Comentarii Comentează
  • xerses
    pe 19 Noiembrie 2023 13:03
    Uau! Ce film interesant.M-a tinut cu sufletul la gura pana la ultima secventa.
  • niggeremall
    pe 23 Ianuarie 2019 16:52
    eu nu sufar genul asta de filme. final cretin, pt cinefili sau de aia care `traiesc` filmele. a trebuit sa caut finalu pe net ca sa-mi mai clarific si confirm niste chestii cum ca ala din rolu principal nu era fiu mort a lu aia din alien, de ex. deci nu asa. in mod cert nu asa.
  • andystarx
    pe 26 Decembrie 2017 00:33
    Subiectul este foarte intersant,insa filmul mi a lasat un gust amar,lasa mult de dorit ,doar prestatia buna a lui Murphy,in rest cam pierdere de timp,unul din cele mai slabe filme vazute cu marele De Niro !
  • Vegetarian
    pe 03 August 2015 05:15
    La 69 ani Robert De Niro
    A fost difuzat la TVR 2 Sâmbătă, 19 Nov 2020 ora 22:00 , Kanal d in 3 august 2015
  • XShadowX
    pe 01 Februarie 2015 10:59
    Un film bun , mie personal mi-a placut mult + ca actorii in rolurile principale sunt de renume ... merita vazut
  • edward27
    pe 11 Septembrie 2014 01:01
    Distributie buna, poveste ok, final neasteptat. Merita vazut !
  • tonymaestrul
    pe 21 Mai 2013 19:58
    Un film exact cum ma asteptam.... mult suspans si cu final neasteptat. Merita vazut cu prisosinta. Am banuit ceva ceva de cand a zis sa aibe grija de ceasul lui :)
  • regizorul
    pe 12 Martie 2013 14:24
    filmul este foarte bun il recomand pt iubitori de filme de calitate >finalul sa fiu sincer nu a fost cum se aude grozav >daca lucrau un pic la final era intradevar o capodopera >
  • psihologu
    pe 12 Martie 2013 10:05
    Red Lights – nişte obiecte, persoane, notiţe care în mod normal n-ar trebuie să existe într-un spectacol cu vindecători şi/sau prezicători. Prezenţa lor sugerează înşelătorie, un spectacol de circ regizat şi foarte bine pus în scenă.

    Cam aşa se poate traduce titlul celui mai nou film regizat de Rodrigo Cortez, regizor cunoscut pentru thrillerul claustrofobic Burried. Spre desosebire de filmul care l-a făcut celebru, Red Lights atrage înainte de vizionare printr-o distribuţie solidă din care se remarcă Sigourney Weaver, Cillian Murphy şi Robert de Niro. Povestea cu iz supernatural e o lecţie destul de bună pentru cei care cred în vrăjitoare, persoane capabile să vorbească cu spiritele celor morţi sau cu aşa zişii vindecători. E o lecţie pentru credulii din ziua de azi dornici să-şi cheltuiască mica sau marea avere în speranţa că cineva poate lua legătura cu nişte spirite sau poate prezice un viitor glorios. Când vine vorba însă de aşa zişii tămăduitori, subiect destul de sensibil, Red Lights are grijă să elaboreze să ne încânte cu o confruntare între cel mai bun prezicător/tămăduitor Simon Silver şi scepticul profesor universitar specializat în demascarea fraudelor supranaturale Tom Buckley.

    Până la confruntarea spectaculoasă dintre sceptic şi prezicător, Red Lights ne introduce în lumea măruntă a celor specializiaţi în fraierea credulilor. Cu ajutorul lui Tom Buckley(Cillian Murphy) şi a profesorului Margaret Matheson suntem martorii unor dezvăluiri spectaculoase. Toate cazurile de supernatural sunt demontate de cei doi, falşii prezicători şi vindecători ajungând cel mai adesea în puşcărie.

    Red Lights e un film bun, captivant pentru că are un scenariu bine pus la punct, nişte personaje foarte bine conturate şi interpretare excelntde nişte actori talentaţi. Sigourney Weaver face un rol atât de bun încât mi s-a făcut dor de filmele ei din anii 80, iar de Niro nu se lasă cu nimic mai prejos.

    Minusuri mari nu prea are filmul. La început scena în care ne este prezentat orbul Simon Silver e destul de enrevant şi făcută parcă de mântuială, iar la final filmul dă un pic cu bata în baltă adimţând ceea ce timp de aproape două ore a contestat.
  • mihaelatb
    pe 02 Februarie 2013 22:10
    un film cel putin incitant, ma refer la final. Cu o distributie bine aleasa. un dialog De Niro - Cillian Murphy, in care cel din urma i-a tinut piept cu brio marelui De Niro. Cu o Sigourney Weaver corecta, Red Lights este un film care te face sa te gandesti la el si dupa terminarea lui. Paranormalul si sarlatanul fata in fata. 7
  • margott
    pe 18 Ianuarie 2013 21:47
    Un film mediocru, salvat in mare parte de valoarea actorilor si de finalul neasteptat. De altfel poate asta a fost si scopul lor, daca tot n-au avut un scenariu cu care sa capteze interesul, macar cu finalul sa lase o impresie onorabila despre film.
  • cosmin_kedii
    pe 11 Ianuarie 2013 15:53
    Red Lights este un thriller , care atrage o multime de talente mari, un gen care a fost popularizat de "Al saselea simt"
  • into_the_labyrinth
    pe 09 Ianuarie 2013 02:05
    Interesant, cu un subiect care atrage, dar nu capodoperă. Nu film de referinţă. Reuşeşte să menţină suspansul mult timp şi are un final cu adevărat neaşteptat (fireşte că nu îl dezvălui), dar deseori este prea teatral şi cu o oarecare tentă comercială. Lucrurile în domeniul paranormalului nu sunt chiar atât de simple şi de tranşante în realitate (sunt numai mediumuri sau numai escroci), există cazuri şi cazuri. Finalul este bine ales, dar mă întreb dacă asta s-a vrut sau dacă a fost făcut special ca să epateze. Din partea mea, nota 7 - nici foarte bun, nici foarte rău.
  • Sorin87
    pe 06 Ianuarie 2013 14:08
    Foarte tare filmul, mi-a placut povestea filmului mai ales ca este despre magie.nota 10
  • pe 31 Decembrie 2012 12:28
    [...] Red Lights nu este un film prost, dar nu este un film reusit, tinand cont de distributie si pretentiile pe care le puteam avea de la un film ce isi propune cu destula ambitie sa prezinte lupta dintre sceptici si cei ce fac apel la misticism pentru a oferi solutii si alinare. Ambele tabere au portia lor de argumente pro si contra, iar in filmul lui Cortés actiunea merge din punctul “vreau sa cred” spre linia de final “vreau sa inteleg”. Din pacate, povestea prezentata si utilizarea personajelor pe ecran nu reuseste sa se ridice la nivelul asteptarilor unui astfel de proiect cinematografic. [...]
  • dragosalexandru123
    pe 09 Decembrie 2012 15:09
    Am vazut si eu aseara acest film. Ideea e ca eram la inceput foarte incantat de film si-mi doream sa-l vad... asta pana m-a luat cu somn de vreo cateva ori in timpul filmului :(... per total "The Illusionist" a fost mult mai bun decat Red Lights
  • DragonMaster
    pe 08 Decembrie 2012 16:11
    Are o nota cam mica pe imdb dupa parerea mea iar dupa ce l-am vazut am ramas destul de uimit de final care nu este previzibil deloc.Mi-au placut mult cum au jucat Cillian Murphy si Robert De Niro.Este un film pe care il recomand si caruia ii ofer nota 7.
  • rubertu
    pe 07 Decembrie 2012 17:28
    slabut rau filmul, pacat de distributie care m-a inselat si uite asa am pierdut timpul..
  • Pitbull
    pe 30 Noiembrie 2012 17:35
    "Red Lights" - A psi sau a nu psi
    Nici prea-prea, nici foarte-foarte

    Puterile psi constituie, de vreo două secole încoace, un subiect de neîncetate controverse. Cel puţin în epoca victoriană, ajunseseră la mare modă - şi, evident, cam tot atunci au început să se dezvolte tehnicile de investigare a manifestărilor presupus paranormale. Se ştie că celebrul Harry Houdini îşi făcuse o profesiune de credinţă din a demonstra că în toate cazurile era vorba de fraude - cu ajutorul propriilor lui metode de iluzionism. Nu o dată, a fost chiar surprins plantând el însuşi "probele" scamatoriilor, numai spre a le dovedi ca atare - deşi, la drept vorbind, şi unele dintre cele mai celebre mediumuri acreditate, ca Eva C., Marjorie sau Daniel Dunglas Home, au fost uneori prinse cu mâţa-n sac. Realitatea este că fenomenele metapsihice veritabile sunt extrem de rare - şi foarte greu controlabile (cum spune şi o replică din filmul de faţă: "Nu este o ştiinţă exactă!"), şi chiar şi posesorii autentici ai acestor facultăţi cad adesea în capcana de a supralicita, falsificând, pentru a nu-şi dezamăgi spectatorii - sau, ce-i drept, ca să nu ajungă-n sapă de lemn... În vreme ce toate marile puteri ale lumii s-au apucat să le studieze serios şi să le aplice atât cât se poate (în cel mai strict secret, evident - inclusiv în cazul răposatei U.R.S.S., cu pretenţiile ei oficiale de aşa-zis "ateism"), s-au dezvoltat tehnici tot mai sofisticate de investigare - atât a paranormalului, cât şi a făcăturilor.
    Aceasta este tema filmului "Red Lights" - până la un punct. Fiind un thriller axat pe neprevăzut, voi expune doar sumar subiectul, pentru a evita orice spoilere care i-ar strica tot farmecul, menţionându-le, acolo unde e necesar, numai la nivel generic.
    Scenariul lui Rodrigo Cortés urmăreşte corect povestea de pornire, dezvoltând-o ascendent şi incitant - dar, din păcate, din dorinţa de a fi prea incitant, subtil şi implicit, devine pe alocuri, la nivel de detaliu, neclar, confuz, greu de urmărit. Totodată, după ce construieşte un mister şi un suspense substanţiale, la sfârşit se dezumflă, într-un mod paradoxal: dezvăluirile privitoare la Simon Silver sunt banale şi previzibile - atât în sine, cât şi în raport cu felul cum a fost construit personajul şi contextul în care evoluează. Totodată, adevăratul twist final, din ultimele cadre, este - dimpotrivă - insuficient pregătit şi potenţat, şi parţial "deus ex machina". În plus, îşi pierde din forţă tocmai pentru că survine în urma unei întorsături dezamăgitoare (nu numai ca fond, ci şi la nivelul desfăşurării vizuale, pe care episoadele anterioare o preconizaseră ca mult mai spectaculoasă).
    Pe de altă parte, însă, acelaşi Rodrigo Cortés salvează în bună măsură lucrurile pe partea regiei. Ştie să creeze suspense-ul (deşi, uneori, cam gratuit şi ostentativ - dar stilistic îi reuşeşte). Aceleaşi valenţe stilistice se regăsesc şi în modul de a filma, îngrijit şi expresiv (uneori, cam de-a dreptul... "expresivist"!) - totul, compensând în bună parte neclarităţile care altminteri ar fi riscat să decupleze spectatorul. Important este că totul se menţine corect pe o linie de interes mediană, destul de echilibrată - cu câteva excepţii: secvenţa suferinţei delirante a lui Tom Buckley după ce a pierdut-o pe Margaret (supralicitată disproporţionat), şi cea a bătăii din toalete (o violenţă inutilă, doar ca pretext pentru ca la confruntarea finală Tom să apară plin de sânge, şi doldora de porţelanuri sparte cu capul: o chiuvetă, un W.C., înc-un lavabou, încă două veceuri, şi tot aşa - toate, până la urmă vătămându-i chipul şi ţinutul pe picioare nefiresc de blând şi cu menajamente).
    Cam la fel stau lucrurile şi în zona interpretării - ceea ce, din păcate, nu e tocmai bine, fiindcă actorii buni au întotdeauna şansa de a se ilustra prin creaţii de valoare, în funcţie atât de propriul talent, cât şi de posibilităţile ce li se oferă. Indiscutabil, cel mai strălucit este Toby Jones, în personajul complex şi alunecos al lui Paul Shackleton, directorul institutului - culmea, fiind abia al patrulea în ordinea importanţei! - deşi pentru el e doar un rol de rutină, sub nivelul de exigenţă din "Infamous" (2006 - Douglas McGrath) sau "The Painted Veil" (2006 - John Curran). Îi urmează Sigourney Weaver, interesantă şi convingătoare, dar insuficient valorificată şi ca personaj, şi ca actriţă (mai ales că dispariţia ei timpurie din poveste, deşi justificată dramaturgic, lasă totuşi o senzaţie de gol frustrant, şi nu în sens estetic). Cillian Murphy (protagonistul - care ar fi trebuit să ducă tot filmul), rămâne limitat şi liniar - iar Robert De Niro are măcar avantajul de a nu se mai compromite iar ca-n toate prostiile din ultimii ani, deşi nu răsare şi străluce: al său Simon Silver e dezvoltat sub amplitudinea presupusă de importanţa sa ca antagonist, iar ca actorie propriu-zisă nu i se propune nici cea mai mică provocare; un personaj negativ ca oricare altul, şi atât.
    Ceea ce se poate spune şi despre "Red Lights" în ansamblul său: nici nu te dă pe spate, nici nu te scapă din mână; nici nu te farmecă, nici nu te enervează. Nici prea-prea, nici foarte-foarte. În principiu, merge. În raport cu natura subiectului, şi cu generozitatea acestuia pentru tratarea cinematografică, se putea mult mai mult.

    Pitbull (Mihnea Columbeanu)
    29-30 noiembrie, 2012
    Bucureşti, România
  • iulibc
    pe 27 Noiembrie 2012 09:47
    Un film vizionabil, povestea nu este prea fortata, interpretarile sunt reusite, actorii de calitate, un pic de suspans si neprevazut. In general merita vazut.
  • superdepeche
    pe 11 Noiembrie 2012 07:14
    mi s-a parut un extrem de interesant!
    poate inca o dovada de ''asa nu'' in ceea ce priveste tot felul de sarlatani
  • victorniculae
    pe 07 Noiembrie 2012 20:26
    la distributia asta credeam ca e bun dar e plictisitor,timp pierdut
  • emy_sinaia
    pe 21 Octombrie 2012 23:22
    As incadra acest film la categoria drama psihologica care icearca sa scoata la suprafata tertipurile folosite de acei oameni care se cred vindecatori dar de fapt sunt niste escroci subtili care se folosesc de naivitatea oamenilor saraci cu duhul.
    Merita vazut chiar si numai o singura data.
  • sabinalin
    pe 10 Octombrie 2012 17:49
    Exista ceva dincolo de noi sau totul se consuma aici pe Pamant? Are stiinta raspuns la toate intrebarile? Sa nu ne iluzionam: logica simpla ne spune ca e foarte putin probabil ca sfarsitul sa fie aici, ar fi prea simplu si prea inutil. "Red lights" pune cateva intrebari interesante chiar daca nu e mai mult decat un thriller psihologic onest. Ca nu-i mai mult de-atat e, poate, vina regizorului care nu reuseste sa riddice tensiunea decat pana la un anume nivel. Poate n-as fi vazut filmul daca pe afis nu s-ar fi aflat "my favourite" Robert de Niro. Din fericire, dupa "Being Flynn", marele Bob are parte din nou de un rol care sa-i puna in valoare incontestabilele calitati, am citit deunazi ca ar urma sa mai apara in 2012 intr-un rol care-i confera chiar sansa de a fi nominalizat din nou la Oscar, de asta data pentru rol secundar. In rest Sigourney Weaver mi s-a parut a fi corecta in rol iar tinerii nu-s stralucitori, dar nici nu pot afirma ca dezamagesc.
  • mosu332
    pe 29 Septembrie 2012 15:11
    idee buna... putea iesi ceva... dar din pacate sub asteptari :(
  • caius70
    pe 28 Septembrie 2012 09:35
    ....si totusi toti sunt niste impostori...??....filmul e ok,iar actorii alesi la fix..!
  • Manusa
    pe 23 Septembrie 2012 18:59
    La ce distributie are, ma astepta la un altfel de film. Povestea este una interesanta, dar in rest este cam plictisitor...pacat.
  • lapidarium
    pe 19 Septembrie 2012 21:34
    Un film de vazut avand si o distributie pe masura:Robert de Niro (parca si-a mai revenit un pic dupa o serie de roluri de 2 lei), Sigourney Weaver, irlandezul Cillian Murphy (bun ca actor, dar avand o fata nesuferita) si Elizabeth Olsen (intr-un rol secundar).Regizorul Rodrigo Cortes (autorul excelentului, Buried) ce este si scenarist dovedeste inca odata originalitate.Filmul treneaza la nivelul acting-ului dar castiga la capitolul inovatie.Poate parea plictisitor atunci cand citesti printre randuri.
  • Srdjan
    pe 18 Septembrie 2012 21:13
    Un film bun in prima parte, insa de la jumatatea este extrem de plictisitor
  • radu3455
    pe 17 Septembrie 2012 21:09
    avand in vedere ce distributie are ma asteptam la ceva mai mult,este un film foarte plictisitor pe care nu-l recomand
  • Kun
    pe 30 Mai 2012 11:00
    Baieti si fete de la Cinemagia, aveti idee cand o sa apara filmul ?