Comentarii Comentează
 • blackmore
  pe 09 August 2019 23:52
  Un film care chiar daca scrie ca e productie Canada- Germania-Africa de Sud Mexic , pare foarte american.Regizorul este egiptean din parinti armeni emigrat in Canada , scenaristul este american cu origini evreiesti, actorii cu toate ca sunt canadieni , toti au trecut pe la Hollywood.Actiunea filmului se petrece in S.U.A. si Canada.Filmul este ca toate filmele americane foarte tras de par si de pe la minutul 20 cand iti dai seamacare ar trebui sa fie povestea devine extrem de previzibil.
 • 66iuga
  pe 31 Decembrie 2017 01:39
  acesta nu este un film pentru cei care au grija de bolnavi cu Alzheimer, nu exista asa ceva ca un bolnav de Alzheimer citeste o scrisoare si urmeaza drumul.... si se descurca!!! nu inteleg de ce se fac asemenea filme, m-am uitat pentru ca juca Christofer Plummer - joaca bine, dar faptul ca joaca un om care sufera de boala Alzheimer distruge toata actiunea, pentru mine. oare regizorului i s-a parut funny sa puna personajul principal bolnav de asa ceva, nu putea sa sufere de diabet ori altceva? SF e nimic pe langa asta
 • serban_ionescu
  pe 24 August 2017 10:12
  Obligatoriu de vazut in special pentru amatorii de filme cu o incarcatura psihologica profunda si cu adevarat iesita din comun, in care personajul principal aflat la o varsta foarte avansata careia desi i se suprapune si contractarea unei demente senile avansate, da totusi dovada de o transformare pozitiva absolut iesita din comun, practic chiar miraculoasa a constiintei lui totusi umane, ceea ce reprezinta un teren psihologic foarte potrivit pentru ca divinitatea dumnezeiasca sa-l pedepsesca sa fie permanent profund chinuit sa poarte in constiinta lui pana in ultima clipa a lungii sale existente marea povara psihica a monstruozitatilor de care a fost si el responsabil candva. Excelenta interpretarea rolului principal de catre marele si foarte valorosul actor Christopher Plummer, aflat el insusi la o varsta inaintata si foarte potrivit pentru acest rol intradevar dificil in special in ceea ce priveste transpunerea pe ecran a unor trairi psihologice deosebit de profunde, asa cum este in special scena in care el insusi ca si o totusi palida pedeapsa autoasumata, isi lasa propriul lui psihic sa fie profund terorizat psihologic de interlocutorul sau intr-o secventa in care tensiunea in care in mod deliberat se lasa supus, ii declanseaza reflex chiar urinarea spontana pe el insusi. Pe masura derularii actiunii, filmul devine in mod gradat din ce in ce tot mai captivant, mai emotionant, mai impresionant, culminand cu marea surpriza a scenei finale, la care sunt sigur ca marea majoritate a spectatorilor (daca nu chiar toti), nu se asteptau sub nicio forma ! OBLIGATORIU DE VAZUT !
 • monallyssia
  pe 23 Noiembrie 2016 09:16
  Am dorit să văd un film de excepție (rămăsesem în pană de filme) și am găsit acest film.
  Mi-a plăcut mult, m-a captivat, îl consider o realizare de zile mari, un subiect răscolitor prezentat concis, cu simplitate și realism (nu absolutizez, așa l-am perceput eu); o boală a memoriei e drama și totodată cheia care generează decizional tulburarea unor conștiințe prin rememorarea sentimentelor dureroase.
 • Kuhaylan
  pe 05 Noiembrie 2016 19:50
  .........................................................
 • GabrielaSirbu
  pe 18 Iulie 2016 15:12
  Imi plac filmele al caror final poti sa ti-l imaginezi cum vrei de neasteptat ca oricum nu va fi ala + Christopher Plummer=8 stelute
 • pisicuta1
  pe 30 Martie 2016 22:33
  un film bun cu un subiect interesant!
  final neasteptat!
 • stricted
  pe 25 Februarie 2016 12:11
  Foarte buna interpretare …un film deosebit….nu ratati!
 • sabinalin
  pe 23 Februarie 2016 23:03
  Doamne, cum mai trece vremea... El sa fie Georg von Trapp, personajul acela intrat in legenda odata cu un film care n-are cum sa fie vreodata ignorat, anume magicul "The sound of music"? Bineinteles ca el este dar cu jumatate de secol mai in varsta, spre finalul unei cariere impresionante care, spre deosebire de aceea a fabulosului Peter O'Toole, a fost incununata in cele din urma cu un Oscar, mai bine mai tarziu decat niciodata, e bine chiar si la peste 80 de ani. Nu stiu daca acest rol e testamentul artistic al lui Christopher Plummer dar cu certitudine marele actor e impecabil in portretizarea unui om atins de Alzheimer in ultimul stadiu. Nu stiu altii cum sunt dar pe mine finalul m-a lasat ca la dentist. Daca doriti sa vedeti un film foarte bun care e mult mai mult decat un thriller, si aveti ocazia sa vizionati "Remember", nu ezitati!
 • laurcrist
  pe 20 Februarie 2016 21:41
  Mi-a placut filmul, mai ales pentru final, insa trebuie sa critic si eu ceva....Nu stiu pe unde locuieste Nea Atom turculetzu' dar cu sigurantza n-a fost niciodata in Canada cu autocarul sau cu masina.....altfel nu-mi explic de ce la dus il controleaza Vama americana iar la intors pare ca cea canadiana, cand de fapt e INVERS....mi se pare ca aici nu e trasa de par ci e ''scalpata'' bine.....
 • xerses
  pe 19 Februarie 2016 12:26
  Extraordinara poveste iar interpretarea personajului Zev a fost exemplara...
 • klute
  pe 18 Februarie 2016 15:25
  Poveste cam trasă de păr, pe alocuri chiar cu părul smuls, dar oarecum interesantă ca idee și prilej de meditație. Putea fi un film bun despre identitate, despre memorie, uitare și raportul lor (cînd pozitiv, cînd negativ) cu supraviețuirea în urma unei traume sau a unei catastrofe morale, dar cuplarea acestor teme cu problematica crimelor naziste le particularizează extrem de mult și le restrînge la minimum posibilele direcții de dezvoltare. Aici, fără prea multe nuanțe, dar nesurprinzător, adevărul este sinonim cu moartea, iar uitarea cu pseudoexistența, un nazist viu (cu adevărat), în condițiile lumii de după război, fiind aproape o contradicție în termeni. Pe de altă parte, Atom Egoyan a mai abordat aceste teme, și încă într-un mod foarte inspirat, în Exotica (1994), ceea ce iarăși nu-i servește cu nimic lui Remember. Filmul, însă, îi dă prilejul lui Christopher Plummer să facă un rol foarte bun.