Netflix
×
Utilizator
×
Comentarii Comentează
  • clauditz
    pe 10 August 2020 01:29
    Ideea filmului este interesanta, însă finalul pare brusc și neînțeles. Merita văzut o data.
  • gbanescu
    pe 28 Februarie 2020 21:38
    O companie furnizoare de servicii de socializare online, incadrata cu sute de tineri frumosi si liberi, un fel de usr silicon valley branch, gen, sunt spalati pe creier de cei doi sefi ai companiei cu sloganuri din categoria „n-avem nevoie de intimitate”, „secretele sunt minciuni”, crezand orbeste in planurile acestora de a aduce societatea, incet si cu treaba buna, in stare de dependenta fata de produsul lor informatic (un fel de all-in-one – faisbuc, uațap, card de credit, C.I., permis auto, card de sanatate, direct-debit la banci si finante, etc.).
    Asta pana cand o intamplare tragica pare sa ii aduca cu picioarele pe pamant. Doar pare, pentru ca filmul se termina intr-un penibil desavarsit – in sensul ca eroina noastra desavarseste, practic, planul celor doi (pe care tocmai ce il zadarnicise) !?
    Ideea filmului e interesanta si infricosatoare in acelasi timp (oricum, e clar ca intr-acolo se indrepta populatia stupida a Terrei). In rest, filmul e din categoria „momente bune, dar atat”.
  • stochitamarius
    pe 17 Noiembrie 2019 17:12
    O porcarie adolescentina..altfel nu o pot numi..o actrita enervanta..si filmat ca o basina..slab
  • LFa
    pe 20 Mai 2019 23:14
    Straniu ca un film atât de bun ca regia, scenariu și interpretare este imdb 5,3,doar.
    Eu îl văd peste 7 din toate punctele de vedere! Pe mine m-a pus pe gândurica idee manageriala intr-o multinațională , discuta un subiect sensibil i din perspectiva non-business devenind in acest sens si ft actual.
    Ema Watson și echipa din primul plan joaca natural,realist și atractiv! Cine nu l-a înțeles să îl mai vadă odată, ținând cond ca viteza si profunzimea dialogului sunt semnificative, în timp ce traducerea romana este subțire tare,,,,
  • chiorean_mihai
    pe 04 Martie 2018 19:01
    Stau si ma intreb ce dracu produc IT-istii astia? NIMIC! Eu unul nu am nevoie de nici un rahat de aplicatie de doi bani. Au salarii care nu justifica existenta lor jalnica. Cand vor produce ceva palpabil, un cui macar, atunci vor exista pe lume!
  • Ghemot
    pe 04 Februarie 2018 18:14
    Filmul a fost realizat corect, însă ideea filmului este un subiect care nu aduce onoare nimănui!
  • kasmyn
    pe 03 Februarie 2018 21:45
    UN FILMFUTURIST DESPRE EVOLUTIA OMENIRII PRIN PRISMA INTERNETULUI!!GLOBAZLIZARE A INCEPUT SI VA EVOLUA!!
  • marin_nicolae
    pe 14 Ianuarie 2018 13:43
    Am vazut filmul dupa un S.F. prost asa ca asta a fost credibil ca tema si destul de bine interpretat. In penuria de filme S.F. bune acesta nu mi s-a parut pierdere de vreme.
  • margott
    pe 06 Ianuarie 2018 20:39
    Avem deja facebook, youtube, pana la camerele alea de supraveghere care sa ne pandeasca orice miscare nu mai e decat un pas. Cine stie, poate ca viitorul din film e doar la o aruncatura de bat de prezentul nostru... Ciudat e ca oamenilor (desigur, nu tuturor) chiar le place expunerea asta, de bunavoie si nesiliti de nimeni renunta la intimitatea lor aparand in reality-show-uri pe la televizor, postand pe facebook sau pe alte site-uri lucruri despre ei in timp real, unde sunt la ora cutare, ce fac, ce mananca, ce beau, ce culoare are hartia lor igienica si multe alte lucruri fara esenta, poate ca asta ii face sa se simta importanti, cine stie. Desigur, au si site-urile astea farmecul lor. Curiozitatea e o trasatura fireasca, iar internetul ti-o hraneste. Altadata citeam reviste de scandal, acum avem internetul pe care-l folosim ca sa aflam ce face capra vecinului, avem tehnologia la indemana si in plus, decizia ne apartine : poti folosi tehnologia in scopuri constructive, dar si in sens negativ. Mie toata expunerea asta, mai cu voia sau fara voia noastra, mi se pare o sabie cu doua taisuri. In film, Mae e salvata de la inec de camera de supraveghere, si sa nu uitam de vanatoarea de fugari care a durat, in fiecare caz, mai putin de 10 minute. Si totusi... expunere inseamna si renuntarea la orice moment de intimitate. Cine si-ar dori sa traiasca astfel, clipa de clipa ?
  • lavara_laiarna
    pe 03 Ianuarie 2018 21:05
    Un documentar moale mai degrabă despre socializarea obligatorie cu o intimitate spre zero...ca filmul
  • Mihai2508
    pe 28 Decembrie 2017 18:36
    Un film interesant cu un subiect pe masura. Cel putin in momentul de fata pare ca ne indreptam in aceeasi directie ca si in film. Acum daca este de bine sau nu... vom vedea. un film la care merita sa te uiti.
  • andystarx
    pe 28 Noiembrie 2017 23:37
    Nu stiu daca asta se poate intampla in totalitate in viitor,insa cu siguranta filmul are un subiect actual,destul de intersant si merita o vizionare ! Se vede ca Tom Hanks nu a imbatranit degeaba,un actor urias !
  • AdriAdrianna98
    pe 27 Noiembrie 2017 17:14
    Ideea destul de interesanta dar filmul extrem de slab. Nici macar interpretarea nu a reusit sa salveze vreun pic. Emma Watson mi s-a parut destul de fortata, nu ca as considera-o vreo mare actrita in general dar in filmul asta chiar a fost searbada ca si personajul de altfel. Filmul previzibil, acelasi subiect revazut fara sa aduca nimic nou, din contra, facut mult mai prost decat predecesorii sai.
  • mihaelatb
    pe 05 Noiembrie 2017 23:03
    nu as afirma ca este un film despre viitor, as zice ca este prezentul, prezentul pe care-l cunoastem si cel pe care nu-l banuim. Filmul nu este o capodopera, dar nici nu poate fi ignorat. Tom Hanks intr-un rol negativ...nu stiu daca l-am mai vazut in asa ceva. Nu, nu este negativul pe care-l urasti de la inceput, nu! Este negativul plin de "intentii bune", este negativul zambitor. Filmul este schematic: buni/ rai, eroine care inving si "corporatisti" ce ies sifonati. Mai interesanta mi s-a parut Annie, personajul ei trebuia exploatat mai mult. Prinderea urmaritei din acest film mi-a adus aminte de "prinderea" lui Montag, din filmul lui Truffaut. din nefericire, profetia lui Ray Bradbury nu numai ca s-a indeplinit, dar viata i-a depasit toate expectativele.
  • cosmin742000
    pe 13 Octombrie 2017 21:03
    O mizerie de film SF american , deci nimic nou...............................
  • enky
    pe 01 Octombrie 2017 23:33
    Chiar nu pot sa cred ca filmul asta are 5.3 pe imdb. Este nefiresc de subapreciat. The Circle este un film bine regizat, cu un scenariu ingrijit si cu idei care te pun pe ganduri. Exploreaza foarte bine tema vietii private, iar argumentele in favoarea renuntarii la ea mi s-au parut pe alocuri infricosator de convingatoare.
  • emy_sinaia
    pe 17 Septembrie 2017 15:41
    In orice caz nu as vrea sa traiesc realitatea din film si nici sa se ajunga sa poti fi urmarit in orice moment de o lume intreaga. Mie mi se pare cea mai mare prostie sa nu ai intimitate personala sau sa nu o poti controla nicicum.
  • AeroX
    pe 01 Septembrie 2017 12:58
    Un film destul de subapreciat.
    Chiar livreaza un mesaj cu succes, la fel de transparent ca viata personajului principal, prin care "The Circle" aduce una din cele mai rele previziuni ale viitorului, cand emotiile interumane vor deveni atat de false si impersonale, iar cei care n-au Facebook (cel mai comun astazi) si nu "exista" vor ajunge aproape exterminati din societate doar ca sa se umple buzunarele urmasilor lui Zuckerberg.
    Poate ca din punct de vedere cinematografic este intr-adevar modest, dar filme sunt de tot felul. Filmul asta doar livreaza ce si-a propus prin cele mai adecvate chipuri in diferite pozitii de a influenta intreaga lume.
    E ok ca tehnologia sa avanseze pentru oameni, dar pana la punctul de a face bani exploatand prea mult viata intima si intregul corp omenesc sub pretextul sigurantei ... banilor celor care forteaza un avans tehnologic pentru "greater good" in vietile unor nativi digital usor de manipulat.
  • ciunga_n_par
    pe 01 August 2017 23:35
    Un subiect interesant dar un film foarte plictisitor si fara farmec!!!! Ma asteptam la ceva mai MULT, MULT MAI MULT!!! in nici un caz de vazut la cinema ca nu ai de ce.
  • zdraveius
    pe 14 Iulie 2017 23:05
    Big Brother deja vegheaza. Nu am fost niciodata cu adevarat liberi. Si nici nu vom fi.
    Ca la multe campanii unde propaganda a stiut cum, cat si cui sa spuna de bine, de avantaje, de beneficii si nimic despre dezavantaje, despre partea neplacuta, despre reversul medaliei, cam asa si cu filmul asta. Va spune cineva, cu subiect si predicat, care sunt dezavantajele implementarii unui asemenea sistem?
    Pasapoartele, cardurile bancare, cardurile medicale si cate or mai fi similar, plus telefonul mobil, GPS-ul - toate astea stiu deja totul despre noi. Mai multe si mai bine decat stim noi despre noi. Unde am fost, cat am stat, cu cine, de unde am venit, ce si cu cine am vorbit. Cand suntem acasa, cand in concediu, cati bani avem, cati bani am cheltuit si unde, unde si cat muncim, cat castigam, cu cine ne inrudim, cine ne sunt prietenii, unde invata copiii nostri, ce boli avem. Si daca aceste nebunii ale vietii moderne nu stiu tot, se adauga si prostia atator oameni care isi dezvaluie viata, cu lux de amanunte, la zi, pe retele de "socializare", de buna-voie, cu nonsalanta si naivitate. Si printre prietenii prietenilor tai e si cineva care colecteaza aceste detalii. Ca daca nu ar interesa pe nimeni, nu ni s-ar cere, zic.

    Asa ca nu mai e cazul sa avem si ce sugereaza acest film, camere peste tot, inclusiv asupra noastra.
    Si DE CE am vrea sa fie asa. Nu inteleg. Nicio basina sa nu mai poti sa tragi fara sa stie toata lumea. De ce sa fie viata fiecaruia dintre noi un bun public? Si de ce ar interesa pe toata lumea ce face ala sau ala?

    Experientele altora NU vor fi niciodata experientele tale. Asta este o idiotenie. Fiecare trebuie sa-si traiasca viata, sa-si creeze propriile experiente, propriile amintiri, sa faca propriile greseli.

    Oricum se propune implantarea unui cip sub piele, deci scenariul de a deveni niste roboti vulnerabili dirijati si controlati non-stop nu e deloc departe.
    Dar de ce as face de buna voie? Deliberat sa ma ofer cobai? Si sunt convins ca stie toata lumea ca numai prostimea, numai pulimea va fi "inrestrata" cu tehnologia asta. Niciun cap al niciunei societati nu va fi parte. Este evident. Ei vor sti mereu cam totul despre noi, iar noi vom sti doar ce vor ei sa stim despre ei. Echitabil?
    Nu vad etapa aceasta ca evolutie, ci dimpotriva. Dpdv al tehnologiei, al inovatiei, ai stiintei IT, da. Dar astea trebuie sa ne ajute, nu sa ne ingroape.

    Noi controlam progresul, tehnologia, nu invers.

    Toata lumea, fiecare individ de pe planeta, are dreptul la intimitate. Hartile Maps cenzureaza chipurile oamenilor pe care ii suprinde pe strada, la fel si numerele de inmatriculare ale masinilor. De ce?
    Cum ar fi sa poarte un carnat o camera de-asta, cu scopul de a-si expune viata minut cu minut si sa filmeze tot. Locuri, oameni, masini, institutii, case, adrese etc. Ati vrea asa ceva? Fara voia si cunostinta voastra sa fiti filmati si analizati?

    Mai era o idee acolo. Cum te comporti cand nu stii ca esti filmat/observat/supravegheat/judecat si cum te comporti cand constientizezi ca esti filmat.
    In prima situatie, esti TU. Natural, spontan, firesc, obisnuit, indiferent ca faci ceva bine sau rau, pentru tine sau pentru altii. Esti tu si atat. Si stim ca nimeni nu-i perfect, oricine mai si greseste, mai calca stramb.
    Cand stii ca esti filmat, nu mai esti tu. Nu mai e nimic natural, firesc. Esti un robot care-si controleaza fiecare gest, fiecare cuvant, fiecare fir de par. Asta vrem sa ajungem?
    Si vedem situatia asta in trafic, de exemplu, sau in viata de zi cu zi, la banca, la magazin, in parc, pe strada samd. Nu sunt camere, nu e politie, nu e radar, merge fiecare in legea lui, dupa bunul plac. Sau arunca gunoi pe jos, ne insultam, ne batem, furam, distrugem. Nu respectam legea, nu ne respectam pe si intre noi. Cand stii de camera fixa, de politist, de radar, de camera de supraveghere, automat respecti viteza, ba chiar mergi sub viteza legala, nu mai ai telefonul in mana, ai mainile pe volan, ai centura, mergi regulamentar. Esti civilizat, nu agresezi pe nimeni, nu distrugi nimic, nu furi samd. Nu pentru ca asa faci de obicei, ci doar pentru ca stii ca esti filmat/VAZUT.
    Nu asa se schimba mentalitati. Nu asa se schimba oamenii.

    Pornind de la aceasta definitie, https://ro.wikipedia.org/wiki/Democra%C8%9Bie, sa analizam ce idee vedem mai jos.
    - Why not require every voting-age citizen to have a Circle account?
    - I mean, how can we require anyone to use our services?
    - But there are all kinds of things that are mandatory for citizens of this country.
    We require citizens to do hundreds of things, but we don't require them to vote?
    You'd have true democracy for the first time in human history.

    Am retinut apoi lansarea unei alte aplicatii, SoulSearch. Prezentarea si introducerea par naturale, insa in casca i se spune ce sa faca. Apoi cu ajutorul aplicatie se alege aleatoriu o persoana data in urmarire.
    Aleatoriu, dar domnisoara Mae stie deja multe detalii despre condamnata.
    MANIPULARE care creeaza iluzia unei idei originale, unui lucru bun, necesar, eficient si corect.
    Ce s-ar mai intampla daca am deveni fiecare dintre noi justitiari si am incepe sa ne vanam, sa ne banuim reciproc, sa ne turnam, sa ne facem singuri dreptate?
    Publicul e in delir.
    Asta imi aminteste de publicul platit, de figuratie, public dirijat sa aplaude, sa ovationeze, sa cante, sa danseze, sa chiuie la comanda, dupa model. Ca sa nu zic de congresele comuniste, unde publicul facea repetitii si erau aliniati la milimetru.

    Asa. Va sa zica ce tare este aplicatia. A gasit condamnata in scurt timp. Publicul in delir. Dar nu te gandesti ca in felul asta te va gasi imediat si pe tine, ala care conduci beat, care nu-ti platesti taxele, care molestezi femei, care bei si tulburi linistea, care iti faci nevoile pe gardul vecinului. Sau cand te plimbi pur si simplu pe strada. Sau cand stai linistit in casa ta. Ce bine cand ii prinde pe altii, mie n-are ce sa mi se intample.
    Manipularea si inselatoria se confirma cand se solicita gasirea altei persoane. Va sa zica NIMIC nu este aleatoriu, la intamplare. ILUZIA insa s-a creat.
    Si ce imagine. Oameni obisnuiti care filmeaza non stop si cauta alti oameni care nu vor sa fie gasiti.
    Mae si-a mai luat o palma. Cand isi da seama ca o poate afecta direct sau indirect chiar pe ea. A doua oara.
    Si pentru ce, de aceasta data? Mae, stay on this. You've got millions of people
    enjoying this. Da? Un fel de corida. Facem circ si provocam suferinta pentru distractia si placerea publicului. Paine si circ.

    Finalul mi-a placut. Cand Mae aplica aceeasi transparenta cu domnii sefi, care, ce sa vezi, sunt profund socati, ingrijorati si devin agresivi. Tarziu insa pentru prietenul ei. Regretele nu aduc mortul inapoi.

    Nu lasati telefoanele smart sa devina mai inteligente decat voi. Pentru unii este deja prea tarziu!

    Ce bine ar fi pentru noi si pentru altii daca am gandi mai profund INAINTE de a face ceva care poate avea atatea si atatea implicatii.
    Asigura-te, om cu ratiune, atunci cand (crezi ca) faci un bine sa nu faci (si) un rau.
  • Dragos.87
    pe 07 Iulie 2017 20:50
    Filmul este destul de bun pentru ca abordeaza un scenariu interesant.Tehnologia care ne invadeaza vietile si fara de care ''nu putem trai'' ne poate afecta intr-un mod neasteptat dar si cum aceasta ne poate influenta pe fiecare dintre noi in diferite moduri.Merita vazut!
  • xerses
    pe 06 Iulie 2017 22:41
    Indraznet scenariu si. in sfarsit, o idee care te pune pe ganduri.
  • razvanniculescu56_gmail_com
    pe 05 Iulie 2017 21:03
    Asta-i film foarte bun ? Must see ? Atunci, pe aceeasi tema, "Enemy oh the state" ce este ? Pacat de Tom Hanks, o fi gresit platourile de filmare.
  • dan_dinescu
    pe 03 Iulie 2017 01:06
    un film bun....adevarul e undeva la mijloc...ce se intampla in film face NSA in fiecare zi in america. Nu sunt de acord cu treaba asta... totusi intimitatea trebuie sa raman valida...nu distrusa de tehnologie... Cam pe acolo se va ajunge in realitate, daca nu chiar deja se intampla acest lucru!
  • marius_oliviu
    pe 14 Mai 2017 12:52
    La angajarea în compania The Circle, într-un campus credibil construit pe modelul Apple, Google sau Facebook, protagonista trece testul afirmând că se teme cel mai mult de neîmplinirea potenţialului său. Personajul Mae (o anagramă a numelui actriței, Emma Watson) evoluează în continuare credibil, punându-și la dispoziția angajatorilor săi toată naivitatea. Din păcate, cu excepția personajelor din jurul său (familia, prietenii) cele din companie sunt mai puțin conturate.

    În mod paradoxal, cel mai bine ies în The Circle personajele superficiale din companie, responsabilii micilor diverse compartimente. Asta în vreme ce personajele principale, inclusiv cel al fondatorului interpretat de Tom Hanks, ies mai puțin în evidență. Chiar în punctul în care promitea să devină interesant, scenariul recurge la clișee, lăsând cumva în suspans subiectele deschise, în orice caz neducându-le undeva.
  • razvan_mindru
    pe 11 Mai 2017 16:04
    doar cityplex ruleaza in constanta? la cinema city nu?
  • karina_andrada_horgos
    pe 10 Mai 2017 07:59
    Un film foarte bun, un must see, care ne arata catre ce ne indreptam...