasi tensiune a avut si la Cluj . Ce cauta la Cluj daca era student în ultimul an al Facultăţii de Agronomie din Bucureşti , cum scrie in sinopsis ?!
    Filmu se desfasoara in comuna Viișoara langa raul Aries , langa Campia Turzii .
  • cezarika21
    pe 22 Ianuarie 2013 10:18
    Aşteptat cu fanfară la gara din Pogoanele de către părinţii săi, Varvara (Tamara Buciuceanu-Botez) şi Toderaș (Dem Rădulescu), tânărul student agronom Ionuț (Horațiu Mălăele) soseşte în satul Viișoara pentru a-şi efectua practica de vară. El vine cu idei noi pentru îmbunătățirea activității agricole din comună, având ca principal obiectiv creşterea producţiei la hectar, pe care-l consideră mai important chiar decât dragostea.

    Filmul urmărește un dublu scop propagandistic: stabilirea tinerilor absolvenți în mediul rural și creșterea interesului pentru agricultură. Satul este văzut ca un mediu social sănătos, cu aer curat, mâncare naturală și oameni harnici și hâtri, unde nu există pic de stres. Lăudabile intențiile producătorilor, însă realitatea era alta, mai ales în anii 1980, când producția agricolă autohtonă lua calea exportului, iar mica proprietate rurală era pe punctul de a fi confiscată în întregime. Am trăit acei ani, cunosc adevărul.

    În plus, glumele sunt răsuflate şi de prost gust, nereușind să provoace decât cel mult niște zâmbete îngăduitoare. Dau doar două exemple: Tamara se duce la consultaţie, iar medicul Tora Vasilescu îi pune stetoscopul pe piele şi îi spune: „Zi 33”, la care Tamara întreabă: „La hectar?”; la un moment dat Horaţiu Mălăele i se adresează fetei care-l curtează cu următoarele cuvinte: „Vrei să mă cucereşti de parcă aş fi o redută”.

    Dincolo de prezenţa marilor actori, filmul este slab. Actorii Dem Rădulescu şi Tamara Buciuceanu au un accent ardelenesc deplorabil (spre deosebire de Draga Olteanu şi Marin Moraru care aveau accent veridic), iar rolul lui Dem e pur şi simplu unul de umplutură. Puţinul farmec pe care l-au avut celelalte două filme din seria Bobocilor lipsește aproape în întregime din acest film.
  • deadlord
    pe 08 Noiembrie 2012 11:59
    Un film simpatic. Mi-e placut si m-a amuzat. Cam aiurea ca s-au schimbat actori.
  • transilvanean
    pe 07 Decembrie 2010 19:33
    pe langa propaganda PCR despre recolte halucinant de mari in agricultura au fost si filme in care nu apare viata reala a locuitorilor din statul taranilor si muncitorilor. ca sa nu mai spun ca nu au accent ardelenesc actorii astia geniali si incomparabili
  • cetateanu
    pe 23 Octombrie 2010 13:05
    O superba comedie cu nume mari ale cinematografiei romanesti.
  • caroldaniel67
    pe 01 Mai 2010 15:31
    Un film in care sunt cateva sevente comice atipice pentru acea perioada... Umor de buna calitate si propaganda pe masura...
  • marymary
    pe 23 Mai 2009 20:26
    un film care te face sa razi si pe deasupra te binedispune