Sinopsis

Terra Nostra ilustează incredibila poveste de dragoste dintre Matheu (Thiago Lacerda) și Juliana (Ana Paula Arosio), care se întâlnesc la începutul secolului al XIX-lea, în căutarea unei vieți mai bune. Ei se cunosc pe vasul care duce din Genova în Brazilia familii de italieni care vor să muncească pe plantațiile de arbori de cafea.

Matheu și Juliana trăiesc o poveste fericită de iubire la bordul acestui vas, până când tragedia se abate asupra lor: părinții ei mor din cauza epidemiei de ciumă care cuprinsese vaporul și care-l contaminează și pe Matheu.

Tânărul se însănătoșește, dar când ajung la țărm drumurile lor se despart și nu mai știu nimic unul de altul. Juliana se mută la Francesco (Raul Cortez), un prieten de-al tatălui ei care s-a îmbogățit în această țară. Când vede că fiul lor, Marco Antonio (Marcello Antony), își manifestă interesul pentru Juliana, mama acestuia, Janete (Angela Vieira) începe să o trateze pe Juliana ca pe o servitoare și o pune să facă cele mai grele treburi gospodărești. Situația se înrăutățește când Janete află că Juliana este însărcinată cu Matheu. Marco Antonio vrea să recunoască copilul ca fiind al lui și o cere în căsătorie.

Între timp, Matheu se angajează la ferma lui Gumercindo (Antonio Fagundes), unde este plăcut de cele două fiice ale acestuia, Rosana (Carolina Kasting) și Angelica (Paloma Duarte). Când află că Matheu vrea să plece de la ferma lor în căutarea femeii iubite, Rosana îi minte pe toți și le spune că a avut o aventură cu tânărul imigrant, iar Gumercindo începe pregătirile de nuntă.

Marco Antonio, care îi promisese Julianei că îl va căuta pe Matheu, o minte și-i spune că acesta a plecat în Argentina. Singură și însărcinată, Juliana acceptă să devină soția lui Marco Antonio, iar Janete va face tot ce-i stă în putință pentru a împiedica acest eveniment.
După ce Matheu le demonstrează tuturor că Rosana era virgină în noaptea nunții, el se lasă înduplecat de Gumercindo, care-l roagă să-i facă un nepot și, astfel, Rosana rămâne însărcinată.
Janete insistă să fie moașa Julianei, iar când se naște copilul, îl ia și îl duce la mănăstire unde va fi adoptat de un cuplu de spanioli.

Rămasă fără părinți, fără iubit și fără copil, Juliana se consideră cea mai nefericită femeie de pe Pământ. Dar ea se va lupta pentru a regăsi fericirea.