Comentarii Comentează
  • Deceoare
    pe 01 Mai 2024 12:40
    Chiar și în perioada comunistă se obțineau diplome de absolvenți de facultate false. De ce să ne mai mirăm acum în plin capitalism original românesc de lucruri asemănătoare.
  • user-60201182b8735
    pe 19 Martie 2024 19:12
    Un film românesc absolut excepțional cu actori de prin rang.
  • pisicuta1
    pe 18 Decembrie 2022 22:51
    Un foarte bine realizat.Jocul actorilor deosebit. Merita vazut.
  • cezarika57
    pe 03 August 2018 21:49
    Ileana Stana Ionescu,o interpreteaza pe Minerva Tutovan, personaj de referinta in romanele scriitoarei Rodica Ojog Brasoveanu cu o nonsalanta caracteristica, Momentul in care isi pune bascul pe cactusul din camera este mortal. Si coada unui crocodil daca era, nu era nici o diferenta,,,
  • balta67verde
    pe 20 Octombrie 2016 17:02
    O raritate in lumea cinematografiei romanesti ! Un film politist ! Si inca unul foarte bun.
  • cezarika21
    pe 15 Decembrie 2014 11:04
    Film poliţist realizat într-o notă comică, „Şantaj” este prima şi până acum singura ecranizare a unui roman („Omul de la capătul firului") al Rodicăi Ojog-Braşoveanu. Romanul sus-menţionat are o acţiune ingenioasă, personaje interesante şi replici savuroase, preluate cu fidelitate în scenariul scris de scriitoare împreună cu regizorul Geo Saizescu.

    În esenţă, este vorba de un şantaj exercitat de un necunoscut misterios asupra mai multor ingineri care-şi obţinuseră fraudulos diplomele. Scopul şantajului este previzibil în contextul politic al Războiului Rece: spionajul industrial pentru o organizație din exteriorul ţării. Făcând abstracţie de acţiunea stereotipă şi previzibilă, filmul ne poartă într-o lume pitorească populată de burlaci boemi, un manechin feminin de succes, un bătrân profesor de matematică şi un medic legist alunecos, sub privirea vigilentă a maiorului Minerva Tutovan (o fostă profesoară de matematică angajată în miliţie datorită calităţilor deductive remarcabile), secondată de un ofiţer împiedicat interpretat de Sebastian Papaiani.

    Geo Saizescu combină cu succes suspansul genului policier cu comicul de situaţie şi de limbaj, conturând o atmosferă ceţoasă prin care înaintează personajele într-un joc de-a şoarecele şi pisica ai cărui protagonişti sunt doi oameni de o inteligenţă ieşită din comun: criminalul (necunoscut până la final) și detectivul (Minerva Tutovan).

    Hazul tandemului Ileana Stana Ionescu - Sebastian Papaiani (un tandem autohton de tip Sherlock Holmes - Watson) este concurat de pitorescul celor trei cheflii care-şi petrec nopţile la Carul cu Bere, de dezinvoltura de fecioară ofuscată a manechinului sau de şiretenia abilă a profesorului. Un alt personaj pitoresc este însăşi Bucureştiul, văzut cu străduţe înguste şi case vechi ce ascund între pereţii lor zeci de mistere. În concluzie, „Şantaj” este un film pe care-l recomand cu căldură pentru vizionare.
  • cosmin742000
    pe 14 Decembrie 2014 21:04
    O ecranizare excelenta a romanului omonim al Rodicai-Ojog Brasoveanu , cu multa tensiune si suspance.
  • xerses
    pe 23 Februarie 2014 10:16
    Mi-a facut mare placere sa urmaresc acest film,mai ales pentru actorii din distributie.
  • Iulidesprefilme
    pe 14 Februarie 2013 22:26
    Geo Saizescu a trecut de la comedie la film de acţiune şi nu a dezamăgit...
  • alex_il_fenomeno
    pe 22 Decembrie 2011 16:11
    a fost un film politist romanesc destul de interesant , in care infractorii au reusit sa ramana sub semnul intrebarii inca de la inceputul filmului si pana la sfarsit . actorii extraordinari , suspansul foarte bun si regia , toate sunt punctele forte ale acestei pelicule . nu trebuie sa uitam faptul ca a fost o ecranizare destul de fidela a romanului politist al scriitoarei Rodica-Ojog Brasoveanu . este o reusita a cinematografiei autohtone , care merita vizionat o data .
  • Vegetarian
    pe 06 Noiembrie 2011 14:15
    Diplome false de inginer , pt cei care au deja experienta in domeniu . Un profesor singuratic sau care are greutati , gaseste un plic cu 3000 lei sub usa . In plic scrie ca sunt un aconto nerestituibil . Apoi urmeaza dispozitii de ordin tehnic = banii se puneau sub caraminzi din asfalt , pe drumuri pietruite .
    . . . Securitatea si agentiile secrete isi plateau informatorii si preluau - trimiteau informatii , punand bani , biletele etc in borduri gaurite in interior , imitatii de pietre folosite la terasamentele pt calea ferata .. Mereu se skimba kiometrul la care erau folosite pietrele , bordurile etc puse anterior ..