Comentarii Comentează
  • chcatalin
    pe 09 Iunie 2022 16:52
    O realizare de exceptie. Atmosfera filmului, jocul extraordinar al actorilor, rolul facut de Victor Rebengiuc, muzica, toate fac ca acest film sa fie unul extraordinar. Il revad intotdeauna cu multa placere.
  • B06DAN
    pe 22 Martie 2020 10:46
    Este un film exceptional marcă înregistrată a lui Dan Pița... Jocul exceptional al lui Rebengiuc acompaniat de muzica inegalabilului Adrian Enescu face deliciul acestu film.
    Chiar nu știu de ce Pița nu a mai reușit să confirme și după 1990...
  • balta67verde
    pe 27 Ianuarie 2019 19:15
    Un film romanesc destul de mediocru. Doar prestatia lui Victor Rebengiuc mai ridica un pic nivelul.
  • lili22
    pe 24 Aprilie 2018 00:08
    A fost unul din putinele filme bune.Nu a fost nimic de exceptie, poate interpretarea catorva actori valorosi.
  • blacksea_rider
    pe 12 Februarie 2018 17:55
    Am postat un poster de la filmul Profetul aurul si Ardelenii,also known as Vendégek Vadnyugaton (Hungary), la acest film din greseala. Din pacate n-am mai putut modifica.Sorry...Adrian Enescu,Dorin Liviu Zaharia muzica buna!....
    Voci dublate:
    Valeria Seciu — Sașa
    Mariana Mihuț — Tincuța
    George Oancea — Matei Damian
    Zephi Alșec — ministrul
    Catinca Ralea — Miss Scharp
  • sabinalin
    pe 23 Noiembrie 2013 15:43
    Ecranizarea corecta a primelor doua romane din "Ciclul Comanestenilor", cu o distribuire foarte inspirata a lui Victor Rebengiuc in rolul titular, mi-a atras atentia prin doua secvente. Prima e aceea a celebrei replici "Deschideti ferestrele, sa iasa mirosul de mitocan". In film replica nu-i plasata la inceput, asa cum se intampla in "Viata la tara", ci catre final iar cuvantul "mitocan" e inlocuit, din cauza cenzurii, cu "putregai". Cat de stupida putea sa fie, de multe ori, cenzura opresivului sistem de dinainte de 1989... A doua secventa e aceea in care apar trei tineri care canta. Secventa dureaza cateva secunde, numele celor trei nu apare, logic, niciunde pe generic. Secventa ramane totusi intiparita in minte prin faptul ca doi dintre cei trei au ajuns, peste ani, mari actori ai teatrului si filmului romanesc. Ei se numesc... Florin Zamfirescu si Mircea Diaconu.
  • Vegetarian
    pe 17 Noiembrie 2013 15:44
    Categoria 40 - 50 de ani = filme cu actori in rol principal intre 40 si 50 de ani ... = Victor Rebengiuc la 43 de ani in Romania , secolul al XIX-lea in timpul declinul vechii mosierimi si ascensiunea burgheziei , este vechilul Scatiu . Acesta dupa ce ca-i fura averea patronului sau ii ia si fiica , inlesnindui parvenitului ascensiunea pe scara sociala , pentru ca in scurt timp arivistul devine deputat. Insa casnicia esueaza lamentabil, iar proaspatul imbogatit are de infruntat teribila revolta a taranilor. Boier de vita veche, Dinu Murgulet e confruntat cu Tanase Scatiu, tip violent si lipsit de scrupule, exponentul noii clase in ascensiune. Cruzimea lui se indreapta atat asupra membrilor familiei sale, cat si asupra taranilor de pe mosie, care se revolta si sfarsesc prin a-l ucide.

    Scapane de ciocoi boierule ! = striga taranii in filmu asta la usa birjei . IN prezent Dan Diaconescu se tot lupta la tv cu ciocoi ..
    CIOCÓI1, ciocoi, s. m. 1. Termen de dispreț pentru un parvenit (mai ales la sate) din rândurile arendașilor, vătafilor etc.; ciocofleandură; p. ext. boier. 2. (Înv.) Fecior în casă, servitor angajat la un boier. – Et. nec.

    . . . Si azi guvernantii romani huzuresc , si se imbie sa se simta bine , ca are cine se traga , ca in filmu asta . Doar ca azi sunt din ce in ce mai putin contribuabili care isi platesc impozitele corect si ei platesc din ce in ce mai multe impozite si mai mari , in loc sa se stopeze desfraul guvernului si sa fie executati evazionistii ..
  • ciprian34
    pe 09 Noiembrie 2013 20:48
    Destul de bun filmul,un rol bun facut de Victor Rebengiuc,o fresca a vietii sec XIX in care boierimea huzurea iar taranimea saracea.
  • cezarika21
    pe 15 Septembrie 2013 19:40
    Tănase Scatiu este unul dintre cele mai bune filme regizate de Dan Piţa, care se remarcă prin creionarea unor personaje memorabile, prin decoruri şi costume bine realizate şi printr-o imagine clară şi sugestivă. Victor Rebengiuc interpretează magistral rolul ciocoiului Tănase Scatiu, adunând în portretul acestuia cele mai rele trăsături omeneşti: vulgaritate, lăcomie, lipsa de scrupule, violenţă şi ticăloşie. Alte roluri memorabile realizează Eliza Petrăchescu (interpretat coanei Profiriţa), Vasile Niţulescu (Dinu Murguleţ), Cătălina Pintilie (Saşa) sau Andrei Csiky (Matei Damian). Filmul pune accentul pe conflictele sociale din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, premergătoare celor din Răscoala de la 1907. Fresca socială este una foarte reuşită, iar structura narativă are fluenţă şi armonie. Finalul însă nu mi s-a părut suficient de dramatic, putând fi realizat mult mai virulent.
  • elia70
    pe 10 Mai 2013 17:16
    straniu ,eu am jucat in acest film ca fata lui Tanase Scatiu ,-viata la tara , se vede si o poza cu mine dar numele meu nu-i mentionat , oare dc? , imi amintesc ca copiii la joaca imi ziceau Scatiu:)
  • Iulidesprefilme
    pe 27 Decembrie 2012 12:08
    Nota maximă pentru Victor Rebengiuc, în rolul Tănase Scatiu, eroul cărţii lui Duiliu Zamfirescu.
  • AuraVirginia
    pe 24 Noiembrie 2012 22:55
    Va rog sa-mi spuneti unde se poate viziona filmul?
    Va multumesc
  • ZHR_MHL
    pe 24 Octombrie 2010 20:55
    ...dar este ecranizarea cartii cu acelasi nume de Duiliu Zamfirescu, continuare la ''Viata la tara", nu e un fel de ecranizare la ''Ciocoii vechi si noi"...un film deosebit, intr-adevar !
  • cetateanu
    pe 11 Septembrie 2010 18:48
    Un fel de ecranizare a cartii ..Ciocoii vechi si noi '' a lui Nicolae Filimon.Foaret bun Victor Rebenciuc in rolul crudului Tanase Sotirescu zis Scatiu.