Comentarii Comentează
  • Cretzulynne
    pe 08 Iunie 2019 11:51
    A treia propunere pentru Academia de Film Americană, la categoria de cel mai bun film străin, din partea României.
    Nu a fost nominalizat.
  • balta67verde
    pe 06 Ianuarie 2019 18:35
    Un film de calitate care ar trebui transmis mai des la TV. Actori exceptionali.
  • ciprian34
    pe 27 Mai 2013 18:33
    Interesant filmul,vedem drama unui om infumurat,,plin de el, mandru de calitatile sale fizice si intelectuale a carei viata fusese o suita neintrerupta de succese galante care afla la un moment dat ca este grav bolnav.Abia atunci isi da seama ca viata lui de pana atunci a fost doar o minciuna goala.
  • cezarika21
    pe 25 Martie 2013 10:58
    Cu doi ani în urmă, aflat pe un pat de spital şi speriat de perspectiva morții, pacientul Palaloga )de profesie medic) îi cere cu disperare medicului său curant să-i ofere încă cinci săptămâni de viață. Acea rugăminte disperată seamănă cu un „contract cu Satana” asemănător cu cel încheiat de Faust cu Mefisto în drama "Faust" a scriitorului german Johann Wolfgang von Goethe. Supus de către fostul său medic efortului de a-şi reaminti ce a făcut în cele cinci săptămâni, doctorul Palaloga mărturiseşte că a trăit o poveste de dragoste stranie ce l-a scos pentru scurt timp din lumea conformismului și minciunii convenționale în care se complace «cu distincție» și în care a revenit ulterior.

    Am văzut filmul şi pot spune despre el că nu este un film care să fie înţeles de oricine, trebuie să ai o anumită sensibilitate artistică şi o anumită cultură. Un poem cinematografic, dacă vreţi, în care sunt prezentate anumite resorturi psihologice care dirijează acţiunile omenesti şi asupra cărora nu avem control deplin. Sensurile filmului sunt mai adânci, ele sondează adâncimile conştiinţei şi sufletului mizantrop al doctorului Palaloga.

    Spart în mai multe secvenţe care-i conturează structura unui flash-back, "Răutăciosul adolescent" are o profunzime psihologică greu de pătruns, susţinută de interpretarea expresivă a Irinei Petrescu (amestec de romantism şi de luciditate) şi a lui Iurie Darie, de muzica inspirată a lui Tiberiu Olah şi de regizarea impregnată de lirism a lui Gheorghe Vitanidis. Personajele sunt puternice, un amestec de aparenţe şi esenţe, iar discursul epic ascunde adâncimi nebănuite. Un film care te marchează şi pe care este imposibil să-l uiţi.
  • calinradu
    pe 12 Noiembrie 2012 22:31
    film psihologic foarte bun, Iurie Darie si Irina Petrescu interpreteaza remarcabil
  • ionut1568
    pe 11 Noiembrie 2012 09:18
    In nici un caz acest film nu poate intra in categoria comediilor. Este cu adevarat o drama psihologica cum rar se poate vedea in filmografia romaneasca. Regizorul a dat dovada de un adevarat curaj pentru vremea respectiva.
    Desi sunt 43 de ani de la aparitie tema lui este foarte actuala.
  • lili22
    pe 13 Octombrie 2012 19:35
    Avea doctorul jucat de Iurie Darie un interior de vis, o masina superba, asa ca cum punea ochii pe o femeie, a lui era.
    Irina Petrescu era la moda in acea perioada.
    Filmul e prost.In primul rind nimeni nu traia la asemenea nivel in acei ani.Masina luxoasa, vila ca in Los Angeles.Mai, cind sa te bucuri de bunurile alea esti anuntat ca mori curind.Aici Iurie Darie il scutura la propriu pe Ogasanu ca sa-i dea lui cinci saptamini de viata.Habar nu am de ce.Pe urma agata o asistenta, adica pe Irina Petrescu.Incep ei sa se plimbe prin tara cu masina asia americana, urmeaza o scena de sex salbatic....Filmul nu a rulat multa vreme, scena aceea nu inteleg cum de nu a cazut la cenzura.
    In vremurile alea era ceva sa ai Dacie 1100.
  • crissis
    pe 13 Iulie 2012 14:11
    din pacate am pierdut toate ocaziile de a vedea filmul. se gaseste undeva?
  • cosmin742000
    pe 02 Ianuarie 2012 13:39
    Un film bun , nu mi-a venit sa cred cat de bine arata Irina Petrescu