Comentarii Comentează
  • Deceoare
    pe 23 Septembrie 2024 12:51
    Proastă realizare, scenariul, jocul actorilor, montajul, regia, totul la pământ. Dacă se dorea realizarea unui film despre circ, trebuia realizat cu circari, nu cu actori de teatru.
  • Iulidesprefilme
    pe 16 Septembrie 2018 11:46
    Părerea mea este că toată seria cu artiști de circ ( Saltimbancii, Un saltimbanc la Polul Nord, Fram, ursul polar), trebuie văzută pentru că are subiecte bine construite, o regie experimentată - Elisabeta Bostan, iar distribuția este remarcabilă...
  • balta67verde
    pe 26 Octombrie 2016 12:44
    Un film foarte bun cau Carmen Galin in cel mai bun rol din cariera ei. Actori de exceptie.
  • cosmin742000
    pe 12 Septembrie 2016 11:51
    O ecranizare romaneasca buna dupa nuvela pentru copii Fram Ursul Polar de Cezar Petrescu.
  • Vegetarian
    pe 05 Octombrie 2014 18:08
    Acest film este reluat periodic si difuzat online la Tvr 2 in 5 oct 2014 . Putine filme sunt difuzate pe net , si reluate gratis de catre televiziuni ..
  • Caius13
    pe 16 Februarie 2014 13:09
    Astept sa-l revad cu fiica mea, la fel cum eu l-am vizionat cu parintii mei. Fiorii dulci ai nostalgiei ma cuprind cand imi amintesc de starile si intrebarile pe care le-am trait, copil fiind,dupa vizionarea filmului. Atunci am invatat sa fim altruisti, sa constientizam ca e nevoie de sensibilitate, sacrificiu, dragoste, rabdare si ambitie pentru a subzista. Astazi... neantul, haosul spiritual si cultural a pus stapanire pe umanitate.
  • cezarika21
    pe 01 Ianuarie 2014 18:31
    Având ca punct de inspiraţie romanul "Fram, ursul polar" al lui Cezar Petrescu, scenarista Vasilica Istrate şi regizoarea Elisabeta Bostan au realizat două filme: "Saltimbancii" (1981) şi "Un saltimbanc la Polul Nord" (1982), precum şi serialul de televiziune "Fram". "Saltimbancii" este un omagiu adus artiştilor de circ, filmul concentrându-se pe eforturile familiei Marcelloni (fostă Mărculescu) de a-şi câştiga traiul oferind spectatorilor momente de bucurie autentică. Scenariul este plin de imaginaţie, decorurile reconstituie cu autenticitate viaţa unui oraş românesc de la începutul secolului al XX-lea, iar interpretările unor adevăraţi artişti ca Octavian Cotescu, Gina Patrichi sau Carmen Galin (care execută un salt la trapez fără a fi dublată) sunt emoţionante.

    "Saltimbancii" este mai mult decât un film pentru copii, este un film despre viaţă şi despre sacrificiile făcute de artişti pentru a bucura sufletele celor ce-i privesc. Ce poate fi mai concludent decât definiţia artistului rostită cu patos de Cezar Marcelloni (interpretat excelent de Octavian Cotescu): "Ştii tu ce-i aia un caraghios, un clown, un saltimbanc? (...) Orice om pentru a trăi pe lumea asta trebuie să fie puţin saltimbanc. Să ştie să primească picioare în fund, să se ridice zâmbind după ce a fost făcut una cu pământul, să descopere cum gândesc proştii şi unde se întâlnesc ei cu deştepţii, să ştie să se poarte cu animalele, mă, şi mai ales să ştie să aducă bucurii oamenilor şi să nu se teamă de râsul lor pentru că atunci când râd oamenii sunt mai buni, mă, mai frumoşi, mă".
  • reivan
    pe 23 Ianuarie 2012 22:52
    mai mare mizerie?doar in filmele romanesti gasesti asa mizerii..ajutor vreau sa vad un film de ed wood numai asa ceva nu!
  • xerses
    pe 08 Iunie 2011 23:31
    Un film impresionant si pe alocuri trist despre viata grea a circarilor.