Sinopsis

Într-un sătuc pitoresc din Mexic, Guadalupe Santos (Gabriela Spanic), o fată de 13 ani, este drogată și violată de către Ernesto Ríobueno, un bărbat care o hărțuia de multă vreme. Trezindu-se, dupa nenorocire, Guadalupe găsește lângă ea cadavrul lui Ernesto și o armă. Fără să știe ceea ce s-a întâmplat, fuge din acel loc, iar dupa câteva ore este prinsă de poliție și închisă într-o instituție de corecție pentru minori, fiind acuzată de asasinat. Acolo, ea aduce pe lume o fetiță, pe care o va chema Libertad (Genesis Rodríguez) și care este fiica bărbatului care a violat-o.

La ceva timp, Guadalupe reușește să fugă și să treacă granița spre Statele Unite. Acolo îl întâlnește pe Daniel Moncada (Mauricio Islas) care o ajută foarte mult să treacă frontiera. Cei doi se îndrăgostesc, dar ambii ignoră felul în care destinul s-a jucat cu ei, din moment ce Daniel este fratele lui Ernesto, bărbatul care a violat-o pe Guadalupe și pentru al cărui asasinat a fost acuzată și închisă.

Daniel o cere în căsătorie pe Guadalupe și chiar atunci când sunt pe punctul de a se căsători apare Nacha, prietena ei din inchisoare, care o convinge pe Guadalupe să se mai gândeasca inainte de a se căsători pentru că, făcând acest pas, l-ar implica și pe Daniel în fața poliției și îi va distruge acestuia viața. Guadalupe acceptă astfel că dragostea dintre ei doi este imposibilă și fuge de lângă omul pe care îl iubește, înțelegând că singura ei rațiune de a trăi trebuie să fie regăsirea fetiței sale. Din întâmplare, Guadalupe ajunge la ferma "Salvatierra" și descoperă faptul că sora ei i-a furat fiica șI i-a făcut acte ca fiind a ei, asta pentru a umple golul din casnicia ei cu Pancho Salvatierra, pe care l-a făcut să creadă că Libertad este fiica ei.

Dupa șocul pe care l-a avut când a aflat ceea ce a facut sora ei, Guadalupe trebuie să tacă în fața tuturor și să muncească ca servitoare în casa lui Pancho, pentru a fi astfel mai aproape de fiica ei și pentru a-i câștiga acesteia, puțin câte puțin, dragostea. Tot acolo se reîntâlnește cu Daniel și se căsătoresc.

Abia dupa nuntă, Guadalupe află că bărbatul cu care s-a căsătorit este fratele lui Ernesto, cel din cauza căruia ea și-a petrecut aproape jumătate din viață închisă. Aflând că fiica sa este îndrăgostită de Daniel, Guadalupe va trebui să înfrunte ura lui Libertad, care nu o va ierta pentru faptul că i-a furat bărbatul de care se îndrăgostise platonic. În același timp, Guadalupe va trebui să găsească forța pentru a-i demonstra lui Daniel că nu ea este asasina fratelui ei.

"Prizoniera" a făcut furori în rândul telespectatorilor din SUA devenind, încă de la lansare, serialul cu cea mai mare audiență. Tema muzicala a serialului este interpretaăa de nimeni alta decât Pilar Montenegro, iar rolul lui Libertad este intrepretat de debutanta Génesis Rodríguez, fiica marelui cântăreț venezuelan José Luis Rodríguez, "El Puma".