Sunt fană a filmelor domnului Hitchcock, fiind unul din puținii regizori care au reușit să aibă propriul stil aparte.
Actrița din rolul principal, Joan Fontaine s-a descurcat de minune. Ce frumusețe rară.
Povestea este intrigantă, te absoarbe în mister, fiind pe fază la orice sunet și umbră suspectă.
Deceoare
pe 17 Iunie 2020 21:33
O domnișoară timidă, companioană, care stă la Monte Carlo cu angajatoarea ei îndestulată, îl întâlnește pe bogatul Maxim de Winter (Sir Laurence Olivier). Ea și Max se îndrăgostesc, se căsătoresc și se întorc la Manderley, marea lui moșie din Cornwall. Max este încă tulburat de moartea primei sale soții, Rebecca, într-un accident de barcă cu un an înainte. Cea de-a doua doamnă de Winter (Joan Fontaine) se confruntă cu menajera, doamna Danvers (Dame Judith Anderson) și descoperă că Rebecca are încă o influență ciudată asupra celor de la Manderley.
El_KaPpa
pe 01 Septembrie 2019 02:17
Despre Rebecca doar se vorbeste, nu stim si nici nu aflam cum arata, iar acest lucru ne pune imaginatia si mintea la treaba. De asemenea, misterul invaluit in jurul ei ne tine atenti si cu gura cascata pana la final. Deci, imaginatie si curiozitate. Bingo! Dar si astea trebuie rasplatite cumva. Atunci cand primesti o introducere lunga si apoi multe faze si emotii repetitive, nu mai zic de o Joan Fontaine ghidata intr-o singura nota, parca vrei mai multe de la deznodamanat, nu doar 20 de minute de povestire si alea transformate in melodrama la cote maxime.
Un film clasic musai de bifat de catre cinefili, dar hai sa nu-l mai punem pe lista marilor filme ale lui Hitchcock ca nu e nici de top 10 ale sale.
Mihai_Moise
pe 18 Octombrie 2018 10:14
Nu stiu sursa de inspiratie a sciitoarei Dauphne du Maurier, insa cred ca pentru rolul masculin principal nu exista alta optiune mai buna, iar flerul lui Hitchcock si-a demonstrat genialitatea!
Laurence Olivier... Sir Laurence Olivier...
Monstrul sacru al celei de-a 7 arta, cu alura lui tenebros-melancolica, face dovada uriasului sau talent, dar are o interlocutoare pe masura. Raman la parerea ca Joane Fontaine face rolul carierei sale in "Scrisoare de la o necunoscuta", insa rolul tinerei doamne de Winter este atat de ofertant pentru ea...
Inutil sa adaug ca exista ecranizari ale unor romane ce nu pot fi repuse in scena, cu tot talentul deosebit al unor regizori contemporani ori tehnologia utilizata in prezent.
"Rebecca" e un film complet, ca multe alte creati ale maestrului A. Hitchcock, iar prestatia lui sir Olivier este inegalabila...
serban_ionescu
pe 02 Decembrie 2017 20:00
Era desigur firesc ca si acest film care poarta amprenta regiei lui Alfred Hitchcock, unanim recunoscutul maistru-REGE al suspansului din intreaga istorie a cinematografiei, sa fie dupa vizionarea sa INTEGRALA (in ansamblul lui) destul de aproape de superlativul artei cinematografice !
Ramane totusi cam ciudata si foarte greu de explicat atitudinea mult prea toleranta, chiar inexplicabil de toleranta in primul rand a nobilului aristocrat Maximillian De Winter proprietarul impunatorului castel Manderley cu superbele sale interioare, dar si aceea a noii doamne De Winter fata de impertinenta desi retinuta dar totusi suficient de evidentiabila a remarcilor si atitudinilor nesuferite si chiar dusmanoase ale doamnei Danvers sefa personalului de serviciu al domeniului Manderley. Desigur insa ca acest aspect reprezinta un punct nevralgic al romanului scriitoarei Daphne Du Maurier si nu al acestei ecranizari.
Foarte buna, aproape de superlativ mi s-a parut interpretarea actritei Joan Fontaine, sora mai mica a celebrei Olivia De Havilland, cu trasaturi faciale IN ANUMITE MOMENTE foarte asemanatoare cu acelea ale surorii sale mai mari, desi nu chiar la fel de frumoasa in tinerete ca si aceasta. Apreciez chiar ca rolul noii doamne De Winter a fost probabil cel mai bun rol interpretat de Joan Fontaine in intreaga sa cariera cinematografica, deoarece transpune aproape de superlativ temperamentul extrem de timid, chiar nejustificat complexat, foarte docil, chiar speriat si care in mod evident sufera in profunzimea sufletului sau desi s-a casatorit cu domnul De Winter pe care-l iubeste profund si cu adevarat, fara totusi sa se bucure nicidecum de o reala si profunda fericire atunci cand simte ca spiritul proaspatului ei sot este permanent bantuit de ceea ce pentru aproape toata lumea (desigur cu exceptia probabil a doamnei Danvers si a lui Jack Favell) parea ca reprezinta durerea persistent insurmontabila a pierderii fostei sale sotii Rebecca, pe care parea ca o iubeste nespus chiar si acum, dupa disparitia sa.
"MARELE" si celebrul Laurence Olivier, interpreteaza deasemenea foarte aproape de perfectiune rolul aproape permanent bantuitului de nelinisti interioare, nobilul aristocrat rasat domn Maximillian De Winter.
In concluzie, este fara indoiala un film de 9 stele, poate chiar CU PLUS, OBLIGATORIU DE VAZUT !
xerses
pe 10 Septembrie 2017 08:53
Un film pe care il vezi simtind o mare incarcatura, emotie....
Dragos.87
pe 25 Iunie 2017 22:13
Un film absolut fenomenal bulversant si in acelasi timp tulburator cu multe intorsaturi de situatie.O poveste foarte interesanta care iti mentine curiozitatea de la inceput si care te face sa tragi tot felul de concluzii pentru ca te induce pe mai multe piste.Nu trebuie ratat sub nici o forma!
lili22
pe 13 Ianuarie 2017 19:15
Vazut cu ani de zile in urma, e unul din cele mai bune filme realizate de Hitchcock.
onderah
pe 05 Ianuarie 2017 20:11
Un film bun. Cu siguranta printre cele mai bune regizate de Hitchcock.
cezarica98
pe 04 Ianuarie 2017 23:32
In seara aceasta tvr-ul a fost la inaltime prin difuzarea filmului lui Hitchcock, Rebecca 1940. Filmul plin de suspans si teroare pshiologica pastreaza atmosfera si firul narativ fiind fidel romanului. Personajul principal, fantomatic este liantul in jurul caruia se desfasoara vietile celorlalte personaje. Suspansul e prezent în atmosfera filmului, în privirile personajelor, în jocul de lumini și umbre specific filmelor alb-negru. De vazut si revazut.
balta67verde
pe 04 Ianuarie 2017 09:50
Un film excelent ! Am citit acum vreo 30 de ani cartea si pot spune ca filmul a fost mai bun. Ma bucur sa-l revad astazi la TV.
cezarika21
pe 25 Octombrie 2016 11:30
Să fie o simplă coincidență faptul că fosta stăpână a domeniului Manderley se numea Rebecca sau acest nume sugerează faptul că dominația ei nevăzută este sortită să se exercite de dincolo de mormânt asupra locuitorilor acelui conac? Oricare ar fi adevărul, prefixul ”re” din numele Rebecca trimite cu voie sau fără voie la o prezență constantă a primei doamne de Winter în locul unde s-a petrecut drama ei neștiută.
Primul film realizat pe pământul american de Alfred Hitchcock, ”Rebecca”, leagă între ele cele două perioade de creație ale cineastului prin faptul că sfârșitul primeia și începutul celei de-a doua sunt marcate de ecranizări ale unor romane ale scriitoarei Daphne du Maurier. Început în stilul lui ”Citizen Kane” (1941) cu imaginea unui loc pustiu, părăsit de oameni, filmul gotic al lui Hitchcock are structura narativă a unui flash-back care prezintă povestea de dragoste a aristocratului Maxim de Winter (Laurence Olivier) cu o tânără de condiție modestă, în care tensiunea crește gradual, dezvăluind un trecut surprinzător bântuit de secrete bine ascunse.
Prezența nevăzută a stăpânei moarte conține asemănări cu ”Domnișoara Christina” a lui Mircea Eliade, într-un mod terifiant, dar prozaic și mai puțin fantastic. Fără a trăi sub semnul vampirismului eliadesc, locuitorii conacului Manderley par totuși vrăjiți de amintirea Rebeccăi, lipsiți de viață într-un mod straniu. Hitchcock construiește cu o mână de maestru situații tensionate, cu încărcătură hipnotică, trecând insistent către prim-planuri sugestive care arată figura hotărâtă de suicid a lui Maxim de Winter, o lacrimă pe fața unui cățel sau dușmănia greu ascunsă de pe chipul doamnei Danvers. Răsturnarea de situație produsă în cea de-a doua parte a filmului prefigurează acțiunea bulversantă a filmul ”Vertigo” (1958) de după pretinsul suicid din turnul bisericii, dând spectatorilor impresia că urmăresc două filme diferite.
Tehnica cinematografică desăvârșită a lui Hitchcock permite surprinderea în plan psihologic a unei situații obsedante, evidențiind deosebit de convingător caracterele personajelor și motivațiile care stau la baza acțiunii lor. Meritul său este cu atât mai mare, cu cât sursa terorii este nevăzută, manifestându-se prin interpuși. Constrâns la o ecranizare cu puține diferențe față de opera literară de referință, cineastul realizează o creație artistică memorabilă, exploatând geniul actoricesc al lui Laurence Olivier (indubitabil cel mai mare actor cu care a lucrat Hitchcock) și talentul unor actori valoroși ca Joan Fontaine, Judith Anderson sau George Sanders.
AdriAdrianna98
pe 30 Mai 2014 13:10
Hmm, am citit cartea si chiar mi-a placut, sunt curioasa cum e si filmul.
Stephen2D
pe 11 Octombrie 2013 21:45
Pentru că marele actor de teatru Laurence Olivier dorea ca iubita lui de atunci, Vivien Leigh, să joace rolul principal, a tratat-o pe Joan Fontaine oribil. Acest lucru a zguduit-o pe Fontaine destul de mult, așa că Alfred Hitchcock a decis să profite de asta, spunându-i că toată lumea de pe platou o ura. Lucrurile pe care le înduri pentru artă, heh...
izzidur
pe 30 Iunie 2013 15:25
excelent film, recomandat celor care au multa rabdare
Iulidesprefilme
pe 12 Martie 2013 18:58
Un film excelent în maniera inconfundabilă a maestrului Hichcock...
cosmin_kedii
pe 02 Martie 2013 10:06
Un adevărat festin pentru iubitorii de film de filme clasice
recomand
matew10
pe 13 Septembrie 2012 15:04
Aici spiritul malefic este o prezenta discreta ce incearca sa desparta doi porumbei de la fericirea mult visata. Avem parte de un film ce te duce cu gandul la o soap opera si mai putin la pelicule unde antagonistul este mai conturat ca oricand.
nikkolle
pe 19 Iulie 2012 15:15
Nu credeam ca imi va placea ......... Si totusi FOARTE BUN!!! Ma bucur ca am mai schimbat "decorul" ;))! Merita Vazut !!!!!!!!!
Impresionanta dragostea D-nei Winter fata de hmmm aratosul Maxim ;)):D:X ;)):P!
valericba
pe 26 Iunie 2012 22:25
O bijuterie de film ce ar trebui vizionat macar odata. Ecranizarea romanului cu acelasi titlu de Daphne Du Maurier este una mai mult decat reusita din punctul meu de vedere. Filmul a reusit sa ma captiveze inca de la inceput, actorii au jucat impecabil, iar muzica a fost absolut minunata. Absenta personajului ce da titlul filmului, si in jurul careia se invarte toata actiunea filmului, tine nivelul suspansului destul de ridicat pe toata durata filmului, acelasi lucru se intampla si cu numele celei de-a doua sotii pe care nu il aflam nici la finalul filmului. Alfred Hitchcock a reusit sa faca din Rebecca lui Daphne Du Maurier, o Rebecca a lui, proprie. Un film pe care il recomand.
alex_il_fenomeno
pe 19 Mai 2012 10:23
un film extrem de reusit , de altfel ca mai toate productiile lui Alfred Hitchcock , atat de intens si de tensionat chiar si cand atmosfera pare extrem de linistita ( doar la suprafata , pentru ca in interior spiritele sunt extrem de incinse ) . pe langa scenariul impresionant , distributia atrage din nou , unde cuplul Joan Fontaine - Laurence Olivier este extraordinar in numeroase scene , cucerind definitiv audienta . este o pelicula ce chiar nu ar merita ratata , deoarece este mult prea tensionata si reusita ca sa o scapi .
raraee
pe 04 Aprilie 2012 18:14
Un film foarte frumos care m-a impresionat! Desi este alb-negru, nu m-am plictisit deloc. Mi-a placut povestea de dragoste, romantica, deosebita, ceea ce azi nu mai intalnesti! Niste actori superbi si un regizor exceptional!
Narcis_1976
pe 19 Februarie 2012 10:15
Un film si o poveste draguta , nu extraordinar, in opinia mea
cosmin742000
pe 01 Decembrie 2011 12:44
Cel mai bun film al lui Hitchcock , si cea mai buna ecranizare a romanului lui Daphne de Maurier
AimeeLov
pe 25 Iulie 2011 15:32
O foarte buna ecranizare a cartii...Mi-a placut foarte mult...In general nu ma uit la filmele alb- negru dar acesta chiar mi-a placut..
margott
pe 24 Iulie 2011 21:29
Cred ca e unul dintre cele mai bune filme ale lui Hitchcock, cu doi actori valorosi.
cl24
pe 23 Aprilie 2011 18:14
Un film de valoare, cu actori prestigiosi dupa un roman extraordinar.
CristiN
pe 03 Februarie 2011 01:46
Ce pot sa zic , mie mi-a placut filmul . Fiecare cu genurile lui . Gusturile nu se discuta .
mtraianc
pe 02 Ianuarie 2011 00:07
dragoste , mister , crima , daca va plac filmele lui A H acest film este unul din cele mai bune
ciobotaru
pe 19 Decembrie 2010 11:14
azi noapte am avut prima aventura cu Alfred Hitchcock , sper sa nu fie ultima
portofel
pe 06 Mai 2010 16:32
Regizat in stilul lui Alfred Hitchock era imposibil sa nu-mi placa!Am mai vazut o ecranizare mai noua a filmului,dar nu mi-a atras atentia in mod deosebit.Si romanul e la fel de bun!
movie4
pe 13 Februarie 2010 14:27
un film reusit, poveste frumoasa, actori de nota 20
pe 27 Ianuarie 2010 10:45
“Rebecca” este prima productie americana a regizorului Alfred Hitchcok si este o adaptare a romanului gotic cu acelasi nume, scrisa de Daphne Du Maurier. Este singurul film care i-a adus si un Premiu Oscar pentru “cel mai bun film”.
Filmul spune ciudata poveste de dragoste intre cuplul format de Joan Fontaine si de Laurence Olivier, [...]
Actrița din rolul principal, Joan Fontaine s-a descurcat de minune. Ce frumusețe rară.
Povestea este intrigantă, te absoarbe în mister, fiind pe fază la orice sunet și umbră suspectă.
Un film clasic musai de bifat de catre cinefili, dar hai sa nu-l mai punem pe lista marilor filme ale lui Hitchcock ca nu e nici de top 10 ale sale.
Laurence Olivier... Sir Laurence Olivier...
Monstrul sacru al celei de-a 7 arta, cu alura lui tenebros-melancolica, face dovada uriasului sau talent, dar are o interlocutoare pe masura. Raman la parerea ca Joane Fontaine face rolul carierei sale in "Scrisoare de la o necunoscuta", insa rolul tinerei doamne de Winter este atat de ofertant pentru ea...
Inutil sa adaug ca exista ecranizari ale unor romane ce nu pot fi repuse in scena, cu tot talentul deosebit al unor regizori contemporani ori tehnologia utilizata in prezent.
"Rebecca" e un film complet, ca multe alte creati ale maestrului A. Hitchcock, iar prestatia lui sir Olivier este inegalabila...
Ramane totusi cam ciudata si foarte greu de explicat atitudinea mult prea toleranta, chiar inexplicabil de toleranta in primul rand a nobilului aristocrat Maximillian De Winter proprietarul impunatorului castel Manderley cu superbele sale interioare, dar si aceea a noii doamne De Winter fata de impertinenta desi retinuta dar totusi suficient de evidentiabila a remarcilor si atitudinilor nesuferite si chiar dusmanoase ale doamnei Danvers sefa personalului de serviciu al domeniului Manderley. Desigur insa ca acest aspect reprezinta un punct nevralgic al romanului scriitoarei Daphne Du Maurier si nu al acestei ecranizari.
Foarte buna, aproape de superlativ mi s-a parut interpretarea actritei Joan Fontaine, sora mai mica a celebrei Olivia De Havilland, cu trasaturi faciale IN ANUMITE MOMENTE foarte asemanatoare cu acelea ale surorii sale mai mari, desi nu chiar la fel de frumoasa in tinerete ca si aceasta. Apreciez chiar ca rolul noii doamne De Winter a fost probabil cel mai bun rol interpretat de Joan Fontaine in intreaga sa cariera cinematografica, deoarece transpune aproape de superlativ temperamentul extrem de timid, chiar nejustificat complexat, foarte docil, chiar speriat si care in mod evident sufera in profunzimea sufletului sau desi s-a casatorit cu domnul De Winter pe care-l iubeste profund si cu adevarat, fara totusi sa se bucure nicidecum de o reala si profunda fericire atunci cand simte ca spiritul proaspatului ei sot este permanent bantuit de ceea ce pentru aproape toata lumea (desigur cu exceptia probabil a doamnei Danvers si a lui Jack Favell) parea ca reprezinta durerea persistent insurmontabila a pierderii fostei sale sotii Rebecca, pe care parea ca o iubeste nespus chiar si acum, dupa disparitia sa.
"MARELE" si celebrul Laurence Olivier, interpreteaza deasemenea foarte aproape de perfectiune rolul aproape permanent bantuitului de nelinisti interioare, nobilul aristocrat rasat domn Maximillian De Winter.
In concluzie, este fara indoiala un film de 9 stele, poate chiar CU PLUS, OBLIGATORIU DE VAZUT !
Primul film realizat pe pământul american de Alfred Hitchcock, ”Rebecca”, leagă între ele cele două perioade de creație ale cineastului prin faptul că sfârșitul primeia și începutul celei de-a doua sunt marcate de ecranizări ale unor romane ale scriitoarei Daphne du Maurier. Început în stilul lui ”Citizen Kane” (1941) cu imaginea unui loc pustiu, părăsit de oameni, filmul gotic al lui Hitchcock are structura narativă a unui flash-back care prezintă povestea de dragoste a aristocratului Maxim de Winter (Laurence Olivier) cu o tânără de condiție modestă, în care tensiunea crește gradual, dezvăluind un trecut surprinzător bântuit de secrete bine ascunse.
Prezența nevăzută a stăpânei moarte conține asemănări cu ”Domnișoara Christina” a lui Mircea Eliade, într-un mod terifiant, dar prozaic și mai puțin fantastic. Fără a trăi sub semnul vampirismului eliadesc, locuitorii conacului Manderley par totuși vrăjiți de amintirea Rebeccăi, lipsiți de viață într-un mod straniu. Hitchcock construiește cu o mână de maestru situații tensionate, cu încărcătură hipnotică, trecând insistent către prim-planuri sugestive care arată figura hotărâtă de suicid a lui Maxim de Winter, o lacrimă pe fața unui cățel sau dușmănia greu ascunsă de pe chipul doamnei Danvers. Răsturnarea de situație produsă în cea de-a doua parte a filmului prefigurează acțiunea bulversantă a filmul ”Vertigo” (1958) de după pretinsul suicid din turnul bisericii, dând spectatorilor impresia că urmăresc două filme diferite.
Tehnica cinematografică desăvârșită a lui Hitchcock permite surprinderea în plan psihologic a unei situații obsedante, evidențiind deosebit de convingător caracterele personajelor și motivațiile care stau la baza acțiunii lor. Meritul său este cu atât mai mare, cu cât sursa terorii este nevăzută, manifestându-se prin interpuși. Constrâns la o ecranizare cu puține diferențe față de opera literară de referință, cineastul realizează o creație artistică memorabilă, exploatând geniul actoricesc al lui Laurence Olivier (indubitabil cel mai mare actor cu care a lucrat Hitchcock) și talentul unor actori valoroși ca Joan Fontaine, Judith Anderson sau George Sanders.
recomand
Impresionanta dragostea D-nei Winter fata de hmmm aratosul Maxim ;)):D:X ;)):P!
Filmul spune ciudata poveste de dragoste intre cuplul format de Joan Fontaine si de Laurence Olivier, [...]