Un film despre Holocaust cu o abordare a subiectului din perspectiva detinutului aflat in interiorul lagarului, mai mult de atat in aria camerei de gazare si a crematoriului. Modul de filmare e inedit cu focalizare stricta pe personajul principal. Filmul nu e nici pe departe de Oscar cu o desfasurare a actiunii anosta si in acelasi timp incoerenta, personajele sunt slab conturate iar actiunea lipseste. Asistam la o insiruire de scene, multe din ele cu un profund impact emotional, o atmosfera apasatoare. Nota 6 cu indulgenta.
Ghemot
pe 24 Iunie 2019 23:11
Un film destul de modest care nu transmite atât de multă emoție pe cât m-aș fi așteptat. Dar pentru fanii dramelor despre holocaust, merită văzut!
blackmore
pe 16 Iunie 2019 23:39
Un film fara cusur, de un sramatism autentic , spre deosebire de mizeriile americane de gen
andystarx
pe 18 Decembrie 2016 00:08
Desi am o parerea buna despre majoritatea filmelor cu subiectul evrei,acesta este poate cel mai slab ,pe acest subiect !PLictisitor,lung,fara noima,de evitat !
-aix-
pe 05 Septembrie 2016 01:10
Cel mai prost film pe tema holocaustului văzut până acum.
E foarte plictisitor și inutil.
cezar_crucianu
pe 03 Iulie 2016 19:12
am incercat sa vad acest film dar nu am reusit sa ma uit pana la capat. Johny AC l-a descris cel mai bine este un film care nu transmite nimic este obositor de urmarit filmat naspa iar povestea e foarte slabuta. Nu ramai cu nimic dupa vizionare doar cu o durere de cap si timpul pierdut.
pisicuta1
pe 16 Iunie 2016 00:44
nu mi s a parut un film bun!
se aseamana cu Zona gri care a fost mult mai bun!
o alta tehnica de filmare!
dar ....................
Pantaleon
pe 01 Mai 2016 19:17
Un film acceptabil, captivant, dar departe de a fi considerat o capodoperă. Nu e genul de film care să mă impresioneze, chiar m-a iritat pe alocuri. Nu discut valoarea sa cinematografică din punctul de vedere al premiilor primite, pentru că acesta e un aspect irelevant. Am văzut multe mizerii de filme încununate cu lauri. Nu este cazul aici, dar mi se pare că s-a cam exagerat cu el.
valoare
pe 19 Aprilie 2016 19:06
Un film prea obisnuit, am si adormit la el. Nu mi-a captat interesul sub nicio forma. Cineva de mai sus avea dreptate, tema Holocaustului creste considerabil sansele unui film. Prea multa propaganda pentru nimic
cezarika21
pe 19 Aprilie 2016 14:28
Deosebit de majoritatea filmelor despre Holocaust, filmul unguresc ”Saul fia” aduce o perspectivă personală asupra infernului din lagărele de concentrare germane, urmărind realitatea apăsătoare și tragică prin ochii unuia dintre prizonieri. Acțiunea se derulează pe parcursul a două zile în care prizonierul Saul Ausländer încearcă să găsească un rabin care să-i ofere presupusului său fiu o înmormântare după tradiția evreiască, vrând să-și demonstreze că și-a păstrat umanitatea în condițiile grele ale detenției.
Filmul pare o incursiune documentară impersonală și originală, realizată cu modestie și fără intenția de a provoca râuri de lacrimi prin supralicitarea emotivității spectatorilor. Tocmai această perspectivă obiectivă și dură impresionează, făcându-te să simți mirosul înecăcios de cenușă ce plutește în aer, curge pe ape sau ucide fertilitatea pământului, precum și umezeala ce domină aerul întunecos al nopții. Simți cum te pătrunde teama că ești neputincios în fața răului primordial ce zace în oameni și începi să-ți pui întrebarea cum s-a ajuns la așa ceva.
Hotărât lucru, ”Saul fia” provoacă o experiență vizuală intensă care te epuizează prin stilul său alert și prin tragismul destinelor individuale pe care le observi. Un film necesar omenirii.
AndreBlack
pe 13 Aprilie 2016 23:28
Mie personal nu mi-a placut deloc acest film chiar daca a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun film strain . Poate nu e genul meu de film care sa-mi placa mie (parerea mea) . Finalul filmului pot spune ca a fost singurul moment interesant din film .
xerses
pe 07 Aprilie 2016 19:15
Un film care nu depaseste ca si intensitate alte filme pe aceeasi tema.Personal, nu-mi voi aminti de acest film cu placere.
andrew_michael79
pe 07 Aprilie 2016 16:03
un film de doi lei......daca se poate numi film. am vizionat 107 min o tentativa de film care n-are nici o baza si care este extraordinar de plictisitor. filme cu al doilea razboi mondial am mai vazut, filme cu holocaust cu siguranta am mai vazut, dar asta este pur si simplu groaznic. este filmatt parca zici ca era facut in 1900 toamna, se axa doar pe acel personaj principal care in prostia lui se chinuia sa-si ingroape fiul avand in vedere conditiile la momentul acela. in afara de cum isi bateau joc nemtii de ei altceva in filmul asta nu vezi..... si polonezii au facut filme despre holocaust dar akolo intelegeai ceva si erai captivat de poveste....aici nimic.......regizorul ala maghiar ori a profitat de naivitatea americanilor ori de prostia europenilor de a reusit sa ia oscarul cu dezastrul asta de film. consider ca filme precum Lista lui Shindler sau Defiance sunt mult mai bune decat tentativa asta! de la mine doar nota 2 cu indulgenta.......daca era documentar poate ii dadeam mai mult.
psihologu
pe 06 Aprilie 2016 17:47
O experiență vizuală și puternică deși nu reușește să mențină nivelul ridicat pe toată durata sa, reprezintă o experiență remarcabilă. Filmul lui Nemes a găsit o cale să creeze o dramă de ficțiune din toată nebunia aceasta, cu mare curaj – acel tip de curaj de care, probabil, ai nevoie și să-l urmărești. Chiar din start, ne dăm seama că ne aflăm în mâinile unui regizor care vrea să spună povestea Holocaustului dintr-o perspectivă diferită decât am văzut până acum în filme: una mult mai personală, intimă.
JohnnyAC
pe 20 Martie 2016 22:18
M-am autentificat pentru prima data pe cinemagia, special pentru ca nu puteam rezista sa nu postez un "comment", in contradictoriu cu ceea ce am citit pana sa fac prostia sa-l vad la cinema...
Filmul e de o mediocritate rara, nu arata nimic concret, totul este lasat la interpretarea spectatorului (nu va chinuiti sa plasati ideea filmului intr-o poveste logica - probabil ca nu o sa va iasa).
Totul este filmat din preajma actorului principal, focalizarea este doar pe acesta, fara a da nici un mic detaliu al mediului inconjurator... este foarte dificil si obositor de urmarit.
Singul motiv pentru care am reusit sa-mi explic nota mare pe IMDB, cinemagia si alte site-uri de profi: se face o propaganda mizerabila pentru a crea impresia ca este un film bun, in scopul adunarii a cat mai multi bani din incasari...
Nu irositi banii in salile de cinema pt acest film, mai bine mergeti la cea mai proasta comedie americana, oricat de multe clisee si scarbosenii ar avea aceasta...
Astept ca fratii de suferinta din cinema sa-mi impartaseasca parerea ...
mihaela_nenciu
pe 15 Martie 2016 21:49
Un alt film despre holocaust, un film foarte bun din punctul meu de vedere, un film cu substraturi care ar trebui vazut si "rumegat" bine pentru a fi pe deplin inteles. Un film realist, te introduce foarte bine in atmosfera si dramele acelor ani.
vladalmond
pe 14 Martie 2016 00:01
Fiul lui Saul nu dă nicio clipă senzația că ceea ce urmărești este un film, că totul este o punere în scenă. Are o atmosferă apăsătoare, claustrofobă, dură și, de la început, te aruncă drept în mijlocul lagărului de concentrare de la Auschwitz, dându-ți o senzație de derutare și agitație. După ce te obișnuiești cu ceea ce vezi, continuă să te țină tensionat, cu un gol în stomac, până la sfârșit.
deaconescu.george
pe 13 Martie 2016 23:46
Son of Soul este un film necesar.
In primul rand unghiul de vedere, approach-ul, felul in care tratează regizorul László Nemes, personajul principal Géza Röhrig, mi-a atras atentia deoarece nu am mai intalnit aceasta tehnica pana acum.
Cred ca cinematografia momentului avea nevoie de un astfel de film: Son of Soul.
Fata de Spotlight, in opinia mea, Son of Soul este o capodopera si asta ma bucura enorm.
La sfarsitul filmului se lasa o liniste apasatoare...care iti striveste timpanele. Nu am auzit niciun sunet din sala la final si asta spune ceva.Nu?
Detaliile sunt in ceata, nimic nu e redat clar, explicit.
Totul e subliniat de sunet, imagine, jocul actorilor.
Nu veti vedea nimic violent explicit.
Regizorul urmareste pe parcursul filmului doar personajul principal, atat (trairile sale, gesturile, etc.) lasand concluziile spectatorului.
Filmul e secventa din viata unui om care nu mai are nimic (prizonierul de la Auschwitz), iar pelicula urmareste acest om pas cu pas, realizand un impactul vizual foarte puternic fara sa arate vreo imagine socanta cum ne-am obisnuit sa vedem la stiri. Acest lucru mi-a placut.
Desi as vrea, nu pot sa revad acest film.
gabriella_bar
pe 13 Martie 2016 20:07
E un film bun. Cea mai buna regie intr-adevar dintre filmele despre Holocaust. Merita Globul de Aur. Nu de alta, dar sunt unguroaica.
lili22
pe 08 Februarie 2016 22:22
Ca va lua Oscarul pentru film strain, toate filmele care vorbesc despre holocaust au prima sansa..Pare un film dur, astept sa treaca o vreme pana ma hotarasc sa-l vad sau nu.Ar fi o mare victorie a cinematografiei ungare , care ar avea in palmares doua premii Oscar si noua nominalizari. Trist pentru noi.
......
Am vazut si eu filmul si nu pot sa spun ca mi-a placut.Final cam neobisnuit.Foarte greu de urmarit.
E foarte plictisitor și inutil.
se aseamana cu Zona gri care a fost mult mai bun!
o alta tehnica de filmare!
dar ....................
Filmul pare o incursiune documentară impersonală și originală, realizată cu modestie și fără intenția de a provoca râuri de lacrimi prin supralicitarea emotivității spectatorilor. Tocmai această perspectivă obiectivă și dură impresionează, făcându-te să simți mirosul înecăcios de cenușă ce plutește în aer, curge pe ape sau ucide fertilitatea pământului, precum și umezeala ce domină aerul întunecos al nopții. Simți cum te pătrunde teama că ești neputincios în fața răului primordial ce zace în oameni și începi să-ți pui întrebarea cum s-a ajuns la așa ceva.
Hotărât lucru, ”Saul fia” provoacă o experiență vizuală intensă care te epuizează prin stilul său alert și prin tragismul destinelor individuale pe care le observi. Un film necesar omenirii.
Filmul e de o mediocritate rara, nu arata nimic concret, totul este lasat la interpretarea spectatorului (nu va chinuiti sa plasati ideea filmului intr-o poveste logica - probabil ca nu o sa va iasa).
Totul este filmat din preajma actorului principal, focalizarea este doar pe acesta, fara a da nici un mic detaliu al mediului inconjurator... este foarte dificil si obositor de urmarit.
Singul motiv pentru care am reusit sa-mi explic nota mare pe IMDB, cinemagia si alte site-uri de profi: se face o propaganda mizerabila pentru a crea impresia ca este un film bun, in scopul adunarii a cat mai multi bani din incasari...
Nu irositi banii in salile de cinema pt acest film, mai bine mergeti la cea mai proasta comedie americana, oricat de multe clisee si scarbosenii ar avea aceasta...
Astept ca fratii de suferinta din cinema sa-mi impartaseasca parerea ...
In primul rand unghiul de vedere, approach-ul, felul in care tratează regizorul László Nemes, personajul principal Géza Röhrig, mi-a atras atentia deoarece nu am mai intalnit aceasta tehnica pana acum.
Cred ca cinematografia momentului avea nevoie de un astfel de film: Son of Soul.
Fata de Spotlight, in opinia mea, Son of Soul este o capodopera si asta ma bucura enorm.
La sfarsitul filmului se lasa o liniste apasatoare...care iti striveste timpanele. Nu am auzit niciun sunet din sala la final si asta spune ceva.Nu?
Detaliile sunt in ceata, nimic nu e redat clar, explicit.
Totul e subliniat de sunet, imagine, jocul actorilor.
Nu veti vedea nimic violent explicit.
Regizorul urmareste pe parcursul filmului doar personajul principal, atat (trairile sale, gesturile, etc.) lasand concluziile spectatorului.
Filmul e secventa din viata unui om care nu mai are nimic (prizonierul de la Auschwitz), iar pelicula urmareste acest om pas cu pas, realizand un impactul vizual foarte puternic fara sa arate vreo imagine socanta cum ne-am obisnuit sa vedem la stiri. Acest lucru mi-a placut.
Desi as vrea, nu pot sa revad acest film.
......
Am vazut si eu filmul si nu pot sa spun ca mi-a placut.Final cam neobisnuit.Foarte greu de urmarit.