Comentarii Comentează
  • Horatiucrisan
    pe 26 Mai 2023 22:37
    Un film de război combinat cu o iubire imposibila între o franțuzoaica și un locotenent Neamț.
  • mladitza
    pe 12 Mai 2023 23:53
    Film bun, acting de excepție, iar povestea e tulburătoare. Dragoste și aversiune - consubstanțiale... oare e posibil? Se poate întâmpla...
    Ea a dovedit mult curaj.
    Chimie deosebită între Michelle Williams și Matthias Schoenaerts, amândoi au transmis mult...
  • lili22
    pe 15 August 2022 08:15
    Pe mine m-a dezamagit.Vorbesc toti in limba engleza , foarte enervant..Niciunul nu face un rol mare cu exceptia lui Tom Schilling.Prea sentimental.
  • georgiana_radu94
    pe 17 Mai 2020 19:26
    Un film excepțional, dupa parerea mea.Cei doi actori se potrivesc de minune.nu ma mai satur sa ma uit la secventele cu cei doi, vad aceea "chimie" care iti da fiori.Cum a mai zis cineva aici, la cat de chipes e actorul si eu m-as fi indragostit de el. Recomand cu drag !! P.s.Voi incerca si cartea
  • lavvw
    pe 26 Ianuarie 2020 15:03
    Te lasa suspendat cu finalul....si asta e un sentiment neplacut:))). E un film bun. Matthias Schoenaerts fascinant.
  • Ticul
    pe 19 Iulie 2017 17:41
    Unul dintre filmele mele preferate. Am descoperit după vizionarea acestuia și cartea, am fost nelămurită până să-mi dau seama că ecranizarea vizează doar cea de-a doua parte a operei literare, dar nu m-a supărat deloc. :) În fapt, romanul cuprinde două părți, Furtună în iunie și Dolce, cea din urmă, fiind ecranizată, așa cum am spus, deja. Furtună în iunie surprinde secvențe din interiorul unor familii destrămate, despărțite, răvășite de ororile celui de-al doilea război mondial: burghezi înstăriți, mici funcționari, soldați răniți în luptă, o femeie frumoasă protejată de amanții cu funcții înalte... Dolce, așa cum ați văzut/ veți vedea și în film își focalizează atenția asupra celor două personaje Bruno și Lucile. Producția regizorului Saul Dibb „oferă” finalitatea acțiunii, lucru care nu se întâmplă în carte. Autoarea Irene Nemirovsky nu mai are ocazia să scrie, căci este arestată și trimisă la Auschwitz, acolo unde va muri. Discutând despre cartea, ediția de la Polirom cuprinde și Extrase din caietul scriitoarei despre starea Franței și planul pentru „Suita franceză”.
    Vizionare plăcută!
  • Kuhaylan
    pe 19 Noiembrie 2016 17:48
    ........................................................
  • emy_sinaia
    pe 07 Septembrie 2015 22:09
    Da, un aspect demn de luat in seama mai ales ca sunt lucruri care s-au intamplat ...
  • dido
    pe 31 Iulie 2015 17:38
    Interesant film!Ma gandesc la ce-mi povesteau bunicii din vremea razboiului,cat de salbatic se purtau rusii si cat de diferiti erau soldatii germani,politicosi si curati.Cica nu se asezau la masa decat atunci cand erau poftiti...!!??Sa nu fiu inteleasa gresit,ma refer strict la subiectul inserarii soldatilor nemti in teritoriile ocupate si asta nu inseamna ca nu discern atrocitatile comise de ei...
    Filmul este placut,Michelle Williams foarte atractiva iar de personajul interpretat de catre Matthias Schoenaerts probabil m-as fi indragostit si eu...
  • nyuszi
    pe 30 Aprilie 2015 01:14
    Cartea am citit-o acum un an si ceva, si mi-a placut foarte mult. E foarte bine scrisa, cu toate ca e ciudata, avand in vedere ca autoarea scria despre lucruri pe care le vedea intamplandu-se in jurul ei. N-a terminat romanul, au deportat-o si a murit intr-un lagar de concentrare.

    Deci, am asteptat cu nerabdare filmul, mai ales ca actorii alesi pentru a interpreta rolurile principale mi s-au parut potriviti. Si da… se potrivesc foarte bine, si filmul e superb, din punct de vedere vizual, dar au macelarit povestea.

    E dificil sa judeci un film obiectiv cand cartea pe care e bazat ti-e aproape de suflet. Problema mea nu e ca au modificat povestea originala foarte tare, mai cu seama ma supara faptul ca au taiat, efectiv, cam 3/4 din carte, si in loc sa prezinte povestile tuturor personajelor, s-au concentrat doar pe povestea - destul de insiropata aici, de altfel - de dragoste.

    O mare parte din famecul cartii consta in faptul ca prezinta oameni cu pozitii sociale diferite, si in situatii complet diferite, fiind pusi in situatii asemanatoare. Atat cei bogati, cat si cei saraci, sau de clasa mijlocie, celebritatile, si oamenii comuni, trebuie sa se descurce si sa iasa dintr-o situatie nemaintalnita. E interesant, e fascinant, chiar, cum caracterul adevarat al fiecaruia iese la iveala. In film, in schimb, totul se rezuma la o poveste gen Romeo si Julieta unde Romeo e de obarsie Germana, iar Julieta Franceza. Evident ca nu se termina cu bine.

    Kristin Scott Thomas e sub-utilizata in film. Joaca bine - ca de obicei - dar nu are multe de facut. Pare o zgripturoaica dintre cele mai groaznice, dar filmul - pentru ca asa trebuie in filmele astea comerciale - o umanizeaza spre sfartit intr-un mod gratuit. :/ Harriet Walter e si mai sub-utilizata, mi-e jena sa ma gandesc uneori cum marile "Dames" alea teatrului Britanic sunt tratate in filme. Sper ca macar sunt platite bine. :/ In schimb mi-a placut ca actor Matthias Schoenaerts. Macar el a avut ceva de facut, dar nu ma mir, ca doar e personajul masculin principal.

    Pacat, serios, ca putea sa fie un film fantastic, putea sa fie o versiune ceva mai "usoara" a "Listei lui Schindler". Au ales in schimb calea cea usoara, a dramei de duzina. Nu e un film prost, dar nimeni n-o sa-si mai aduca aminte de el in cativa ani (de fapt, in cateva luni), si e trist, pt. ca materialul original e chiar foarte bun.