Comentarii Comentează
  • tony_mondyalu
    pe 09 Iunie 2022 22:55
    Impresionant...mi ciuda ca nu a aparut un documental cu acest caz, cu siguranta ar fi fost unul din cele mai vizionate...sa explice cu lux de amanunte tot ceea ce el a vazut, ce a fost obligat sa faca, si ceea ce apare cu adevarat in acele documente...din cate stiu ele sunt pe internet...dar nu stiu cat sunt de adevarate sau poate nu stiu eu sursa exacta...
    merita vazut acest film, iti deschide putin ochii despre lumea in care traim....
  • NuGaseamNumeLiber
    pe 23 Decembrie 2018 16:25
    10 pentru Snowden și pentru faptul că anul ăsta a învins GCHQ la CEDO.
  • Ghemot
    pe 08 Noiembrie 2018 20:58
    Filmul din punct de vedere artistic a ieșit foarte bine. Acum e foarte greu să spui care parte are dreptate!
  • lavara_laiarna
    pe 23 Martie 2018 11:21
    Mirați și surprinși de Nefiresc ca el au mai fost și alții în alte vremuri și vor mai fi.Doar poveștile se schimbă.
  • kasmyn
    pe 12 Ianuarie 2018 00:26
    un film despre realitate si cum ti se poate fura viata!!
  • omucuvaloare
    pe 11 Februarie 2017 19:34
    Foarte interesant filmul si un pic infricosator gandindu-ma la cum infomatii despre vietile noastre particulare, chiar si dintre cele mai intime, sunt oricand la indemana unora, si nu doar atat, ele putand fi folosite pentru controlul, sau chiar distrugera lor.
  • emy_sinaia
    pe 26 Ianuarie 2017 23:21
    Subiect la moda cum sa faci easy money, dar totul are un pret.
  • Kuhaylan
    pe 15 Ianuarie 2017 12:37
    ......................................................
  • Cocosh15
    pe 08 Ianuarie 2017 23:07
    Exceptional din toate punctele de vedere. Din pacate aceasta este realitatea zilelor noastre, un singur om nu poate schimba un sistem global. Dar din fericire a fost un prim pas pentru schimbare. Nu ratati acest film !
  • Sorin87
    pe 02 Ianuarie 2017 16:20
    Un film fascinant inspirat din fapte reale, mi-a placut pentru ca este pe domeniul meu filmul
  • andystarx
    pe 26 Decembrie 2016 00:40
    Un must see ,categoric ! In primul rand regizat foarte bine de Stone,filmul Snowden,m a impresionat din mai multe puncte de vedere ! INca odata,Joseph face un rol biografic,foarte ,foarte bun ! IL recomand tuturor,si am impresia ca se vor mai face filme pe acest subiect,sau chiar o continuare,ramane de vazut ,ce se va intampla cu acest EROU !
  • andyy
    pe 12 Decembrie 2016 00:59
    Foarte interesant filmul si un pic infricosator gandindu-ma la cum infomatii despre vietile noastre particulare, chiar si dintre cele mai intime, sunt oricand la indemana unora, si nu doar atat, ele putand fi folosite pentru controlul, sau chiar distrugera lor.
  • zdraveius
    pe 08 Decembrie 2016 03:20
    Imi plac filmele de acest gen si intr-un fel ma minunez cand vad ca se produc asemenea filme. Ca trec de "cenzura".
    Am retinut insa o replica ce nu mi-a cazut bine.
    România are istorie în executarea liderilor, n-ar putea sã ne facã un favor sã ne scape de Bush?
    Si ma gandesc cum o fi sa stii ca americanii sunt zen cand ei i-au asasinat pe astia 4: Abraham Lincoln, James A. Garfield, William McKinley Junior, John Fitzgerald Kennedy.
    In alta ordine de idei, intalnim din nou o caracteristica umana mai putin pozitiva. Eu, ca individ, ca department de stat, ca stat etc urmaresc comunicatii, telefoane, mailuri ale altor state. Dar cand si unul dintre acele state ma urmareste pe mine, declar razboi.
    Cu acelasi drept cu care ma spionezi tu, te spionez si eu.
    Apoi, daca cineva din interior face publice aceste secrete, este un tradator. Insa un spion tradator de-al lor este apreciat si recompensat.
    Urata specie suntem.
  • sabinalin
    pe 06 Decembrie 2016 17:12
    Dupa ce in anii 1980-1990 a regizat cateva filme mari precum "The Doors", "JFK", "Wall Street" sau "Natural born killers", marele Oliver Stone revine in prim-plan cu un film incomod despre un personaj foarte special, un om care, prin dezvaluirile pe care le-a facut i-a mai dat un pic la temelie sperantei ca am putea trai intr-o lumea mai curata si mai dreapta. Snowden e unul dintre acei indivizi carora, la un moment dat, pur si simplu le ajunge, pur si simplu nu mai pot inchide ochii la raul care ii inconjoara, pur si simplu nu se mai pot complace in mizeria morala in care suntem siliti sa ne ducem maruntele existente de zi cu zi. Fie si numai pentru atat si Snowden merita admirat si respectat de cei care inca nu si-au pierdut nadejdea intr-o zi de maine ceva mai senina.
  • dincolodenume
    pe 02 Decembrie 2016 20:59
    "Snowden" nu-i chiar un film, e o dramatizare gen "Dezastre in Aer" de la NG. Este o poveste ce te va plictisi daca nu esti gata sa o asculti.

    "Voi opri motorul lumii", parafrazare a lui John Galt, pare a fi deviza lui Ed. Snowden, un tip firav, fara prea multa carisma, fara skill-uri atletice, un individ ce pare sa nu-ti livreze ceva la prima vedere, la prima intalnire ori la prima strangere de mana. Un om direct, curios si poate putin egocentric.

    Oliver Stone nu este partinitor, sau cel putin nici nu si-a propus asta (poate pentru ca nici nu stie de ce parte sa se plaseze), livrandu-ne o istorie credibila si destul de posibila. O poveste despre spionajul cibernetic, ascultarea si supravegherea domestica a individului de rand, fara nicio diferenta.

    De ce ai vrea sa lucrezi pentru CIA ori pentru NSA?! Pentru ca ai avea acces la atatea secrete, ai avea acces la cele mai intime si personale mistere ale tuturor oamenilor, ai detine lumea in propria-ti mana doar pentru ca stii tot ce se poate sti despre viata unui om, despre viata oricarui individ din multele miliarde ce nu se mai pot feri de tehnologie.

    Cine ese dusmanul? Cel ce da in vileag evidenta? Cel ce trage cortina de peste ceva ce pare inevitabil, implacabil, cel ce crede ca poate fi Mesia societatii facebook-ului? Oamenii au ajuns in punctul in care nu mai vor sa fie salvati de tehnologie, sunt orbiti de furie, sunt orbiti de conflicte, de diferentele dintre indivizi, de ura dintre clasele sociale, si accepta ca un dat supravegherea institutiilor de forta. Nu mai vrem libertate, sau cel putin nu vrem sa ne sacrificam securitatea in numele unei libertati tot mai imposibile in lumea de astazi.

    Nu poti fi "Alba ca Zapada" intr-o lume ca a noastra. Poti crea arme foarte sofisticate, arme ce modifica perceptia noastra despre intimitate si siguranta, despre viata privata si viata publica, mentinandu-ne incontinuu in "catarea" hackerilor.

    Nu poti sa fii imaculat si sa te ascunzi in Rusia. Vei servi alte interese. Pur si simplu nu mai ai credibilitate, ori cel putin nu pentru toata lumea.

    Traim intr-o lume complicata, ce necesita pozitii complicate si decizii pe masura. Securitatea se defineste mai mult ca niciodata prin indoiala. Atunci cand ne vom arunca in bratele ignorantei vom fi prada propriei noastre trandavii. Trebuie sa incepem sa gandim acum, pana cand cei ce apasa pe butoane nu o vor face total in locul nostru.

    Edward Snowden este un cadou al sistemului, imperfectiunea regimului, Smith din Matrix. El nu este Mesia si nici Alba ca Zapada. Este o eroare care poate inclina balanta intr-o parte sau in alta. Depinde de noi daca il vom considera o oportunitate pentru noi, o oportunitate sa privim mai atenti la ceea ce zamislim prin actiunile sau inactiunile noastre, prin alegerile la care ne prezentam, pentru care protestam sau nu.

    Un film destul de plictisitor si limitat in informatii, insa nu-i un film prost. Il recomand iubitorilor de realitate.
  • Mitza_MvP
    pe 30 Noiembrie 2016 20:46
    Erou sau tradator????
    Cred ca este o intrebare care o sa stea pe buzele multora dupa vizionarea acestui film..
    Personal, faptul ca populatia este supravegheata nu a fost o noutate,zvonuri despre aceste practici au fost vehiculate cu multi ani in urma,dar ceea ce ma uimit a fost amploarea fenomenului si complexitatea sistemului de supraveghere...
    Pana la urma daca esti un om simplu si nu faci nimic ilegal nu ai de ce sa fi paranoic si sa condamni sistemul de supraveghere,lucrurile se schimba insa daca esti de partea cealalta a legii...
    Totusi acest sistem ar fi mers de minune in Franta si in tarile cu intesate de islamisti fanatici, si poate ar fi putut fi prevenite evenimentele dramatice de anul trecut
  • THRILLIANT
    pe 30 Noiembrie 2016 20:00
    Exceptional din toate punctele de vedere. Nu_l ratati!
  • serban_ionescu
    pe 29 Noiembrie 2016 17:23
    Filmul pune in dezbaterea publica a spectatorilor problematica deosebit de interesanta pentru absolut orice stat IN FAPT DEMOCRATIC IN ESENTA LUI GENERALA si mai ales a U.S.A., care in plus este tara respectarii absolut neingradite a posibilitatilor de afirmare deplina a individului atunci cand aceste atribute individuale exista cu adevarat, deci problematica dezbaterii deosebit de spinoase a masurii in care respectarea IN MOD ABSOLUT a principiului democratic al dreptului la intimitate ABSOLUTA chiar al TUTUROR cetatenilor americani INDIFERENT DE NATURA SLUJBEI LOR, a locului lor de munca sau a naturii diferite a tuturor prietenilor si celorlalti indivizi cu care vrand-nevrand socializeaza, nu cumva poate afecta destul de serios pericolul DEPLINEI SIGURANTE NATIONALE a statului respectiv, si IN SPECIAL al unui stat de calibrul mondial al S.U.A., vizat de inca multe state si organizatii teroriste si adverse din intreaga lume. De fapt acesta pare a fi poate chiar unicul punct NEVRALGIC al unui stat democratic in ceea ce priveste apararea cu cele mai mari sanse de izbanda a sigurantei lui nationale in potentiala lupta cu alte state si organizatii nedemocratice totalitar-extremiste. Cu alte cuvinte se arata ca de multe ori in scopul nobil al apararii CU DEPLIN SUCCES GARANTAT atat a sigurantei propriei tari cat si a poporului sau, statul probabil ca nu ar trebui sa se eschiveze de a utiliza inclusiv armele propriilor lui dusmani, tocmai pentru a nu-i lasa dusmanului avantaje DECISIVE in sensul ca numai acesta sa foloseasca unele tactici si strategii ce-i pot creea avantaje in aceasta lupta. Totodata filmul sugereaza prin desfasurarea frumoasei idile a iubirii adevarate dintre Edie si Lindsay, dar si a marilor necazuri ale relatiei lor izvorate din natura si cerintele STRICTE ale locului de munca a lui Edie in cadrul CIA, ca ideal ar fi ca toti angajatii serviciilor secrete de spionaj sa fie persoane care in principiu sa nu fie adeptele unei vieti personale statornice sub aspectul unei relatii sentimental-erotice si cu atat mai putin de tip familial.
  • GabrielaSirbu
    pe 21 Noiembrie 2016 12:14
    No comment pentru ca oricum ar fi degeaba! dar eu consider ca ce a facut Snowden a fost un act eroic!
  • sirmaximus26
    pe 21 Noiembrie 2016 08:50
    Vazut si excelent film .Cel mai mare tradator al tuturor timpurilor ?Sub nici o forma. ....Great job Oliver Stone and J.G.Levitt
  • xerses
    pe 18 Noiembrie 2016 23:27
    Impresionant! ma bucur ca s-a facut un astfel de film si ca suntem contemporani cu un astfel de caracter.
  • alali
    pe 05 Noiembrie 2016 23:43
    Edward Joseph Snowden este omul care a bagat frica in marele si atotputernicul NSA American. Devenit substantiv comun, Snowden denumeste panica ce apare in structurile Serviciilor de Spionaj si Inteligenta, atunci cand un secret gurvernamental risca sa fie divulgat opiniei publice.
    Snowden este si numele celui mai de amploare scandal pe teme de securitate iscat in interiorul unei astfel de structuri de securitate dar care a avut repercursiuni si in cadrul guvernului celei mai puternice si influente tari de pe fata pamantului.
    Inutil sa ne mai intrebam cat e fictiune si cat e realitate. Personal am vazut interviul realizat de Laura Poitras adevaratului Ed Snowden, filmare inclusa in documentarul Citizenfour (2014). In afara sentimentului de panica si de paranoia, ce confera partii de film realizata in Hong-Kong un aer underground, (in interviul real lucrurile s-au desfasurat si la lumina zilei iar Snowden pare mai degajat si mai impacat cu le insusi), alte inadvertente nu ii pot gasi filmului semnat de Oliver Stone. Nu stiu cum e cu episodul ce serveste in film drept introducere sau care e povestea prietenei de care a fost nevoit sa se desparta pentru a o proteja, dar nici nu sunt prea importante aceste amanunte intrucat ele nu afecteaza cu nimic magnitudinea cutremurului ce urma sa fie declansat.
    Daca e sa redau in scris senzatia lasata de vizionarea acestui film, cu siguranta ca vocabularul pare sarac in cuvinte. Nimicnicia ce te cuprinde atunci cand realizezi amploarea lucrurilor deconspirate e dincolo de litere si propozitii. In film apare o descriere perfecta care suna cam asa: daca interceptezi pe cineva suspicionat de terorism si respectivul are 40 de contacte in telefon, automat ii vei asculta si contactele ce si cu cine vorbesc. Daca si fiecare dintre acestia au cate 40 de contacte in telefon lor, la al 3-lea astfel de salt, se ajunge la impresionanta cifra de peste 2,500,000 de vieti urmarite si ascultate secunda de secunda in fiecare zi a vietii lor. Ce altceva s-ar mai putea adauga dupa asemenea cifre?
    Joseph Gordon-Levitt il intruchipeaza relativ bine pe Snowden. Insasi interpretarea lui in acest film este una ok, fara mari valente, intrucat nici rolul nu-l solicita prea tare. Un biopic prin idee si avand structura tipica unui documentar ceva mai elaborat, e normal sa nu isi puna in valoare actorii ce au luat parte la filmarea sa. La categoria personaje ii putem include si pe: Barack Obama, Vladimir Putin, Angela Merkel sau presedintele Venezuelei, Nicolas Maduro. Si ei apar in aceasta productie iar unii chiar repetat, avand replici construite din decupaje ale interviurilor si declaratiilor oferite la acea vreme, in 2013.
    Desi finalul vine sa mai indulceasca tabloul sumbru pe care ni l-am facut dupa toate aceste dezvaluiri halucinante, prin ceea ce ecranizeaza pelicula, ne vindeca de naivitatea de a mai crede ca lucrurile se pot remedia si ne trezeste cumva la realitate. Stim acum cu siguranta ca acele programe inca mai ruleaza si ca ascultarea nu s-a restrans ca si arie de acoperire, ba credem ca s-a extins, doar ca se acorda o mai mare atentie personalului care are acces la datele respective.
    Oliver Stone reuseste sa realizeze un film de impact cu destule momente reusite regizoral. Modul in care "il pune in incurcatura" pe Obama este un artificiu marca Michael Moore, destul de bine speculat. Cert e ca acesasta realizare o sa ramana pentru un regizor specializat in productii biografice cu o mare incarcatura istorica, un alt film de referinta alaturi de Platoon (1986), Salvador (1986), JFk (1991) sau Nixon (1995).
    Concluzie: Snowden este un film care, odata vizionat, iti recalibreaza unitatile de masura folosite la evaluarea gradului de importanta a problemelor personale cu care te confrunti in viata, facandu-le sa para nesemnificative si efemere. Dezvaluind lucruri greu de crezut si realizand cat de reale sunt aceste adavaruri teribile pentru fiecare dintre noi, te determina sa te revolti si sa doresti sa iei atitudine, in masura in care iti pasa de cine iti poate controla, cunoaste si folosi in scopuri marsave, lucrurile, secretele personale sau chiar opiniile ori ideile in care crezi. Nota 7,98!
  • rob1cul
    pe 29 Aprilie 2016 01:28
    chiar o sa fie tare filmul... am citit undeva ca jg levitt a zburat in rusia sa se intalneasca cu snowden pentru a vorbi cu el fata in fata sa ii invete comportamentul... pe cand asta se ascundea acolo