Un film marca Spielberg numai că e variantă rusească. Genul acesta de filme are: poveste impresionantă, scenariu bun și coloană sonoră magnifică!
user-637659beeeaba
pe 08 Decembrie 2022 14:57
O porcarie de film ! Scuzati-ma dar ca sa dai 8 acestui film trebuie sa fi ori foarte naiv ,ori ....nu vreau sa ofensez pe nimeni .Un film NUL DE NUL din toate punctele de vedere .Dar romanilor le place de ce este mai ieftin se cumpara cu garnitura de lungi si interminabile momente de publcitate .Chiar suntem LADA DE GUNOAIE A LUMII !
user-5e82f9d95b58b
pe 31 Martie 2020 11:14
Desi am vazut acest film in urma cu peste 10 ani dar de fiecare cand il revad pot spune ca alaturi de toate filmele lui nikita (burnt by the sun..citadela..etc) aceste filme sunt geniale...rusii vor da clasa tuturor in materie de filme.. la actori regie...sunt cu 10 clase peste multe natii la aceste capitole (a se vedea miniserialul idiotul)..nu comentez altceva..ca mihalkov umbla cu girofare in rusia...who cares..astea sunt comentarii de film???
lili22
pe 05 Februarie 2018 16:25
O prostie acest film, cu el incepe megalomania lui Mihalkov.Care a ajuns sa faca filme comerciale, sa fie prieten cu Putin, umbla cu girofar la masina si isi distribuie fiicele in filme.
evanescence_
pe 30 Martie 2015 02:46
Exceptand prima parte a filmului, putin exagerata prin latura comica si amuzanta (nepotrivita pt tema sa) , filmul este minunat! Bineinteles intentiile sunt totusi moralizatoare . O iubire adevarata, presarata de gelozie, romantism si dramatism in acelasi timp. Doi oameni diferiti pt care bariera dintre inocenta si maturitate nu este un impediment, cat viata , cu situatiile complicate pe care involuntar si le creaza, din inconstienta, teama si comfort. Timpul si nesansa sunt principalii inamici, pe langa aceia care dau buzna in inimile lor, profitand de nefericirea si circumstantele acelor vremuri. As pune accent in final pe cele 2 femei din viata lui. Cat de diferite! Jane si Douniacha, 2 tipare care s-au regasit cu siguranta in sufletul multor barbati. Jane este femeia nonconformista, exuberanta, vesela, lipsita de prejudecati, in totala contradictie cu regulile acelor vremi, atrage ca un magnet, dar cu toate acestea in ciuda infatisarii sale puternice si placute, ea ascunde multa tristete, frustrare, un trecut urat, sensibilitate, dar mai presus de toate compasiune , lipsa de egoism si ca urmare se jertfeste pe ea, copilul si dragostea ei, din prisma altei femei. Ea este femeia obisnuita sa piarda, fara sansa. Prin dragostea pe care dorea sa si-o implineasca alaturi de Andrei, ea intrezareste salvarea sufletlui ei, ceva nobil , bun, moral dar mai presus de toate real in viata ei. Nu acelasi lucru il vedem la Douniacha, femeia simpla, cinstita, ca se pastreaza pentru barbatul dorit de ea multi ani, iar asemeni unei pisici care sta la panda i se vara pe gat profitand de situatia si dezamagirea lui. Procrearea de copii si devotamentul sunt singurele resurse de a-l tine alaturi. Ea in schimb nu are mila fata de Jane. De retinut este ca: Nicio femeie nu poate fi mai cruda ca aceea care se pastreaza, se jertfeste si se dedica intru totul barbatului ei, ( se anihileaza pe sine) mai ales cand sentimentele ii sunt recompensat doar prin recunostinta.. Ea incearca sa constuiasca un castel cu propriile maini , fara ustensile, de aceea va distruge pe oricine si orice crede ea ca-i poate distruge lucrarea. Fundatia e nesingura, e o munca silnica , migaloasa, de aici ura si frustrarile aferente.
cezarika21
pe 11 Decembrie 2013 09:44
Acest film este unul atipic pentru regizorul Nikita Mihalkov, fiind un compromis făcut de rus cu Hollywood-ul în scop evident comercial. Subiectul are asemănări cu romanul Anna Karenina al romancierului Lev Tolstoi: un ofiţer rus se îndrăgosteşte de o femeie mai în vârstă şi este marginalizat din cauza acestei iubiri. Mihalkov schimbă un pic registrul: femeia e o americancă versată venită în Rusia pentru a seduce un general care are influenţă pe lângă Marele Duce şi i-ar putea facilita o afacere unui compatriot.
Scenariul e implauzibil şi oarecum previzibil, mai ales că filmul începe cu sfârşitul, şi pare mai mult o acţiune de propagandă rusească pentru a-şi impune valorile în faţa americanilor: numele de Tolstoi purtat de cadet în mod deliberat, referirile permanente la Anna Karenina, imaginea Kremlinului, imaginile panoramice cu taigaua siberiană, măreţia defilărilor militare ruseşti, tradiţiile ruseşti (Festivalul Clătitelor, baia în copcă, băutul de vodcă, bătăile cu zăpadă). Nicio referire la problemele sociale profunde ale Rusiei sfârşitului de secol XIX care au dus la mai multe revolte şi revoluţii, ţăranii ruşi sunt îmbrăcaţi în costume populare frumoase şi curate, oamenii sunt mulţumiţi cu viaţa lor, iar atentatele împotriva ţarului sunt generate doar de interese meschine precum gelozia sau ceva nemulţumiri ale unor intelectuali. Rusia este prezentată ca o ţară romantică, unde merită să-ţi petreci concediul, pentru că eşti primit bine, marea majoritate a oamenilor vorbesc limbile engleză, franceză şi germană (precum ofiţerii ruşi, generalul Radlov sau vizitiii), iar rusoaicele sunt foarte frumoase şi bune la suflet.
Mihalkov nu scapă ocazia să strecoare şi nişte accente satirice la adresa americanilor spre exemplu comparaţia între Duniaşa (femeia care-şi sacrifică viaţa pentru a trăi în sălbăticie alături de omul iubit) şi Jane (femeia care nu înţelege tradiţiile ruseşti şi pleacă după câteva încercări firave), între antrenamentele disciplinate ale ostaşilor ruşi şi cele haotice ale americanilor sau între cadeţii ruşi vorbitori de limbi străine, iubitori de operă, demni şi plini de onoare, şi cadeţii americani laşi şi inculţi.
Filmul este foarte bun, dar, din păcate, stilul cinematografic al lui Mihalkov poate fi recunoscut abia în ultimele imagini din final. Interpretările nu sunt fenomenale: Julia Ormond excelează la dat ochii peste cap şi la priviri languroase, dar nu este capabilă să interpreteze solid un rol de compoziţie, Richard Harris este penibil în majoritatea secvenţelor, iar singurele roluri reuşite sunt cele interpretate de actorii ruşi (Oleg Menşikov, Aleksei Petrenko sau Marat Başarov). Finalul e lacrimogen şi prea moralizator. Din punct de vedere artistic, "Bărbierul din Siberia" se situează sub majoritatea creaţiilor lui Mihalkov din perioada sovietică, al căror vârf este evident "Piesă neterminată pentru pianină mecanică".
cotzofica
pe 18 Mai 2013 20:21
"I don't give a shit about Mozart"!
Iată că şi ruşii pot face filme bune, chiar foarte bune. Singurele minusuri care le are filmul, în opinia mea, sunt scenele comice cam trase de păr (dar au şi ele rolul lor) şi alegerea protagonistului (Oleg Menshikov) pentru a-l interpreta pe Tolstoi. Richard Harris e foarte bun, iar Julia Ormond e magistrală. Un film bun pe care îl recomand.
Cel care a scris synopsis-ul pe acest site nu cred că a fost prea inspirat, dezvăluind unele lucruri care nu-şi aveau rostul. Şi...Alexei Tolstoi nu e ofiţer, e cadet la o şcoală militară.
cosmin742000
pe 31 Decembrie 2012 23:10
O adevarata capodopera a cinematografiei universale ......
Iulidesprefilme
pe 09 Octombrie 2012 18:07
Un film superb, marca Nikita Mihalkov, o dramă puternică, o atmoferă rusească autentică, o Julia Ormond extraordinară, o Siberie autumnală de necrezut...
AlreadyStorm
pe 28 Decembrie 2011 00:32
Daca iti plac filmele de genul Razboi si Pace, Prin foc si sabie, Mindrie si prejudecata, imposibil sa nu gusti povestea de dragoste dintre Andrei Tolstoi si Jane. Un film foarte bun, il recomand cu placere.
Piratu
pe 24 Aprilie 2011 01:12
Sibirskij Tsiryulnik (Barbierul din Siberia) un film de Nikita Mikhalkov care reda perfect atmosfera Rusiei anilor 1885 in paralel cu o poveste de iubire “pasionalo-tragica” intre un tanar militar rus,Andre Tolstoi(nici o legatura cu marele scriitor ) si o frumoasa americanca,Jane Callahan asistenta unui antrepenor excentric.
Prin acest film se reuseste si redarea indeaproape a sarbatorilor rusesti,a traditiei plina de culoare, de viata (printre toate acestea gasim si legendara iubire fata de vodca :) ) );niste personaje care duc totul inspre extrem:de la apararea onoarei si a dragostei la caractere puternice care actioneaza indiferent de finalitatea actiunilor lor.
Daca inceputul il gasim intr-o nota comica savuroasa specifica acelor zone inspre final totul prinde o nuanta intriganta,emotionanta chiar tragica.Toate acestea fiind posibile datorita unui scenariu genial,decoruri si peisaje perfect mulate epocii si o distributie cu o interpretare magistrala( de mentionat:Julia Ormond,Oleg Menshikov,Aleksei Petrenko)…
Consider acest film unul dintre varfurile cinematografiei ruse alaturi de:Solaris,Stalker(Andrei Tarkovsky),Seventeen Moments of Spring (Tatyana Lioznova),Prisoner of the Mountains(Sergei Bodrov) s.a.m.d.
BaetuAndrei
pe 17 Aprilie 2011 21:54
Premiul Asociaţiei criticilor de film din Rusia pentru cea mai bună intepretare masculină în rol secundar - Vladimir Ilyin
gabriela_schiopu
pe 04 Aprilie 2011 20:40
fiindca fiecare limba are expresiile si umorul sau specific... prin traducere se pierd multe chestii valoroase! Oricum e preferatul meu!
pe 10 Februarie 2009 14:36
Eu am descoperit acest film abia in aceasta saptamana, dar l-am vazut deja de 10 ori. E superb! Am inceput sa caut toate filmele lui Oleg. Ma emotioneaza la fel de mult la a 11-a oara ca si prima data cand vad acest film.
pe 05 Ianuarie 2009 18:11
Nu rupe gura targului, dar este cu mult peste majoritatea filmelor tembele de dragoste care circula pe micile sau marile ecrane! Si asta se datoreaza finalului de 5 stele, chiar daca aduce destul de mult cu The Age of Innocence a lui M.Scorsese. Nu sunt un fan al Juliei Ormond, incapabila sa abordeze roluri de compozitie solide, iar aici e departe sa inspire altceva decat prea putina compatimire. Insa cred ca adevaratul castigator al scenariului este Oleg Menshikov, de nerecunoscut in final. Inca o data, epilogul este magistral.......
pe 23 Martie 2008 19:59
Nu poate fi decat rautate sau prostie in comentariile voastre chiar sunt cu adevarat "ipocrite"...va luati de "saracul" om ca are 51 de ani si ca nu a vazut filme bune...oare voi cati ani aveti?5? oricum nu are rost sa ne jignim unii pe altii si mai ales nu cred ca are mare importanta varsta pentru a interpreta un film...apropo eu am 21.Si pot sa recunosc ca intradevar acest film este EXTRAORDINAR
pe 09 Ianuarie 2007 21:22
cel mai bun film romantic
pe 12 Aprilie 2005 21:22
cred ca e un film mai mult decat bun.si voi cei care va dati asa tari,si-l considerati varza,ar trebui sa acceptati si voi ca rusii va bat de mii de ori la filme si la muzica.si sa va acceptati realitatea romaneasca,ca nu sunteti chiar atat de smecheri pe cat va considerati.nu v-a placut filmul,pentru ca pentru voi prietenia adevarat si dragostea e ceva nou.la voi aceste valori nu prea sunt respectate,si e si normal ca nu v-a placu.un film al carui regizor este unul dintre cei mai importanti din rusia.pacat.
0_shadow_0
pe 05 Aprilie 2005 09:13
super misto
un film despre dragoste , prietenie si razboi
pe 20 Ianuarie 2005 18:42
Adevarata opera ruseasca~~~~~~~~~de unde pot sa mi cumpar un dvd cu Barbierul din Siberia
pe 18 Ianuarie 2005 13:52
Un film exceptional din toate punctele de vedere: regie, scenariu,actori, imagine, montaj, atnosfera. De mult nu m-a impresionat un film asa de mult. Poate ca este mai aproape de sensibilitatea noastra. Pana la 51 de ani, cati am, am vazut foarte multe filme, dar putine pot spune ca mi-au placut atat de mult.Din puctul meu de vedere, este un film perfect, de la care regizorii contemporani (inclusiv cei americani)au ce invata.
obvious
pe 17 Ianuarie 2005 19:09
cam trist, ce se intampla pe fata juliei ormond din doua in doua prim-planuri. isi antrena fiecare por in marea actiune artistica..si ce a iesit..masca faciala .
ata ete.
in rest..mai mult sau mai putin dezamagitor, la modul al care nu poti scrie mai mult de trei fraze.
astept revederea.
herbert
pe 17 Ianuarie 2005 19:08
evident ca e varza, dar mai potrivit pt rusi e formula: "kartoshka v shube" + vodka.
o steluta si de la mine pt rolul lui Oleg Menshikov - un actor bun.
Nikita Mihalkov - un propagandist penibil.
pe 17 Ianuarie 2005 17:43
Subscriu la varza
nume
pe 17 Ianuarie 2005 17:29
Varza.
pe 17 Ianuarie 2005 16:35
daca nu ar fi alunecat uneori in comercial,ar fi putut fi o capodopera; altfel, un film foarte bun
Scenariul e implauzibil şi oarecum previzibil, mai ales că filmul începe cu sfârşitul, şi pare mai mult o acţiune de propagandă rusească pentru a-şi impune valorile în faţa americanilor: numele de Tolstoi purtat de cadet în mod deliberat, referirile permanente la Anna Karenina, imaginea Kremlinului, imaginile panoramice cu taigaua siberiană, măreţia defilărilor militare ruseşti, tradiţiile ruseşti (Festivalul Clătitelor, baia în copcă, băutul de vodcă, bătăile cu zăpadă). Nicio referire la problemele sociale profunde ale Rusiei sfârşitului de secol XIX care au dus la mai multe revolte şi revoluţii, ţăranii ruşi sunt îmbrăcaţi în costume populare frumoase şi curate, oamenii sunt mulţumiţi cu viaţa lor, iar atentatele împotriva ţarului sunt generate doar de interese meschine precum gelozia sau ceva nemulţumiri ale unor intelectuali. Rusia este prezentată ca o ţară romantică, unde merită să-ţi petreci concediul, pentru că eşti primit bine, marea majoritate a oamenilor vorbesc limbile engleză, franceză şi germană (precum ofiţerii ruşi, generalul Radlov sau vizitiii), iar rusoaicele sunt foarte frumoase şi bune la suflet.
Mihalkov nu scapă ocazia să strecoare şi nişte accente satirice la adresa americanilor spre exemplu comparaţia între Duniaşa (femeia care-şi sacrifică viaţa pentru a trăi în sălbăticie alături de omul iubit) şi Jane (femeia care nu înţelege tradiţiile ruseşti şi pleacă după câteva încercări firave), între antrenamentele disciplinate ale ostaşilor ruşi şi cele haotice ale americanilor sau între cadeţii ruşi vorbitori de limbi străine, iubitori de operă, demni şi plini de onoare, şi cadeţii americani laşi şi inculţi.
Filmul este foarte bun, dar, din păcate, stilul cinematografic al lui Mihalkov poate fi recunoscut abia în ultimele imagini din final. Interpretările nu sunt fenomenale: Julia Ormond excelează la dat ochii peste cap şi la priviri languroase, dar nu este capabilă să interpreteze solid un rol de compoziţie, Richard Harris este penibil în majoritatea secvenţelor, iar singurele roluri reuşite sunt cele interpretate de actorii ruşi (Oleg Menşikov, Aleksei Petrenko sau Marat Başarov). Finalul e lacrimogen şi prea moralizator. Din punct de vedere artistic, "Bărbierul din Siberia" se situează sub majoritatea creaţiilor lui Mihalkov din perioada sovietică, al căror vârf este evident "Piesă neterminată pentru pianină mecanică".
Iată că şi ruşii pot face filme bune, chiar foarte bune. Singurele minusuri care le are filmul, în opinia mea, sunt scenele comice cam trase de păr (dar au şi ele rolul lor) şi alegerea protagonistului (Oleg Menshikov) pentru a-l interpreta pe Tolstoi. Richard Harris e foarte bun, iar Julia Ormond e magistrală. Un film bun pe care îl recomand.
Cel care a scris synopsis-ul pe acest site nu cred că a fost prea inspirat, dezvăluind unele lucruri care nu-şi aveau rostul. Şi...Alexei Tolstoi nu e ofiţer, e cadet la o şcoală militară.
Prin acest film se reuseste si redarea indeaproape a sarbatorilor rusesti,a traditiei plina de culoare, de viata (printre toate acestea gasim si legendara iubire fata de vodca :) ) );niste personaje care duc totul inspre extrem:de la apararea onoarei si a dragostei la caractere puternice care actioneaza indiferent de finalitatea actiunilor lor.
Daca inceputul il gasim intr-o nota comica savuroasa specifica acelor zone inspre final totul prinde o nuanta intriganta,emotionanta chiar tragica.Toate acestea fiind posibile datorita unui scenariu genial,decoruri si peisaje perfect mulate epocii si o distributie cu o interpretare magistrala( de mentionat:Julia Ormond,Oleg Menshikov,Aleksei Petrenko)…
Consider acest film unul dintre varfurile cinematografiei ruse alaturi de:Solaris,Stalker(Andrei Tarkovsky),Seventeen Moments of Spring (Tatyana Lioznova),Prisoner of the Mountains(Sergei Bodrov) s.a.m.d.
un film despre dragoste , prietenie si razboi
ata ete.
in rest..mai mult sau mai putin dezamagitor, la modul al care nu poti scrie mai mult de trei fraze.
astept revederea.
o steluta si de la mine pt rolul lui Oleg Menshikov - un actor bun.
Nikita Mihalkov - un propagandist penibil.