Sinopsis
Danny si Wheeler, doi agenti de vanzari rebeli, trecuti de 30 de ani, ajung sa savarseaza o infractiune. Sunt arestati si, la proces, judecatorul ii pune sa aleaga intre a sta dupa gratii sau a servi 150 de ore in folosul comunitatii prin inscrierea la un program social pentru indrumarea adolescentilor cu probleme. Luptandu-se sa-si controleze impulsurile nevrotice, Danny il primeste in grija pe timidul Augie, iar Wheeler pe Ronnie, un pusti cu limbaj extrem de neortodox.

În ultimii ani sunt la mare modã comediile cu doi tipi atât de jalnici, de formidabil de ratati, încât ai impresia cã nu se mai poate face nimic pentru cauza lor. De obicei, sunt atât de neajutorati într-un fel sau altul, cã nu poti decât sã-i placi. Doi tipi care se complimenteazã în lipsurile lor, cu stiluri comice diferite, cu comentarii întepãtoare. Iatã-i pe PAUL RUDD (Knocked Up, Fogetting Sarah Marshall) si SEANN WILLIAM SCOTT (seria American Pie, Old School) care alcãtuiesc pentru prima datã o echipã, ca sã facã un film trãsnit: Role Models.

În comedia realizatã de DAVID WAIN (The Ten, Wet Hot American Summer) Rudd si Scott interpreteazã rolurile lui Danny si Wheeler, doi vânzãtori care fac o pagubã uriasã companiei la care lucreazã. Dupã ce sunt arestati, judecãtorul le dã sã aleagã: sã facã puscãrie sau 150 de ore de muncã în folosul comunitãtii. Unde sã se foloseascã comunitatea de ei? La o scoalã numitã Sturdy Wings, unde e mare nevoie de mentori. Dupã o singurã zi petrecutã cu pustii, poate cã puscãria nu e o optiune chiar atât de proastã pentru cei doi glumeti. Înconjurat de persoane binevoitoare într-un mod care-l calcã pe nervi, Danny se luptã cu propriul impuls nevrotic sã-l îndrume pe Augie (CHRISTOPHER MINTZ - PLASSE din Superbad si The Year One - în curând), în încercãrile lui de a deveni bãrbat. Din pãcate, abia pãrãsit de iubitã, Beth (ELIZABETH BANKS din Zack and Miri Make a Porno, The 40-Year Old Virgin) mentorul nu are decât sarcasme de oferit bãiatului de 16 ani cu fixatia unui rol medieval într-o piesã.

Între timp, fermecãtorul Wheeler, încearcã sã-si controleze dependenta de petreceri si femei în favoarea ghidãrii unui elev din clasa a X-a. Poate cã ar fi reusit, dacã nu ar fi fost chiar el un adolescent perpetuu care îsi închipuia cã a petrece un timp cu folos înseamnã sã te rãsfeti pe Venice Beach.
Se întâmplã ca directoarea de la Sturdy Wings, -fostã dependentã, fostã condamnatã- Sweeney (JANE LYNCH din The 40-Year Old Virgin, Tallalega Nights: The Ballad of Ricky Bobby) sã le dea un ultimatum pentru a deveni ceea ce este de asteptat din partea lor, iar Danny si Wheeler sunt fortati sã-si foloseascã bruma de întelepciune pentru copii. Dacã vor fi în stare sã-si îndeplineascã misiunea fãrã sã fie aruncati la puscãrie, cele mai proaste modele de urmat în viatã vor dovedi cã uneori e nevoie de prostul satului ca sã-ti creascã copilul.

Realizat dupã un scenariu de Paul Rudd & David Wain & KEN MARINO (The Ten, Diggers) si TIMOTHY SOWLING (George Lucas In Love) filmul are la bazã o poveste creatã de Timothy Dowling si WILLIAM BLAKE HERRON (The Bourne Identity, Ripley Under Ground).