Comentarii Comentează
  • user-64cd7d9d515a6
    pe 05 August 2023 02:06
    In filmele si serialele din ultima vreme, actorii romani au o problema uriasa: ei nu interpreteaza rolurile. Ei se interpreteaza pe ei insisi in situatiile din scenariu. Le lipseste naturaletea intrarii in pielea personajului. Asta, plus izul de sordid si vulgar (fals si el) duc la un film ce nu provoaca nimic in afara de laude in interiorul bransei. Aroganta neintemeiata.
    In filmele straine cu cate un actor roman, pe roman il remarci fara sa il stii. Nu joaca, ci spune replici pe cate un ton.
    Si in filmul asta, aceeasi treaba - toti se interpreteaza pe ei cum ar fi daca ar trece prin situatiile din scenariu. NU CREEAZA NICI UN PERSONAJ.
  • violeta_nicolae
    pe 28 Martie 2023 22:41
    Un film foarte bun . Vlad Ivanov ca de obicei este la nivel înalt,atât de natural ca zici ca-i un reality! Un film despre conflictul dintre generații, despre lipsa de respect fata de orice a tinerilor de azi, despre stresul cotidian care ne omoară lent, despre straduinta de a face sa fie bine totul iasă rău. Ca'n viață .
  • El_KaPpa
    pe 14 Mai 2020 15:37
    Un scenariu foarte interesant care isi sufoca incet si sigur personajul, interpretat excelent de Vlad Ivanov, pe modelul celui interpretat de Michael Douglas in Falling Down. Poate ca pare usor fortat cum de toate se intampla fix in aceeasi zi, dar din propria experienta stiu ca sunt si astfel de zile si , ironic, mai mereu inainte de a pleca in concediu incat sa nu poti pleca "linistit", cum ar zice unii.
    Nu am simpatizat personajul Emilian Velicanu, ba chiar pe alocuri mi s-a parut antipatic, dar cu siguranta l-am inteles in fiecare cadru, iar titlul pare mai mult o ironie in contextul dat.
    Altfel, un film caruia i-as reprosa doar standardizarea unor personaje secundare cu scopul de a-i oferi cale libera celui principal.
  • dany6960
    pe 04 Octombrie 2019 12:46
    Un one-man show Ivanov de toata frumusetea. Ar trebui sa i se dea un Oscar ca sigur ca are multi de Gopo deja.
    Filmul e usor, de vara, se tine in 5 secvente cheie. Prima cu tigarile(atentie cu fumatul si cu accizele care trebuiesc
    marite pana renunta toti), scena de final gen "bataia e rupta din rai", sau altfel zis "vezi ce ti se intampla
    cand joci jocuri piratate", 2 scenete umoristice la ghiseul bancii si farmaciei, si ultima scena, care e si cea pentru
    care dai banii pe bilet e cea in care danseaza doar in prosop Ivanov pe melodia rockerilor de la COMPACT.
  • Horatiucrisan
    pe 12 Iulie 2019 00:29
    Un film excelent a cărui acțiune se desfășoară pe parcursul unei zile extrem de încărcare pentru Emilian, interpretat magistral de Vlad Ivanov, personaj care marcat de interesele, egoismul si actiunile celor din jur ajunge treptat sa clacheze. Personajul nostru este un părinte autoritar si copilăros în același timp, personalitatea sa puternică fiind în contradicție cu toti cei cu care intră în contact. Emilian reprezintă șablonul omului din clasa de mijloc bucureșteană pentru care stresul cotidian reprezintă un mediu în care trebuie să se descurce zilnic apelând la metode mai putin ortodoxe si oferind ca atare un model nu tocmai reușit de educație fiului cel mare. Un film bun cu o prestație de exceptie a maestrului Ivanov.
  • NuGaseamNumeLiber
    pe 07 Iulie 2018 06:23
    Mi-a plăcut mult subiectul, dar filmul e jucat extrem de prost. La sfârșit, se vedea pe chipul actorilor că le venea să rădâ
  • Licurici75
    pe 09 Martie 2017 16:09
    Un film care in prima parte este extrem de plictisitor dar cu un final de exceptie. Merita vazut intr-o duminica seara. promit ca nu ve-ti piedre o ora jumate din viata
  • lili22
    pe 07 Iulie 2014 06:16
    In afara de Vlad Ivanov, ceilalti actori sunt necunoscuti, evoluind pe un scenariu slabut...
  • Vegetarian
    pe 07 Iulie 2014 00:42
    Un tata isi invata fiul de vreo 16 ani , cum sa procedeze cu fetele , printre sute de cuvinte obscene = cacat , pul mea , piz mami ei , piz masi de cacat , etc etc

    Acest film a fost difuzat online la TVR International Sâmbătă, 26 Nov 16 22:00
    Tvr 2 in 7 iul 2014 . Putine filme sunt difuzate pe net , si reluate gratis de catre televiziuni ..
  • margott
    pe 22 Iulie 2013 13:27
    Asemanator cu Falling Down (cu Michael Douglas), care trateaza acelasi subiect, si cu mai recentul Toata lumea din familia noastra. Personajul lui Vlad Ivanov, a carui robustete fizica sugereaza inca de la prima vedere o personalitate puternica, impunatoare, intimidanta chiar, face parte din acei parinti al caror concept de a face educatie copilului se rezuma doar la a-i asigura partea materiala (ii cumpara chiar si ce nu-si doreste, nu doar ceea ce ii trebuie), la a-i interzice unele lucruri ("in casa asta nu bei cafea"), sau la a-l forta sa faca ceva ce nu-si doreste ("mergi cu noi la mare"). In rest, injura fara perdea langa el, ii da un exemplu negativ in momentul in care se intreaba ce ar putea sa-i mai faca in plus celui care i-a luat locul de parcare, o bruscheaza pe fosta-i nevasta de fata cu el, raspunde la telefonul lui si ii tine o teorie despre fete pe coltul unei mese din supermarket, o discutie care mai degreaba il jeneaza pe adolescent decat sa-l stimuleze la confidente. Lipsa de respect cu care ii trateaza pe cei din jur i se pare normala, insa lui i se cuvine respect, doar pentru ca e un om cu multe responsabilitati. O maimutareste fara jena pe clienta insistenta cu care vorbeste la telefon, insa el se considera indreptatit sa-si bage nasul in planurile pentru casa, chiar si acolo unde e evidenta lipsa lui de pricepere (n-are si clienta acelasi drept ?); la banca cere informatii bagandu-se peste ceilalti clienti, si in general toata importanta pe care si-o da il impiedica sa vada ceea ce e dincolo de el. Ostilitatea si lipsa de sociabilitate a fiului sunt mai degraba caz de psiholog, nu de corectie cu bataia, insa cine ar indrazni sa-i sugereze asa ceva unui om autoritar, care are impresia ca detine controlul a tot si a toate ?
  • ciokan
    pe 01 Aprilie 2012 01:15
    Film tipic romanesc fara subiect si predicat care se termina ca majoritatea filmelor romanesti din ultima vreme: SEC. Am trecut pe langa televizor si se uita nevasta-mea la el pe HBO si am decis sa mai inghit o galusca romaneasca...poate asta are gust.

    Filmarile sunt deasemeni tipic romanesti: o camera fixa pusa pe strada, se vede masina lui Gabriel care se apropie, intra in cadru, iese din cadru ca omu vireaza, intra iar in cadru (camera nu se misca) aoi Gabriel intra in scara, si apoi in lift, il vedem pe Gabriel cum asteapta in lift pana junge la apartament. Apoi o alta camera fixa in apartament cand fosta nevasta se apropie de usa etc etc. Tot filmul e asa! Nu se intampla nimic. Un regizor adevarat ar scoate din porcaria asta de film 5 minute de filmare ca restul e umplutura romaneasca.

    Faptul ca suntem inapoiati se stie (vorbesc de industria filmului) dar ce se intampla in ultimele filme nici nu se incadreaza, cred ca deviati de la realitate voi regizorii astia actuali. Faceti numa drame neintelese si sunt sigur ca in mintea voastra e o opera de arta plina de subintelesuri si de fapt prezentati un caz social bla bla askdjaksdjhas. Porcarii, va zic eu, film gol fara subiect si predicat.

    Pe toata durata chinuitoare a filmului vreau sa zic ca nu am avut nici un sentiment. Nu m-am atasat de nici un personaj, nu am simpatizat cu nici un personaj, nu am avut semne de intrebare sau suspans, mila sau compasiune. Parca m-as uita la reality show cu irinel columbeanu si a lui monica.

    Parerea mea, pur romaneasca. Sunt sigur ca voi fi criticat acuma de aceasta retea filmografica aparent impresionata de acest masterpiece dar nu am putut sa ma abtin.

    P.S. Un sfat: nu mai umpleti filmele cu porcarii (se duce la masina, intra in scara, intra in lift, suna la usa, mai suna o data, se inerveaza, da un beep etc) ca ne jigniti. Unii mai stim si filme.
  • pisicuta1
    pe 31 Martie 2012 22:56
    un film bun dar nu merita mai mult!.....................
  • andrei.ro
    pe 31 Decembrie 2011 11:43
    tocmai ca este "prins",din realitate pare un film documentar,nu pot spune ca m-a impresionat in vre-un fel,e genul de film ce il urmaresti doar o data. e un film narativ prin jocul actorilor,deci putina actiune dar mai multa exprimare verbala. deci un film pur romanesc! nu siropos ca acelea ce le face media pro pictures! vizionare placuta celor ce inca nu l-au vzut.
  • cosmin742000
    pe 29 Decembrie 2011 13:46
    Un film romanesc bun , rupt foarte fidel din realitatea cotidiana.
  • TheCatpowergirl
    pe 23 Decembrie 2011 02:37
    Dincolo de momentele amuzante dintre scene, ale personajului principal evident, filmul mi s`a parut o scuza pentru persoanele narcisiste. Pacat ca nu au facut un sequel, sa arate care va fi "evolutia" baiatului din film ca personaj, pt ca el este evident, cel mai afectat de tantrumele tatalui. Stiti cati copii ajung sa fuga de acasa, sau sa se sinucida, din cauza unor parinti asa ca personajul principal, cu "principii de viata"? :D..trist..

    Cei care admira un asftel de personaj, evident nu au o experienta palpabila, in a trai cu un astfel de om. Oameni de acest gen vor sa aiba mereu dreptate, si calca pe cadavre, cum se vede si in scena de final, pt "principiile de viata"..

    Nu obisnuiesc sa scriu reviewuri pt filmele care ma lasa cu un gust amar, dar au fost si momente care mi`au placut, cele amuzante evident, cand danseaza in prosop sau asa. Dar in mare, este portretul unui om narcisist, care are impresia ca toti trebuie sa`i stea la dispozitie, indiferent de pret.
  • Cruciat
    pe 08 Decembrie 2011 10:43
    Acest film ca o scena balzaciana ar trebui sa poarte subtitlul:”Interzis snobilor!”

    Ii rog pe cei care vor viziona filmul sa nu porneasca de la descrierea "un barbat mediocru si egoist ii abuzeaza pe cei din jurul sau in numele unor false principii de viata"…

    Finetea filmului consta tocmai in interactiunea dintre personaje!

    Absolut toate personajele secundare din film sunt caractere cliseu care actioneaza pe coordonate simple si usor de prevazut .
    Singurul care incearca sa se adapteze la circumstante diferite este tocmai personajul principal, Emilian Velicanu.
    Presat intre cerintele si asteptarile celor din jur, el este singurul care isi asuma responsabilitatea esecurilor si incearca fara succes compensarea acestora.
    Fara a dispune de resurse interioare deosebite,Emilian Velicanu este adus gradual de interesele divergente ale celor din jur ,intr-un moment de criza dincolo de care nu il poate astepta decat deziluzia.
    Este interesant cum nimeni nu a fost enervat de limitarile si egoismul tuturor celorlalte personaje din film care nici macar nu incearca sa treaca dincolo frustarile si interesele personale.
    Este interesant cum nimeni nu a observat ca la constructia caracterului adolescentului au contribuit si urmatoarele personaje:" nevasta parasita nevrotica si dependenta financiar","tatal vitreg fara autoritate","mama vitrega fara afectivitate", societatea in ansamblu cu injuraturi pe usa liftului, vecini enervati, casiere irascibile,soferi iresponsabili etc.
    Conflict intre generatii? Fara indoiala.
    Intre o generatie crescuta cu cheia de gat si generatia:"eu nu mananc mancare gatita',"ia mana de pe telefonul meu","inchide usa pe dinafara ca ma joc la calculator",”tata, iti f.. mortii ma-tii”-fara indoiala ca exista putine punti de legatura.
    Daca la sfarsitul filmului nu ati observat si momentele in care Emilian Velicanu interactioneaza cu copii si se joaca cu jucariile acestora, daca nu ati auzit si suferinta din strigatul "de ce va bateti toti joc de mine",daca nu v-ati intrebat de cate ori viata v-a transformat intr-un personaj-cliseu pe care ati promis sa-l evitati-atunci faceti parte din categoria careia acest film i-a fost interzis.
  • Walhallen
    pe 07 Decembrie 2011 21:30
    Aceasta porcarie de ...... fie regizorul trebuie sa se impuste, actorii sa se apuce de panificatie. Si voi toti astia care apreciati vomitatura asta sunteti niste ciocofoi imbecili.....
  • sabinalin
    pe 04 Decembrie 2011 22:52
    Sambata dupa amiaza l-am vazut pe Cristian Tudor Popescu povestind despre Titus Popovici, cel care este considerat cel mai puternic scenarist al filmului de propaganda din perioada comunista. La vremea respectiva Popovici intelesese ca publicul nu trebuie fortat ci trebuie sa i se dea argumente pentru a ajunge el insusi la concluzia care trebuia. Duminica seara am vazut la HBO un film care beneficiaza de scenariul celui care devine deja un simbol al filmului romanesc al zilelor noastre, adica tipul minimalist. Razvan Radulescu s-a afirmat puternic dupa 2000 si de la "Marfa si banii" incoace scrie scenarii percutante si pertinente in care reflecta cu pricepere problemele societatii aflate intr-o vesnica tranzitie catre neant. La fel ca si in "Portretul luptatorului la tinerete" Constantin Popescu filmeaza plat, uneori plicticos insa, daca acolo captivant era subiectul, de asta data beneficiaza de aportul actorului de Palme d'Or Vlad Ivanov. Acesta exploateaza sansa oferita de rolul principal si tine in spate tot filmul printr-o prestatie fara cusur. Personajul il trece prin toate starile posibile si, fara sa vreau, m-am surprins gandindu-ma la Victor Rebengiuc in capodopera regizata de Stere Gulea... Felicit HBO pentru faptul ca in continuare promoveaza cum trebuie filmul romanesc prin programarea unei pelicule de calitate, proaspata, duminica seara in prime-time. Rusine TVR: au anuntat ca vor transmite sambata seara la TVR 3 "Manusi rosii" iar la ora respectiva rula "Pacala". Sunt tenace, tot voi vedea intr-o zi "continuarea Cocosului Decapitat".
  • Bibizor
    pe 04 Octombrie 2011 21:21
    L-am vazut astazi la Scala este nemaipomenit .Este atat de bun incat nici nu simti cum zboara timpul.
  • pe 30 Septembrie 2011 12:40
    [...] Mai multe detalii puteți găsi și pe IMDB și Cinemagia. [...]
  • pe 30 Septembrie 2011 09:14
    Fiecare dintre noi ne ghidăm în viaţă după anumite principii pe care foarte rar, spre deloc, le încălcăm. Diferenţele există, pentru că nu este posibil ca toată lumea să se ghideze după aceleaşi principii, deşi, poate în unele situaţii ar fi bine să se întâmple acest lucru. La români principiile de viaţă sunt simple. În [...]




    No related posts.
  • vaduva129
    pe 30 Septembrie 2011 08:24
    L-am vazut si mi-a placut..E exact realitatea crunta a tarii in care traim !
  • selfishconsciousness
    pe 23 Septembrie 2011 00:52
    Doar eu vad o asemanare intre imaginea de prezentare a filmului si cea a albumului Nevermind al trupei Nirvana?
  • whodunnit
    pe 12 Septembrie 2011 11:27
    Nu am vazut filmul, deci nu ma pot pronunta asupra lui dar cine a facut posterul merita impuscat. Un afis ca asta te face sa fugi de film, nicidecum sa devii curios sa il vezi.
  • Kul
    pe 15 Iulie 2011 20:43
    Principii de viata (2010) - o Felicie masculina cu probleme de parinti de adolescenti, cam acelasi calapod scripto.

    - too much real life, inca prea mult dialog
    - eveniment intern declansator de criza, fata de extern in Felicia
    - iar rol principal in forta, bine iesit
    - pe cand fire paralele ca la spanioli? chiar in cadrul aceleiasi familii (mai multe pdv)
    - mi-ar fi placut sa stiu pdv intern al baiatului, poate intr-o discutie cu potentiala iubita ("ma f tata la creeri")
    - prea multe injuraturi, totusi
    - foarte misto filmat in supermarket
    - oh da, merita doar un scrut metraj
  • m.Oliver
    pe 24 Iunie 2011 02:14
    de unde il iau si eu? il caut de mai bine de 5 luni
  • Crynick
    pe 10 Iunie 2011 21:17
    un film excelent.vlad ivanov preda o lectie de actorie.
    am ramas surprins ca e disponibila vizionarea lui legala pe internet.
  • MrJuVe
    pe 09 Iunie 2011 08:41
    L-am vazut la TIFF anul acesta si pot spune ca am ramas uluit. Un film foarte bun, cu un Vlad Ivanov in rol principal care pur si simplu te lasa masca. Atat de natural in tot ce face de parca ai crede ca este o poveste adevarata, filmata in direct, ca un reality-show! Merita!