Părerea criticului
The Greatest Showman este filmul cu care să începeți noul an. Are un puternic mesaj motivațional, suficient glamour, cântece memorabile, prin versuri dar și prin linie melodică și coregrafii contemporane, deși acțiunea e plasată la mijlocul secolului XIX.

The Greatest Showman este filmul cel mai potrivit pentru această perioadă din an. Un film din categoria motivațională, care - dincolo de glamour - îți spune că, pentru a reuși, trebuie să ai curajul să îți urmezi visul. Mai mult, musicalul vorbește despre acceptare și integrarea celor defavorizați.

O personalitate destul de controversată, dar foarte faimos în Statele Unite la mijlocul secolului XIX, P.T. Barnum este pentru unii părintele circului modern, însă pentru majoritatea este o combinaţie de antreprenor, om de spectacol şi politician: Barnum cel real s-a ocupat neobosit de toate acestea, fiind o celebritate a epocii (deşi nicidecum una de prima mână), şi în esenţă, un om de vânzări strălucit într-o societate aflată în plină dezvoltare. Musicalul cu Hugh Jackman coase o poveste uşor diferită, a unui om de spectacol carismatic, un maestru al iluziilor şi - mai mult - un fabricant de fericire. În film, circul lui modern - pentru vremea lui, cu acrobaţi şi curiozităţi (oameni cu diverse atribute ieşite din comun sau particularităţi fizice ieşite din comun) - nu e doar o afacere, dar e şi o premisă a integrării sociale a celor defavorizaţi: duşmanii lui Barnum sunt oamenii mărginiţi şi membrii unei societăţi prea rigide.

Ce nu a fost surprins în film e faptul că Barnum cel real a militat pentru egalitarea între rase și integrarea persoanelor de culoare. În film Barnum angajează trapeziști de culoare, fapt ce a șocat publicul vremii, care vedea în persoanele de culoare doar slugi, nicidecum artiști.

The Greatest Showman este un film despre cum s-a construit America. Plasat în perioada în care America se dezvolta ca țară și ca putere globală, filmul e povestea de succes a acestui bărbat care a reușit să facă din entertainment o marfă, un produs vandabilă. P.T. Barnum a fost un fabricant de fericire, un vânzător foarte iscusit, care a reușit printre primii să facă din circ o afacere. Barnum a fost un exponent al modului de a face bani în America. Unul dintre cei care satisfăcea nevoia de distracție care se năștea în America modernă.

P.T. Barnum nu a fost un Lincoln, nici un Carnegie, ci e unul dintre acei visători care au făcut avere profitând de dorința omului modern de a se distra.

Pe de altă parte, filmul atinge o temă fierbinte și acum în SUA - integrarea persoanelor cu dizabilități.

Hugh Jackman se întoarce la rădăcinile lui de actor în musical-uri odată cu The Greatest Showman. Din distribuţie mai fac parte Zac Efron și Zendaya, care au un număr la trapez plin de romantism, Michelle Williams în rolul doamnei Barnum şi Rebecca Ferguson pe post de cântăreață de operă.