Părerea criticului
Poţi savura spectacolul şi poţi să te bucuri de un blockbuster de vară pirotehnic, cu roboţi care îi pot concura pe Decepticonii lui Michael Bay şi cu un Christian Bale care se luptă corp la corp cu ei. Imaginea trademark a seriei, cea cu cyborg-ul care iese
incandescent din flăcări nu putea să lipsească din acest Terminator 4, nici replica I'll be back - spusă de această dată de altcineva, veţi vedea voi de către cine; nu lipseşte nici măcar Arnold Schwarzenegger - sau, mai bine zis, imaginea acestuia suprapusă pe scheletul de metal al unui Terminator letal, aflat în urmărirea lui John Connor. Auzim până şi vocea Lindei Hamilton (Sarah Connor în film), într-o înregistrare pe care o păstrează Connor cu sfinţenie.

Făcut de un fost regizor de reclame şi de videoclipuri, McG, Terminator Salvation e plasat într-un apocaliptic an 2018, în care oamenii sunt vânaţi de roboţi. Christian Bale este John Connor, pe care îl ştim practic de pe vremea când era doar un fetus în pântecele mamei sale, vânate de primul Terminator venit din viitor. Christian Bale este liderul Rezistenţei, cel care trebuie să înfrunte Skynet şi să împiedice distrugerea definitivă a rasei umane. Povestea câştigă puncte prin includerea lui Marcus Wright, un hibrid om-robot, jucat de Sam Worthington. Cândva, Marcus a fost
un criminal - iar la începutul filmului vedem că este condamnat la moarte, iar trupul folosit pentru cercetare în cadrul Skynet.
Scenariul, sau mai bine zis, partea cu viitorul şi trecutul care se întâlnesc în prezent e destul de ambiguă, Christian Bale e solemn, rece, distant, schimbând tonusul pe care un Arnie îl dădea filmului, dar - per ansamblu - Terminator Salvation e o experienţă pe care nu trebuie să v-o refuzaţi în aceste zile, mai mult sau mai puţin fierbinţi de vară.