Comentarii Comentează
  • nemotoujours
    pe 04 Iulie 2018 21:23
    Putea fi foarte bun,dar scartaie rau.
    Bine gandit,
    bine jucat,
    cadre deosebite,
    muzica excelenta,
    scenariu interesant.
    Sunet oribil,
    imagine execrabila,
    montaj tremurat.

    Un film acre putea fi deosebit de bun
  • cosmin742000
    pe 28 Septembrie 2016 09:07
    Un film politist romanesc foarte bun................................
  • hopahop
    pe 17 Septembrie 2015 14:56
    destul de ok, tinand cont si de perioada in care a fost facut
  • cezarika21
    pe 29 Martie 2015 19:27
    Plecând de la un subiect sensibil, dar puţin credibil (dorinţa unui procuror sufletist de a demonstra nevinovăţia unui vatman ce săvârşise un accident mortal de circulaţie şi pe care toate probele păreau să-l incrimineze), regizorul Mircea Veroiu analizează posibilitatea coruperii unui tânăr cu un suflet bun de o serie de împrejurări nefericite, care-l împing către acceptarea unui compromis dureros cu oamenii răi.

    Nevoiţi să-şi părăsească mediul lor de viaţă în care s-au format, mulţi tineri merituoşi şi oneşti sunt confruntaţi cu lipsa de înţelegere şi cu ticăloşia semenilor, fiind pervertiţi din punct de vedere moral. Un anturaj nepotrivit, ca şi o lege neutră care tratează oamenii cu indiferenţă, judecă cu duritate omenia şi bunul simţ, considerându-le slăbiciuni. Prins în menghina nevoilor şi a ameninţărilor de tot felul, omul cu suflet bun devine o victimă.

    Secvenţele de final care trec de la alb-negru la color (o referinţă subtilă la "Călăuza" lui Tarkovski în care fetiţa cu un suflet pur reuşea să mişte câteva pahare doar prin propria voinţă) semnifică un sfârşit al răului prin întoarcerea simbolică la candoarea şi onestitatea morală a copilăriei în care cei doi nu sunt procuror şi inculpat, ci doar simpli oameni. Nu mai există funcţii, nu mai există ură, nu mai există pedeapsă, ci doar omenie.

    "Sfârşitul nopţii" este poetic, cu mari merite pe plan artistic, dar nu este suficient de incisiv. Ideile vehiculate meritau propagate cu mânie pentru a produce un ecou în societate, nu prezentate cu o subtilitate filozofică înţeleasă doar de un grup restrâns de intelectuali. Filmului îi lipseşte virulenţa conflictelor de idei puternice.
  • Vegetarian
    pe 29 Martie 2014 21:44
    Acest film a fost difuzat online la Neptun tv in 29 martie 2014 . Putine filme sunt difuzate pe net , si reluate gratis de catre televiziuni ..

    In program aici scria ca este acest film dar a fost Faţă în faţă (1999) la Neptun tv in 12 aprilie 2014 . Sar putea sa se mai intample in viitor sa apara ca este acest film si sa fie Judge Dredd (1995) !?
  • bizonul
    pe 23 Noiembrie 2012 07:36
    Se mai programeaza filme pe Tv.1 ? Sau cumva pe la ore asa... imposibile, adica dupa ora 22,00, cind de fapt lumea normala se odihneste!.
  • lili22
    pe 22 Noiembrie 2012 16:07
    Sa vedeti ce umani, ce gingasi erau procurorii pe vremuri.Un vatman face un accident.Si procurorul, adica Mircea Diaconu se apuca sa caute dovezi ca sa-l scoata cu fata curata.De unde orice om de bun simt trage niste concluzii false despre procurorii comunisti, carora li se face o odioasa reclama.In final vatmanul zace intr-un taxi in drum spre spital in bratele lui Diaconu, ba se mai baga si o scena idilica, cu cei doi pe malul unei ape, in satul lor natal, ca erau dintr-un sat.
    O prostie de film.
    Unii pot trage concluzii ca fericitului procuror ii placeau mult barbatii.
  • toxic_candy
    pe 25 Noiembrie 2011 18:35
    unde pot sa-l vad? sau de unde pot sa-l iau? ?????????