Un film ca o zi de primavara cand esti vesnic indragostit si plin de viata .
Nota 9
serban_ionescu
pe 23 Decembrie 2017 19:18
Este un film cu momente comice savuroase si in acelasi timp de bun gust si cu evidente caracteristici generale de spectacol de revista si music-hall, desi cu "numere" muzical-coregrafice consider eu DESTUL DE LIMITATE CA SI DESFASURARE in timpul derularii filmului, dar care reusesc totusi sa puna foarte bine in valoare deosebitele calitati vocale dar MAI ALES dansant-coregrafice predominant de step si la un nivel superlativ ale celebrului Gene Kelly (in rolul Don Lockwood) dar si ale lui Donald O'Connor (in rolul Cosmo Brown) si Debbie Reynolds (in rolul INGENUEI Kathy Selden).
O mentiune speciala, o merita si interpretarea deosebit de comic-amuzanta, de foarte buna calitate a actritei Jean Hagen in rolul "pretioasei" si ingamfatei Lina Lamont, cu vocea sa extrem de "ascutita" si stridenta de tip pueril.
O alta mentiune deosebita care merita cu prisosinta sa fie amintita este aceea a DIN PACATE mult prea meteoricei aparitii coregrafice a frumoasei actrite Cyd Charisse, posesoarea unui corp feminin CU ADEVARAT SUPERB, cu o aparitie fascinant-dansant-coregrafica alaturi de celebrul Gene Kelly intr-un duo exclusiv dar mult prea scurt, doar intre minutul 79 si 48 sec. si minutul 82 si 25 sec. al filmului, repetat apoi dar la fel de "fugitiv" intre minutul 84 si 10 sec. si min. 86 si 58 sec., dar mult mai putin consistent ca si la prima scurta aparitie, desi intr-o costumatie cel putin la fel de elegant-"ravasitoare" a epocii respective !
Filmul consider ca merita o nota generala de aproximativ 8,2-8,3, calificativul de "foarte bun" si implicit 8 stele CU PLUS !
Ghemot
pe 26 Februarie 2015 18:06
Este un film foarte bun. Însă, pentru că Mary Poppins mi se pare cu mult mai bun, nu pot să-i dau nota 10.
XShadowX
pe 28 Ianuarie 2015 14:47
Poate cel mai bun film muzical - comedie din toate timpurile , Gene Kelly este genial .. Un MUST SEE pentru orice varsta si macar o data in viata !
Teodor1998
pe 26 Noiembrie 2014 01:20
Un film excelent, probabil cel mai bun din categoria "muzical", o categorie care nu are prea multi admiratori in aceste momente, dar este o parte foarte importanta a cinematografiei.
Actiunea filmului te pune in postura in care iti dai seama ce evolutie substantiala a suferit cinematografia de la filmul mut, la o trecere timida, cu multe greutati la filmul vorbit, iar daca mergem mai departe in ziua de azi, concluzia e si mai clara. Imi e greu sa aleg care perioada a fost mai insemnata, fiecare avand farmecul sau, dar cred ca ambele au fost mai bune decat cea de acum, poate peste multi ani, voi spune ca aceasta perioada a fost foarte buna... cine stie... :)
Actori s-au descurcat minunat, Gene Kelly reusind un super rol ca danator si cantaret, Debbie Reynolds la fel, Jean Hagen a reusit sa intre perfect in rolul sa de scorpie, dar cel care m-a impresinat cel mai mult a fost Donald O'Conner impreuna cu mimica sa de milioane, reusind sa ma binedispuna.
Un film foarte bun, care trebui trecut neaparat in colectia de filme vazute. Nu am de gand sa il compar ca alti cu alte clasice, pentru ca nu prea exista termeni de comparatie. Nota mea: 9
norww3
pe 28 Septembrie 2014 11:24
Filme cum se faceau odata numai vezi.. Rar se mai ridica o pelicula la o valoare asa deosebita..
steaua4everful
pe 20 Aprilie 2014 17:29
De obicei nu las comentarii la filme decat la filmele care merita o nota mai mare decat 10. Ma simt mandru ca am avut onoarea sa urmaresc un astfel de film. O adevarata capodopera.
iulian94
pe 06 Martie 2014 14:26
Un musical foarte bun cu multe momente frumoase, care a intrat in cinematografia mondiala ca find cel mai bun musical.
kakapo
pe 22 Februarie 2014 13:26
...sincer, nu am fost prea incantat de partea muzicala a filmului - mi-au ramas in minte doar doua scene: cea in care Gene Kelly, Debbie Reynolds si Donald O'Connor cantau piesa "Good Morning" si binenteles scena in care Gene Kelly 'danseaza-n ploaie' cantand "Singin' in the Rain" (scena care a ramas in istoria cinematografiei)...
Pantaleon
pe 12 Ianuarie 2014 19:39
Acest film este considerat de multi o capodopera a cinematografiei. Nu-i voi contrazice, desi personal nu agreez genul musical absolut deloc. Mi-au placut glumitele reusite si dezinvoltura cu care actorii isi joaca rolurile, accentele reusite de comedie, dar mi-au displacut scenele muzicale prelungite, asemeni intercalarilor inevitabile din filmele indiene. In definitiv, e un musical, nu ? Nu stiu cati fani mai are acest gen in ziua de azi, dar cui îi place.....sa-i placa in continuare. Eu l-am vazut doar pentru ca trebuia sa-l bifez pe lista, tinand cont ca e considerat o capodopera cinematografica. Oricum, dezamagirea a fost foarte mica, stiind la ce sa ma astept, in comparatie cu Citizen Kane, de exemplu, considerat de unii poate filmul cel mai important din istorie. Parerea mea e ca nu e nici pe departe.
MadaxD
pe 07 Decembrie 2013 19:51
una dintre replicile de tinut minte ale filmului
Don: call me a cab!
Cosmo: okay, you're a cab! - umor de 1952, superb
cosmin_kedii
pe 13 Aprilie 2013 16:18
unul dintre cele mai bune musicaluri realizate vreodată ,,Un clasic, Performanțele actorilor (în special Gene Kelly și Donald O'Connor) este doar mare Donald O'Connor umple ecranul aici și ne face să murim de de râs
lili22
pe 24 Octombrie 2012 15:24
Dar nu sunt de acord cu nota, daca am lua-o in serios e mai bun decit "Nasul" sau alt film american de valoare.
Iulidesprefilme
pe 04 Septembrie 2012 20:56
Momente foarte bune în acest musical celebru...dansul în ploaie (stepul lui Kelly e minunat), muzica de notă maximă (cine nu o poate fredona?), scenariu de calitate, regie de maestru...frumooos!
xerses
pe 22 Aprilie 2012 21:40
Excelenta interpretare, excelent film, capodopera ....buna de pus la suflet
dendera
pe 01 Septembrie 2011 23:30
Un film care impresioneaza prin poveste, replicile inteligente, carisma actorilor si jocul lor de scena. Acest film a rezistat in timp si este mai bun decat multe filme contemporane care au tot felul de efecte(vizuale,sonore,etc) menite sa impresioneze vizualizatorul, dar subiectul lor este lipsit de substanta.Mi-a placut filmul, asa ca uneori e bine sa ne mai intoarcem si la filmele "vechi"( nu cred ca un astfel de film se demodeaza)...unele dintre ele sunt adevarate capodopere.
claudelina
pe 21 Martie 2011 10:52
Este un film deosebit care iti da o stare de optimism :X, este intr-adevar un film care face parte din categoria must see.
cetateanu
pe 27 Octombrie 2010 12:17
Unele filme sunt apreciate pentru noutatile pe care le aduc — fie inovatii artistice deosebite, fie debuturi actoricesti uimitoare. Altele, pentru ca au inaugurat un gen.” Cantand in ploaie“ se incadreaza in aceasta ultima categorie. Nu este un film-pionier, nici nu revolutioneaza limbajul cinematografic, insa putine filme prezinta atat de simplu si de frumos tot ceea ce face din cinematograf minunata arta care este: exuberantele momente de bucurie, caderile deprimante si oscilatia perpetua intre acesti doi poli.
Cel mai reusit musical produs la Hollywood este in esenta povestea sunetului insusi. Sau cel putin a aparitiei acestuia. Suntem in anul 1927, iar Don Lockwood (Gene Kelly) este o vedeta celebra a filmelor mute. In timpul turnarii unui nou film cu Don si partenera sa, Lina Lamont (Jean Hagen), studioul afla despre iminenta lansare a peliculei “Cantaretul de jazz” si sisteaza filmarile. Singurul mod de a rezista concurentei este transformarea sa intr-un musical, dar apar doua probleme: Don nu prea poate sa o sufere pe partenera sa Lina, iar puternicul ei accent newyorkez nu o avantajeaza deloc in noua epoca a sunetului. Solutia? Dublarea vocii neplacute a lui Lamont cu glasul ingenuei Kathy (Debbie Reynolds), in speranta ca publicul nu-si va da seama. Insa aceasta masura da nastere unei alte probleme: Don se indragosteste de Kathy, fapt ce dezechilibreaza relatia sa profesionala cu Lina.
Coregizat de Kelly si Stanley Donen,”Cantand in ploaie” contine o serie de numere de muzica si dans exceptionale, in special refrenul lui Donald O’Connor „Make ‘Em Laugh” si numarul coregrafic al lui Kelly pe melodia titulara. Entuziasmat de noua iubire din viata sa, Kelly, imbracat intr-un fulgarin galben, se leagana agatat de un felinar si calca extatic in baltoace. In mod ciudat, cateva cantece au fost reciclate din arhivele studioului MGM, insa Kelly si echipa sa le-au insuflat atata viata, incat astazi melodiile sunt asociate inevitabil cu “Caintand in ploaie”. Scenariul, conceput de Adolph Green si Betty Comden, este sprinten si amuzant, parodiind dificia tranzitie de la filmul mut la cel vorbit prin replici inteligente care in mod vizibil nu pot fi decat rezultatul a cativa zeci de ani de cinematograf sonor.
”Cantand in ploaie”e a fost intampinat la inceput cu indiferenta, nefiind bagat in seama la Premiile Academiei Americane de Film. Insa, cu trecerea timpului, scenele sale pline de energie si voie buna si charisma interpretilor s-au dovedit mult prea puternice. Trebuie sa multumim cinematecilor care l-au consacrat ca pe regele tuturor musicalurilor, numerosilor critici de film si grupurilor de fani care l-au propulsat in varful listei celor mai bune zece filme si, in primul rand, lui Donen si Kelly, care I-au realizat. Lumea cinematografului si chiar si lumea de dincolo de ea este mai buna,gratie filmului “Cantand in ploaie”.
mihaelatb
pe 12 Octombrie 2010 23:04
excelent ! scene intregi din film repetate, ca sabloane in zeci de alte filme. Iar muzica..De vazut scena ...hai sa-i zicem...Play back-ului .
Sergiu.Lobont
pe 15 Septembrie 2010 02:36
Acest film chiar este o capodopera, acum chiar sunt de acord cu nota pe care o are. Scena in care Don Lockwood danseaza in ploaie este un moment colosal pentru cinematografie. "Listen here, you Boa Constrictor" de mult n-am mai auzit asemenea replica :). Si tocmai remarcam diferenta de actorie din momentul actual si momentul evocat in film... chiar nu ma gandesc ca e vreunul mai bun decat celalalt. Ambele stiluri au adus multa bucurie oamenilor ce au hotarat sa se delecteze urmarind filme de-a lungul timpului. Erau timpuri in care filmele reprezentau spectacol, nu neaparat o cale de imbogatire, toata lumea traia filmul... ce vremuri! Parerea mea.
ghost90
pe 31 August 2010 12:34
cel mai bun musical facut vreodata...gene kelly este absolut genial...singura intrebare ar putea fi:Cum naiba nu a luat nici macar un oscar?
psihologu
pe 18 August 2010 13:15
„Cântând în ploaie“, lansat in aprilie 1952, prezinta, ca nici un alt film, bucuriile, depresia, dar si tot ce se regaseste între acestea. Cel mai reusit musical realizat la Hollywood este, în esenta, povestea sunetului, a aparitiei acestuia.
Intr'adevar un film nemuritor, despre care putini pot spune ca nu l-au vazut si care se numara in lista favoritilor (aproape) fiecarui cinfil...
Nota 10+
Roxionela
pe 05 August 2010 22:12
Este unul dintre filmele preferate pe care l-as reveda cu imensa placere chiar si zilnic. Distributia,scenariul,actorii,absolut totul a fost perfect. Binenteles aceasta parerea mea
alex_il_fenomeno
pe 27 Iunie 2010 19:37
L-am vazut cand eram mai mic si mi-a placut foarte mult; imi placea cum dansa si canta Gene Kelly , lasand o imagine de neuitat!
Fumed
pe 07 Aprilie 2010 23:35
Un film care se face o data la 100 de ani!
"Viata era un cantec
Ai aparut ca prin farmec
Toata noaptea n-am putut dormi
Nici nu puteam indrazni
Sa cred ca si tu la mine tii
Asta-i ceea ce
Ti-as spune
Daca ar fi sa fii a mea
Si de-ar fi sa fiu al tau
Natura te-a plamadit
Si cand opera ei a fost gata
Tu intruchipai lucrurile cele mai dulci
Toate intr-unul singur
Tu esti ca o melodie unduitoare
De care nu mai pot scapa
Dar de care nici nu vreau sa am scapare
Cred ca esti trimisa de ingeri
Si ei au vrut
Ca tu sa fii a mea
Sa fii fericirea mea
Cred ca esti trimisa de ingeri
Si ei au vrut"
defav
pe 16 Ianuarie 2010 23:24
Chiar ca e un adevarat "must-see", ca sa citez predecesorul/oarea, acest film mai merita niste comentarii la superlativ, mai ales pentru generatia tanara care nu-si arunca ochii pe pelicule "de-astea, expirate"-cum zic ei.
"Scena din ploaie, de referinta printre `musical´-uri, a fost turnata cu Kelly bolnav; starul avea 40 C si s-a temut sa nu faca pneumonie. Pe parcursul filmarii, a schimbat opt costume; la o privire atenta, se poate observa ca manecile au lungimi diferite..."-nu stiam ,dar scena respectiva a iesit absolut superb, nu poate exista antologie a filmului fara aceasta.
not.Who.you.think
pe 23 Decembrie 2009 01:58
O capodopera, un film fascinant, o poveste amuzanta transmisa cu o muzica superba. Un film de exceptie cu distributie foarte buna, un scenariu bun si cu o interpretare coregrafica si muzicala perfecta. Unul dintre cele mai bune filme, un adevarat "must-see"!
Nota 9
O mentiune speciala, o merita si interpretarea deosebit de comic-amuzanta, de foarte buna calitate a actritei Jean Hagen in rolul "pretioasei" si ingamfatei Lina Lamont, cu vocea sa extrem de "ascutita" si stridenta de tip pueril.
O alta mentiune deosebita care merita cu prisosinta sa fie amintita este aceea a DIN PACATE mult prea meteoricei aparitii coregrafice a frumoasei actrite Cyd Charisse, posesoarea unui corp feminin CU ADEVARAT SUPERB, cu o aparitie fascinant-dansant-coregrafica alaturi de celebrul Gene Kelly intr-un duo exclusiv dar mult prea scurt, doar intre minutul 79 si 48 sec. si minutul 82 si 25 sec. al filmului, repetat apoi dar la fel de "fugitiv" intre minutul 84 si 10 sec. si min. 86 si 58 sec., dar mult mai putin consistent ca si la prima scurta aparitie, desi intr-o costumatie cel putin la fel de elegant-"ravasitoare" a epocii respective !
Filmul consider ca merita o nota generala de aproximativ 8,2-8,3, calificativul de "foarte bun" si implicit 8 stele CU PLUS !
Actiunea filmului te pune in postura in care iti dai seama ce evolutie substantiala a suferit cinematografia de la filmul mut, la o trecere timida, cu multe greutati la filmul vorbit, iar daca mergem mai departe in ziua de azi, concluzia e si mai clara. Imi e greu sa aleg care perioada a fost mai insemnata, fiecare avand farmecul sau, dar cred ca ambele au fost mai bune decat cea de acum, poate peste multi ani, voi spune ca aceasta perioada a fost foarte buna... cine stie... :)
Actori s-au descurcat minunat, Gene Kelly reusind un super rol ca danator si cantaret, Debbie Reynolds la fel, Jean Hagen a reusit sa intre perfect in rolul sa de scorpie, dar cel care m-a impresinat cel mai mult a fost Donald O'Conner impreuna cu mimica sa de milioane, reusind sa ma binedispuna.
Un film foarte bun, care trebui trecut neaparat in colectia de filme vazute. Nu am de gand sa il compar ca alti cu alte clasice, pentru ca nu prea exista termeni de comparatie. Nota mea: 9
Don: call me a cab!
Cosmo: okay, you're a cab! - umor de 1952, superb
Cel mai reusit musical produs la Hollywood este in esenta povestea sunetului insusi. Sau cel putin a aparitiei acestuia. Suntem in anul 1927, iar Don Lockwood (Gene Kelly) este o vedeta celebra a filmelor mute. In timpul turnarii unui nou film cu Don si partenera sa, Lina Lamont (Jean Hagen), studioul afla despre iminenta lansare a peliculei “Cantaretul de jazz” si sisteaza filmarile. Singurul mod de a rezista concurentei este transformarea sa intr-un musical, dar apar doua probleme: Don nu prea poate sa o sufere pe partenera sa Lina, iar puternicul ei accent newyorkez nu o avantajeaza deloc in noua epoca a sunetului. Solutia? Dublarea vocii neplacute a lui Lamont cu glasul ingenuei Kathy (Debbie Reynolds), in speranta ca publicul nu-si va da seama. Insa aceasta masura da nastere unei alte probleme: Don se indragosteste de Kathy, fapt ce dezechilibreaza relatia sa profesionala cu Lina.
Coregizat de Kelly si Stanley Donen,”Cantand in ploaie” contine o serie de numere de muzica si dans exceptionale, in special refrenul lui Donald O’Connor „Make ‘Em Laugh” si numarul coregrafic al lui Kelly pe melodia titulara. Entuziasmat de noua iubire din viata sa, Kelly, imbracat intr-un fulgarin galben, se leagana agatat de un felinar si calca extatic in baltoace. In mod ciudat, cateva cantece au fost reciclate din arhivele studioului MGM, insa Kelly si echipa sa le-au insuflat atata viata, incat astazi melodiile sunt asociate inevitabil cu “Caintand in ploaie”. Scenariul, conceput de Adolph Green si Betty Comden, este sprinten si amuzant, parodiind dificia tranzitie de la filmul mut la cel vorbit prin replici inteligente care in mod vizibil nu pot fi decat rezultatul a cativa zeci de ani de cinematograf sonor.
”Cantand in ploaie”e a fost intampinat la inceput cu indiferenta, nefiind bagat in seama la Premiile Academiei Americane de Film. Insa, cu trecerea timpului, scenele sale pline de energie si voie buna si charisma interpretilor s-au dovedit mult prea puternice. Trebuie sa multumim cinematecilor care l-au consacrat ca pe regele tuturor musicalurilor, numerosilor critici de film si grupurilor de fani care l-au propulsat in varful listei celor mai bune zece filme si, in primul rand, lui Donen si Kelly, care I-au realizat. Lumea cinematografului si chiar si lumea de dincolo de ea este mai buna,gratie filmului “Cantand in ploaie”.
Intr'adevar un film nemuritor, despre care putini pot spune ca nu l-au vazut si care se numara in lista favoritilor (aproape) fiecarui cinfil...
Nota 10+
"Viata era un cantec
Ai aparut ca prin farmec
Toata noaptea n-am putut dormi
Nici nu puteam indrazni
Sa cred ca si tu la mine tii
Asta-i ceea ce
Ti-as spune
Daca ar fi sa fii a mea
Si de-ar fi sa fiu al tau
Natura te-a plamadit
Si cand opera ei a fost gata
Tu intruchipai lucrurile cele mai dulci
Toate intr-unul singur
Tu esti ca o melodie unduitoare
De care nu mai pot scapa
Dar de care nici nu vreau sa am scapare
Cred ca esti trimisa de ingeri
Si ei au vrut
Ca tu sa fii a mea
Sa fii fericirea mea
Cred ca esti trimisa de ingeri
Si ei au vrut"
"Scena din ploaie, de referinta printre `musical´-uri, a fost turnata cu Kelly bolnav; starul avea 40 C si s-a temut sa nu faca pneumonie. Pe parcursul filmarii, a schimbat opt costume; la o privire atenta, se poate observa ca manecile au lungimi diferite..."-nu stiam ,dar scena respectiva a iesit absolut superb, nu poate exista antologie a filmului fara aceasta.