Sinopsis

În anul 2056, cedarea organelor devine o epidemie care devastează planeta. Din această tragedie, apare un salvator: GeneCo, o companie de bio-tehnologie care oferă transplanturi de organe. Operațiile nu sunt ieftine așa că, pentru cei care nu și le pot permite, GeneCo oferă un sistem simplu de finanțare. Cu atât de mulți pacienți, GeneCo dezvoltă Zydrate, un compus derivat dintr-o endorfină creată de creier în momentul morții, pentru a oferi pacienților o recuperare "fără dureri".

Operațiile simple ale GeneCo devin rapid foarte populare și, prin intermediul unei strategii inovatoare de marketing, se pun bazele unei noi industrii: operațiile chirurgicale ca declarație de modă. Oamenii se vor opera pentru a avea oase mai puternice, organe mai tinere. Transplanturile devin o obsesie generală și GeneCo câștigă influență politică, ceea ce ii va permite să dea o lege în Congres: Recuperarea organelor este legalizată.

În plus față de rata deja crescută a dobânzilor și a penalităților de întârziere, GeneCo adaugă o clauză de recuperare în contractele sale. Pacienții care nu plătesc ratele la timp sunt urmăriți de către Repo Man. Incapabili de a ține pasul cu costurile ridicate ale operațiilor și temându-se pentru viețile lor, clienții GeneCo devin adeseori dependenți de Zydrate. Se dezvoltă o piață neagră, unde Hoții de morminte fură de la cadavre Zydrate și îl vând dependenților, tăind din profiturile GeneCo.

Președintele GeneCo, Rotti Largo (Paul Sorvino) folosește cu succes un marketing agresiv pentru a obține controlul asupra clienților săi, dar se teme pentru viitorul imperiului. Cei trei fii ai săi, Pavi (Ogre), Luigi (Bill Moseley), și Amber (Paris Hilton) sunt dependenți de operații și cheltuiesc banii familiei aproape la fel de repede pe cât îi face compania.

Shilo (Alexa Vega), în vârstă de 17 ani, trăiește o viață complet diferită de cea privilegiată a copiilor Largo. Ea este închisă în casă de către tatăl ei, Nathan (Anthony Stewart Head), care a avertizat-o că lumea exterioară ar putea să fie periculoasă pentru viața ei datorită bolii genetice vasculare pe care a moștenit-o de la mama ei. Nathan este văduv, a pierdut-o pe Marni, mama lui Shilo, din cauza unei operații ratate, pe care a efectuat-o chiar el, in calitate de chirurg. Este copleșit de vină din cauza accidentului și nu vrea decât să își protejeze fiica.

Dar Nathan are o identitate secretă: el este cel mai temut asasin al GeneCo, Repo Man. Rotti Largo folosește sentimentul de vinovăție al lui Nathan ca armă de manipulare și îl obligă pe acesta să ducă la îndeplinire sarcini murdare.
Rotti Largo o atrage pe Shilo în lumea exterioară, într-o căutare periculoasă, promițându-i că leacul pentru boala ei și adevărul despre moartea misterioasă a mamei sale sunt la capătul călătoriei. O ispitește de nenumărate ori, prezentând-o chiar idolului ei, cântăreața Blind Mag (Sarah Brightman) care pare să aibă o legătură cu mama lui Shilo.
Totul duce la spectaculoasa și mult așteptata Opera Genetică, unde Rotti promite că toate întrebările lui Shilo își vor găsi răspuns.