Părerea criticului
O animație franceză ce se concentrează pe psihologia unui băiețel rămas singur pe o planetă necunoscută, elementul SF ce constituie fondul poveștii fiind captivant, oferind un paradox cuantic și temporal demn de Planeta Maimuțelor, cu o scenografie ce amintește de S.F.-urile anilor ’70 - ‘80.

O aventură animată, ce combină elementul SF cu aventura dar și cu o poveste despre maturizare. Willy se va trezi în mijlocul unei planete străine pe care va începe să o exploreze, alături de robot.

Povestea este emoționantă și amuzantă iar robotul roșu și cățelul extraterestru portocaliu ce îl vor însoți pe băiat în aventură sunt adorabili.

În drumul spre Pământ, o navă spațială ce are la bord o familie de exploratori spațiali este prinsă într-o centură de asteroizi și explodează. Două capsule de salvare ies din navă în direcții opuse. Cea care îl transporta pe Willy și cea care îi duce pe părinții lui. Willy și Buck, robotul care îl protejează, aterizează pe o planetă necunoscută, fără nici cea mai mică idee unde ar putea fi părinții băiatului. Willy devine un refugiat pe o planetă pustie.

Cadre lungi, contemplative îl vor însoți pe eroul nostru în explorarea acestei minunate noi lumi. Această planetă este compusă din două lumi foarte diferite: pe de o parte, deșertul unde aterizează eroul nostru, unde pândesc monștri imenși de piatră și, pe de altă parte, imensa pădure în care se vor refugia, cu alte pericole, precum creaturi cu 10 picioare.

Povestea urmărește dezvoltarea relațiilor dintre personaje: tensiuni, certuri, apoi împăcări
între Willy și Buck; respingerea lui Flash, prietenului extraterestru, de către robot, care va duce la înfiriparea unei prietenii secrete între băiat și creatură. De la un bodyguard disciplinat și sever, opus aspirațiilor și convingerilor lui Willy, robotul se va umaniza treptat, învățând să râdă.