Filmul merită vizionat... își merită aprecierile și premiile...Oscar pentru Rachel Weisz la categoria Cea mai bună actriță în rol secundar...
andystarx
pe 12 Februarie 2017 23:15
Greoi si plictisitor film,desi a fost pe o tema dura,dar atot stiiuta ! Nu stiu de ce dar in nici un caz ,Rachel care a jucat si foarte putin in film,nu merita vreun oscar,cat despre Ralph,acest actor nu mi a placut niciodata,desi este foarte apreciat !Un film la care sigur aveam alte asteptari,si care nu este pentru toata lumea,sau de revazut !
DragonMaster
pe 21 Februarie 2016 10:48
Incep prin a spune ca regizorul acestui film este Fernando Meirelles care a regizat binecunoscutul film brazilian Cidade de Deus un film care nu trebuie ratat de nimeni.
Ralph Fiennes isi joaca foarte bine rolul de sot care sufera o pierdere enorma si vrea sa stie secretele sotiei chiar daca adevarul ii poate cauza mai mult rau decat bine.
Rachel Weisz castiga un Oscar pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar si ne uimeste din nou cum a mai facut-o in:The Fountain,Agora,The Lobster.
Este un film care imbina trecutul cu prezentul si din fiecare detaliu prezentat afli cate ceva despre personaje ceea ce este un lucru placut si te face sa nu iti pierzi interesul.
Ofer nota 8 acestui film pe care il recomand.
Mai multe review-uri pe https://www.facebook.com/themovieplace/
kakapo
pe 24 Octombrie 2015 10:55
...un thriller ce-ti lasa un gust amar; un etern deja-vu, o eterna conspiratie la nivel inalt in care marile corporatii (de aceasta data farmaceutice) reusesc sa faca profituri uriase pe seama celor "pe care-i ajuta" sa-si cumpere moartea...
alali
pe 12 Februarie 2015 00:43
Da!; am pus ca titlu ca e o piesa esentiala in orice filmoteca. Dar, pentru ca in orice este si un dar, atentie la varsta la care il veti vedea. Nu cred ca e recomandat celor mai "firavi" de 23-25 de ani. E un film greu de inteles ca profunzime, greu de digerat ca deznodamant si un demolator de idealuri, de naivitati. Iar aceste naivitati si visuri sunt obligatorii pana la o anumita varsta; cel putin.
Drama si mai ales nesiguranta personajului principal, o indoiala atat de amara, paleste in momentul in care filmul capata anvergura planetara. Oameni sacrificati ca "civilizatia" sa prospere, convingeri ucise pentru sume, hai sa nu spunem derizorii, dar oricum mai mici decat multe alte ilegalitati ce se desfasoara pe orice meleaguri (n.e. a se vedea numai ultimele potlogarii din tara noastra: miliardele din sosele, dosare penale si averi de demnitari).
Despre modul de filmare: acele scene ce se incheie cu o supraexpunere la lumina, chiar daca nu sunt o descoperire marca Meirelles, ele creaza atmosfera. Automat esti acaparat de ultimele pesonaje ce raman in cadru pe acel fond alb. Si asta pentru ca esti sigur ca: ceva se va petrece, cineva va disparea, cineva dintre cei ce se dilueaza in lumina e pesonajul cheie, declansator de poveste. Am vazut multi deranjati de acest mod "telenovelistic" de a filma, dar pe mine aceasta metoda mi-a focusat atentia si m-a capacitat. Frumos efect si bine plasat in dinamica desfasurarii filmului.
Despre actori, numai de bine. Sunt perfecti si interpreteaza de nota 10. Fiennes este acel actor foarte greu de indragit, dar care macar nu starneste antipatii. Este un personaj neutru, care te lasa sa patrunzi povestea fara a te influenta in vreun fel in afara interpretarii efective. De partea cealalta a baricadei avem o Rachel Weisz mirobolanta. Si la propriu si la figurat. Nu stiu daca e cea mai buna prestatie a anului pentru ca nu am vazut cine sunt celelalte nominalizate; nici nu stiu daca le-am vazut filmele. Dar aici, Rachel e perfecta. E gravida, e sotie, e femeie de cariera. Totul natural si plauzibil, totul autentic.
Revenind la film in general, am avut ghinionul sa parcurg un comentariu de pe metacritic.com in care filmul era acuzat de propagandism. Ba mai mult, ni se cere luciditate si judecata corecta in cazul industriei farmaceutice si mai ales sa recunoastem ca, pentru a face bine, aceasta industrie este obligata sa isi faca testele pe populatii din lumea a 3-a si ca, daca uneori fac rau, de multe ori fac si bine. Mare e gradina! Iar libertatea de exprimare trebuie ingradita obligatoriu!
Concluzionand, The Constant Gardener este un film ce pleaca de la un plan personal si creste gradual pana la o urzeala intercontinentala. Are scene impresionante, cu o durere ce e la limita umanului, prezentand o dragoste frumoasa si avand o intriga extrem de bine elaborata. Un film de nota 8,45! Obligatoriu de vizionat si mai ales obligatoriu de revizionat.
cotzofica
pe 23 Martie 2014 11:58
Pe lângă rolul făcut de Rachel W. alături de frăţiorul Joseph în Enemy at the gates, rolul alături de mai marele Ralph este foarte bun. Meritate premiile primite.
Un film conspiraţionist de actualitate în care mari corporaţii internaţionale încearcă să se impună în Africa pentru profituri astronomice, în dauna populaţiei băştinaşe sărace şi neavizate. Există o replică interesantă precum că "nimic nu este gratuit, în special din partea companiilor farmaceutice".
Un film interesant. Recomand.
radu3455
pe 20 Noiembrie 2013 13:16
o drama cutremuratoare foarte bine transpusa pe ecran de Fernando Meirelles,actorii au jucat foarte bine cu un plus pentru Rachel Weisz care a luat si Oscarul pentru prestatia foarte buna,in rest un film cu scenariu interesant ce merita urmarit
ioana2222
pe 28 Noiembrie 2012 20:14
mie mi a placut filmul . nu as spune ca e o capodopera insa nu mi-am irosit timpul .chiar m a captivat .
Srdjan
pe 16 August 2012 17:46
Sensibil si emotionant. Rachel chiar a meritat Oscarul ptr. filmul asta.
alin.cristian
pe 07 August 2012 12:48
Foarte bun, un film care te tine in priza, si niste actori a caror prestatii merita salutate. Mi a placut mult Ralph Fiennes, aici si in general, in Schindler's List, Harry Potter, prestatii excelente.
Vegetarian
pe 07 August 2012 02:23
Este un film potrivit si pt lista : Femei albe - dezavantaje - solutii = Afland de zvonurile infidelitatii sotiei sale , un barbat pleaca intro nedorita calatorie personala pe trei continente .
cosmin_kedii
pe 14 Martie 2012 16:07
Este o poveste de dragoste este ceea ce ramane in mintea şi dă energie şi sensul de tot ce se întâmplă pe ecran, O capodopera de suspans, romantism şi de intrigi politice
Piratu
pe 24 Aprilie 2011 01:10
The Constant Gardener un film dramatic a carui actiune se petrece in Kenya pe fundalul unei povesti tensionate de dragoste intre un diplomat englez(Ralph Fiennes) si o militanta pentru drepturi(activista )(Rachel Weisz) care ajung sa aiba fiecare rolul sau intr-o complicata conspiratie politica cu implicatii in industria farmaceutica.
Regizorul brazilian, Fernando Meirelles, (Blindness,Cidade De Deus) ne ofera un thriller politic dramatic,surprinzand inalte tensiuni la nivel social prin redarea cat mai umana a exploatarii lumei a treia cu trimitere la un fel de post-colonialism in Africa.
Inteligent construit cu o naturalitete si spontainetate marca Meirelles,filmul beneficiaza si de-o interpretare de Oscar a actritei Rachel Weisz (Oscar si Glob de Aur) completata si de Fiennes ce nu se lasa mai prejos.
Chiar daca la baza filmului sta nuvela “The Constant Gardener” de John le Carré cu un subiect fictiv,asta nu inseamna ca totul este departe de adevar nu trebui decat sa aruncam o privire in istoria continentului african.
zgubi
pe 30 Martie 2011 20:18
un film care impleteste doua intrigi majore din viata unui barbat : pe de o parte devastat de moartea sotiei sale,Justin decide sa afle cu orice pret cine sunt vinovatii de uciderea ei.pe de alta parte,sa afle daca zvonurile cu privire la infidelitatea sotiei sale sunt adevarate.chiar daca la prima vedere pare un film lent,reuseste sa-ti mentina atentia vie pana la final prin detaliile care apar constant.
White.Lily
pe 22 Noiembrie 2010 14:28
The Constant Gardener este un film care pe mine m-a lasat fara cuvinte.
Fernando Meirelles din punctul meu de vedere a facut o treaba excelenta si a reusit sa redea Africa si tot ce se intampla acolo intr-un mod foarte realist si captivant..
Iar observatia lui andyy este foarte bine facuta: ''Povestea de iubire dintre cele doua personaje trece oaracum pe locul doi, fiind doar un element ajutator pentru a prezenta acest subiect.''. Filmul se vrea a fi ceva cu mult mai mult decat povestea de dragoste dintre Tessa si Justin sau misiunea in care porneste Justin in urma mortii sotiei sale.
Ralph Fiennes si Rachel Weisz au facut un cuplu foarte dragut iar Rachel si-a meritat cu certitudine Oscarul. A fost atat de naturala si autentica,plus ca rolul i s-a potrivit ca o manusa.
Una peste alta, The Constant Gardener, este un film foarte bun si inteligent, un scenariu foarte bine pus la punct..
Vizionare placuta!
margott
pe 03 August 2010 18:53
Traducerea titlului filmului e absolut idioata, n-are nicio legatura cu ceea ce se intampla in film. The Constant Gardener e unul din acele filme care ramane cu tine mult timp dupa ce-l vizionezi. Un film frumos, cu actori buni.
mircea_pop
pe 13 Mai 2010 01:18
te prinde in mreje ,te invaluie ,traiesti alaturi de personaje .un film deosebit.
andyy
pe 26 Aprilie 2010 20:23
Un film care prezinta o realitate ascunsa a lumii, in care din pacate se profita chair si de pe urma celor mai defavorizati oameni din aceasta lume.Povestea de iubire dintre cele doua personaje trece oaracum pe locul doi, fiind doar un element ajutator pentru a prezenta acest subiect.
miere
pe 27 Noiembrie 2009 19:03
O idee geniala a lui Fernando Meirelles de a transpune cartea intr-un film, iar finalul este cat se poate de bun.
BiancaA
pe 22 Noiembrie 2009 19:18
eu cred ca sunt filme si filme. si depinde foarte mult de momente. pot sa "gust" si sa "inteleg" si filme de genul acesta, dar poate sa ma intereseze si van damme, din cand in cand, in virtutea relaxarii, poate. Pe Fiennes il ador. Am facut o pasiune pentru el, incat m-am apucat sa vad toate filmele cu. E bun peste tot, in ducesa, spider, the end of the affair, onegin... Poate chiar am exagerat. As face acum o pauza de cateva luni de filme "bune". Iar faza cu intelesul : fiecare intelege cum si ce vrea. Apoi, e liber sa acorde cate stele doreste. Il intrebam odata pe frate-meo, vizibil enervata, de ce exista oameni prosti. Si mi-a spus "ca sa existe conducatori". Deci...
Da, filmul e bun. Pe langa actori si interpretare, tema e de actualitate. Apoi, pune un copil sarman, de culoare, pe deasupra, sa zambeasca in fata camerei, cand pe langa el pluteste moartea. Cine ramane neimpresionat?
pe 14 Septembrie 2007 13:20
Un film extraordinar! Dar, intr-adevar, nu poate fi pentru toate gusturile pentru ca nu e pentru "oricine", asa ca nu ma mir ca unora li s-a parut plictisitor sau ca nu l-au inteles. Le recomand filmele cu Van Damme, sigur sunt mai pe nivelul lor. Mai ales pentru cei care confunda Globul de Aur cu Oscarul!
RiZY
pe 19 Septembrie 2006 19:16
Super film. A avut dreptate Sergiu Nicolaescu cand a spus ca e unul dintre cele mai bune filme. Inclin sa cred ca merita mai mult decat un Oscar.
Incoruptibilul
pe 14 Mai 2006 23:08
Un film cu adevarat de 5 stele...
Globul de Aur 2006 pentru
- Cel mai bun film - drama -
Globul de Aur 2006 pentru
Cel mai bun rol secundar feminin - Rachel Weisz -...Nu este un film pe care-l intelege toata lumea,in special cei cu un grad redus de inteligenta...La gen cred ca ar trebui adaugata si categoria "Dragoste",caci intr-adevar reprezinta si o poveste de dragoste ...
Felicitari domnului Fernando Meirelles
qwerty
pe 29 Martie 2006 09:26
Nici mie nu mi-a placut deloc e foarte plictisitor si lung.Imagine foarte buna ai impresia ca urmaresti un documentar in unele momente.
Matrix
pe 14 Martie 2006 19:25
Filmul e slabut iar Rachel a luat Oscarul cam degeaba.
Pacat de Meirelles ca a cam dat chix.
pe 23 Februarie 2006 10:43
Un film tare jegut,fara cap,fara coada ,si greu de inteles.Cel putin asa zice un coleg de-al meu.Alt coleg zice ca ar fi o capodopera ,dar acelasi coleg zice ca spiderman 1 merita 5 stele.Astept si eu sa-l vad,dar fara prea mult interes ,daca atata lume zice ca-i prost filmul.
vladd1
pe 19 Ianuarie 2006 10:10
Filmul este foarte bun, dar traducerea titlului este un FIASCO total.
Nu imi vine sa cred ca nu exista nici macar un ZIARIST sau CRITIC care sa fi sesizat ca "Prietenie absoluta" este titlul tradus si publicat in limba romana al cartii "Absolute Friends" publicata de John le Carre in 2003.
"The Constant Gardener" este CU TOTUL ALTA CARTE a aceluiasi autor dar publicata in 2001 si, dupa cate stiu eu, inca netradusa in limba romana. Filmul de fata este, evident, ecranizarea acesteia din urma si ar fi trebuit sa aiba un cu totul alt titlu in limba romana.
ali79
pe 09 Ianuarie 2006 00:52
Nu mi s-a parut chiar asa de grozav filmul asta. Oricum nu imi placea Fiennes nici inainte si nu imi place nici acum, dupa ce am vazut Constant Gardner. Probabil e asa apreciat datorita problemei pe care o abordeaza. Iar traducerea titlului mi se pare absolut fara sens.
Ralph Fiennes isi joaca foarte bine rolul de sot care sufera o pierdere enorma si vrea sa stie secretele sotiei chiar daca adevarul ii poate cauza mai mult rau decat bine.
Rachel Weisz castiga un Oscar pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar si ne uimeste din nou cum a mai facut-o in:The Fountain,Agora,The Lobster.
Este un film care imbina trecutul cu prezentul si din fiecare detaliu prezentat afli cate ceva despre personaje ceea ce este un lucru placut si te face sa nu iti pierzi interesul.
Ofer nota 8 acestui film pe care il recomand.
Mai multe review-uri pe https://www.facebook.com/themovieplace/
Drama si mai ales nesiguranta personajului principal, o indoiala atat de amara, paleste in momentul in care filmul capata anvergura planetara. Oameni sacrificati ca "civilizatia" sa prospere, convingeri ucise pentru sume, hai sa nu spunem derizorii, dar oricum mai mici decat multe alte ilegalitati ce se desfasoara pe orice meleaguri (n.e. a se vedea numai ultimele potlogarii din tara noastra: miliardele din sosele, dosare penale si averi de demnitari).
Despre modul de filmare: acele scene ce se incheie cu o supraexpunere la lumina, chiar daca nu sunt o descoperire marca Meirelles, ele creaza atmosfera. Automat esti acaparat de ultimele pesonaje ce raman in cadru pe acel fond alb. Si asta pentru ca esti sigur ca: ceva se va petrece, cineva va disparea, cineva dintre cei ce se dilueaza in lumina e pesonajul cheie, declansator de poveste. Am vazut multi deranjati de acest mod "telenovelistic" de a filma, dar pe mine aceasta metoda mi-a focusat atentia si m-a capacitat. Frumos efect si bine plasat in dinamica desfasurarii filmului.
Despre actori, numai de bine. Sunt perfecti si interpreteaza de nota 10. Fiennes este acel actor foarte greu de indragit, dar care macar nu starneste antipatii. Este un personaj neutru, care te lasa sa patrunzi povestea fara a te influenta in vreun fel in afara interpretarii efective. De partea cealalta a baricadei avem o Rachel Weisz mirobolanta. Si la propriu si la figurat. Nu stiu daca e cea mai buna prestatie a anului pentru ca nu am vazut cine sunt celelalte nominalizate; nici nu stiu daca le-am vazut filmele. Dar aici, Rachel e perfecta. E gravida, e sotie, e femeie de cariera. Totul natural si plauzibil, totul autentic.
Revenind la film in general, am avut ghinionul sa parcurg un comentariu de pe metacritic.com in care filmul era acuzat de propagandism. Ba mai mult, ni se cere luciditate si judecata corecta in cazul industriei farmaceutice si mai ales sa recunoastem ca, pentru a face bine, aceasta industrie este obligata sa isi faca testele pe populatii din lumea a 3-a si ca, daca uneori fac rau, de multe ori fac si bine. Mare e gradina! Iar libertatea de exprimare trebuie ingradita obligatoriu!
Concluzionand, The Constant Gardener este un film ce pleaca de la un plan personal si creste gradual pana la o urzeala intercontinentala. Are scene impresionante, cu o durere ce e la limita umanului, prezentand o dragoste frumoasa si avand o intriga extrem de bine elaborata. Un film de nota 8,45! Obligatoriu de vizionat si mai ales obligatoriu de revizionat.
Un film conspiraţionist de actualitate în care mari corporaţii internaţionale încearcă să se impună în Africa pentru profituri astronomice, în dauna populaţiei băştinaşe sărace şi neavizate. Există o replică interesantă precum că "nimic nu este gratuit, în special din partea companiilor farmaceutice".
Un film interesant. Recomand.
Regizorul brazilian, Fernando Meirelles, (Blindness,Cidade De Deus) ne ofera un thriller politic dramatic,surprinzand inalte tensiuni la nivel social prin redarea cat mai umana a exploatarii lumei a treia cu trimitere la un fel de post-colonialism in Africa.
Inteligent construit cu o naturalitete si spontainetate marca Meirelles,filmul beneficiaza si de-o interpretare de Oscar a actritei Rachel Weisz (Oscar si Glob de Aur) completata si de Fiennes ce nu se lasa mai prejos.
Chiar daca la baza filmului sta nuvela “The Constant Gardener” de John le Carré cu un subiect fictiv,asta nu inseamna ca totul este departe de adevar nu trebui decat sa aruncam o privire in istoria continentului african.
Fernando Meirelles din punctul meu de vedere a facut o treaba excelenta si a reusit sa redea Africa si tot ce se intampla acolo intr-un mod foarte realist si captivant..
Iar observatia lui andyy este foarte bine facuta: ''Povestea de iubire dintre cele doua personaje trece oaracum pe locul doi, fiind doar un element ajutator pentru a prezenta acest subiect.''. Filmul se vrea a fi ceva cu mult mai mult decat povestea de dragoste dintre Tessa si Justin sau misiunea in care porneste Justin in urma mortii sotiei sale.
Ralph Fiennes si Rachel Weisz au facut un cuplu foarte dragut iar Rachel si-a meritat cu certitudine Oscarul. A fost atat de naturala si autentica,plus ca rolul i s-a potrivit ca o manusa.
Una peste alta, The Constant Gardener, este un film foarte bun si inteligent, un scenariu foarte bine pus la punct..
Vizionare placuta!
Da, filmul e bun. Pe langa actori si interpretare, tema e de actualitate. Apoi, pune un copil sarman, de culoare, pe deasupra, sa zambeasca in fata camerei, cand pe langa el pluteste moartea. Cine ramane neimpresionat?
Globul de Aur 2006 pentru
- Cel mai bun film - drama -
Globul de Aur 2006 pentru
Cel mai bun rol secundar feminin - Rachel Weisz -...Nu este un film pe care-l intelege toata lumea,in special cei cu un grad redus de inteligenta...La gen cred ca ar trebui adaugata si categoria "Dragoste",caci intr-adevar reprezinta si o poveste de dragoste ...
Felicitari domnului Fernando Meirelles
Pacat de Meirelles ca a cam dat chix.
Nu imi vine sa cred ca nu exista nici macar un ZIARIST sau CRITIC care sa fi sesizat ca "Prietenie absoluta" este titlul tradus si publicat in limba romana al cartii "Absolute Friends" publicata de John le Carre in 2003.
"The Constant Gardener" este CU TOTUL ALTA CARTE a aceluiasi autor dar publicata in 2001 si, dupa cate stiu eu, inca netradusa in limba romana. Filmul de fata este, evident, ecranizarea acesteia din urma si ar fi trebuit sa aiba un cu totul alt titlu in limba romana.