Comentarii Comentează
  • Petrustanciu
    pe 04 August 2020 22:34
    nu credeam ca religia poate sa faca din oameni dusmani , tragedia din filmul Solomon and Gaenor arata absurditatea antisemitismului
  • lili22
    pe 29 Noiembrie 2019 17:25
    Nu credeam ca pot fi atat de antisemiti, asa au pornit marile tragedii, unora le-au convenit.
  • gbanescu
    pe 22 Noiembrie 2019 22:02
    Se zice ca omenirea a evoluat de-a lungul miilor de ani de existenta. Pe fond insa, e doar o impresie. Oamenii continua sa se dusmaneasca si sa se urasca, sa se omoare si sa porneasca razboaie din cauza religiei, a etniei ori a resurselor si avutiei. Din acest punct de vedere nu s-a schimbat nimic pe Pamant.
    Tragismul filmului consta, in esenta, in drama unui cuplu de tineri indragostiti, un evreu si o galeza, care este supus nu doar oprobiului comunitatii profund antisemite in care traiesc, dar si renegarii de catre propriile lor familii.
    Intr-un fel, filmul transmite o idee nu indeajuns cunoscuta: antisemitismul a fost un curent raspandit in toata Europa sfarsitului mileniului II, nu doar in tarile care au avut statutul de invinsi in urma celui de-al Doilea Razboi Mondial. Filmul sugereaza, destul de discret insa, unul dintre factorii declansatori care au condus la aparitia acestui curent: predilectia evreilor spre negustorie si inmultirea banului vs. munca fizica istovitoare a membrilor comunitatii in mijlocul careia ei sa stabileau – aici, munca grea din mina a galezilor de rand.
    Am ramas din film doar cu mesajul. Realizarea artistica nu exceleaza la niciun capitol, asadar nota de pe IMDb pare a fi mult supraevaluata.