Netflix
×
Utilizator
×
Comentarii Comentează
  • juan_pablo_de_medellin
    pe 09 Decembrie 2023 22:42
    Finalul slăbuț,ca să nu zic căcăcios..
    ..
  • DanCritic
    pe 09 Decembrie 2023 19:13
    Dupa prima parte a filmului, va invitam sa vizionati Snowpiercer 2, disponibil doar in US momentan, in Romania se va vedea doar dupa 15-03-24.
  • marcel122
    pe 02 Aprilie 2022 20:37
    Filmul este nu bun, foarte bun, în ciuda unora care comentează pe-aici ca să se afle-n treabă.
  • MariusCiprian87
    pe 23 Martie 2021 00:52
    Bun, am înțeles simbolistica filmului...minimalizarea claselor sociale și a vieții reale pe Terra, la o scară mult mai mică, a unui tren, într-un context apocaliptic, numai că despincând firul în patru, este total DEZAMĂGITOR acest film, de la regie, scenariu, dialoguri sărace și total neinspirate, până la costume, coloană sonoră și o alegere neinspirată a personajelor, cadre haotice, scene fără logică și un final ce se vrea smart-continued...mie personal nu mi-a creat nici un fel de emoție...am avut mari așteptări de la această idee a filmului originală, însă am fost dezamăgit în totalitate de varza regizorală ce sa vrut a fi acest film...
  • forever_young_
    pe 29 Decembrie 2020 22:27
    un film SF cu o poveste dramatica in care nu intotdeauna solutia aleasa este cea mai potrivita ...de vazut !
  • Horatiucrisan
    pe 31 Octombrie 2020 21:50
    Un film cu o poveste postapocaliptica inspirat din alte filme cu aceeași temă. Filmul nu impresionează totuși având numeroase fracturi de logica. Interpretare excelenta a maestrului Vlad Ivanov care se ridica cu mult deasupra celorlalți actori că nivel de interpretare.
  • MariaAndreea18
    pe 03 Iunie 2020 06:25
    Un film foarte interesant. L-am vazut pentru ca a aparut si serialul.
    Nu prea am inteles finalul dar am citit un interviu cu scenaristul unde explica finalul.
  • retina
    pe 05 Mai 2020 00:29
    Este un film pe alocuri interesant, cu scene distopice si utopice, dar finalul cam aiurea. Asa si asa.
  • ornitoring
    pe 11 Aprilie 2020 00:14
    spoiler
    filmul intr un total esec sa zic ca a trecut prin etape bune intr un final, dar cand sau eliberat personele d acolo din tren si ursul fiind un semn ca a supravietuit , e mare eroare de a distruge filmul.. putea fii un film de nota 7 dar asa notez momente bune doar atat
  • rodica_vargolici
    pe 30 Decembrie 2019 01:46
    românul Vladimir Ivanov : 04.08.1969 (50 ani) în rol negativ, un cerber invincibil unul dintre apărătorii elitei din Snowpiercer
    O parabolă similară biblicei Arce a lui Noe
  • lili22
    pe 11 Iunie 2019 23:16
    Tehnic este bine realizat si cu un scenariu bun .Interpretare foarte buna.
  • andystarx
    pe 28 Decembrie 2017 01:25
    Filmul nu este doar despre un posibil viitor,si despre prezentul pe care il traim,asta cu clasele sociale din film,releva exact ceea ce traim in zilele noastre ! Ideea este intersanta,un film bunicel,dar se putea si mai bine,merita o vizionare ! Si observ ca multi critica acest sf pentru diverse detalii,daca ar fi sa categorisesc orice detaliu din oricare film,nu as mai vedea nici unul,greu cu filmele americane pentru unii,exagerari au majoritatea,dar filmul a vrut sa transmita altceva,nu este nici pe departe perfect,dar este intersanta ideea !
  • lorenne
    pe 04 Decembrie 2016 14:53
    Mie mi a placut acest film. Trenul e o alegorie a omenirii si daca esti preocupat de subiecte precum cele din descrierea filmului, o sa ti dea de gandit.
  • Iulidesprefilme
    pe 04 Decembrie 2016 10:02
    Un Auschwitz pe o cale ferată...istoria se repetă...segregări, discriminări, atrocități, revolte...lumea de ieri și de azi în oglinda viitorului...
  • YulianHD
    pe 02 Decembrie 2016 02:48
    Ca si in filmul "THE HOST" regizorul Joon-ho Bong ( Ping Pong asta ) pune mult accentul pe relatia dintre personaje si backstory-urile acestora ceea ce este un lucru bun intr-o drama . Joc actoricesc de nota 10 prestat de Chris Evans si de Ed Harris , de asemenea si personajul interpretat de Song Kangho se face remarcat prin stilul sau de a interactiona cu protagonistul nostru .
  • Cretzulynne
    pe 29 Mai 2016 10:24
    http://www.imdb.com/title/tt5556656/?ref_=fn_al_tt_1

    http://myanimelist.net/anime/28623/Koutetsujou_no_Kabaneri?q=kout
  • chiba_florin
    pe 07 Decembrie 2015 01:14
    Am mai avut ocazia să vizionez filme a căror "personaj" principal este un tren, dar acest film m-a prins cel mai bine. Interesantă, captivantă punere şi redare în scenă !
  • Sorin87
    pe 28 Noiembrie 2015 18:25
    Foarte bun filmul cu o poveste foarte impresionanta
  • Kuhaylan
    pe 19 August 2015 13:53
    ....................................................
  • ionascu_ileana
    pe 29 Aprilie 2015 01:55
    Cei ce nu reusesc sa vada mai departe de imagini fara a intelege macar putin mesajul le sugerez acest link: http://www.thinkagain.ro/lupta-pentru-eliberare-nationala-si-globala/
    Este exact busola care va poate ajuta sa intelegeti filmul din primele minute! Mai clar decat atat nu poate fi vreun film,doar cine e total retardat nu intelege cat de real este filmul,dincolo de aura sa SF.
  • Hollow
    pe 19 Martie 2015 21:19
    voi pe ce lume traiti ? cel mai prost film din istorie ar fi bine. dar chestia asta nu e film, e ceva pentru oameni plecati cu capul. monument de prostie.
  • XShadowX
    pe 07 Martie 2015 20:59
    Este un film deosebit si extrem de spectaculos , nu ma asteptam sa fie asa bun , o poveste inedita si distribuindu-l pe Chris Evans in rol principal s-a dovedit a fi un castig , bv Joon-ho Bong !
  • mari56x
    pe 23 Februarie 2015 10:35
    Bunicel, are niste momente foarte reusite. Interactiunea dintre cei din vagoanele privilegiate si restul e ceva vechi dar pus in scena admirabil. Nu m-a dat pe spate dar nu regret deloc ca l-am vizionat.
  • Pantaleon
    pe 01 Ianuarie 2015 13:04
    Am gasit acest film intr-o lista a filmelor din 2014 (nu stiu de ce, el e realizat in 2013) pe care trebuie neaparat sa le vezi si, bineinteles, am decis sa-l vad si eu. Desi face parte din categoria filmelor post-apocaliptice (gen pe care il agreez mult) n-a reusit sa ma impresioneze absolut deloc, pe langa faptul ca e inutil de lung, scenariu e destul de slab, realizarea nu incanta cu absolut nimic, iar inadvertentele sunt cu duiumul. Regizorul uita sa introduca multe detalii, sa dea anumite explicatii esentiale pentru cursivitatea si buna inchegare intr-un tot plauzibil a filmului. Desi ideea e una de luat in seama, filmul are atat de multe scapari, e atat de boombastic realizat in ceea ce priveste partea tehnica, incat rationalul, logica secventelor sunt de-a dreptul deranjante. E suficient sa citesti capitolul GAFE de pe IMDB ca sa realizezi cate carente are acest film. Insasi ideea unui tren care merge zeci de ani (alimentat cu ce ????) e de-a dreptul aberanta, sfidand orice urma elementara de logica. Desigur, pentru cei care nu se impiedica de astfel de argumente, poate fi un film foarte reusit. Pentru unii chiar un fel de capodopera a genului, dupa cate am observat.
  • Dimz
    pe 30 Decembrie 2014 17:09
    Mda... Filmu e bun..... ... si cam atat..... Mai trebuia lucrat la el...
  • flushingm
    pe 11 Octombrie 2014 01:37
    O pierdere totala de orice! Nu numai de timp!
  • pe 25 Septembrie 2014 18:58
    [...] Joon-ho Bong - are inocența lui The Polar Express, dar nu trebuie să ne lăsăm păcăliți. Snowpiercer prezintă în timp real moartea inocenței și, în ciuda lecturilor optimiste ale unor [...]
  • Infinity
    pe 02 Iulie 2014 21:08
    Filmul e unul ingenios, plin de actiune si de violenta. Intra repede in subiect si pana la sfarsit nu te plictiseste deloc. Frumos. O idee mai rar intalnita. 8.
  • cezarika21
    pe 24 Iunie 2014 06:51
    Prefigurare a unui viitor post-apocaliptic în care s-a instalat o eră glaciară în urma scăpării de sub control a unui experiment pentru oprirea încălzirii globale, "Snowpiercer" reia o serie de teme tipice filmelor SF despre un viitor distopic: instaurarea unei societăţi totalitare şi rescrierea trecutului (ca în "1984"), revolta săracilor şi combaterea ei de către autorităţi (ca în "Demolition Man") etc.

    Filmul este "bântuitor", cu numeroase momente memorabile: o bătălie cu topoare care se opreşte pentru ca una dintre tabere să strige în cor "la mulţi ani", o lecţie de îndoctrinare a noii generaţii în spiritul adorării fanatice a conducătorului trenului şi a "locomotivei sacre" (ce mi-a adus aminte de cele două minute de ură din "1984"), o epifanie cu un fulg de nea urmărit "slow-motion", o trecere suprarealistă prin vagoanele de prima clasă a înaltei societăţi şi prin mijlocul unei petreceri dezlănţuite şi un monolog al liderului suprem despre misiunea sa. Din păcate, ca în majoritatea filmelor de consum hollywood-iene, există un exces de acţiune violentă, realizată fără valoare artistică. Regizorul Joon-ho Bong se descurcă bine, dar se observă că îi lipseşte geniul necesar transformării unui film foarte bun într-o capodoperă.

    "Snowpiercer" are numeroase merite artistice şi ar fi putut deveni un reper al genului SF dacă nu ar fi avut un scenariu cu numeroase aspecte inexplicate (de la scăderea mult prea bruscă şi inexplicabilă a temperaturii globale, la separarea populaţiei în clase sociale, la sistemul de producere a energiei şi a produselor alimentare), unele erori de logică (ideea de perpetuum-mobil, diferenţele mari de temperatură dintre primele şi ultimele secvenţe, existenţa imposibil de explicat a unui urs polar), precum şi un accent pus prea mult pe acţiune în dauna conturării dimensiunilor reale ale dezastrului natural şi ale refacerii vieţii după acel punct zero.
  • nicoux
    pe 27 Aprilie 2014 21:29
    Bun. Un film SF ce trebuie consumat ca atare cu actiunea , povestea, drama ,desfasurarea , mesajul lui ca altfel daca incerci sa-ti explici logic anumite lucruri sau sa gasesti tot felul de nepotriviri pierzi toate astea si placerea vizionarii.
  • Bayard
    pe 22 Aprilie 2014 00:28
    Un film excelent. Nu inteleg cum de s-a lansat in toata lumea deja, eu l-am gasit in DVD online si in Statele Unite apare abia in iulie 2014. Actiunea are loc 18 ani in viitor, cand toata omenirea (si Pamantul) sunt complet ingheate din cauza unui experiment ratat de tratare a incalzirii globale. Singurii supravietuitori sunt pasagerii unui tren urias care inconjoara lumea in fix 1 an. Oamenii sunt impartiti in clase, in functie de biletul pe care l-au avut in prima zi, unii mor de foame, iar ceilalti traiesc in lux. Chris Evans este liderul oamenilor din clasa a 3-a care incearca sa rastoarne structura sociala. Sincer, cred ca e cel mai bun rol pe care l-a facut in viata lui.

    Filmul te tine in tensiune de la inceput pana la sfarsit si te minunezi impreuna cu rasculatii de opulenta vagoanelor din fata. Scena in care trec in noul an este excelenta, toti oamenii desi se lupta unii cu altii sunt complet indoctrinati din anumite puncte de vedere. Poate cel mai puternic atu al filmului sunt personajele negative, romanul nostru Vlad Ivanov este infiorator, iar Tilda Swinton este pur si simplu exceptionala. As fi dat filmului nota 10, mai ales pentru originalitate, dar ultimele 5 minute m-au dezamagit putin (poate nu am interpretat eu corect ce s-a intamplat)
  • emy_sinaia
    pe 14 Aprilie 2014 16:31
    Am vizionat un film destul de interesant si suprarealist, in fond o metafora a lumii de dupa apocalipsa, o noua variatiune a aceleiasi teme despre sfarsitul lumii. Nu este foarte complicata actiunea dar da acea doza de curiozitate si adrenalina cat sa-l vizionezi cu sufletul la gura. Trebuie mentionat si aportul actorului roman Vlad Ivanov in rolul unui killer care face jocurile puterii.
  • xerses
    pe 11 Aprilie 2014 18:42
    De mult nu am mai vazut un film atat de bun.Excelent realizat si un scenariu inedit.
  • madalinaXD
    pe 05 Aprilie 2014 16:45
    Un film post-apocaliptic cu violenta in stilul asiaticilor, distributie de exceptie…per total din punctul meu de vedere o experienta cinematica interesanta
  • pe 04 Aprilie 2014 10:43
    Gabonne: Un tren luuuuuuuuuung cât o zi de vară, care gonește neîntrerupt de…. 17 ani, de-a lungul globului pământesc, complet înghețat în urma unui experiment eșuat. Cam asta-i tot ce-a mai rămas din lumea noastră, în viziunea regizorului și scenaristului sud-coreean Joon-ho Bong, cunoscut mai ales pentru spectaculosul The Host . Acum, sincer, nu știu ce motivație ...
  • ovidiu_gelu
    pe 31 Martie 2014 03:26
    O adevarata capodopera pentru cine este destul de inteligent sa o inteleaga. Adevarul pe fata !!!
  • raymond_moriarty
    pe 30 Martie 2014 12:51
    Filmul nu trebuie văzut mot-a-mot așa cum au făcut-o unii/alții, punându-și întrebări asupra aspectelor tehnice gen locomotivă eternă sau căi ferate transsiberiene.
    Filmul este o alegorie și trebuie păstrat paralelismul de sens cu realitatea.
    Trenul este lumea în care trăim, așa cum este ea de fapt, dar ne ferim să recunoaștem. Lumea este și a fost distrusă cu „ajutorul” tehnologiilor criminale scăpate de sub control (vezi dârele chemtrails de la început - care au devenit în zilele noastre atât de banale încât nici nu le mai băgăm în seama). Drept răspuns la dezastrul pe care tot „ei” l-au provocat ne este oferit acest „tren” unde cu toții viețuim, unii la first class, alții la third class iar alții la locomotivă.
    Filmul creionează cu o acuratețe excepțională diversele tipologii umane funcție de locul ocupat în „tren”.
    A.- Clasa a treia - săracii, muncitorii abrutizați, ținuți sub control cu strășnicie de zbiri, spălați pe creier constant și temeinic, eutanasiați după propriul plac, cu un rânjet sardonic de „elite” pe baza unor planuri demente (gen eugenie). Din rândul cărora sunt recrutați copii pentru „piese de schimb” - o alegorie foarte reușită, genială - a fost un scandal și în România pe vremea când era prim ministru Adrian Năstase despre copii dați spre înfiere internațională care erau de fapt folosiți la traficul de organe, așa zis, pentru „piese de schimb”.
    B. - Zbirii. Hrăniți mai bine, îmbrăcați mai curat, aceștia pentru un blid de linte și pentru „privilegiul” unui loc mai călduț în vagoanele 2-3 de la coadă fac munca murdară a stăpânilor. Torționarii de azi. Lacheii politicienilor. Oglindirea poliției și a jandarmeriei zilelor noastre. Acești servili nu au nici măcar gloanțe în arme și sunt la fel de speriați ca cei pe care-i păzesc.
    C. - Serviciile secrete. Cei doi spilcuiți la costum și cravată care au acces în tot trenul, care pot ucide pe cine poftesc, dela clasa 1 și până la clasa a treia, fără a trebui să dea cuiva socoteală vreodată. Aceștia sunt deranjați psihic grav. Sunt foarte bine antrenați (agentul refuză să moară, împușcat, înjunghiat fiind) și nu abandonează misiunea până nu o duce la îndeplinire. Cruzi, înfiorători de de vicleni. (tirul de armă în curbă, etc)
    D. - Slugile privilegiate. Comercianții zilelor noastre. Pentru o cămașă mai curată și pentru un spațiu mai aerisit, aceștia comit cu nonșalanță tâmpă tot felul de grozăvii (cum ar fi prepararea unei mâncări mizerabile - junk-food-ul zilelor noastre). Mcshit, Kfc, etc
    E. - Armata. Pregătiți pentru a măcelări sau a fi căsăpiți cu zâmbetul pe buze. Râd cretin la trecerea dintre ani iar apoi își dau cu topoarele în cap. Au ochii acoperiți cu negru. Ei trebuie să execute orbește toate ordinele fără să crâcnească.
    F. - Clasa a doua. Mica burghezie care stă la geam și croșetează. Chinezii fac toată treaba pentru ei.
    G. - Miniștrii, senatori, deputați. Cu gura mare și spurcată când au armata de partea lor. Cruzi, cinici, bivalenți, fățarnici și duplicitari. Își atârnă medalii și zorzoane pe piept, se cred mai și tari - dar de fapt nu au nici un dinte în gură. Latră fără să muște. Soldații „mușcă” la ordinul lor. Sunt totdeauna pregătiți și înclinați să mintă și să lingușească. Trădători și lași prin natura lor. Trebuie să primească un glonț în frunte în mod implicit. Ca în film.
    H. - Formatorii de opinie. „Trompetele” elitei. Think-tank-urile zilelor noastre. Comisia Trilaterală. Grupul Bilderberg. Zbigniev Brezezinski. George Soros. Aceștia îi formează pe cei tineri ca „viitorii aleși” care să le ducă mai departe planurile demente. Căt ar părea de bine intenționați și de educați, toți aceștia au de fapt mitraliera în sertar. Pe care nu se sfiesc să o folosescă cu prima ocazie.
    I. - First class. Piscine și spa, luxură, droguri la discreție, sfidarea tuturor legilor, magnații, elitele, blănuri de zibelină, desfrâu. Sibariții de azi, afaceri transnaționale, corporații globale. Aceștia trăiesc în altă lume, complet rupți de realitatea celorlalte „clase”. Orice grozăvie și orice abuz săvârșit de aceștia, le este trecut cu vederea. Nu se conformează niciunei reguli sau legi înafară de „eu vreau”. Sunt atât de bogați încât poți să furi de la ei orice vrei, nici nu mai bagă de seamă.
    J. - Superelita. pentru a înțelege cine sunt aceștia trebuie vazut și înțeles următorul film: http://www.cinemagia.ro/filme/eyes-wide-shut-cu-ochii-larg-inchisi-1979/
    Lojile francmasonice, gradele superioare ale acestor loje, nobilimea neagră. Ritualurile de magie neagră și stilul de viață a acestor indivizi depășește lesne imaginația noastră. Actanții de la Bohemian Grove. Sunt cei care poartă măștile. Participanți la un carnaval hidos - ca mod de viață. Dincolo de ei nu mai este decât „locomotiva”. Când simt că le vine sfârșitul încep să atace revoluționarii, dar foarte anemic, nu au exercițiul lumii reale. E ca o luptă cu domnișoarele de la pension. Aceștia au trăit atât de mult în lumea lor inventată încât nu mai au nici un fel de simț al realității.
    K. - Locomotiva este condusă de insasi Lucifer - un individ scelerat, care a fost un copil complexat. De mic și-a dorit sa fie cel mai important. A vrut încă din pruncie sa aibă „trenul lui” iar el să fie la „locomotivă”. In dialogul cu acesta, prima dată, înainte de a începe conversatia trebuie să-i tai limba. Inteligența răului care te poate convinge că are dreptate și că este justă/rațională acțiunea lui. Și chiar te convinge cu cuvinte mieroase să-i fii moștenitor, să-l „urmezi”. Asta până vezi copii zombificați care sunt folosiți la „piese de schimb”. Răul „pur” care comandă războaiele și urgiile - pentru „curățenia rasei” și menținerea „echilibrului demografic”.

    Concluzii de final: Din punctul meu de vedere filmul dă o metodă adecvată la ieșirea din acest infern care este viața cotidiană trăită conștient sau inconștient de către noi toți, pasageri în acest „tren”. Metoda este deraierea actualei epoci de maximă decădere spirituală și ieșirea „afară”. Doar dacă „afară” este spațiul luminos și alb imaculat al unei curățenii edenice primordiale. Unde doar cei cu suflet de copil vor putea păși. Restul se vor prăvăli în genune, măturați de avalanșa inexorabilă a timpului.
  • MikkaelWolfganger
    pe 30 Martie 2014 00:05
    Peste vreo 3-4 ani voi citi de asta la fel cum citesc acum de Sunshine-ul lui Boyle.Un film care s-a nascut sa fie underrated(cel putin in zona marelui public).

    Anyway, pentru cei ce cauta mai mult decat micile detalii care fac dintr-un SF....SF, iaca un review pe care eu l-am gasit destul de simpatic: http://thekoreanforeigner.blogspot.ro/2013/08/the-philsophy-of-snowpiercer.html
  • pisicuta1
    pe 28 Martie 2014 22:33
    cu indulgenna aceasta nota,poate cam slabut ...................
  • defav
    pe 27 Martie 2014 21:50
    Bunicel film , cateva remarci la comentariul de mai sus, care intr-adevar atinge niste puncte sensibile :
    -fiind un SF,se presupune ca tehnologia ce a reusit sa faca o locomotiva "eterna'-cum se spune in film -e de tip nuclear, ceva gen Enterprise ; admitem ca trebuie sa existe si niste angrenaje mecanice "sub podea " , dar sa reusesti sa le intepenesti cu un singur brat ? Poate Superman ar fi invidios ....iar copiii aia mici ce cautau acolo , la mecanisme , sa le ajute, sa le unga , sau ce ?! Partea asta e hilara , tehnic vorbind .
    - de acord si cu intretinerea trenului , roti,osii ,piese mecanice supuse uzurii avea, nu ? nu era pe perna magnetica , sau fara piese in miscare , asa ca 18 ani in miscare continua, ,la gerul de afara , la viteza aia ,n-a crapat nimic . Despre liniile de cale ferata, acoperite cu zapada de un an, pana cand trecea din nou pe-acolo, ce sa mai discutam...Plus ca trenul mai sarea de pe sine , da' isi revenea, ca-n desenele animate . Asta da tren !!
    - sa zicem ca chestia cu batoanele proteice, cresterea animalelor , hranirea lor , s-ar subintelege, ca s-ar fi aratat doar o parte din tren ( ca n-au avut idee cum sa prezinte chestiile astea, bineinteles), sau ca le-ar mai fi dat si altceva in afara de gandaci presati -la zile mari, normal- desi lucrurile astea sunt trase de par in mod evident .
    -poate ca inca mai traiau ursi albi pt. ca au reusit sa reziste si morsele , focile sau alte vietuitoare din care se infrupta ursul alb , si temperatura nu a fost chiar de speriat .Poate...
    Deci daca nu te deranjeaza detaliile astea din scenariu, filmul nu e de aruncat , dar cred ca un SF merita mai multa atentie la detaliile tehnice .
  • cotzofica
    pe 26 Martie 2014 12:45
    Filmul este destul de interesant, dar total nerealist. Pentru că: SPOILER ALERT!
    - niciun tren din lume, oricât ar fi el de performant nu poate merge la nesfârşit (nici nu ni se explică ce combustibil foloseşte);
    - niciun tren din lume nu poate merge permanent timp de 18 ani fără a i se efectua revizii, reparaţii, etc; piesele acestuia nu se uzează în 18 ani??;
    - nicio cale ferată din lume nu poate fi exploatată timp de 18 ani fără a fi întreţinută;
    - nicio persoană nu poate supravieţui timp de 18 ani doar cu "batoane proteice", care -culmea- sunt făcute din insecte (şi alea de unde provin??); fizicul acestora este destul de dezvoltat, o femeie este chiar plinuţă;
    - într-un anumit vagon tip măcelărie se observa multe carcase de animale, după care unul are un căruţ cu ouă fierte ca şi cum ar distribui ziare abonaţilor, dar mai important, UNDE sunt crescute animalele? şi cu CE sunt hrănite?;
    - trenul pare destul de futuristic, dar nu are nici măcar un termometru care să măsoare temperatura exterioară pentru a constata că aceasta a crescut, iar oamenii pot supravieţui;
    - se observă pe geamurile trenului că afară ninge constant, dar cadavrele unora se pot observa neacoperite de zăpadă de mulţi ani;
    - în final se poate observa un urs polar care se pare că a supravieţuit doar mâncând zăpadă, că altceva nu prea avea.....
    Ideea filmului este foarte bună, actori de calibru, dar detaliile din scenariu sunt praf.
  • radu3455
    pe 25 Martie 2014 09:45
    asta da thriller-sf,cel mai bun din 2013 la aceasta categorie,ideea filmului e una geniala ,actorii joaca extraordinar de bine,e genul de film care iti castiga atentia inca din primele minute,merita vazut nota 9
  • Beastmaster
    pe 22 Martie 2014 22:25
    totusi, dincolo de a incerca sa transmita ceva, regizorul , mi s-a parut mai mult axat pe zona artistica . Las la o parte subtirimea scenariului caci am prieteni in domeniul feroviar si va spun ca o cale ferata se intretine cu multa munca iar ceva gen TransSiberia cu mari eforturi si jertfe. Lipsa intr-o sectiune a echipelor de deszapezire poate arunca orice tren de pe sine intr-un dezastru total. Chiar si un strat subtire de zapada la o viteza mare poate fi fatal. Fara oameni, un tronson de cale ferata nu rezista nici citeva luni iar acel tren mergea pe un traseu foarte lung pe care il incheia intr-un an deci nu s-ar fi putut evita acoperirea completa a sinelor cu zapada si gheata de metri inaltime , precum s-a intimplat in peroadele glaciare si semi-glaciare. Nu mai vorbesc de principiul de functionare al motorului, nerevelat in film, dar care nu parea sa aiba nevoie de combustibil, posibil ceva atomic cum exista pe submarinele atomice care pot rezista multi ani fara realimentare. S-ar putea face un film mult mai aproape de realitate cu un submarin nuclear si echipajul lui dupa un scenariu apocaliptic din acesta cu ger total. Ultimele tipuri de submarine nucleare ar rezista lejer 25 de ani fara realimentare, deci nu e nevoie de ideea unui motor perpetuum-mobile (care oricum nu exista) si de care oricum nu am auzit in film (posibil sa fi scapat eu vreo propozitie). Cu un echipaj de vreo 200 de persoane si o lungime de 200 de metri, un submarin s-ar putea cu usurinta subtitui acestui tren. Pe partea artistica a acestui film nu prea ai ce reprosa, pina si singeroasele scene de lupta sint de un realism infiorator. Singurul lucru care iti da sperante este la sfirsitul filmului, dupa deraierea trenului se vede ca natura iese totusi invingatoare : daca un urs reusise sa supravietuiasca 18 ani in aceasta lume , inseamna ca nu este totul pierdut. Si un tren intreg de sute de oameni exterminati nu avea decit sa aduca ceva resurse in plus pentru acesta . Posibil ca nu ne meritam locul pe aceasta planeta, dar in mod sigur nu sintem cea mai bine pregatita specie pentru un scenariu apocaliptic. Nici fizic, nici mental. Eu asta cred ca a fost ideea pe care a incercat s-o transmita acest film. Binenteles ca sint deschis la ideile voastre .
  • Midori
    pe 22 Noiembrie 2013 22:48
    pare interesant. ma voi uita la el :)
    plus ca e cu Song Kang Ho, un actor care imi place, si cu Vlad Ivanov care e roman.