Comentarii Comentează
  • chiba_florin
    pe 26 Decembrie 2018 22:34
    Interesantă aventură, superbă poveste şi ar cere şi o continuare !
    Recomand cu căldură !
  • danut_iulian
    pe 06 Aprilie 2017 18:31
    O animatie buna cu o poveste fromoasa. Merita sa ii arcodati o sansa.
  • chetta
    pe 28 Martie 2016 00:13
    O animatie foarte frumoasa.....
    Merita vazuta.....
  • CristinaGrig
    pe 10 Februarie 2016 10:02
    „Ce înseamnă să ai o inimă de războinic?” pare că se întreabă Savva, băieţelul de 10 ani din Savva. Heart of a Warrior, în timp ce ascultă fascinat o legendă despre lupii albi, blestemaţi pentru că s-au întors împotriva celor pe care trebuiau să îi apere, oamenii.

    El află de la mama lui că un Cavaler va rupe într-o zi acest blestem, pentru că „un om poate face orice, dar trebuie să îţi doreşti cu adevărat”. Însă află pe pielea lui ce înseamnă, de fapt, asta.

    Când satul lui Savva este atacat de nişte hiene lacome, el fuge si caută ajutor. Călătoria sa ne poartă spre tărâmuri de basm si aduce în acţiune personaje captivante.

    Ca Dorothy în drum spre Oz, Savva trebuie să ajungă la un Magician renumit, ce locuieşte într-un ţinut îndepărtat, spre care drumul este plin de pericole. Îşi găseşte tovaraşi de drum inediţi, care are fiecare câte o meteahnă, pe care ar vrea ca Magicianul să o „trateze”. Facem astfel cunoştinţă cu iubitorul de replici franţuzeşti Fafl, un Semi-Baron căpătuit cu un companion permanent şi inedit (regele Ţânţarilor). Ne topim la vederea adorabilei creaturi Pusik, înmărmurim la vederea hipnoticului lup alb Angee şi ne bucurăm de prezenţa caldă şi plăcută a lui Nanty, fiica Şamanului.

    De partea cealaltă a baricadei stau alte personaje atractive. O maimuţă-şefă cu trei capete – fiecare cu personalitate proprie, dar şi Comandanţii armatei de primate ce i se supun (care beneficiază de tipologii diferite şi contribuie din plin la secvenţele amuzante ale filmului).

    Cu asemenea personaje variate şi extrem de bine conturate – Ţânţarul este o figură de-a dreptul originală – pelicula regizată de Maksim Fadeev (un artist şi muzician rus de succes, ce a lucrat după un scenariu de Greg Poirier, un renumit scenarist american), animată şi produsă de profesionişti din peste zece ţări, nu te lasă să te plictiseşti. Replicile amuzante au făcut deliciul celor mari şi mici prezenţi la vizionare, iar mesajul filmului a ajuns, livrat cu dozaj prefect între subtil şi evident, cu brio la destinatar.

    Copii au numai de câştigat din vizionarea lui Savva. Vor înţelege şi vor reţine, datorită abordării pozitive şi pline de suflet, că doar tu, prin curajul, bunătatea şi inteligenţa ta – de a-ţi alege prietenii potriviţi şi de a sta alături de ei la nevoie – ai puterea de a schimba în bine lucrurile, atât în ceea ce te priveşte, cât şi atunci când vine vorba de cei dragi. Interesantă este aici figura Magicianului, care nu este de loc aşa cum se aşteaptă solicitanţii lui şi care le permite „vindecarea” numai după ce au înţeles că trebuie să îşi depăşească condiţionările.

    Vizual, Savva – Inimă de războinic este un festin al culorilor şi cadrelor fascinante, cu imagini de ne duc cu gândul la universul Warcraft sau carele de luptă din Mad Max, dar şi tablouri vibrante, în acord cu trăirile eroilor. Trimiterile vizuale la stilul fantasy, cu armuri colţoase, ochi scânteietori şi bestii dezlănţuite nu sunt de prea mare întindere, motiv pentru care puteţi lua la cinema şi puştii ceva mai mici (de la 4 ani), care sunt familiarizaţi cu lupte din desenele animate şi jocurile video.

    Actorii care dau voce personajelor sunt un alt element atractiv. Pentru versiunea în limba engleză au fost alese o mulţime de nume celebre, precum Sharon Stone (Pusik), Milla Jovovich (Savva), Whoopi Goldberg (Mama Zho Zi), Joe Pesci (Komar, regele ţânţarilor). Dublajul în limba română a fost asigurat, printre alţii, de Alina Eremia (Savva), Alexandru Papadopol (Angee), Andrei Aradits (Regele ţânţarilor) şi Nicole Cherry, care şi-a găsit perfect modulaţiile în aspiraţiile de creatură importantă - Magadunga! - ale pufoşeniei roz.