Comentarii Comentează
  • Jigorugu
    pe 08 Mai 2023 03:17
    Dacă serialul s-ar fi terminat după sezonul 3 ar fi fost excelent , așa l-au lungit fără noimă. Multă propagandă feministă, blm , lgtbq , dar cam asta e tendința ...
  • Mihai_Moise
    pe 18 Noiembrie 2022 15:42
    N-am citit cartea și am impresia ca ar fi trebuit sa o parcurg înainte de a ma înhăma la o vizionare de serii peste serii ce par a nu se termina prea curând. Nu știu cum au imbrobodit-o producătorii pe Margaret Atwood sa își dea girul unui serial ce aduce din ce în ce mai mult cu 1001 de nopți sau Tânăr și neliniștit. Și aici ma refer la lungimea serialului. Cel mai probabil, scriitoarea si-a primit un cec cu multe cifre și cota-parte din încasări.

    Doar ca, și nu e valabil doar în cazul de față, mi se pare de-a dreptul respingător sa profiți de curiozitatea cinefililor avizi de a afla o finalitate intamplarilor prin care trece personajul June Osborn și lumea ei distopică, încercând să regăsească o fărâmă de echilibru și normalitate.

    Da, seria e foarte atrăgătoare, cu tot amalgamul de senzații și emoții ce te încearcă la vederea chinurilor prin care sunt obligate sa treacă femeile din Gilead (sau Gaalad, denumirea din carte)! E aproape imposibil sa nu empatizezi la toate mizeriile puse la cale de elita conducătoare a țării ce a luat locul SUA! Dar, din acest punct și pana la lungimea firul epic, facandu-l aproape interminabil, e cale lunga și nervii cedează.

    Foarte buna coloana sonoră și, mai ales, scenografia, plus modul de filmare, în special a scenelor interioare. E atât de apăsătoare atmosfera din clădirile clasice, luminate doar de lumânări ori focul din șeminee, în care se petrec tot felul de aberații comportamentale...

    Actorii se achita foarte bine de cerințele rolurile, in special trio-ul soții Waterford-Offred, însă nici ceilalți protagoniști nu sunt de ignorat.
    Una peste alta, un serial original, foarte bun, dar care te solicita destul de mult atat emoțional, cât și temporal (din motivul descris mai sus).
  • alexa_wera
    pe 25 Ianuarie 2022 17:40
    Un singur lucru pot spune despre acest serial: te face sa deschizi ochii si sa apreciezi tot ce ai in viata!
  • Dragos1441
    pe 31 Martie 2021 19:51
    Un serial OK. Mi-au plăcut foarte mult sezoanele 1 şi 2. Sezonul 3 m-a dezamăgit.
  • 1900toamna
    pe 02 Ianuarie 2021 03:45
    Daca se opreau la primul sezon si ii ofereau un final mai de doamne ajuta, ar fi fost spectacol, așa....i-am scazut 4 puncte pt faptul ca deja o întind mult prea mult. La niciun alt film nu am derulat inainte, cat am facut-o la acesta. Efectiv secvențe luuuuungi pt a fi muuulte minute cu nimic. A fost foarte obositor sa vad 36 de ore (nu chiar, pt ca cum va ziceam, am derulat) cearcănele, porii si mimica feței greu de suportat a actriței principale. N-am sa inteleg de ce i-a băgat atata camera in nas (da, da, close-up). Dupa 3 sezoane, filmul, tot nu are un final. Măcar daca murea, stiam de-o treabă, asa....to be continued! (din păcate)
  • mitza2003ro
    pe 15 Octombrie 2020 11:28
    Monument de prostie Monument de prostie Monument de prostie Monument de prostie
    Monument de prostie Monument de prostie
    Gusturile NU SE DISCUTĂ!
  • MarianaMrn
    pe 13 Iulie 2020 00:03
    Foarte greu de urmarit, exagerat de multe close-up uri cu fata actritei principale in care se chinuie sa exprime niste emotii profunde, dar de fapt se uita in permanenta urat la camera. Sper sa nu o mai vad in nici un film, ever.
    In plus, Chuck Norris e mic copil pe langa ea. Intr-o societate drastic controlata, aparent ea poate face orice. Pare neverosimil si exagerat.
  • user-5ea5d76c770b2
    pe 26 Aprilie 2020 21:53
    Un serial cum rar am mai vazut. Fiecare episod din cele 3 sezoane m a tinut in suspans. Superb
  • xerses
    pe 20 Iulie 2019 21:24
    Este un serial de exceptie, pe care il urmaresti cu noduri in gat si in alerta permanentas. Cum sa fie posibil asa ceva?
  • mihaelatb
    pe 30 Decembrie 2018 19:59
    Este interesant ca desi a mai avut o ecranizare cu o distributie de exceptie (Robert Duvall, Natasha Richardson, Faye Dunaway), filmul nu a avut asa un impact, dar a venit anul 2017 cu a sa miscare Me Too, cu demonizarea lui Harvey Weinstein, si seria a avut alt impact. As zice ca a creat un fel de isterie feminista. Serialul mi se pare exagerat de lung, cu niste cadre obscure si obositoare prin repetitie. Urcatul scarii , ziua de ceremonie cu a sa doza de violare. dar producatoarele, printre care face parte si actrita din rolul principal, a facut ca aceasta violare sa capete alta turnura, caci Offred cauta prezenta "violatorului" si chiar simte oarecare satisfactie, atat din relatia cu stapanul cat si din relatia cu celalalt autor de "viol". Interpretarea actritei Elisabeth Moss mi se pare comuna, apeland prea ades la privirea aceea sfidatoare, chiar obraznica. Daca romanul se opreste la sfarsitul sezonului 1, filmul continua cu episoade in care nu se intampla nimica, iar datorita rating-ului mare se promite si o a treia serie. iar producatoarele: actrita principla si autoarea romanului, ne comunica inceperea filmarii ei. Fata de roman, in serial se vede clar influenta politica si de situatie a anului 2017. Daca in roman, epurarea era de tip fascist-asa cum ii reproseaza la un moment dat studentii de la universitate Serenei, totusi in serial apar si slujitoare negre, ba mai mult sotul eroinei este de culoare. De altfel el este singurul barbat "uman", ceilalti, albii sunt dezumanizati de credinta. Nici mexicanii nu sunt uitati, doar suntem in 2017 sub administratie Trump. Ei sunt reprezentati de o femeie care mai poate face cariera, spre deosebire de Gilead. Nici viitorul prezentat de autoare nu mi se pare credibil, caci China, India au o demografie ametitoare si amenintatoare, doar daca insasi autoarea are principii fasciste de natiune privilegiata sau arieni puri.
  • benhack
    pe 24 Decembrie 2018 22:51
    Greu să-l descriu pentru recomandare.Trebuie văzut sau citită cartea și văzut măcar primul sezon. N-am citit cartea , înca n-am gasit-o , dar cred că filmul are atul de a reda mai bine Distopia Mare cu încrengătura de distopii mai mici și mai mari. Nu cred ca neaparat e vorba de islamism , crestinism sau alte religii. Fundamentalism Da ...dar nu neaparat legat de o anumita religie. Desigur că elementul central este Femeia dar nu neaparat în opozitie cu barbatul ci mai degrabă cu veșnica ei rămanere în urmă si dependență fată de bărbat. Au trecut mai bine de doua mii de ani si egalitatea dintre sexe a rămas înca o himeră se pare si din păcate nici acum nu stim de ce.Si mie mi s-a părut sezonul 1 mai bun ca 2.Cred ca un sezon ar fi fost suficient, prea s-au diluat distopiile. Regizorul a folosit o gama largă de proceduri , unele chiar mai noi, pentru a ne tine legati de subiect, de film ,de personaje , care nu sunt nici rele dar nici bune, un carusel de avataruri. Prim planuri uluitoare , greu de realizat si de manevrat , distorsionări de tot felul, peisaje fabuloase si halucinante, comportamente si imagini șocante.
  • dmsteaua
    pe 31 Octombrie 2018 23:04
    Dupa un prim sezon absolut fabulos,sublim,dureros de reusit,asteptam cu nerabdare sezonul doi. Din pacate,acesta este mult mai slab,plictisitor,previzibil,actorii,regizorii si ceilalti sunt plafonati,obositi sau pur si simplu nemultumiti ca au fost obligati sa faca acest nou sezon. Sincer,e deosebire uriasa intre cele doua sezoane,pacat.
  • AliceT
    pe 20 Iulie 2018 11:42
    Am citit prima data cartea. Serialul din fericire, nu m-a dezamagit. Deloc. Evident, ofera mult mai multe detalii decat cartea. Foarte inspirata alegerea actorilor. Trist e ca, mie personal, nu mi se pare imposibila situatia asta. :-) Asta inseamna un regim politic totalitar.
  • mihaela0306
    pe 19 Iulie 2018 10:16
    Este un serial foarte bun . Cand incepe sezonul 3 si cate apisoade are ?
  • 777L
    pe 20 Februarie 2018 00:23
    Exemplu "bun", cum poti folosi religia ca pe o arma - interzici accesul la "cartea sfanta", apoi scoti textele din context si le folosesti dupa pentru propriul interes.
    Mi-au placut referintele:
    - locatia Jezebel - Izabela - sotia pagâna a lui Ahab, ce se inchina lui Baal.
    - Gilead - Galaad
    Nu prea mi-a placut obsesia obtinerii efectului de lens flare la aproape orice cadru extern, devine obositoare si enervanta la un moment dat.
    Si ce surpriza placuta sa o revedem pe Alexis Bledl!
  • lavara_laiarna
    pe 12 Februarie 2018 12:27
    Povestea absurdului dintro lume aproape utopică..într-un serial chinuitor.
  • pceli2007
    pe 18 August 2017 02:33
    Un serial impresionant. Se vrea a fi SF, dar după ce am văzut cele 10 episoade de până acum, filmul mi se pare e doar o transpunere inteligentă a vieții femeilor arabe unde toate acestea se chiar întâmplă și nu din cauza fertilității/infertilității, ci doar pentru ca acele ființe sunt femei.

    http://putlockers.fm/watch/GWlOZbXd-the-handmaid-s-tale-season-1/episode-10.html
  • into_the_labyrinth
    pe 23 Iulie 2017 22:22
    Halucinant. Traumatizant. Distopic. Iată doar trei cuvinte care vă vor urmări pe parcursul vizionării acestui serial pe care, personal, îl consider de excepţie. Femeile nu mai sunt tratate ca fiinţe umane, ci ca nişte vite, bune ori de împerechere, ori de dus la ”abator”, nu mai au dreptul nici de a avea sentimente, nici de a fi libere. Totul, în numele unei idei de organizare aşa-zis superioară, în care cei care conduc au drept de viaţă şi de moarte asupra celorlalţi, iar aceştia devin simple numere. Deşi şochează - prin mijloacele de exprimare - de multe ori spectatorul, ”Povestea slujitoarei” este un serial realizat într-un mod elevat, putând sta oricând alături de opere ca ”1984” sau ”Fahrenheit 451”, mai ales că este tot o ecranizare, de data aceasta după Margaret Atwood. După cum scriam şi în nişte însemnări personale, cu toate că e vorba de o societate fictivă, totalitară şi teocratică, în care totul e dus până la extrem, ”Povestea slujitoarei” nu mi se pare neapărat un atac la religie, ci mai curând, ca şi amintitul ”1984” sau ca ”Minunata lume nouă” a lui Huxley, o radiografie halucinantă a ceea ce am putea deveni în viitor, dacă nu cumva am şi devenit deja. Este o poveste despre cinism şi aberaţie umană - nu contează pretextul. Acest pretext poate fi rasa ariană, poate fi atotputernicia divină interpretată de unii sau de alţii după criterii proprii, poate fi o ţară socialistă multilateral dezvoltată, ba poate fi, ca să fiu rău, şi marea familie europeană. Nu acest pretext contează, ci substratul - şi asta face din ”Povestea slujitoarei” o poveste impresionantă şi universală, general-valabilă. Un serial aparte, obligatoriu de văzut.
  • kasmyn
    pe 07 Iulie 2017 20:57
    am vazut primul episod la hbo mi se pare bun!!mi se pare buna si legea privind pedeapsa cu moartea pentru viol!!
  • dido
    pe 05 Iunie 2017 19:40
    Un serial excelent realizat,intens si crancen ce demonstreaza inca o data cat rau isi pot face oamenii unii altora....