Comentarii Comentează
  • ioanaa_ioana
    pe 24 August 2023 18:45
    Adevaruri prezentate sub jdemii de variante ca nu prea mai intelegi.
  • carmen_angelus_romila
    pe 06 Octombrie 2018 08:40
    Un film romanesc bun, o dramsa romantica ce incearca sa ne convinga de detasarea tinerilor romani si maghiari iubitori de normalitate, fata de evenimentele regretabile de invrajbire creiate intre ei, in martie, de dupa revolutie.
  • balta67verde
    pe 30 Octombrie 2016 11:48
    Un film destul de mediocru. Ideea e buna, si dupa evenimentele de la Tg. Mures era necesar sa se faca un film care ne arata ca exista probleme interetnice, doar daca sunt provocate de politicieni extermisti. Totusi lipseste ceva ... filmul n-are suflet, n-are viata.
  • Vegetarian
    pe 02 Mai 2014 22:22
    Acest film se refera la incidentele din Targu mures din 15 - 16 martie A fost difuzat online la Neptun tv in 2 mai 2014 . Putine filme sunt difuzate gratuit pe net de catre televiziuni si reluate dupa mai multe luni sau ani ..
    ..
  • cezarika21
    pe 24 August 2012 07:23
    O mare nebuloasă învăluie conflictul interetnic româno-maghiar de la Târgu Mureș din martie 1990. Nu se știe precis cine l-a declanșat și cum a escaladat el, dar cel mai probabil a avut loc ca urmare a implicării unor servicii de informații străine și a unor instigatori de profesie din România. Nu dau nume, dar îi cunoaște desigur orice om familiarizat cu mersul politicii de la noi. Cine și ce a câștigat din acest conflict nu știu, dar cine a pierdut este clar: atât localnicii români, cât și cei maghiari, împinși la segregare etnică.

    „Război în bucătărie” încearcă să evidențieze pericolul agitării adversităților etnice, transferând conflictul interetnic de pe străzile orașului într-o mică gospodărie rurală, unde se înfiripă o poveste de dragoste între un român și o unguroaică. Conflictul este escaladat până în pragul paroxismului unde atitudinile șovine se transformă în psihoză.

    Acțiunea impulsivă și limbajul violent îmi amintesc de primitivismul cinematografic de începutul anilor 1990, când frustrările acumulate în câteva zeci de ani au dat brusc în clocot și s-au revărsat pe ecran într-un torent de lături: de la îmbrânceli și vulgarități până la tentativă de crimă. Amintesc doar „Balanța”, „Vulpe - vânător” și „Stare de fapt”, filme excesiv de violente și profund dăunătoare psihicului uman prin cantitatea de ură revărsată pe ecran.

    Umflând însă amploarea evenimentelor istorice, pentru a fi astfel mai atractiv pentru cinefilii occidentali, „Război în bucătărie” nu reușește să convingă: e prea demonstrativ, prea schematic, prea tributar propagandei occidentale. Pare mai mult un studiu interetnic conceput într-un laborator, decât inspirat din viața reală. Singurul convingător e doar Gheorghe Dinică, interpretul unui bătrân acar ungur dominat de prejudecăți șovine, care transmite prin priviri și prin gesturi mai mult decât transmit ceilalți actori prin cuvinte.
  • cl24
    pe 04 Mai 2010 00:48
    Filmul prezinta o poveste de iubire, presarata de momente dramatice , din cauza evenimentelor istorice din tanara democratie romaneasca.
  • Olive
    pe 20 Martie 2009 11:10
    Un film foarte interesant despre iubirea care trece peste toate obstacolele