Comentarii Comentează
 • Horatiucrisan
  pe 04 Aprilie 2019 23:16
  Un film clasic obligatoriu de văzut. Contribuția lui Akira Kurosawa cat si interpretările de excepție ale protagoniștilor principali alături de o poveste pe cat de realistă pe atât de palpitantă, fara efecte speciale, plasează acest film în lista de filme obligatorii de vizionat pentru orice cinefil. Ecranizarile ulterioare pe teme asemanatoare chiar inspirate din fapte reale nu s-au ridicat la înălțimea acestui film din 1985 pe care nu te saturi sa il revizionezi. Suspansul, caracterul puternic al personajelor, actiunea desfășurată într-un peisaj înghețat din Alaska, jocul excelent al actorilor fac din acest film un clasic, numarul 1 as spune eu în categoria filmelor despre evadări si trenuri.
 • Ghemot
  pe 06 Martie 2018 22:49
  Un film extraordinar. Regia și montajul sunt fără îndoială de nota 10! Poate dacă ar fi avut niște actori mai talentați aș fi acordat nota maximă fără probleme!
 • cezarika21
  pe 16 August 2017 07:51
  Viața omului este în mare parte o succesiune de acțiuni repetitive, realizate mecanic, în care omul pare adesea un somnambul ce merge cu mâinile înainte fără a cunoaște direcția. Câteodată însă ritmul vieții crește rapid, iar acele momente dobândesc valoarea unor experiențe existențiale, în care ies la iveală caracterul și aspirațiile reale. Un astfel de moment dramatic trăiesc doi fugari dintr-o închisoare din Alaska, rămași captivi într-un tren ce gonește fără mecanic prin pustiul înghețat al țării. Cursa pentru libertate devine o luptă pentru viață în care fugarii trebuie să acționeze ca o echipă și să-și reevalueze prioritățile vieții.

  Realizat după o idee gândită de Akira Kurosawa, „Runaway Train” este un thriller inteligent și puternic pe tema dorinței de libertate. Acțiunea, aparent simplă și puțin plauzibilă, îi pune pe cei doi fugari în fața unei alegeri existențiale între o viață lungă de animal hăituit și o viață scurtă de erou, evidențiind simțul onoarei tipic filmelor kurosawiene. Chiar dacă există la început impresia că evadații au o șansă, intervine curând destinul implacabil care guvernează viața omului și-i conferă existenței un sens tragic. Îl simțim prin toți porii, dar continuăm să sperăm în reușita evadării.

  Filmul combină viziunile a doi mari cineaști moderni (Kurosawa și Koncealovski) și, deși are un aspect comercial, oferă o imagine filozofico-poetică a luptei pentru existență, în care omul are puține opțiuni. Trenul însuși devine o metaforă a vieții: nu putem coborî vii din el și trebuie să supraviețuim tuturor obstacolelor ivite în cale. Putem lupta pentru a-l încetini sau putem să ne plecăm capul și să așteptăm ciocnirea fatală. În afară de viziunea poetică a lui Koncealovski, rămân memorabile interpretările intense ale lui Jon Voight și Eric Roberts (ambii nominalizați la premiul Oscar pentru rolurile din acest film) și finalul tulburător cu trenul dispărând în ceață.
 • vladalmond
  pe 24 Decembrie 2016 04:01
  Am apreciat personajul lui Jon Voight si peisajele de iarna frumos capturate. In rest, scenariul previzibil si, implicit, cam plictisitor.
 • pisicuta1
  pe 23 Octombrie 2016 00:53
  un film f bun merita vazut! cu mult suspans...........
 • dana_si_dragos_jurca
  pe 17 Ianuarie 2016 20:29
  Am vazut o interpretare foarte reusita a lui Eric Roberts si Rebecca De Mornay,o drama care te tine intr-un suspans mediu,mi-a placut coloana sonora dar nu strica sa fie putin mai dinamic,ma asteptam la impuscaturi,un suspans mult mai mare care sa te tina nemiscat dar si asa e destul de reusit filmul si chiar il recomand!
 • dan.apostol
  pe 01 Noiembrie 2014 22:08
  E un film de actiune bun. Doi actori de prima mana si zapada . Dar....pentru rusul Koncealovski e doar un exercitiu de facut bani in America! Pentru el e apa de ploaie, o scadere. o pierdere... var cu Nikita Mihalkov si autor al Siberiadei!
 • radu3455
  pe 16 Februarie 2014 11:13
  un film de actiune foarte bun in genul lui Unstoppable dar mult mai bun,are mult suspans,actorii joaca excelent,urmariti-l cu incredere pentru ca merita
 • CosmaAlexandru
  pe 31 August 2013 04:40
  Tebuie vazut. Super film!.............................................................................................................
 • FlorinMovieFreak
  pe 31 Martie 2011 02:23
  Acesta este un film foarte bun, nu Unstoppable, care daca nu avea atata tehnologie ar fi fost doar un cliseu. Revenind la cel in cauza, este un deliciu actoricesc, numai ca scena nu-i la teatru ci in tren. Avem suspans, drama, actiune, ce sa mai tot ce-ti trebuie. Arta tati!
 • cristi23
  pe 07 Februarie 2011 16:35
  e vechi dar e captivant.....una din cele mai bune filme cu si despre trenuri...........felul in care arata parca e iesit dintr-un muzeu horror iar muzica din final e extraordinar.........merita vazut de la inceput pan la sfarsit