Comentarii Comentează
  • eedy
    pe 24 Decembrie 2017 20:17
    De mult nu am vazut o imbecilitate mai mare ca filmul asta...
  • mechanic
    pe 27 Octombrie 2013 15:13
    Dali spunea ca tablourile lui sunt atat de profunde incat nici macar el nu le intelege... ceea ce e un alt fel de a spune "eu doar pictez, voi bateti-va capu' cu ce-o fi vrand sa insemne".
    Filmul poate sa evoce temnita carnalitatii in care ne zbatem cu totii, poate fi un comentariu adus societatii sau o serie de imagini aleatoare. Iti lasa impresia ca lumea e o masa de carne amorfa, o poezie a mediocrului si daca e adevarat ca orice film bun reuseste sa-ti inspire ceva, filmul asta e categoric o capodopera.

    In cele din urma imi rezerv dreptul de a fi surprins ca in epoca in care turme de morti vii invadeaza ecranele si tehnologia a ajuns la un punct in care poate transforma orice cosmar in realitate (pe ecran cel putin) mai exista oameni carora un film li se poate parea socant.
  • Pillowman
    pe 09 Iulie 2012 22:07
    Nu e scarbos, e grotesc ....este un film care iti fute creierii............
  • veronica210
    pe 16 Mai 2012 16:20
    vrei ceva ce nu ai mai vazut si poate ca nu vei vrea sa mai revezi vreodata?..atunci incerca povestea asta..:)
  • FlorinMovieFreak
    pe 25 Aprilie 2012 14:27
    FIlmul este o metafora si vrea sa spuna o poveste, nu doar despre oameni, ci si despre arta, cat de bizara si ciudata este.

    Finalul face toti banii!

    Nota 9/10
  • ErdinJeepersCreepers
    pe 08 Iulie 2011 18:48
    am un singur cuvant pentru filmul acesta : CAPODOPERĂ
  • iedutul
    pe 29 Mai 2011 11:33
    WTF?????????????Imi venea s-a vomit cand l-am vazut....foarte tulburator...dar imi place ca-i foarte original
  • Crynick
    pe 20 Martie 2011 15:33
    am vazut doar doua filme unguresti pana acum:Bibliotheque Pasqual si taxidermia.Amandoua filme sunt niste capodopere dupa parerea mea.Amandoua merita nota 10.
  • kwynn
    pe 10 Decembrie 2010 11:46
    In 30% din film il vad pe unul masturbanu-se la fiecare 2 minute din partea asta nu am inteles absolut nimic nici legatura dintre personaje nici cine arau nici actiunea, absolut nimic.In celalalte 30% actiunea se rezuma la un campionat in care mancai si vomitai.In restul de 40% e un tip de impaia animal si in cele din urma se omoara si el.
  • Haruka
    pe 07 Decembrie 2010 19:32
    Filmul asta frizeaza absurdul..........................
  • gothbeast666
    pe 17 Octombrie 2010 22:44
    Pură poluare a neuronilor! Dacă trăiţi într-un comfortabil clopot de sticlă, perfect protejaţi de lumea de afară, înconjuraţi de norişori roz şi pufoşi, în niciun caz nu vedeţi acest film!!!!! (Puteţi încerca, dar garantez un epic fail pe la minutul 2).
    Intr-adevăr un film greoi, şi ca idee/concept şi ca imagine. Un profan ar putea susţine că majoritatea scenelor abuzează de sex, osânză şi animale moarte, însă nimic nu este nejustificat!
    Chiar nu mă mir că are aşa puţine "view-uri", chiar nu este genul de film la care se poate uita oricine pentru ca apoi să zică: "vai ce porcărie!".
    Dacă filmul e aşa, mă întreb cum o fi cartea din care a fost inspirat :)) (deşi în carte, taxidermistul nu există).
  • aayana
    pe 23 Martie 2010 14:50
    Este genul de film despre care se poate spune, în pripă: mi-a plăcut dar nu mă mai uit la el niciodată. Cel puţin, nu prea curând! Dacă pe parcurs am avut senzaţia că este varianta light a lui Salo, finalul îţi răsplăteşte răbdarea cu care l-ai înghiţit şi-ţi dai seama că nu a fost un timp tocmai pierdut, adică cele 90 de minute.

    Regizorul maghiar, György Pálfi, reuşeşte să te supună la diverse suplicii vizuale, olfactive şi nu numai. Taxidermia nu este un film uşor de digerat şi nu este recomandat celor mai sensibili. De fapt, este un film şoc în toată puterea cuvântului şi totodată original. În cursa de la Cannes 2006 a defilat pe scenă la secţiunea Un Certain Regard.

    Ce m-a impresionat? Nu am văzut în niciun film până aici, evoluţia a trei generaţii: bunic, tată , nepot, surprinse din unghiuri când viscerale, când estetice. Modul în care se trece de la o poveste la alta este un prilej de respiro şi totodată începutul altei agonii. Te face să te întrebi ce va urma şi aştepţi curios continuarea, oarecum încordat.

    Cele trei portrete sunt atât de bine conturate încât te gândeşti cum de pot fi neamuri.

    Primul bărbat, Morosgoványi, este tipul dominat de instincte, trăieşte subjugat de superiorul său şi se mulţumeşte cu firimiturile. De orice gen! Cu toate acestea, evadează de fiecare dată din realitatea cruntă cu ajutorul imaginaţiei bogate de care dispune. Scenele de onanism prezentate explicit, comentariile despre femei şi dependenţa bărbaţilor faţă de ele îţi spun că e un film la care te-ai simţi jenat să ai un partener de vizionare lângă tine.

    Cu toate acestea, regizorul îmbracă momentele în scurte scene de comedie şi artă. Cum pot apărea stelele pe cer, dintr-un hambar, după ce ai discutat cu Fetiţa cu Chibrituri sau la ce mai este folosită o albie de porci? Toate răspunsurile stau în imagini, construite cu o delicateţe ce contrazice restul secvenţelor.

    Fiul, Kálmán, se naşte cu o codiţă de purcel şi se pare că nu întâmplător. Îşi doreşte să devină campion la un sport naţional numit înfulecare. Din păcate, un accident stupid din timpul unei probe îi spulberă visul şi se căsătoreşte cu Gizi, fosta campioană la mâncat conserve. Povestea capătă proporţii din toate punctele de vedere. Una dintre scene, în care soţul şi soţia înfulecă o porţie gigantică de caviar parcă îi trezeşte la realitate. Ea era însărcinată şi i se făcuse rău de la atâta mâncare dar nu vroia să-şi strice renumele de campioană.

    În ciuda aşteptărilor, se naşte fiul lor, Balatony Lajoska. Nu se ştie sigur dacă tatăl este Kálmán, dacă luăm în calcul scena de la furatul miresei. El este taxidermistul, copilul de care tatăl nu este mândru deloc. Ce meserie e asta: să împăiezi animale? Dacă nu eşti campion la înfulecat şi nu te cunoaşte lumea, eşti un mucos - spune tatăl acestuia.

    Deşi Lajos îşi îngrijea tatăl-gigantic părăsit de soţie din cauza obsesiei pentru acest sport, efortul nu-i este apreciat în niciun moment. În urma unui schimb de replici dure, ei se despart. Ce se întâmplă mai departe aş putea spune că întrece orice imaginaţie, chiar dacă momentele sunt oarecum previzibile prin accentuarea unor cadre.

    Taxidermistul încheie arborele genealogic într-un mod estetic, rămânînd în istorie. Titlul filmului este pe deplin meritat. Tehnica aleasă de regizor a fost catalogată în multe feluri dar meritul său, din punctul meu de vedere, este că a reuşit să iasă de sub anonimat, pentru totdeauna, cu un singur film. Să fie un avantaj sau nu?
  • Screamo
    pe 16 August 2009 22:08
    un film putin cam ciudat pentru gustul meu. personajele sunt "bolnave", iar actiunea lipseste... ma asteptam sa fie putin mai interesant.