Un serial de urmărit în zilele lungi și plictisitoare de duminică. O hărmălaie totală presărată pe alocuri cu momente de introspecție desprinse din oracolele gimnaziale. Episoadele sînt scurte, toată lumea urlă, farfuriile se sparg, dialogul este simplist și tăiat cu laserul. Îmi. Dă. Impresia. Că-l. Citesc. Pe. Hemingway. Și. A. Lui. Lipsă. De. Expresivitate. Aproape că nu există replici fără să auzi „chef” sau „cousin”. Un ghiveci total pe gustul tuturor, este precum pîinea cu untură și ceapă.
Actorii fac o treabă bună, dar scenariul și intrigile sînt superficiale. În niciun moment nu am fost interesat de ceea ce urma să se întîmple. Succesul se datorează și faptului că lumea este de ceva timp hipnotizată de șourile cu bucătări aroganți care ne țin cursuri despre arta prăjirii cartofului în ulei. Protagonistul nostru, Carmy, a bifat două dintre carcteristicile obligatorii pe care orice bucătar respectabil trebuie să le aibă, barbă și tatuaje. Are doar tatuaje, dar timpul nu este pierdut, steaua Michelin se obține și cu ajutorul pilozității faciale.
Dezmembrarea unui local cu sandvișuri autentice din Chicago, unde regăseai membrii tuturor păturilor sociale, pentru un proiect de orgoliu amatoricesc, mi se pare precum distrugerea spațiilor verzi și înlocuirea acestora cu blocurile.
Am tot așteptat ca bucătareala să cadă în plan secund. Credeam că regizorul are planuri mărețe legate de personajul Carmen Berzatto, ca la finalul seriei să-i poate fi atîrnat scalpul lîngă Gregory House, Don Draper, Tony Soprano sau Walter White, dar m-am înșelat. Berzatto este doar un bucătar arogant lipsit de alonjă intelectuală, care suferă din dragoste precum un adolescent plin cu coșuri. Obsedat doar de tigăi și grătare. Al treilea sezon este strict de umplutură, umplutură de aia sintetică, cu maioneză și ketchup din găleată și prăjită într-un ulei neschimbat de trei luni.
dmsteaua
pe 23 Iulie 2024 16:07
Am văzut trei sezoane. E un serial și cu bune și cu rele. Părerea mea este că e exagerat de lăudat,unele episoade sunt pur și simplu exagerat de enervante,toți țipă unii la alții,se jignesc,se înjură,aruncă cu de toate. Mai sunt bucăți întregi de episod în care un personaj bate câmpii și îndrugă tot felul de baliverne,fără nicio legătură cu acțiunea. Desigur,din fericire,sunt și episoade extrem de interesante,despre pasiunea de a găti,despre dependența pe care o dă gătitul,despre arta în bucătărie,despre sacrificii,despre greutățile meseriei. Dar,din păcate,sunt inserate episoade sau bucăți de episod,în care se vorbește mult,aiurea,vulgar,fără noimă. Un episod întreg mama și fiica stau la maternitate și bat câmpii debitând platitudini. Sau alt episod întreg în care toți se ceartă și se înjură la masa de Crăciun. Oribil !
user-64876574c95a8
pe 14 Iulie 2023 13:23
e destul de chill serialul chiar merită văzut:) sezonul 2 te plimba prin toate starile
Actorii fac o treabă bună, dar scenariul și intrigile sînt superficiale. În niciun moment nu am fost interesat de ceea ce urma să se întîmple. Succesul se datorează și faptului că lumea este de ceva timp hipnotizată de șourile cu bucătări aroganți care ne țin cursuri despre arta prăjirii cartofului în ulei. Protagonistul nostru, Carmy, a bifat două dintre carcteristicile obligatorii pe care orice bucătar respectabil trebuie să le aibă, barbă și tatuaje. Are doar tatuaje, dar timpul nu este pierdut, steaua Michelin se obține și cu ajutorul pilozității faciale.
Dezmembrarea unui local cu sandvișuri autentice din Chicago, unde regăseai membrii tuturor păturilor sociale, pentru un proiect de orgoliu amatoricesc, mi se pare precum distrugerea spațiilor verzi și înlocuirea acestora cu blocurile.
Am tot așteptat ca bucătareala să cadă în plan secund. Credeam că regizorul are planuri mărețe legate de personajul Carmen Berzatto, ca la finalul seriei să-i poate fi atîrnat scalpul lîngă Gregory House, Don Draper, Tony Soprano sau Walter White, dar m-am înșelat. Berzatto este doar un bucătar arogant lipsit de alonjă intelectuală, care suferă din dragoste precum un adolescent plin cu coșuri. Obsedat doar de tigăi și grătare. Al treilea sezon este strict de umplutură, umplutură de aia sintetică, cu maioneză și ketchup din găleată și prăjită într-un ulei neschimbat de trei luni.