Părerea criticului
Genul comediilor cu poliţişti este unul îndrăgit - tuturor ne-au plăcut filmele cu Louis de Funès, care au creat un standard. Continuarea la comedia Super Troopers profită de simpatia publicului pentru comediile cu polițiști nemaivorbind că în imaginarul colectiv românesc polițistul este „înzestrat” cu anumite trăsături nu tocmai flatante, ci rizibile.

Cu poliţişti canadieni contra poliţiştilor americani, comedia Super Troopers 2 marșează pe gaguri, umor de situație, glume corporale.

Ce nu face bine filmului este că e mai degrabă uşor de înţeles de către publicul nord-american: cu referinţe culturale locale, cu siguranţă atât americanii cât şi canadienii îşi spun numeroase bancuri unii pe seama celorlalţi. Pentru că filmul despre asta pare să fie mai degrabă: despre folclorul de la graniţa celor două ţări, care devine şi mai amuzant pus în uniforma de poliţist de pe autostradă.

Cele două grupuri de polițiști dovedesc cu prisos, că prostia nu are țară.

Din grupul de actori care îi joacă pe polițiști, nu iese niciunul în evidență, ei formează împreună un grup comic funcțional. Se disting Rob Lowe, în rol de gangster local și Emmanuelle Chriqui, pe post de agent sub acoperire.