O distributie cu Rebenciuc inexpresiv, care nu transmite, n-are culoare, sec, nu poate fi decat o porcarie.
Poate daca era altcineva in rolul ala...
AdriAdrianna98
pe 19 Aprilie 2021 09:25
Sincer, cu greu l-am dus până la capăt și asta din respect pentru distribuție. Filmul e mult prea monoton cu (,) cadre prea lungi care nu spun nimic (scenele de la biserică, din cimitir, cu el făcând treburi în casă). Singurul cadru care mi-a plăcut a fost cel cu furtuna pe câmp. Singurele momente care mi-au plăcut au fost cel în care se întoarce copilul acasă cu familia și cel cu vânzarea pământului „ce să fac eu cu aâtția bani? să mi-i fure cineva?” :)))
în rest... cred că un sfert de film a fost pe fast-foward, nu-mi place să privesc cadre care nu-mi spun nimic...
Am impresia că românii fac astfel de filme strict pentru străini, să le arate cum e viața la țară la noi la cât acces s-a pus pe asta (și nu doar aici) în acest film
sherlock1
pe 26 Februarie 2021 13:14
O porcărie. Am dat întâmplător.peste el la TV1000 și după 10 minute am comutat, m-am săturat să-l văd pe #rezistul Rebengiuc Hârtie Igienică foindu-se fără nici un rost prin cadru.
user-600af3065a955
pe 22 Ianuarie 2021 17:48
Un ciine japonez nefericit,ca majoritatea din aceasta regiune in forma de peste,peste stricat de la cap,bineinteles,fara noima si fara scop,un film care,daca este urmarit in baie,la final nu ramine decit sa incui usa si sa iti tai venele...
Horatiucrisan
pe 14 Noiembrie 2020 13:01
Un film lent, monoton sarcina același timp un film bun care reușește să surprindă scene cotidiene ale lumii rurale în care au rămas vârstnici, tinerii luând calea străinătății pentru un trai mai bun. Lumea rurală și cea modernă se întâlnesc odată cu întoarcerea fiului împreună cu soția și copilul din Japonia. Deși provin din culturi diferite intre bunic și nepot se formează legături strânse.
bizonul
pe 05 Noiembrie 2020 08:52
Firar-va "cainele" sa va fie, dupa ce ca-i prost, apoi zilnic-zilnic, este in grila unei televiziuni, parca cei care se uita la un film de acest gen ar f. fericiti.
Salbaticul
pe 21 August 2020 20:00
Îmi pare rău să spun...,dar este o porcărie de film,nicio noimă. "Câinele japonez",de unde până unde titlul? Păcat de peisajul rustic al satului,=1.Nu-l mai repetați fraților pe tv că este VARZĂ !!! Monument al prostiei! Frațilooooor,nu mai tot reluați asemenea MONUMENTE ale prostiei !!! Deja m-am săturat!!! Să mă cac pe el film!!! Și de două ori pe zi... Nu mai rezist.
dorin_fratean
pe 21 August 2020 18:49
Filme foarte bune, bune și românești...cam în ordinea asta(merge și rusești, tot aia)...cu mici excepții....
Edddd
pe 27 Mai 2020 00:16
Eu, care ador filmul românesc, zic că mai prost decât ăsta nu poate fi decât un film dentar ! ...... sau nu pricep eu subtilitatea lui ......
Cretzulynne
pe 08 Iunie 2019 12:18
A 30-a propunere pentru Academia de Film Americană, la categoria de cel mai bun film străin, din partea României.
Nu a fost nominalizat.
DragosIonutIonescu
pe 31 Decembrie 2018 01:54
Slab și plictisitor filmul. Am simțit că pe toată durata lui nu se întâmplă nimic care să mai elimine din amorțeala în care s-a aflat de la început până la sfârșit.
Nici măcar interpretările lui Victor Rebengiuc și Ștefan Pavlu nu au reușit să mai salveze ceva din film, asta din cauză că nu i-au ajutat rolurile pe care le-au primit. Putea fi exploatată mult mai bine relația tată-fiu, care de altfel a părut că nu este elementul central al filmului.
Eu nu pot să îi înțeleg pe unii regizori și scenariști români care scot filme monotone, statice și cu un dialog aproape absent, în ideea că asta înseamnă artă. Nici eu nu sunt fan al filmelor de la Hollywood, cu super-eroi, jafuri și crime, care în rest nu transmit nimic, dar nici să nu se întâmple nimic 1h 30'.
Sunt și situații în care un dialog redus ca durată este potrivit, de exemplu în "A Quiet Place", unde tocmai asta face ca totul să fie perfect (film de nota 10), dar acolo deja vorbim de altă ligă a cinematografiei.
Iulidesprefilme
pe 25 Iulie 2017 09:45
Până la un punct personajul principal, Costache, se comportă moromețian...apoi, după întoarcerea fiului, țăranul patriarhal acceptă o nouă situație...sunt surprinse multe aspecte realiste care au marcat societatea românească a ultimilor ani...tema dezrădăcinării este tratată cu oarecare înțelegere, cu resemnare...
Ghemot
pe 23 Iulie 2017 21:38
Un film bunicel. Relatează viața la țară marcată de sărăcie!
xerses
pe 28 Februarie 2015 22:51
Chiar daca filmul nu reuseste sa atraga atentia prea mult, recunosc meritul lui Victor Rebengiuc, care a facut un rol autentic de tata care reincearca sa comunice bine cu fiul sau...
AnalyticVision
pe 04 Noiembrie 2014 19:29
va invit sa cititi pareri argumentate ce explica de ce aceasta productie este unul din cele mai proaste filme romanesti din 2013, chiar daca a avut succes de public:
http://discerne.wordpress.com/2014/10/25/f23-cele-mai-proaste-si-populare-filme-romanesti-din-2013-2014-partea-iv/
cezarika21
pe 22 August 2014 12:04
Având un parcurs lent, monoton şi meditativ, "Câinele japonez" este o tulburătoare dramă despre singurătate şi dezrădăcinare, asemănătoare cu cea trăită de sutele de mii de oameni care au rămas singuri după ce copiii lor au luat calea străinătăţii cu speranţa unei vieţi mai bune. Lipsiţi de cei apropiaţi şi fără puterea de a o mai lua de la capăt într-o lume tot mai străină şi mai indiferentă, cei rămaşi încearcă să-şi ducă zilele în tăcere potrivit unei rutine a existenţei însuşite de nevoie. Aceasta este situaţia bătrânului Costache (interpretat admirabil de Victor Rebengiuc), care este nevoit să-şi poarte în tăcere suferinţa singurătăţii şi a pierderii agoniselii de o viaţă. Sosirea intempestivă din Japonia a fiului său, Ticu, împreună cu soţia şi băiatul său, îi oferă bătrânului ocazia de a-şi analiza viaţa, de a ierta greşelile trecutului şi de a înţelege că viitorul său trebuie să fie alături de cei care-l iubesc.
Filmul explorează mai multe aspecte sociale şi interacţiuni interumane, dar cea mai emoţionantă este relaţia care se formează între bunicul Costache şi nepotul Koji, deşi cele două personaje sunt separate de diferenţe mari de cultură. Cu toate acestea, bătrânul trăitor într-o lume arhaică şi înapoiată din punct de vedere socio-economic şi copilul crescut într-o lume supertehnologizată găsesc o cale de comunicare, iar legătura de sânge îi apropie pe unul de celălalt, fiecare dintre ei acceptând necesitatea unui minim schimb intercultural. Câinele robot japonez devine astfel elementul simbolic care contribuie la apropierea membrilor unei familii despărţite ca urmare a vitregiilor vremurilor.
Deşi are mai multe hibe la nivel regizoral, "Câinele japonez" are parte de un scenariu generos, de interpretări bune (în principal cele ale lui Victor Rebengiuc şi Şerban Pavlu) şi de imagini inspirate şi pline de culoare. Acţiunea, deşi pe alocuri monotonă, sondează profund în sufletele personajelor, făcând spectatorii să se întrebe dacă nu cumva şi propriile lor vieţi sunt monotone şi ar avea nevoie de o schimbare.
Pantaleon
pe 08 Februarie 2014 18:37
Monoton si plictisitor, chiar enervant pe alocuri, "Cainele Japonez" este un veritabil exemplu despre cum se face un film romanesc prost, avand la baza o idee decenta. Desi beneficiaza de aportul unuia dintre cei mai mari actori romani in viata si de cel al unuia dintre exponentii de baza ai tinerei generatii, filmul nu este altceva decat un rateu penibil, care nici nu sensibilizeaza, si nici macar nu amuza (desi nu asta e rolul lui). Iata ca, dupa ce am vazut in ultimul timp filme romanesti bune precum ''Despre Oameni si Melci'' sau 'Toata Lumea din Familia Noastra", m-am trezit si cu acest dus rece, care mi-a demonstrat (pentru a mia oara) ca unii regizori romanasi se "pricep" de minune sa faca si filme foarte proaste.
emy_sinaia
pe 18 Ianuarie 2014 02:01
Un film slab, fara cap , fara coada, doar din curiozitate am stat sa-l vad pana la capat.
cosmin742000
pe 27 Decembrie 2013 09:59
Un film romanesc slab in care astepti sa se intample ceva , si cand pare ca se intampla ceva , de fapt nu se intampla nimic
sabinalin
pe 05 Decembrie 2013 16:00
"Poate vii si tu inapoi, si cu Shiroko, cu Kojita... Nu zic acu', poate mai tarziu..." "Ce sa fac, ma tata, aici? Acolo e viata mea, acolo traiesc. Mai degraba eu am venit sa-ti zic sa vii cu noi". Traim intr-o societate in care, dupa aproape un sfert de veac, iluziile Revolutiei (care Revolutie?) s-au facut tandari. A mai ramas doar evadarea catre alte zari de soare pline, asta daca esti decent, daca nu furi, daca nu-ti storci mintea cum sa-l pacalesti si sa-l jecmanesti pe celalalt... Tema emigratiei e in permanenta actualitate, subiectul filmului e foarte ofertant, din pacate la pupitru nu se afla vreun mare maestru al noului val precum Mungiu sau Puiu ci tanarul debutant Tudor Jurgiu iar in regia acestuia pelicula euseaza de prea multe ori in banalitate. Salveaza impresia generala actorii din rolurile principale: Victor Rebengiuc cu un rol undeva la limita dintre "Morometii" si "medalia de onoare", si Serban Pavlu, care e tot mai stapan pe mijloacele sale de exprimare si se dovedeste pe zi ce trece a fi unul dintre cei mai importanti reprezentanti ai generatiei sale.
edinaa
pe 05 Decembrie 2013 14:47
E cel mai slab film pe care l-am vazut vreodata si nu ma refer doar la filmele romanesti ci per ansamblu.Pacat!
mitica04
pe 04 Decembrie 2013 20:55
rebencic a fost candva mare, (oare a sost??????), acum este un actoras de 2 lei. S-a demonetiyat la rascoala din 89 cand a venit cu sulul de hartie igienica.....cine, el??? cel care a supt PCR-ul si l-a cantat pana l-a durut gatul???? Un jeg, om fara caracter, invidios, zgarcit si per total.....om de nimic
kasmyn
pe 01 Decembrie 2013 23:28
UN FILM CE REFLECTA REALITATEA ROMANEASCA!!BRAVO HBO CA L-ATI DIFUZAT DE ZIUA ROMANIEI!!
Mister_Pink
pe 22 Octombrie 2013 19:07
Pentru recenzii in limba romana si concursuri cu premii intrati pe youtube.com/filmesialteprostii sau facebook.com/filmesialteprostii.
etavi
pe 21 Octombrie 2013 10:35
Desi dupa un scenariu premiat (pe care il voi citi doar din curiozitatea compararii; este disponibil pe Liternet) filmul este o pierdere de timp din punctul meu de vedere: pacat de dl Rebengiuc pe care l-am vazut in atatea filme si piese mult peste acesta (desi este 'filmul lui' am ramas cu sentimentul ca n-a avut loc sa se manifeste aici ca actor);
dialogurile sunt rizibile;
montajul este extrem de abrupt.
Sunt scene nenumarate care nu au legatura cu nimic din ce a fost inaintea lor sau ce urmeaza. (chiar scena carutei de la final e un exemplu bun, si sunt sigur ca trebuia sa fie o scena de forta). Privitorul nu e niciodata introdus in subiect. Si in cazul meu, am ramas de cele mai multe ori cu intrebarea: de ce tocmai am vazut scena de adineauri.
Am retinut ca in prima jumatate a filmului se pronunta Costache la fiecare 2 propozitii. Cel putin personajul principal a fost bine fixat.
Ar fi fost mult mai simplu, si mai autentic cu un webcam plasat in casa unui sinistrat.
GabrielaSirbu
pe 21 Octombrie 2013 10:14
Pe perioada derularii filmului vei crede multe despre personajul Costica: ca este un batran ursuz si nesuferit, ca este fratele geaman al lui Hagi Tudose, ca nu-i place sa socializeze cu nimeni, ca sigur a fost un sot si un tata nemernic – eventual un betiv violent – motiv pentru care fiul i-a fugit de acasa si vei fi curios sa afli eventuale adevaruri cutremuratoare despre trecutul familiei Moldu.
Recunosc ca m-a cam scos din sarite lentoarea derularii evenimentelor, dar a meritat.
Ce aveti dragilor cu muzica de film???? De ce nu exista??? =motiv pentru care ii dau filmului 7 stelute in loc de 8 .
Din punctul meu de vedere Domnul Victor Rebengiuc este un actor de Oscar, iar daca nu va primi niciodata aceasta distinctie, va fi pierderea altora.
mariokempes
pe 20 Octombrie 2013 09:49
Nu era necesar asa un limbaj de mitocan, fata si-a exprimat o simpla parere, nu l-a jignit in nici un fel pe Victor Rebengiuc, care este intr-adevar un mare actor. Nici daca era tatal tau nu trebuia sa ai asa o replica. Gandeste-te putin la faptul ca nimanui nu-i place sa fie jignit in asemenea hal, nu te-a vizat pe tine personal. Sincer, se presupune ca acesta este un site cultural, limbajul suburban nu-si are rostul, lasa-i mortii in pace sa se odihneasca iar tu calmeaza-te un pic si nu mai jigni pe nimeni pentru ceea ce crede despre un anumit film sau actor. Este cel mai abject comentariu pe care l-am citit pe Cinemagia. Ar trebui sa-i ceri scuze fetei.
lili22
pe 09 August 2013 09:25
Nu a fost gasit un alt actor in tara asta, s-a gindit ca lumea va da buzna in sali vazind un nume cunoscut.Va inselati.
Se pare ca sunt singura persoana de sex feminin care nu e emotionata de Victor Rebengiuc, dar l-am prins intr-o piesa la Bulandra jucind atit de plictisit pentru un public de matineu, incit nu mai pot gindi bine despre el.
................................................
Am reusit sa vad filmul, nu stiu cum am rezistat pina la sfirsit.Este un film foarte slab, nu are niciun scenariu, nu are dialoguri, trebuie sa-l urmaresti pe Rebengiuc cum maninca si bate cuie.
MariusAdy14
pe 09 Noiembrie 2012 14:12
O sa fie jmecher flmu si io apar in film deabia astept sa apara
Poate daca era altcineva in rolul ala...
în rest... cred că un sfert de film a fost pe fast-foward, nu-mi place să privesc cadre care nu-mi spun nimic...
Am impresia că românii fac astfel de filme strict pentru străini, să le arate cum e viața la țară la noi la cât acces s-a pus pe asta (și nu doar aici) în acest film
Nu a fost nominalizat.
Nici măcar interpretările lui Victor Rebengiuc și Ștefan Pavlu nu au reușit să mai salveze ceva din film, asta din cauză că nu i-au ajutat rolurile pe care le-au primit. Putea fi exploatată mult mai bine relația tată-fiu, care de altfel a părut că nu este elementul central al filmului.
Eu nu pot să îi înțeleg pe unii regizori și scenariști români care scot filme monotone, statice și cu un dialog aproape absent, în ideea că asta înseamnă artă. Nici eu nu sunt fan al filmelor de la Hollywood, cu super-eroi, jafuri și crime, care în rest nu transmit nimic, dar nici să nu se întâmple nimic 1h 30'.
Sunt și situații în care un dialog redus ca durată este potrivit, de exemplu în "A Quiet Place", unde tocmai asta face ca totul să fie perfect (film de nota 10), dar acolo deja vorbim de altă ligă a cinematografiei.
http://discerne.wordpress.com/2014/10/25/f23-cele-mai-proaste-si-populare-filme-romanesti-din-2013-2014-partea-iv/
Filmul explorează mai multe aspecte sociale şi interacţiuni interumane, dar cea mai emoţionantă este relaţia care se formează între bunicul Costache şi nepotul Koji, deşi cele două personaje sunt separate de diferenţe mari de cultură. Cu toate acestea, bătrânul trăitor într-o lume arhaică şi înapoiată din punct de vedere socio-economic şi copilul crescut într-o lume supertehnologizată găsesc o cale de comunicare, iar legătura de sânge îi apropie pe unul de celălalt, fiecare dintre ei acceptând necesitatea unui minim schimb intercultural. Câinele robot japonez devine astfel elementul simbolic care contribuie la apropierea membrilor unei familii despărţite ca urmare a vitregiilor vremurilor.
Deşi are mai multe hibe la nivel regizoral, "Câinele japonez" are parte de un scenariu generos, de interpretări bune (în principal cele ale lui Victor Rebengiuc şi Şerban Pavlu) şi de imagini inspirate şi pline de culoare. Acţiunea, deşi pe alocuri monotonă, sondează profund în sufletele personajelor, făcând spectatorii să se întrebe dacă nu cumva şi propriile lor vieţi sunt monotone şi ar avea nevoie de o schimbare.
dialogurile sunt rizibile;
montajul este extrem de abrupt.
Sunt scene nenumarate care nu au legatura cu nimic din ce a fost inaintea lor sau ce urmeaza. (chiar scena carutei de la final e un exemplu bun, si sunt sigur ca trebuia sa fie o scena de forta). Privitorul nu e niciodata introdus in subiect. Si in cazul meu, am ramas de cele mai multe ori cu intrebarea: de ce tocmai am vazut scena de adineauri.
Am retinut ca in prima jumatate a filmului se pronunta Costache la fiecare 2 propozitii. Cel putin personajul principal a fost bine fixat.
Ar fi fost mult mai simplu, si mai autentic cu un webcam plasat in casa unui sinistrat.
Recunosc ca m-a cam scos din sarite lentoarea derularii evenimentelor, dar a meritat.
Ce aveti dragilor cu muzica de film???? De ce nu exista??? =motiv pentru care ii dau filmului 7 stelute in loc de 8 .
Din punctul meu de vedere Domnul Victor Rebengiuc este un actor de Oscar, iar daca nu va primi niciodata aceasta distinctie, va fi pierderea altora.
Se pare ca sunt singura persoana de sex feminin care nu e emotionata de Victor Rebengiuc, dar l-am prins intr-o piesa la Bulandra jucind atit de plictisit pentru un public de matineu, incit nu mai pot gindi bine despre el.
................................................
Am reusit sa vad filmul, nu stiu cum am rezistat pina la sfirsit.Este un film foarte slab, nu are niciun scenariu, nu are dialoguri, trebuie sa-l urmaresti pe Rebengiuc cum maninca si bate cuie.